• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

TIbbi bi uzmanligi falan olmasin o kisinin 🤦‍♀️ malum burada katya araniyormus 😅
Tıbbi uzmanlık değilde
Gece uyumayacak.. Annem gece uyuyamayan bı hasta cunku hastalıgı uyutmuyo

Ben tarih mezunuyum, editörlük yapıyorum bir tarih dergisine
başarılar dilerim , eşinizin yas sürecini yaşamasına müsade edin sonra usülünce eşine ayda 30 bin veremeyeceğini anlatırsınız. ayrıca yatılı hizmetliyi ne yapacak ki kaynanan ilginç. temizlik yemek zaten varmış.

sevgili konu sahibi, hayatina 2 3 noronla devam eden insan sayisini sakin kucumseme. ilkokul seviyesinde okudugunu anlamayan, onune konani yorumlayamayan cok kisi var. onun haricinde kendisi senin kvnin tiyniyetinde olanlar var. onlarin da isine gelmiyor. istediklerini yazsinlar, artik piyasadaki evlenecek kadinlar uyanik. ne kadar reddederlerse reddetsinler bizim gibi gelinlerle karsilasacaklar. kimse de artik kizini yedirecek goz yok. cogumuz universite gorduk ve ailelerimizce desteklendik. parami ne ben simarik bir kv yediririm ne de annem babam cingene dunurlere yedirir.

akli basinda olanlar neyin ne oldugunu anladi, sen haklisin. ben senin bu isi cozecegini dusunuyorum. sak diye koca ile bosanilmaz, bunu su an aklindan cikar. once aram bozulur semalarini yenmen lazim kendinde. kendinin farkina varir da bu asamalari halledersen, kimin ne dedigine kulak asamadan hakliysan ve hakkini catir catir savunursan, bir seylerin degistigini goreceksin. cerceven ve sinirlarin kendiliginden olusacak. sinirlarini asmaya kalkanlar bir daha dusunecek.

hakkini savunmayi tam bilmeden, bosanma dusunulmez.

Paralel evrende değiliz fakat ben sizin gibilerine çevremde çok az rastlıyorum.

Ben 22 sene önce evlendim o zaman da öyleydi şimdi de çevremizdeki yeni evlenenler de öyle herkes ailelerden fazla bir destek almadan her şeylerini kendileri yaptıılar/ yaptık.. Ha ama ailenin içinden gelir yapar o ayrı ama beklenti içinde olmak, bunun hesabını yapmak, şikayetlenmek bu da abartı bir şey..

Ayrıca daha soğumamış bir cenaze var daha bu kadar hesap kitap iyi değildir.

Bırakın insanlar bir üzüntülerimi yaşasınlar, babalarını kaybetmişler o duygu çok zordur. Şimdi annelerini yere göğe sığdıramazlar ve bu o kadar normal ki..

Babamı kaybettiğimiz de önce annemizin sağlığı, güvenliği aklımıza gelmişti annem o evde tek kalacaktı 40 senelik evimizin üç katının bütün pencerelerinii demirletmiştik. Artık babam yoktu annem onun bize yadigarıydı..

Neyse daha fazla yazamayacağım o aile için zor bir durum şimdilik..
Eğerki demirlenecek 3 katı olan bir evde oturuyorsanız, siz zaten zenginsinizdir 😃 Bakıcı parası size koymaz, ama bu arkadaşlar aylık max 140 kazanıyordur toplamda ve bir ton borcları var. Nası bakıcı tutsunlar analarına 😃

Bize söylenen bu. Kadına diğer işe gittiği bütün evleri bıraktırıp kendine istiyor. Kadın da öyle olacaksa oluşan açığı kapatın, ücret bu diyor

Başka kadın mı kalmamış o neymiş öyle ya. 45k civarına standart bir kadın onun işini görür normalde ama ona bile hakkı yok. Ben olsam 65 yaşındaki anneme böyle bir masraf yapmazdım. Banane yahu.
Ev kiraya verilsin sizin dediğiniz gibi. Öyle alsın kendi kirasıyla ödesin bakıcısını. 10-15 yıl sonra zaten böyle masraflar olacak mecburen şimdiden başlamaya ne gerek var yahu.

sevgili konu sahibi, hayatina 2 3 noronla devam eden insan sayisini sakin kucumseme. ilkokul seviyesinde okudugunu anlamayan, onune konani yorumlayamayan cok kisi var. onun haricinde kendisi senin kvnin tiyniyetinde olanlar var. onlarin da isine gelmiyor. istediklerini yazsinlar, artik piyasadaki evlenecek kadinlar uyanik. ne kadar reddederlerse reddetsinler bizim gibi gelinlerle karsilasacaklar. kimse de artik kizini yedirecek goz yok. cogumuz universite gorduk ve ailelerimizce desteklendik. parami ne ben simarik bir kv yediririm ne de annem babam cingene dunurlere yedirir.

