• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalidem yüzünden evliliğim zarar görecek. Lütfen bana akıl verin

inanılmaz önyargılı bir yazı. Eşim ve kaynım üniversite yılları ve sonrasında antidepresan kullanmış, eşleri ilgisiz kadınlar olursa diye sürekli tetikte tipler. Travmaları çok bariz: ilgisiz ve bencil anne. Kaynım her gün eltime yalvarıyor çocuklarımızı hep çok seveceksin dimi diye.

Neden bırakayım da kadının çocukları yapılması gerekeni yapsın? Özel hizmetçi gibi bir şey lüks müdür gereklilik midir
Ya da belki üniversite çağında artık kendilerinden elini çeken bir anne sonrası travma yaşamaya başlamışlardır.Üniversite çağı artık çocukluk çağı değil.Ayrıca eşinize ve karnınıza saygı duymadığınız çok bariz ve onları kararlarına.Eşine yalvarıyor ne demek ?Evlenip gelen kadınların böyle kayınvalidelerine mimlemesi ne kadar kolay.Eşinizin travmalarına indiniz peki belki kayınvalideniz de şuan travma yaşıyor yanında birisine ihtiyaç duyuyor.Onun travmalarına da inelim mi,travmalara bu kadar önem veriyorsunuz ya.İsmi özel hizmetçi denilince ,bu bu hizmetin ihtiyaç olduğu anlamına gelmiyor.Oraya bile bir özel sıfatı eklemişsiniz.Amacınız zaten belli,olayı lüks olarak yansıtmak.Hastabakıcı desek mesela kulağa gerekli gibi geliyor değil mi?Ayrıca madem durum sizin bırakıp bırakmamanıza bağlı neden burda soruyorsunuz ? Kendiniz demişsiniz yapılması gerekeni mi yapsınlar bırakayım da? Evet yapılması gereken bu.Yarın bir gün eşiniz anneme siz bakın deyince de,özel hizmetçi tutalım diyecek ilk kişisiniz.İnsanları rahat bırakın bence.

Benzer bir aile var akrabamda. Baba aniden vefat edince çok perişan oldular ailede güçlü bir figürdü. Yetiskin çocuklarının her işine hala koşan biriydi. Çocuklardan biri annesine 'Yanına taşınacağım bundan sonra seni asla yalnız bırakmam.' dedi. O ilk yas ve acı süreci geçince yapamadı tabi. İnsanlar yas sürecinde daha duygusal kararlar alma eğiliminde. Kaybın bıraktığı boşluğu iyi doldurayım düşuncesi baskın oluyor. Eşinizin acısına saygıdan şuan tartışmaya girmeyin. 'Daha erken, bakalım, hallederiz, ayarlanır, bir konuşalım' gibi konuyu ileriye atın. Sizde söylersiniz birinden biri farkeder mutlaka durumun garipliğini ne yapıyoruz biz derler.

Bu arada gelini kayınvalidesini seviyor destekledi eşini. Ama iki tarafta rahat edemezdi annede istemedi zaten. Gece tek kalamam dedi bir yardımcı ayarladı. İki tane emekli maaşı alıyor. Oturduğu ev hariç iki yazlığı var üç evde açık hangisinde isterse onda kalır. Her sene 1,5 ay kaplıcaya gider. Tam zamanlı değil ama ihtiyaç oldukça şoförlüğünü yapan biri var. Mutfak giderlerini yanında kalmayı teklif eden oğlu karşılıyor, parayı geri almayı kabul etmiyor. Diğer ikisinede arada anne destek verir verirse, destek almaz.
Üç çocuk iyi meslek sahibi. Anne baba ikişer ev verdi. Demez ama deseki 'bana 90 bine yardımcı tutun, tatillerimin, arada şoförümün ücretini karşılayın' hepsinin yapabileceğini zannetmiyorum. Çocukları var, eğitim masrafları vs. herkesin kendine göre bir hayatı ve gideri var. Yaşı epeyce ilerlemiş ve hep verici olmuş parasını paylaştırmış bir anneden bahsediyorum. İstese bana göre hakkıdır. İhtiyaç halinde imkanda varsa daha fazlasıda verilir anne baba bu. Ama herşeyin bir oluru olmazı var. Önce kendisi düşünür evi kiraya verip emekli maaşının üzerine eklemeyi. İhtiyaç değil bu talepler.

