Benimde derdim var :(

Bastan sona yanlis

Esinizin kusunce annesine gidip ozelinizi anlatmasi
Esinizin surekli ve sizin istememenize ragmen bekar arkadasini yatiya getirmesi
Kayinvalidenizin aileniz hakkinda kararlar almasi, ya da oglunu desteklemesi
Sizin onlari evden kovmaniz

1. evinizde olup biten hiçbirsey ailelere tasinmamali
2. bekar arkadaslar yatiya sIk kalmamali ve esin onayi olmali
3. Kv bisey diyor diye olmasi gereken bu diye birsey yok, herkes kendi evinin sorunlariyla ilgilenmeli
4. Hiçkimsenin yaninda esler birbirilerine saygisizlik yapmamali.. Basbasa kalinca sorunlar halledilmeli
5. Ancak buyuk sorunlariniz olursa, akli basinda bir aile buyugune danisiniz
6. Esinizin ailesiyle aranizda hep mesafe olsun, gelip gitmeler, konusmalar vs.. onlar bi laf etsede cvp vermeyin mesafe koyun

Isiniz çok zor çunku esiniz resmen çocuk ve kosup annesine sikayetlerde bulunan biri, nasil ikna edecekseniz..

Son düzenleme:
Galiba eşiniz ve ailesi hiç haber dinlemiyor hiç gazete okumuyor! Neler duyuyoruz gelinine askıntı olan mı, kızına tecavüz eden mi? Bu nasıl bir güvenmiş böyle?
Madem eşin hemen gidip annesine anlatıyorsa sende babana anlat. Eminimki baban böyle bir durumu kabul etmez ve eşini ve ailesini uygun bir dille uyarır. Hani kv demiş ya misafir 100 kere yatılı kalabilir diye, babanda desin bize böyle durumlar ters benim kızım yeni evli ve genç bir kadın evinde bekar erkeğin yatılı kalması normal değil diye. Birde bir tanıdığımızın başından geçen olay diye bir hikaye anlatsın belki eşinin aklı başına gelir. Ayrıca belki yaşadığınız çevrede böyle durumlar dedikodu bile çıkarabilir.
Eşinin arkadaşı sana sarkıntılık yapsa bunlar hatayı sende arayacak bir yapıya sahipler.
Eşinden önce Allah kv akıl fikir versin nede olsa eşin aklını annesinden alıyor.

Merhaba . Bende biraz derdimi sizinle paylaşayım dedim .

Evleneli çok fazla olmuyor. Kaynanamla karşılıklı binalarda oturuyoruz. Ama aşırı rahatsızım . Eşimide ikna edemiyorum taşınmaya. Sürekli tartışıyoruz. Kaynanam saolsun :2: . Eşim kaynanama güveniyor sürekli. Ufacık kavgamızda hemen oraya gidiyor ben yanlız kalıyorum . Birsürü hata yapıyor. Tamam aldatmıyor dövmüyor ama arkadaşları görümcelerim bizde kaldıkları için suratım asılıyor. Aslında aşırı gülen biriyim . Ama eşim asık suratlı damgasını vurdu birkere :50:

En son olayımızı anlatayım size. ;

İşyerinde çalıştığı arkadaşı (aynı zamanda askerlik arkadaşı ) bize geldi. Oturduk tabu oynadık eğlendik güldük . Herşey güzeldi. Yatma vakti geldi. Eşimle arkadaşı sigara almaya gideceklerini söylediler. Tamam ama çabuk gelin dedim . yarım saat sonra geldiler. Neyse ben uyduum .Sabah saat 5 e kdr oturmuşlar. (1 kere 2 kere bizde kalsa yine sorun etmem . en az 10 gece kalmıştır bizde. 4 aylık evliyiz ) . Sabahta işe geç kaldılar tabi . Bende surat ettim o akşam. Gelmesin istemiyorum dedim . Gelirsede kalmasın dedim . Bayaa bir tartıştık . Kayınvalideme fln taşındı konu . Tabi oğulları haklı bulundu . Misafir bu isterlerse 100 kerede kalır dediler. O akşam o kdr tartışmanın üstüne ertesi akşamda geldi ! ortalık karıştı tabi . 2sinide kovdum . Eşimle daha kötü oldu .

