- 12 Ağustos 2021
- 685
- 1.206
- 63
Bunu ben yazmıştım. Psikologum dese iyi, "doktorum" diyorduDün bir arkadaş da yazmıştı pdr mezunu bir arkadaşı psikoloğum diyormuş ülkede feci ünvan gaspı dönüyor
Daha doğrusu annesi diyordu. "Kızın ne iş yapıyor" diyenlere, "doktor,psikolog" diyordu??
Kriz sebebi
Aynen öyle benim de sevgilim doktor çok zor calisma koşulu, sinaviydi bilmem nesiydi. Emek istiyor.Doktorum mu diyor?
Böyle emek vermeden ünvanların üstüne yatılması beni de sinirlendiriyor.
O insanlar tıp kazanabilmek için canını dişine takıyor. 6 sene okurken nefes almadan çalışıyor. Uzmanlık almak isteseler Tus da kolay değil. Tus'u kazanınca da bitmiyor. Sevgilim uzmanlığını alıyor, nöbetiydi çalışmasıydı bilmem neyiydi bitmiyor. 33 yaşında koca adam ders çalışıyor daha. Öyle kolay mı doktor olmak? Veteriner hekimlik ve diş hekimliği için de aynısını düşünüyorum. Onlar da benzer ölçüde zor bence.
Aöf olayına hepten sinir oluyorum. Formasyonu yok bir şeyi yok, öğretmenim diyor. Oldu canım, başka? Ben eğitim fakültesi mezunuyum, adam gibi sınava çalıştık zamanında tutturduk. Çok isteyen kazansın hakkıyla ünvanını alsın.
Bir de herkesi kendileri gibi ap*tl sanıp kandirabileceklerini sanıyorlar. Senin kızın PDR okudu yani, sen doktor desen ne? Cahil olmayan anlıyor işte de muhtemelen kendi akrabalari falan kızı doktor sanıyordur gerçekten