akli basinda olanlar neyin ne oldugunu anladi, sen haklisin. ben senin bu isi cozecegini dusunuyorum. sak diye koca ile bosanilmaz, bunu su an aklindan cikar. once aram bozulur semalarini yenmen lazim kendinde. kendinin farkina varir da bu asamalari halledersen, kimin ne dedigine kulak asamadan hakliysan ve hakkini catir catir savunursan, bir seylerin degistigini goreceksin. cerceven ve sinirlarin kendiliginden olusacak. sinirlarini asmaya kalkanlar bir daha dusunecek.

hakkini savunmayi tam bilmeden, bosanma dusunulmez.
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben Allahın izniyle eşimden boşanayım diye düşünmedim zaten hiç. Sadece bu durumun ev huzurumuzu bozmasından korkuyorum. Kaynanam tam bir bencil şımarık çünkü. Ve eşim de şu an hiç bunu görecek kafada değil

Başka kadın mı kalmamış o neymiş öyle ya. 45k civarına standart bir kadın onun işini görür normalde ama ona bile hakkı yok. Ben olsam 65 yaşındaki anneme böyle bir masraf yapmazdım. Banane yahu.
Ev kiraya verilsin sizin dediğiniz gibi. Öyle alsın kendi kirasıyla ödesin bakıcısını. 10-15 yıl sonra zaten böyle masraflar olacak mecburen şimdiden başlamaya ne gerek var yahu.
aynen öyle, ileride gerektiğinde tutarız kadın şimdi neye gerek var? Ama yookk şımaracak illa

aynen öyle, ileride gerektiğinde tutarız kadın şimdi neye gerek var? Ama yookk şımaracak illa

Evde oturan emekli 65 yaşındaki kayınvalideme tutacağıma kendime haftada 2-3 tam gün yardımcı alırım. Kendimi şımartırım. Sabahtan akşam bunun için elalemin ağız kokusunu çekmiyoruz diye düşünüyorum. Şu an çocuğunuz yok. Çocuk olacak ihtiyaçlarınız artacak siz kendi çocuğunuzdan kısıp oraya mı vereceksiniz?

Bazı üyeler her konuda nasıl yanlış tarafta olmayı başarıyolar hayret ediyorum. Hani yanlışlıkla insan ara sıra doğru tarafta olur ama yok. Cidden büyük başarı. O kişilerle nadiren aynı fikirde olduğumda kendimi sorguluyorum.

Konu sahibi haklı. Bir kere kvsinin boş evini kiraya vermemesinin saçmalığını hiç anlamadım. Üstelik konu sahibi daha ilk mesajda evini kiraya versin, yetemediğini biz öderiz demiş. Yani daha ne diyebilir ki?

Güncellemeyi şimdi gördüm. İyice saçmalamış kv. Doğumlarda o parayı kendim veririm, ben rahat ederim, sen de yorulmazsın. Daha ne istiyorsun? Diyebilirsiniz. İyi niyetli insanların evliliğinin ilk yılları salak kocaların aklına mukayet olmakla ve onları, ailelerini idare etmekle geçer. Sonra güncelleme gelir kendi aklına mukayet olmakla ve onların gelini idare etmesine dönüşür. Sizin güncelleme geldi geçiyor. Ama tabi ortada yas var. Biraz geçince dişinizi gösterin derim.

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Ben Allahın izniyle eşimden boşanayım diye düşünmedim zaten hiç. Sadece bu durumun ev huzurumuzu bozmasından korkuyorum. Kaynanam tam bir bencil şımarık çünkü. Ve eşim de şu an hiç bunu görecek kafada değil
Eşiniz görüyor anlıyor merak etmeyin siz bu kafada oldukça daha çok ezilirsiniz. Eşinizin saf masum olduğunu annesinin oyununa geldiğini falan sanmaya devam ettikçe daha kimler kimler ne çoraplar örer başınıza . Şu kocalarınıza biraz daha dikkatli baksanız aslında herşeyi en iyi şekilde anlayıp hem eşini hem başkalarını nasıl idare ettiğini anlarsınız.

Güncellemeyi şimdi gördüm. İyice saçmalamış kv. Doğumlarda o parayı kendim veririm, ben rahat ederim, sen de yorulmazsın. Daha ne istiyorsun? Diyebilirsiniz. İyi niyetli insanların evliliğinin ilk yılları salak kocaların aklına mukayet olmakla ve onları, ailelerini idare etmekle geçer. Sonra güncelleme gelir kendi aklına mukayet olmakla ve onların gelini idare etmesine dönüşür. Sizin güncelleme geldi geçiyor. Ama tabi ortada yas var. Biraz geçince dişinizi gösterin derim.
Çok doğru yazmışsınız konu sahibi tutturmuş eşim görmüyor anlamıyor annesi böyle dedi şöyle yaptı yahu adam mühendis aklı başında çalışıyor kazanıyor gayette biliyor neyin ne olduğunu karısı ikinci el gelinlikle evlenecek kadar mütevazi kadıncağız 3 kuruş para biriktirmek için gezmesinden kısıyor adam bunu görmüyor mu? Baya işine geliyor

Back
X