• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

Siz çalışmasanız veremeyecek anldığım kadarıyla. Evin kirasını nşye siz ödüyorsunuz anlamadım annesine ayda 30k verebilen adam ev kirasını düşünsün önce. Bence paranızı tamamen kendinize harcamaya bakın madem kendisinin aylık 30k sacabilecek bütcesi var napıyorsa yapsın. Zaten evi erkek gecşndirmeli. Sizin de aileniz var sizin annenize de aylık 30k verilsin o zaman ?
Bence işten çıkmalı bu kız.
Hızla da gebe kalsın
Borçlara bogsun evi. Adam anasına yetisemesin.
Bunun çözümü bu

Hepsini okumadım çözüm basit kocanı nefes alamayacak halde borca sokuyorsun bakıma muhtaç olsa anlarım ama hiçbir şey yok bakıcı ne alaka az yesin kenara para atsın tutsun senin evin yok kiradasın kalkıp kaynanaya vereceğin parayla kredi öde kaynananın yaşında senin neyin olacak?
Birbirimizin aynısı şeyler Yazmisiz iç anadolulu musun
senle ben çok benzer cumleler kullanırken
başkaları aynı seyi daha farklı şekilde ifade etmiş cunku

Bence işten çıkmalı bu kız.
Hızla da gebe kalsın
Borçlara bogsun evi. Adam anasına yetisemesin.
Bunun çözümü bu

İkinci çözüm de bu Atia. İkisinden biri haricinde çözüm yok. Ya ev/arsa kredisi ya da nur topu gibi bebiş. Ben ilkini tavsiye ediyorum düzelmemesi halinde boşanma alanın olsun diye.
Başka çözüm arama. Yok. Arayıp bulamayınca dediğimi hatırlarsın.

Bu konu beni dert sahibi yaptı. İçim soğumadı bu teyzeye. Kayınvalideme dua ettirdi.

Yani evin giderlerine katılın ama evin kirasını da siz ödemeyiverin ilişkide neden seyit onbaşı olmayı tercih ediyorsunuz? Zaten 45k kazanıyormuşsunuz annesine 30k veriliyor 15k kaznaıyorsunuz yani bir nevi ???? Ben 90k olayına inanamamıştım ilk başta kişi başı 10kya halledilir diye dusunmustum. Kv evine de gelebilirdi çünkü ama şok oldum yani. 30k nedir?? Asgari ücret 22k???
İnanabilirsiniz...
Annemın özel bakıma ihtiyacı var
Bakıcı ucreti 110 bin

Sizde çalışıyormuşsunuz ev geçindirirken kendi borçlarınızda var iken kayınvalidenize böyle bir imkanı sunmak istemeyişinizi anlarim.
Nasıl ki siz evlenirken onlar yardım etmek zorunda değil ise sizde bu sürecte manevi egerki durumu kötü ise maddi desteginizi gosterebilirsiniz ancak yanına bakıcı istemesi bencede lüks.
Kendi durumu olsa ben ödüyorum dese ne ala tabiki istedigini yapabilir ama sizden istemesi lüks.
Bana çok şımarıkça geliyor böyle şeyler ya, elden ayaktan düşersin ihtiyaç hasıl olur lüks olmaktan çıkar ama zaten her işini görebilen gayet sağlıklı bir insan olduğunu söyluyorsunuz.
Kendisi tutsun çok istiyorsa bakıcısını

İstedi aldık. Kırmadık. Burada bir derdimizi açınca insanlara döver gibi yaklaşmanızı anlamıyorum. Başından beri dengede tutup annesini de babasını da memnun etmeye çalıştım. Ama maddi isteği aylık 90 bin tlye gelmeyi kabul eden bir bakıcı. Kendim de kredi ve kira ödeyen biriyim. Neye bu kadar nefret doluyorsunuz ki bir şey anlattım diye
Kabul etmeyin geçin yaa. Ya da ne kadar verebileceksiniz onu belirtin

Ben gerçekten şok içindeyim kendim küçücük evde kiradayken, kredi öderken, 30 bin tl kaynanama göndermemizin normal karşılanıyor ve ayıplanıyorum. Ayrıca ben hiç çevremde evlenirken çocuklarını başıboş bırakan görmedim. İnsanlar ufak tefek de olsa bir şey yapıyor. Benim öğrenci kardeşim bursundan harçlığından biriktirip bana kahve makinesi hediye aldı ya evlendiğimde. Öğrenci çocuğun yaptığını bile yapmadılar. Hayret gerçekten bunun normal görülmesi
Hiç şok olma. İkinci kez sevgili görümcemin ve kocasının lüks ihtiyacını karşıladı diye eşimle birbirimize girmiştik. O sırada abartmıyorum evimde bazı odalarda perde yok ve benim altınlardan gitmiş. Bana söylediği kardeşim çalışıyor erkeğin harcamasına karışılmaz. Ama nedense kaç yıllık evliyim diğer oğlunun evinde kalan muhtaç kayınvalidesini eşinin tarafını bir kez dahi görmedim. Çünkü kapısının önünden dahi geçirmiyor. Aynı şeyi kendi kayınvalidesi istese bayılacak insanlar minnoş minnoş yorum yapıyor gibi geliyor bana ama neyse belki bizler kötüyüzdür 🤷‍♀️

