• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benimde başımı sokacak bir evim olsun

Arabanın masrafı o kadar fazlaki,durduğu yerde para :bbo:
Geçende biz bir Tokiye baktık 8000 Ytl peşin işte 8 sene miydi 10 sene miydi neydi ayda 700 lira taksitleydi.Ev çok uzak diye düşünmedik ama şehir merkezine yakın yerlerdede aynı fiyatlara satılmış,satışını duymadık .
O şekilde girseniz dediğiniz gibi kiraya verip biraz kira biraz kendiniz ekleyip ev sahibi olabilirsiniz.Sıkmadan bişey sahibi olunmuyor arkadaşım,malesef.

merhabalar arkadaşlar ben burada çok akıllı mantıklı yorumlar okuyorum çoğunlukla...ve bundan cesaret alarak yazmak istedim.biz eşimle 11 yıllık evliyiz geçici olarak kaynımın evinde kira vermeden oturuyoruz şu anda .ama bundan önce hep kiradaydık.ben aza kanaat eden bir insanım.ama geçimimizi ancak yaptığımız için şimdiye kadar herhangi bir yatırımımız olmadı.bu evde kaç yıl otururuz bilmiyorum. ama eşim bu evi abime babam aldı bizimde hakkımız var diyor.ve ilerde satarız elimizde paramız olur nasılsa atık kira vermiyoruz diyerek bir araba alalım diyor.ama iyi bir araba alalım satınca zarar etmeyelim diyor.bende arabanın yatırım olmıycağını daha çok masraf olacağını ayrıca alışınca satmanın zor olacağını düşünüyorum.ve diyorumki oturabileciğimiz gibi olmasada kredi çekip ev alalım kiraya veririz bir kısmınıkirası karşılar bir kısmınıda biz denkleriz aylık ödemeleri bu şekilde yaparız diyorum .fakat eşim hiç peşinat olmadığı için yanaşmıyor.düğünümde takılan altınlarımın hepsini kayınvaldemler aldı ve bir soğuk su içtik üstüne şimdi iste diyorum isteyemem otur işte açmısın açıktamısın diyor bu korkaklığı bu pasifliği beni öldürcek.ona kalırsa ben bu konuyu takıntı haline getirmişim gelecekten hiç kaygı duymuyor .hiç bir şeye ikna olmuyor.

Sakın sakın araba almak gibi bir hataya düşmeyin. Biz iki kişi çalışıyoruz ben eşime kredi vermiyorlar diye her istediğinde git baş vur diyordum oldu ya bir banka verdi aldı arabayı ne kadar karşı çıksamda durduramadım. Önce ev dedim bu birikim olur dedi zorlada olsa kabul ettim. Ama inan daha iki ay olmadan sen çok haklıymışsın ben çok büyük hata ettim dedi. Arabaya kredi ödüyoruz ayrı ama her ay en az 500 tl masrafı çıkıyor yok vergisiydi, benziniydi, çiziğiydi. Aman şu parçası değişecek, aman şöyle olacak. İnan bazen bu rakam 1000 lirayı bile buluyor aylık. Biz karşılayabiliyoruz bunları ama birikim söz konusu olmuyor. Değil kenara para koymak ne kadar birikim varsa eridi gitti bu araba yüzünden. Zaten araba olunca insan sürekli gezmek istiyo. Ne kadar yok ben gezmem desende olmuyo ve onun benzin parasıydı gezmelerin yanında harcanan paralardı astarı yüzünden pahalıya geliyor. O yüzden sakın birikim gözüyle bakmayın. Araba bir ailede en az yetişkin bir adam kadar para yiyor. Hatta daha fazla... Şimdi peşinat olmadan da bankalar tüm krediyi veriyor madem kira ödemiyorsunuz en mantıklısı ev almak. Ev almasanızda şu durumda sakın araba almayın derim ben.

Son düzenleme:
düşünüyorum hep istedim ama sağlık sorunlarımdan dolayı eşim çok yıpranacağımı düşünüyor bende açıkçası özgüvenimi kaybettim.burada çalışan ayakları yere basan ve kendine güvenen bayanlar bu sözümü yadırgayabilir hatta yargılarlar bile belki.ama iş görüşmelerinden hiçbir geri dönüş olmuyorsa piyasa tabiriyle dış görünüşünüz prezentabl değilse ve iş tecrübenizde yoksa elinizdeki diploma hiçbir işe yaramıyor maalesef. burada emin evim diye bir organizasyon duydum eşimle akşam baktık pek mantıklı gelmedi.

Sen kafani calistirarak calismak ister
edindigin meslegide icra edebilecek kapasiteye
sahipsen kimse senin dis görünüsüne bakmaz
bakamiyor ...

Kendine güvenirsen dis görüntüyle alakali
degil ,beyinle alakali yazmadam
gecemedim ...

gerci ev hanimligi en güzeli
Allah size insallah bir kapi acar ev sahibi olursunuz
arkakadaslarin araba konusunda söylemlerine
katiliyorum...

burdaki arkadaşlardan bir kişi bile araba ile olumlu bir şey söylemedi ki biz onun masraflarını hayatta karşılayamayız.eşimi eve ikna etmem mümkün gözükmüyor nuh diyor peygamber demiyor. Bulunduğumuz şehirde bir memur semti denilebilecek nezih sayılabilecek bir semtte oturuyoruz.şehre uzak ama ki
racı bulunabilecek semtlerden alalım diyorum olmaz oturulacak ev olmalı biz bir defa ev alabiliriz diyor.Kafama takmıyım yiyip içip gezeyim diyorum ki artık kirada değiliz .Ama hep geleceği yaşlılığımızı düşünüyorum yapamıyorum adam öyle rahatki hiç umurunda değil 11 yıldır babasına umut bağladı herkes mal mülk sahibi oldu bende anca düşüne düşüne hastalık sahibi oldum canım öyle sıkılıyorki..

Sen kafani calistirarak calismak ister
edindigin meslegide icra edebilecek kapasiteye
sahipsen kimse senin dis görünüsüne bakmaz
bakamiyor ...

Kendine güvenirsen dis görüntüyle alakali
degil ,beyinle alakali yazmadam
gecemedim ...

gerci ev hanimligi en güzeli
Allah size insallah bir kapi acar ev sahibi olursunuz
arkakadaslarin araba konusunda söylemlerine
katiliyorum...

hiç iş aradınızmı bilmiyorum ama yaşadığım ilde en az 50 görüşme yaptım ama hiç geri dönüş olmadı açıkçası benimde gözüm kesmiyor artık hayırlısı böyle heralde diyorum dualarınıza amin diyorum Rabbim hepimize hayırlı kapılar açsın

Back
X