Ya da belki üniversite çağında artık kendilerinden elini çeken bir anne sonrası travma yaşamaya başlamışlardır.Üniversite çağı artık çocukluk çağı değil.Ayrıca eşinize ve karnınıza saygı duymadığınız çok bariz ve onları kararlarına.Eşine yalvarıyor ne demek ?Evlenip gelen kadınların böyle kayınvalidelerine mimlemesi ne kadar kolay.Eşinizin travmalarına indiniz peki belki kayınvalideniz de şuan travma yaşıyor yanında birisine ihtiyaç duyuyor.Onun travmalarına da inelim mi,travmalara bu kadar önem veriyorsunuz ya.İsmi özel hizmetçi denilince ,bu bu hizmetin ihtiyaç olduğu anlamına gelmiyor.Oraya bile bir özel sıfatı eklemişsiniz.Amacınız zaten belli,olayı lüks olarak yansıtmak.Hastabakıcı desek mesela kulağa gerekli gibi geliyor değil mi?Ayrıca madem durum sizin bırakıp bırakmamanıza bağlı neden burda soruyorsunuz ? Kendiniz demişsiniz yapılması gerekeni mi yapsınlar bırakayım da? Evet yapılması gereken bu.Yarın bir gün eşiniz anneme siz bakın deyince de,özel hizmetçi tutalım diyecek ilk kişisiniz.İnsanları rahat bırakın bence.
Hahah siz alintilayinca fark ettim. Kayni, eltisine yalvariyor muymus 😅😅 hastalikli bir aile o zaman. Kac konu sahibi 😅

Ne degisik bir konu bu ya. Cidden herkes de her seye inaniyor. Biri de demis okudugunu anlamayanlar var. Biz anladik da asil, kayinvalide gommeli sorulari gorunce okumadan konu sahiplerine destek mesaji yazanlar anlamadi satir aralarini.

KOnuda her sey birkac kat abartili anlatiliyor o kadar bariz ki

GÜNCELLEME: şu an kayınvalidemdeyiz ve eltimle bize dediği şu: kadınla anlaştık ben sizlere gezmeye gelirken de hep yanımda olacak. Ona göre bir odanızı ayırırsınız. Bana söz verdi nereye gitsem benimle gelecek. Zaten sizin doğumlarınızda vs ben bu saatten sonra elim kolum tutmaz bir şey yapamam. Size de yardımı dokunur, daha ne istiyorsunuz.

Bu kadına ne diyeceğimi şaşırıyorum artık.

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Açıkçası sizinle yaşamak yerine kendi evini tercih etmesi iyi değil mi? Size karışmıyor en azından boşverin yani. Para konusuna gelirsek en nihayetinde annesi ne olacak ki? İlla bir yerlerde çocuklarına değer ve emek vermiştir. Ilımlı olun.

Işin yeni vefat etmiş bir kadın olduğu için anlayışla karşılanması gerekiyor fakat bir insanın çok güzel çok lüks bir evi varsa yanına biri olmadan kalamam demesi Bana da çok garip geldi. Benim de Kayınpederim vefat etti kaynanamı alıp bir süre bizde kalmasını istedik Fakat asla kabul etmedi ben yalnızlığa alışmalıyım dedi bakıcı ücretleri çok pahalı. Hasta ve muhtac degilse neden kadin tutulsun bunu birilerinin söylemesi lazim bence . Söyleyen kisinin de ogullari olmasi gerekir.

Işin yeni vefat etmiş bir kadın olduğu için anlayışla karşılanması gerekiyor fakat bir insanın çok güzel çok lüks bir evi varsa yanına biri olmadan kalamam demesi Bana da çok garip geldi. Benim de Kayınpederim vefat etti kaynanamı alıp bir süre bizde kalmasını istedik Fakat asla kabul etmedi ben yalnızlığa alışmalıyım dedi bakıcı ücretleri çok pahalı. Hasta ve muhtac degilse neden kadin tutulsun bunu birilerinin söylemesi lazim bence . Söyleyen kisinin de ogullari olmasi gerekir.
Hakli taraflariniz var. Hatta yorumlarda fazla üstünüze gelinmis🙏🙏Fakat bu konunun sonu size dokunacaksa günün sonunda ''Ee o zaman sırayla gelsin bizim evde kalsın annemiz" denilecekse o zaman da karışmamanız gerekiyor burakin tutsunlar bakiciyi..Sizi anlıyorum siz bunca masrafimiz sıkıntımiz varken bir de bakıcı parası verilmesine sıkılıyorsunuz ama size şunu söyleyeyim bir erkeğin parası da bu kadar çok düşünülmemeli bırakın annesine harcasın yani. .