Bakıcı ücreti 30 bin de olsa 10 - 10 - 10 bölüşmek zorunda değilsiniz bu arada. 10 bin aylık 10 senede 1.2 milyon eder. Bu para 10 seneye alacağınız evin mahallesini, oda sayısını değiştirir. Kadın rahmetli babanın mazisi olan evi kiraya veremiyor, lüks gelirlerini kısamıyor diye ben niye hayatın başında standartlarımı düşüreceğim? Var mı böyle dünya ya. Mevzu 90 binde değil. 20 de olsa aynı şeyi söylerdim.

Bakıcı ücreti 30 bin de olsa 10 - 10 - 10 bölüşmek zorunda değilsiniz bu arada. 10 bin aylık 10 senede 1.2 milyon eder. Bu para 10 seneye alacağınız evin mahallesini, oda sayısını değiştirir. Kadın rahmetli babanın mazisi olan evi kiraya veremiyor, lüks gelirlerini kısamıyor diye ben niye hayatın başında standartlarımı düşüreceğim? Var mı böyle dünya ya. Mevzu 90 binde değil. 20 de olsa aynı şeyi söylerdim.
+1

Birbirimizin aynısı şeyler Yazmisiz iç anadolulu musun
senle ben çok benzer cumleler kullanırken
başkaları aynı seyi daha farklı şekilde ifade etmiş cunku
Yok egeliyim ve boşnağım. Aklın yolu bir tamam anne tabii ki bakılır ama yaşı daha genç ve kendi malı yok. Kocası yaşlanınca neyi olacak ki bu kadar yüksek emekli geliri 2 ev olmayacağı kesin. Aylık 30 bin az mı bi kere verilse kıyamet koparacak kadınlar burada muhalefet oluyo. Kaynanama eşim 350 bin verdi gece uykusunda boğasım geliyo arada ama annesi ihtiyacı vardı. Fikrimi de sordu gönül koyacak mısın dedi yok ver dedim. Yine de gıcık oluyorum

Sana yapacağın şeyi söyleyeceğim Atia. Tek çözüm yolu. Konuşmakla olmaz. Çok konuştum olmadı.
Ev kredisine gireceksiniz. Veya arsa tarla her neyse. 1.5 milyonluk bir ev bile alsanız kredisi her ay onun belini büker ama ev sahibi olursun ve annesine de zırnık koklatamaz. Nerden mi biliyorum? Kendimden. Defalarca kez konuştum, terapiye gittik olmadı.
Sonra birden kendisini ev kredisi çekerken buldu. (Benim zorlamamla) Maaşının 2/3’ü oraya gidiyor. Kalanıyla da düğün borçlarını ödemeye çalışıyor. Ben de her seferinde param yok, market alışverişi, faturalar, araba taksidi düğün borçları, kredinin bir kısmı, şu bu ödüyorum diyerek para istediğinde geçiştiriyorum. Kenara yarım altın atıyorum her ay, onun haberi yok. Olsa ne olacak? Olsa bu para her an benden alınıp anneye gidebilir korkusu var içimde. Biraz güvenim sağlandıktan sonra eline al bunu ne yaparsan yap diye veririm ama o zamana kadar üzgünüm tarife bu. İnsanı zorbalığa itiyorlar. Şuan doktor adam markette zeytinin fiyatına bakarak 100 gr 100 gr alıyor borçlardan, stres dert hat safada. İyi mi oldu yani? Evet o stresine üzülüyorum ama En azından ev araba sahibi olduk, yoksa annenin bişektomi saatleri güzellik salonu yatılı harcamalarıyla kirada sürünür giderdik. Üzgünüm ama bu tarz eşler bunu hak ediyorlar.
Ben sizin eski konunuzu hatırlıyorum hatta açıp da okudum yeniden nişanlıyken tereddütteydiniz

İyi de yardımcının ücreti 90 bin lirayı buluyor diyor konu sahibi. Kocasının öldüğü gün 3 çocuğunun sırtına haybeye 30ar bin TL masraf yükleyen kv de hiç suç yok mu? Ben bu isteğin arkasında bir yas görmüyorum açıkçası. Konu sahibinin aile bütçesi etkilenecekse tepki vermesi çok normal değil mi?
Yorumu yaptığımda konu sahibi 90 bin ayrintisini paylasmamisti.
Kayinvalide sucsuz dememişim, lakin kv o yaşına rağmen çiğ diye, konu sahibi de öyle mi olmalı.

Baba vefat edeli daha 1 hafta olmuş.
Eşinin annesinden çok babasına düşkün oldugunu da paylaşmış.
Yasina duyulmasi gereken konu sahibinin eşi.

Back
X