Şimdi aramız düzeldi. Ama eşim aşırı insanlara güveniyor. Ve çok fazla hareketleri onlara benzemeye başlıyor.

Ne yapacağım ben akıl verin lütfennn :43::44::25:

yenı gelının evınde mısafırın ısı ne?ayrıca arkadası hemde nealaka yanı....arkadasıysa esıyle oturmaya gelebılır bıkac saat ama bekar arkadasının evde işi ne bu nasıl bı dusuncesızlık..arkadası kötü niyetli biriolsa size zararverse kıme neyıanlatacaksınızz?? bırde sorununuzu kosarak annesıyle paylasmasıda ayrıca komıkyanı cocuk gıbı yazıkkısız bı cocukla evlenmıssınız onu avutmak da zor olacak sızın ıcın..ona artık evlendıgınızı sorumlulukları oldugunu artık hayatında sızınde oludugunuzu sert bır dılleegösterınnn...o evlılıgı evcılıkle karıstırmıs sanırımmm..bırde evlılıgınızı yoluna koymadan cocuk yapmayın..zaten bırcocukla yasıyorsunuz..allah akıl fıkır versınnnbır erkegın bukadar sorumsuz dusuncesız olması cok sınır bozucu..

öncelikle allah kolaylık versin! bu ne mantıktır. işin çok çok çok zor. düzelir mi kocan bilmem düzeltmeye çalışacaksın tabi ama sinirlerine hakim olarak.. evlilik kolay değil kocan iyi olsa kayınvaliden, annen vs dışardan dış kapının mandalı bile huzurunu bozabiliyo. herkesin bi sıkıntısı var ama seninki baya tehlikeli ana oğul dengesiz.ilk önce kocanı kendine bağla yeni evli çift beraber olabilmek için fırsat kollar benim kayınvalimdeler bile gelir 1 gece yatar giderler değiştiremezsin insanları buda bi gerçek eşini işlemeye çalış ama iyi ama kötü..dünyanın bin birtürlü hali var asla bekar erkek gelmememeli.diren bu konuda..

okurken şok oldum.
ne biçim bir adam bu.
bekar bır erkegın sızın evınızde bırak kalmayı mısafırıge bıle gelmesı kadar saçma bir durum olamaz.
eşiniz evliliğin farkına varamamış sanırsam.
3 yıl olucak evlenelı ben yoken bıle esım bekar arkadaslarını eve sokmamaya çalsır.
bırkere ben yokken maç izlemişliği vardır ki ondan bıle haz etmem açıkcası.
siz eşinizle ciddi bir şekildekonusun bu durumu.
kv pes dogrusu onada azının payını verseydınız keske.
bende 22 yasındayım bunun yasla bır ılgısı yok .sessiz kalmayın
ben eşinize cok kızdım vallahi

eşinizin bekar birini getirmesi abes...
hiç mi kıskanmıyo acaba?
eşimin çok bekar arkadaşı var 1 defa bile getirmemiştir..
hep kızarkadaşlarıyla yada nişanlılarıyla gelirler.
arkadaşınında düşünmesi lazım bence.

İŞTE ZATEN beraberler ne anlıyolar ergen gıbı gece yarılarına kadar sohbet etmekten
ayrıca sız evlısınız
o cocuk sızde kaldıgında hersey olagan devam edıyormu?
ben esım evdeyken evıme bekar arkadas , esımde evımıze bekar arkadasını getırıp uyumasına ızın vermez
esımın cocukluk arkadsaları var 3-4 tane ama senelerdır arkadaslar
1 tanesı bekar ve yanlız
hıc gelmeıd tek basına hep bı cıftın yanında geldı ama belkı tek gelebılır ılerıde ama kalma fılan olmaz

Eşin garip biri
Evliliğin anlamını bilmiyor
Kaç yaşına gelmiş hala ne duysa ne olsa gidip annesine yetiştiriyor