Bakın biz evlenirken maddi durumları çok iyi olmasına rağmen bize bir şey yapmadı diyorsunuz , sonra da yok borç yaptı habire çocuklarından para istiyor diyorsunuz, bu insanların durumu iyi mi değil mi?

Bomboş duran bir evi kiraya vermemek evet saçmalık, ama şimdi bu konuların zamanı değil diyorum ben size acele panik olmanıza gerek yok.

Yatılı hizmetçide öyle bir günde bulunacak bir şey değil , ilk gelene tamam bugün başla diyecek hali yok kimsenin güvenmek lazım.

İlla ne yapayım diye soruyorsanız da ödemekte olduğunuz tüm giderleri eşinize paslayın , ben güç yetiyorsa anne rahat ettirilmeli diye düşünüyorum ama siz, biz evlenirken bir şey yapmadı biz şimdi neden yapıyoruz diye bakıyorsunuz olaya ikisi aynı şey değil.
Niçin aynı şey değil ?

Allah Allah şaşırdım. 90,000 'e kimi bulmuş ki? Ayrica hic mecbur değilsiniz 90,000 ödenecek kişiyi tutmaya. Kadının yemek giderlerini filan da hesaplayıp çocuklarından fazla fazla istiyor. Benim de ailem yasli. Yardımcıları var yabanci. Maas, sigorta, haftasonu parasi toplam 50,000 lira ödüyorlar.

Kayınvalidem son birkaç aydır haftanın 3 günü sabah 9 akşam 5 şeklinde şu an anlaştığı kadını tutturdu kendine. Uzun süredir iş yapmıyor. Kadın üç gün geldiği için zaten evde iş de birikmiyor. Ama vefattan önceki az bir zaman diliminde bize diyordu ki, 3 gün bana yetmiyor keşke daha çok gelse.
Yok artik..

GÜNCELLEME: şu an kayınvalidemdeyiz ve eltimle bize dediği şu: kadınla anlaştık ben sizlere gezmeye gelirken de hep yanımda olacak. Ona göre bir odanızı ayırırsınız. Bana söz verdi nereye gitsem benimle gelecek. Zaten sizin doğumlarınızda vs ben bu saatten sonra elim kolum tutmaz bir şey yapamam. Size de yardımı dokunur, daha ne istiyorsunuz.

Merhaba hanımlar. Sizlerle konuşup fikir almaya çok ihtiyacım var, ne yapacağımı bilmiyorum.

Tam iki senelik evliyim. Henüz çocuğumuz yok. Severek isteyerek evlendik. Gelin gittiğim aile açıkçası eğitimli, nezih bir aile olarak görünüyor. Kocam ve kaynım başarılı mühendisler, görümcem profesör doktor. Kaynanam ve kayınbabam emekli öğretmenler. İki adet de evleri var. Maddi sıkıntıları olan insanlar olmamalarına rağmen evlenirken kayınvalidem evimiz için bir çöp dahi almadı. Gelinliğimi bile kendimiz hallettik. Erkek tarafının alması gereken çoğu şeyi de görümcem aldı. Kaynanam da bana yalnızca iki adet bilezik taktı. Beyaz eşya isteklerimi kabul etmedi. (Aynı yastığa baş koyacağın adamın kullandığı eşyalar, yabancının değil, benim yeni alacak gücüm yok memur emeklisiyim dedi. Aynısını eltim de yaşadı) biz bir şekilde benim ailem, görümcem ve kendimiz bu evi kurduk, nikahı kınayı yaptık. İnanın her şeyi makul tuttum. Ekstra yüksek hiçbir şey istemedim. İstanbulda yaşıyoruz ve kirası nispeten düzgün çok küçük bir ev seçtim. Her şeyi kendimiz yaptık diye de evlendiğimizden beri borç ödedik. Şu an az bir borcumuz var.

