- 20 Ekim 2018
- 2.616
- 4.011
- 133
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Ankara'dan istiyorsan Pursaklara bakin hem yeni binalar var birde Yapracık oralar bi tık daha uygun
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Batıkent iyi bende şuan batıkentteyim eskiden keçiörendeyim insanlarının aşırı farkı var burda ama evleri eski biz aldık içini yaptırdık eski halini görseniz bu eve neden para verdiniz derdinizHeh işte böyle tüyolara ihtiyacım var.i Ankara için. İstanbul’da da esenyurtta tonla satılık ev var. Büyük konuşmayayım ama o bölgeye pek bulaşmayı düşünmüyorum. Anca şu mahalle iyidir vs bir şeyler öğreneceğim ki öyle.
Oturulmayacak bir evi kredi ile almak iyi bir yatirim oldugunu düşünmüyorum. Krediyle almasaniz yine neyse. Ustelik 30 yasinda bina kredi bitince satayim deseniz 40 yasinda olacak deger kazanacak bir yatirim degil bana gore tabi46565.kez yatırımlık ev almaya niyetlendik. Bu kez çok kararlıyım :) eşime kalsa 2.bir araba almak istiyor ama ben ev almak istiyorum. Biz İstanbul’da kiradayız ve henüz evimiz yok. Kazançlarımız iyi, evin yarısını peşin çıkarıp diğer yarısına kredi çekeceğiz ancak oturduğumuz semtten, hatta İstanbul’dan ev almak gittikçe zorlaştığı için rotayı Ankara ya çevirdik. Yatırımlık bir ev alalım, ilerde satıp oturacağımız evi alırken peşinat yaparız diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü eşim bilmediğimi bir şehirden ev almaya çekiniyor. Aslında ben de öyle ama bekledikçe para değer kaybediyor, ev almak gittikçe zorlaşıyor diye düşünüyorum. Çankaya cebeeci mahallesi üniversiteler bölgesinde 2 milyona 2+1 ev buldum. Konumu iyi duruyor ama bina 30 yaşında. Bütçe Max 2 milyona ( ideal olarak daha az fiyata) Ankara dan 1*1 veya 2+ 1 nerden ev bakmamız mantıklı olur?
Oturulmayacak bir evi kredi ile almak iyi bir yatirim oldugunu düşünmüyorum. Krediyle almasaniz yine neyse. Ustelik 30 yasinda bina kredi bitince satayim deseniz 40 yasinda olacak deger kazanacak bir yatirim degil bana gore tabi46565.kez yatırımlık ev almaya niyetlendik. Bu kez çok kararlıyım :) eşime kalsa 2.bir araba almak istiyor ama ben ev almak istiyorum. Biz İstanbul’da kiradayız ve henüz evimiz yok. Kazançlarımız iyi, evin yarısını peşin çıkarıp diğer yarısına kredi çekeceğiz ancak oturduğumuz semtten, hatta İstanbul’dan ev almak gittikçe zorlaştığı için rotayı Ankara ya çevirdik. Yatırımlık bir ev alalım, ilerde satıp oturacağımız evi alırken peşinat yaparız diye düşünüyorum. Düşünüyorum diyorum çünkü eşim bilmediğimi bir şehirden ev almaya çekiniyor. Aslında ben de öyle ama bekledikçe para değer kaybediyor, ev almak gittikçe zorlaşıyor diye düşünüyorum. Çankaya cebeeci mahallesi üniversiteler bölgesinde 2 milyona 2+1 ev buldum. Konumu iyi duruyor ama bina 30 yaşında. Bütçe Max 2 milyona ( ideal olarak daha az fiyata) Ankara dan 1*1 veya 2+ 1 nerden ev bakmamız mantıklı olur?
Başka çare yok. Başka türlü ev sahibi olamıyoruz .Oturulmayacak bir evi kredi ile almak iyi bir yatirim oldugunu düşünmüyorum. Krediyle almasaniz yine neyse. Ustelik 30 yasinda bina kredi bitince satayim deseniz 40 yasinda olacak deger kazanacak bir yatirim degil bana gore tabi
Bahsettiğiniz havayolu personelleri Halkalı Atakentte otuyorlar genelde. Bende Atakentte yaşıyorum, konu sahibinin bütçesine uygun ev yok burdaKonuyu görünce yazmak istedim, eşimle biz de minik bir yatırım yapalım istediğimiz için Antalya, Ankara falan araştırmıştık. Neticede şöyle bir fikir oluştu; İstanbul’da bulunduğumuz için daha rahat olur diye düşünerek Halkalı taraflarından bir ev alacağız. Neden Halkalı derseniz o tarafta çok fazla havayolu personeli oturuyor. Hem garanti işleri var hem de maaşları iyi. Artık evden ziyade evde oturacak insan önemli bu devirde diye düşündük biz. Minik bir ev alıp o camiadan birine kiralamak istiyoruz. Belki size de fikir olur. Beylikdüzü tarafları da olur ya da karşı tarafta Kurtköy gibi havaalanına yakın bölgeler. Öğrenciye ev kiralamaya karşı değilim ama kötü deneyimlerimiz olduğu için genç çalışanları tercih ediyorum açıkçası.