Uzağa da taşınsanız bi telefonla da yapar bunu
Ki hiç sanmıyorum uzağa gitmeye ikna olacağını

Herşeyi geçtim de eşin nasıl güvenip alıyor arkadaşını eve ve günlerce kalabiliyor?
Bu ne rahatlık anlamadım. Dünyanın binbir türlü hali var :44:

eşin evlendiğinin farkında değil , evlenmeyip kendine bekar evi açsaymış istediği gibi arkadaşlarıyla kalırdı , gelen kişinin de düşüncesizliği yeni evlisiniz bu kadar da üstüne gidilmez insanların , sürekli konuşup seni anlamasını sağlamaktan başka çare yok sanırım , zamanla düzene oturtursunuz umarım ,

Eşte ve kv de ahlak zaafiyeti var.
Bence anne-babani durumdan haberdar etmelisin.
Allah korusun, yarin hakkinizda dedikodu çıksa eşin seni degil
kv yi dinler ve iftiraya ugradığınızla kalırsınız.
Şimdiden ailenizin destegiyle önlem alın.
Ayrica bekar adamin yeni evli çiftin evinde sabahlamasi, 10 gün
kalmasi nasil bir öküzlüktür?

Sen evde yalnız kalamıyoruz derdinden önce bekar bi erkeğin evinde kalmasına takıl bence
herşey olabilir allah korusun eşiniz iyimi yaa
nasıl böyle birşeye müsade ediyor bu ne rahatlık yaa
tavrınızı koyun bence bi süre annenize gidin bence bu yaptığından vazgeçirmeye çalışın

Herşeyi anladım da konu sahibinin eşi bekar diye gelip kalmasını garip karşılayan 'ne işi varmış bekar adamın evinizde' diyen arkadaşların neyin kafasında olduğunu anlamadım.

bekar birinin evde kalması nasıl ahlaksızlık olur anlamadım? bir de yaşını neden bu kadar ön plana taşıyorsunuz ki? bu davranışları sergileyen 30- 40 yaşında erkekler yok mu? konun içeriğinden çok klişelere takılıyoruz

Hepinize tşk ederim . Genel olarak düşüncelerimiz aynı . Sanırım doğru yapmışım . Dediklerinizi tamamen doğru buldum .:43:

11 yıllık evliymi daha 1 defa eşim 1 arkadaşını değil yatışı kalmak oturmaya bile evimize getirmemiştir sadece aile olarak eşli görüştüğümüz arkadaşları olur kv nasıl oğlunu tutar bu durumda anlamıyorum ne demek misafir sanki gurbetten mi gelmiş asla müsamaha göstermeyin Allah korusun neler okuyoruZ haberlerde bence kendi ailenize anlatın bilhassa babanı veya abiniZ duruma el atsın eşinize konuşsun hatta kv dahil konuşsun kendine gelsin o aile

Çok haklısınız bende 11 yıllık evliyim ve eşim bir kez bile olsa bekar bir arkadaşını getirmedi bırakın bizde kalmasını 1-2 saatliğine oturmak için bile, evli arkadaşları geldi birkaç kez onlarda eşleriyle bizde onlara gittik o kadar. Bekar bir arkadaşını eve getirmek, bir de üstüne yatıya kalması filan bana çok garip geldi.

hem adamdan rahatsız olup hem oturup tabu oynuyorsun sen de..
madem istemiyorsun gelmesini, o zaman soğuk davran biraz.
zaten senin onlarla ne işin var ki, çekil odana. onlar naparsa yapsın.

ben bekar arkadaşların eve gelmesine karşı değilim. eşim çok karşı :) hiç bir arkadaşını getirmez eve.
bilmiyorum artık erkek aklı diyorum..
ama daha taze evli insanın evinde mecburiyet gibi zırt pırt misafir ağırlaması hoş değil.

ayrıca konuların kayınvalideye taşınması da ne demek yahu.
yetkili mercii mi o ki ahkam kesebiliyor oturduğu yerden. üstelik de yandaş yani tarafsız bile değil :)
madem konu aranızda kalmıyor, sen de ailene duyur çekil kenara.

Back
X