Bu hafta kayınbabam ani kalp krizi ile vefat etti. Eşim annesinden çok babasına düşkündü hep. Dolayısıyla biraz dağılmış durumda. Onunla bu konuları konuşamıyorum ve sizden yardım rica ediyorum. Kaynanam eşini gömdüğü gün çocuklarından şunu talep etti: "ben hayatta yalnız kalamam, bunalıma girerim. Yanıma 7/24 benimle hem yaşayacak hem de bana hizmet edecek kadın tutun." Çocukları da kabul ettiler.

Kızlar, kaynanam 65 yaşında eli ayağı tutan, balkan turları senin, GAP turları benim gezen, günlere giden, şıkır şıkır giyinen bir kadın. Bir hastalığı olup kötü durumda olsa ağzımı açmam. Ama çocukları ve gelinlerine zırnık vermemiş, hiç destek olmamış bir kadının, firdevs yöreoğlu'nun katyası gibi kendine hizmetçi istemesi ve bunun parasının çocuklarından çıkacak olması çok zoruma gidiyor. Ben 28 bin tl kira, 16 bin tl araba kredisi ödüyorum. Araba dediğim de ikinci el çok iyi değil, gerçekten eşimden ekstra hiçbir şey istemedim. Ama ben ayağımı yorganıma göre uzatırken kaynanamın lüksü için para verecek olmak zoruma gidiyor. İkinci bir evleri var ve kiraya dahi verilmemiş durumda. Orada boş boş duruyor, onu kiraya verelim, gerekirse üstünü tamamlar destek oluruz annene diyorum. O evi babam çok severdi, kiraya vermek hemen içimizden gelmiyor diyor. Eltim de benimle aynı kafada, aynı şeyleri söylüyor. Ama bize "babamız ölmüş annemizi de böyle bırakalım mı" diyorlar. Bırakmak mı bu? Lüks başka, ihtiyaç başkadır. Anneleri bizden lüks istiyor. Bu kadın çocukları okurken dahi zerre para vermemiş, kocasıyla dünya turuna çıkıp para yiyip, üzerine borç yapıp çocuklarına ödetmiş bir kadın. Benim kocam normalde anneci bir adam olmamasına, mantıklı davranmasına rağmen bu haksızlığı nasıl göremez? Evliliğim zarar görmeden bunu ona nasıl anlatabilirim?
Senin durumunu anlıyorum 7 ay önce kayınpederim vefat etti başınız sağolsun.

Fakat ben olsam anne oğul arasına girmem. Ve bende girmemiştim hiç.

Adam vefat ettiğinde ozaman bir hafta olmuş. Çok taze herkes acılı bu durumda maddi konuyu kesinlikle dile getirmemelisin. Herkes önce bir acısını yaşasın! Benim cenaze zamanı ve öncesi neler çektiğimi bilemezsin 200bin tl üzeri borç altına girdik gıkım çıkmadı. Hastaydı kayınpederim biz neler yaptık neler. Değerimiz bilinmedi oda ayrı.

Ama ağzımı açmadım. Kayınpederimi severdim ve sonuçta bir can gitmiş bir aile ferdini kaybetmişiz. Para konusu hiç yeri zamanı değil.

Eğer sen eşine acısını paylaşmak yerine geçim derdiyle gidersen asıl ozaman zılgıtı yersin.bilmyorum farkındamısın ama vefat eden kişi Babası 🥹 ..

Şuan kimse mantıklı düşünemiyor bence.. görümcen felan da illa ki destek çıkar annesi sonuçta kayınvaliden de sahipsiz bir kadın değil 3 evladı var. Elbette annelerine yardım edecekler ortaklaşa yapsınlar ne diyebilirsin ki?

İnanabilirsiniz...
Annemın özel bakıma ihtiyacı var
Bakıcı ucreti 110 bin
Evet ozel bakım gerçekten ayri bir durum. Hatta 2 kisi gerekiyor ve birisi de sağlıkçı kökenli olmalı. Ancak normal ev temizliğinde calisan yabancıların maliyeti 50,000.. 30,000 'e yatılı çalışacak eleman yok zaten.

Kadın 2/3 işte birden çalıştığı için aylık geliri 95 bin civarıymış. Sana sürekli yatılı geleceksem başka işte çalışamam, o yüzden 90 bin isterim demiş. Bakıcı da değil hizmetçi olarak tutmak istiyor kaynana çünkü bakıma muhtaç değil.