Aaaaa biraz araştırdığımızda 3-4 milyona 1+1 ler vardı sanki. Şaşırdım. İstanbul’u da çok bilmiyorum açıkçasıBahsettiğiniz havayolu personelleri Halkalı Atakentte otuyorlar genelde. Bende Atakentte yaşıyorum, konu sahibinin bütçesine uygun ev yok burda
Konu sahibi 2 milyon TL'lik bir bütçeden bahsetmiş. Havayolu personellerinin tercih edeceği 1+1 let min 4 milyon civarında. Ondan dolayı yazmıştımAaaaa biraz araştırdığımızda 3-4 milyona 1+1 ler vardı sanki. Şaşırdım. İstanbul’u da çok bilmiyorum açıkçası![]()
2 milyon detayını unutmuşum ben. Yorumlarda 3-4 görünce karıştırdım sanırım. Kredi imkanı falan olsa daha rahat olurdu.Konu sahibi 2 milyon TL'lik bir bütçeden bahsetmiş. Havayolu personellerinin tercih edeceği 1+1 let min 4 milyon civarında. Ondan dolayı yazmıştım
Millet İstanbul’da 50 60 yıllık binalarda oturuyor. Üstüne üstlük yerine göre 8 10 milyon dan başlıyor satılık fiyatları. Ama sonuçta İstanbul dan ev bakmıyorum haklısınız. Genç binalara yönelmekte fayda var.30 yıllık ev yatırımlık olmaz ki bence ya çok yaşlı bir de krediyle alacaksın o kredi bitene kadar olacak 40 yaşında ev, kime satacaksın sonra 40 yaşında evi?
Kredi çekeceğim zaten. Az peşinatla ev almaya çalışıyorum. 1 milyon civarı peşinat var ama bankalar doğru düzgün kredi vermiyor artık.2 milyon detayını unutmuşum ben. Yorumlarda 3-4 görünce karıştırdım sanırım. Kredi imkanı falan olsa daha rahat olurdu.
Evet bankalar artık eskisi gibi değil maalesef ve faizler yüksek. Bazı projeler var ama bazı firmalar evin tamamına kredi çıkarıyor belki onları araştırabilirsiniz. Borca girmeden çok zor oluyor işte. Ben peşinat 2 var gibi düşünmüştüm. Eski binalar da ne kadar sağlıklı olur bilmiyorum eskinin derdi çok oluyor. Bir de kirası ne kadar sürede kendini amorti ediyor o da önemli.Kredi çekeceğim zaten. Az peşinatla ev almaya çalışıyorum. 1 milyon civarı peşinat var ama bankalar doğru düzgün kredi vermiyor artık.
Yok bakmadım. Hemen buraya yoğunlaşıyorum. Ya attığın ev iyi duruyor, bunun gibi emsallerine göre uygun fiyatlı ev gördüğümde hemen bunda bir katakulli var veya sahte ilan kesin diye düşünüyorum. Harekete geçemiyorum . Mükemmeli bu bütçeyle bulamam zaten de dolandırılmak istemiyorum , veya prim yapmayacak bi yerden alıp ölü yatırım olsun istemiyorum. Hoş alınmış alınmıştır. Evin değer kazanmadığı görülmemiş Türkiye’de de işte…keciorene baktin mi?
orada bahsettigin butceyle evler var. hatta en fazla 10 yas , mustakil tapu ya da kat mulkiyetli diye ara, 3 sayfa ilan cikar senin fiyat araliginda.
bak mesela bu daire hem asansorlu hem yeni bina hem esyali
bilmem kusuru nedir.
acikcasi yatirim yaparken cok düşünüp sorup sorusturmak benim bakis acima gore yanlış ya hele ki dusuk bütçen varsa. çünkü hakli olarak birsuru insan birsuru kriter soyluyor. canin sıkılıyor, vazgeciyorsun falan e daha guzelini de alamiyorsun sonra elden kaciriyorsun
benim 4 sene once almaya niyetlendigim yatirimlik bir ev vardi Ankara sincan temellide toki daireleri. piyasanin coook altindaydi ama param yetiyordu. alayim dursun elbet degerlenir diye düşünmüştüm. emlakciyla konustum, ailemi ayarladim sabah istanbuldan ailece yola cikip beğenirsek alacaktik. sonra sincanda devlet dairesinde calisan arkadasimi aradim "sana komsu olucam" diye. kiz bana oyle seyler dedi ki, orasi ankaranin en kötü yeri, meksika gibi binalari icinde ip germisler camasir kurutuyorlar, biz oraya jandarmayla gidiyoruz - bence yapma boyle bir hata" diye.
ben de tabii kj dinledim ama zaman icinde pisman oldum cunku evler deger kazandi. ozellikle depremde tokiler zarar görmeyince rağbet oldu falan.
ustelik ben o evi alamadim sonra zaten ev fiyatlari costu hicbir sey alamadim:)
gecen aylarda karsima bir yatirim firsati cikti, cok karli olabilecek bir sey. bir hevesle ablama soyledim hemen tum basak burcluluguyla "surasina da dikkat et buna da dikkat et bilemedim ablam" falan , bina cephesine kadar takildi canımı sıkti. ben de bir avukat arkadasim haric kimseye danismadan aldim, allah odeme kolaylığı verir insallah. ama ablam gibi 3 yakinima sorsam almazdim, vazgecerdim. çünkü ucuz etin yahnisi pek olur. elbet evin bazi kusurlari var ki ucuz. yani mükemmeli aramak yersiz bence yatirimlik evlerde
arkadasim daha yeni izmirde 3 odasi da deniz gören 3+1 evi 2,3 milyona mi ne aldiYok bakmadım. Hemen buraya yoğunlaşıyorum. Ya attığın ev iyi duruyor, bunun gibi emsallerine göre uygun fiyatlı ev gördüğümde hemen bunda bir katakulli var veya sahte ilan kesin diye düşünüyorum. Harekete geçemiyorum . Mükemmeli bu bütçeyle bulamam zaten de dolandırılmak istemiyorum , veya prim yapmayacak bi yerden alıp ölü yatırım olsun istemiyorum. Hoş alınmış alınmıştır. Evin değer kazanmadığı görülmemiş Türkiye’de de işte…