Kaynana ya da bakıcı kadın bi işler çeviriyor olabilir dediğiniz gibi bilemeyiz. Ama her durumda da gereksiz ve lüks olan bi istek ve karşılamamak istemesi çok normal. Ben neden maaşımın yarısını havaya savurmak için çalışayım ki. Aynı hesap.
Ben cok yukarılarda konu sahibi söyle yazdi diye hatırlıyorum: Yatılı olarak bir evde çalışıp 40,000 aliyormus ve ayrica gündüzleri disarida ise gidiyormuş. Ilk başta bu dikkatimi çekmişti. Hicbir yatılı personel baska evlere izin günü hariç gidemez.

Evet ozel bakım gerçekten ayri bir durum. Hatta 2 kisi gerekiyor ve birisi de sağlıkçı kökenli olmalı. Ancak normal ev temizliğinde calisan yabancıların maliyeti 50,000.. 30,000 'e yatılı çalışacak eleman yok zaten.
😔

Msjı bulup okursanız öyle demediğni görürsünüz.Bu özbek kadın bir yaşlıya bakıyormuş sadece geceleri ve sadece gece için 40 bin alıyormuş.Gündüz de temizliğe gidiyormuş.Bu şekilde aylık 80 kazanıyorum demiş.Eğer geceli gündüzlü temelli seninle kalıp yemek temizlik ütü vs hepsini de yapacaksam 90 bin alırım demiş.Yani burda konu bakıcılık değil bakım artı hizmetçilik.
Ama iste hic kimse ayda 40,000 ödediği çalışanını gündüzleri baska işlerden para kazansın diye göndermez. Yani bakıcı sirf akşamları o evde uyuduğu icin mi 40,000 aliyor yatılı kaldığı yerden ??

kadın 7/24 kendisiyle yaşamasını istiyor gelen kadının. Zaten haftada iki üç gün gelen bir özbek yardımcısı var. Ona diğer işlerini bırak tamamen benle kal diyor. Yardımcı kadın da diğer işleri bırakacaksam ücret 90 olur aylık diyor. Kardeş başı 30 yani. Nasıl nefret dolduysanız yazdıklarımı okumadan "bence" diyerek ithamda bulunuyorsunuz.
2100 dolar ediyor
o kadina asik degilse biraksin onu 1000 dolara saglikli kadina bakacak binlerce turki vatandas bulur. benim arkadasimin rahmetli nenesinin bakicisi turkmendi, kadin ölene kadar bakti yeri geldi yatalak hallerine de bakti, hastanede de kaldi ama 2100dolar almadi. coook daha düşügune seve seve gelirler
ulkelerinde bu parayı profesor almaz yani. gerekirse siz arayin bulun uygununu tanıştırin. belki kaynasir kabul eder

Ama iste hic kimse ayda 40,000 ödediği çalışanını gündüzleri baska işlerden para kazansın diye göndermez. Yani bakıcı sirf akşamları o evde uyuduğu icin mi 40,000 aliyor yatılı kaldığı yerden ??
Evet çalışma saatleri o şekilde anlaşma yapılmışşsa,geri kalan vaktinde ne yapacağına kim karışabilr ki?

Hahah siz alintilayinca fark ettim. Kayni, eltisine yalvariyor muymus 😅😅 hastalikli bir aile o zaman. Kac konu sahibi 😅

Ne degisik bir konu bu ya. Cidden herkes de her seye inaniyor. Biri de demis okudugunu anlamayanlar var. Biz anladik da asil, kayinvalide gommeli sorulari gorunce okumadan konu sahiplerine destek mesaji yazanlar anlamadi satir aralarini.

KOnuda her sey birkac kat abartili anlatiliyor o kadar bariz ki
Sonra sonra farkettim ben de ..

Kaynanan da sokakta kalsa alma sana hiçbişey yapmamışsa kaynanan da olmuyordur boşver valla güzel kadın keyfine bakacak sizde rezillik içinde

İnsanlar kafayı yemiş çocuk doğuruyosan her şeyine bakacaksın çocuk zevkine dünyaya gelmiyor mecburiyet ile dünyaya geliyor başarılı olma mecburiyeti para kazanma mecbruiyeti yaşama mecburiyeti hayata katılma mecburiyeti tabiki evlenirken çocuklarına para verecek bakacak düğününü yapacak insanlar keyif çatmak istiyorsa çocuk yapmayacak sırf bunları okuyunca evlilik ve çocuk yapmama kararımı destekliyorum konu sahibi aşırı haklı

Back
X