Benzer takıntıları olan?

cataspatas

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
1.458
1.621
658
Merhaba, midesi hassas olanlar lütfen okumasın.

Çocukluğumdan bu yana rahatsız olduğum takıntılarım var. En önemlisi oğlum ve sevdiğim adam haricinde kimsenin cildine, saçına dokunamamam. Temizlikle alakası yok. Annem, babam,kardeşlerim... Hayati durumlar hariç kimseye dokunmam. Tokalaşabiliyorum ama ötesi yok. Kardeşim sırtına krem sürmemi istediğinde parmaklarım çekiliyor. Yüzünde kirpik varmış, alamam ki. Zayıf bünyeli, kolay tiksinen biri de değilim. Aksine çelik gibi midem var ve fazla soğukkanlıyımdır en fena durumlarda bile. Kandan rahatsız olmam.

Diğeri de hiçbir canlı hayvana dokunamamam. Böcekler ve ölü hayvanlar hariç...(et yemekleriyle hiçbir sorunum yok, yaparım da yerim de)

Oğlum hayvanlara aşık. Ben de onlara katılmak istiyorum, hepsi evlat gibi geliyor bana. Çok seviyorum, kucaklamak istiyorum ama kedi, köpek her neyse ayaklarıma sürtündüğünü; yumuşak, tüylü derilerinin kıyafetlerime ya da tenime değdiğini hayal edince bayılacak gibi oluyorum. Akvaryumun suyunu değiştirirken atlayan balıklar öyle telef oldu. Sadece oturup bakabildim. Kaşıkla almaya çalışayım dedim ama sıçrayıp bana değmesi düşüncesi beni olduğum yere çiviledi. Çocukken bir kedi sevdiğimi hatırlıyorum. Derisi etinden öyle bağımsız ve kaygandı ki o andan sonra tuhaflaştım sanırım.

Ergenlik sonuna kadar sayma takıntım vardı. Maça giderdik, kafamdaki ses tribün koltuklarını saymaya başlardı. Bu bitti gitti gerçi.

Bilemiyorum, günlük yaşamımı etkileyecek, sürekli endişeye düşürecek bir durum değil elbette ama ayda yılda bir düşünmeden edemiyorum. Benim sorunum ne? Üstüne gitsem kaç yazar diyorum.

Not: Şiddet dolu bir çocukluğum oldu.

Beninde şiddet değil ama zorluk dolu bir çocukluğum oldu .

Sayma tiki bende de vardı.

Hayvanlara asla dokunamam yemek yapmak Hariç

Aile dışında kimsenin saçına cildine dokunmam

Kimsenin terliğini hayatta giymem .

Bence bunlar o kadar Abes Şeyler değil .

Beninde şiddet değil ama zorluk dolu bir çocukluğum oldu .

Sayma tiki bende de vardı.

Hayvanlara asla dokunamam yemek yapmak Hariç

Aile dışında kimsenin saçına cildine dokunmam

Kimsenin terliğini hayatta giymem .

Bence bunlar o kadar Abes Şeyler değil .

Peki hayvanları seviyor musunuz yoksa olup olmamaları fark etmez mi? Ben onları sevmek için çıldırırken beni tutan bu his hoşuma gitmiyor. Sen terlik, dokunmama muhabbeti biraz temizlikten. Benim pek öyle değil.

Solucanları topraktan tek tek alıp çiçeklerimin dibine koyarım ben mi çok tuhafım acaba ?

Yavaş yavaş alıştırma yaparak aşmaya başlayın . Kendinizi sıkmaktan helak olursunuz

Ben de hayvanlara dokunamiyorum. Gerçi ben korkuyorum. Kediden falan da korkuyorum. Açıkçası bu benim hayatımı zorlaştırıyor. İnsanlar kediden bile korktuğumu görünce garipsiyorlar.

Ama saça falan dokunamamayi ilk defa duydum.

Kaygan kaygan jöle gibi oh miss :D

Solucan tutun demiyorum da mesela yavru bir kedi sevmekle başlayabilirsiniz hırçın olmaz onlar .

Ya da gerçekçi bir silikon bebeğin saçlarını alın tarayın yavaş yavaş .

Temizlik takıntınızı da biraz ipleri gevşetin vücudunuza hiç mikrop girmezse savunma sisteminiz çöker .

Peki hayvanları seviyor musunuz yoksa olup olmamaları fark etmez mi? Ben onları sevmek için çıldırırken beni tutan bu his hoşuma gitmiyor. Sen terlik, dokunmama muhabbeti biraz temizlikten. Benim pek öyle değil.
Hayvanları sadece zararsız Olanları ve sevimli Olanları seviyorum ama içten öyle dokunamam hayatta .
Bir dönem balıklarım vardı öldüler artık yoklar eskiden kuş besledim severim de dokunamam .

Ben asla Bi hayvana dokunmam korkarım ne zararım var ne de yararım onlara.
Ama temizlik ve duzen takıntım var defalarca evin içinde odalara girip çıkıyorum o burda duzenli şu şurada duzenli diye beynim hep playback halinde.
Ayrıca etten tiksiniyorum ne ellerim ne yerim :kusmuk:
Birde talassofobim var ki denizin videosunu bile izleyince bayılacak gibi oluyorm.

Solucanları topraktan tek tek alıp çiçeklerimin dibine koyarım ben mi çok tuhafım acaba ?

Yavaş yavaş alıştırma yaparak aşmaya başlayın . Kendinizi sıkmaktan helak olursunuz
İşte benimse tahammül edemediğim tek hayvan türü bu ve kurtçuklar
Gördüğüm an bayılacak gibi olurum
Heleki yakından göreyim üzerimdeymiş gibi bir his oluşur,kendimden geçerim
Ve bunu asla aşamıyorum aşamam

Ben de hayvanlara dokunamiyorum. Gerçi ben korkuyorum. Kediden falan da korkuyorum. Açıkçası bu benim hayatımı zorlaştırıyor. İnsanlar kediden bile korktuğumu görünce garipsiyorlar.

Ama saça falan dokunamamayi ilk defa duydum.

Korkmak tamam ama ben korkmuyorum. Sadece bana değme düşüncesi, vücutlarındaki o kemikler falan, ya da kuşlar kanat çarptığında duyduğumuz o ses bana çok garip ve rahatsız edici hissettiriyor:bicak: Saç, ten onlar da aynı, içimden bir şey kayıp gidiyor sanki.

Korkmak tamam ama ben korkmuyorum. Sadece bana değme düşüncesi, vücutlarındaki o kemikler falan, ya da kuşlar kanat çarptığında duyduğumuz o ses bana çok garip ve rahatsız edici hissettiriyor:bicak: Saç, ten onlar da aynı, içimden bir şey kayıp gidiyor sanki.
Ya evet biliyorum o hissi içim bir tuhaf oldu.

Kaygan kaygan jöle gibi oh miss :KK70:

Solucan tutun demiyorum da mesela yavru bir kedi sevmekle başlayabilirsiniz hırçın olmaz onlar .

Ya da gerçekçi bir silikon bebeğin saçlarını alın tarayın yavaş yavaş .

Temizlik takıntınızı da biraz ipleri gevşetin vücudunuza hiç mikrop girmezse savunma sisteminiz çöker .

Yanlış anladınız, temizlik/pislik hissi değil rahatsız eden. Bu olsaydı oğlumu hayvanlara yaklaştırmazdım. Dokunduğumda ele gelen kemikleri, oynak derileri, kımıl kımıl canlı balıklar içimde bir şeyi koparıyor. Hırçınlıkları ,vahşilikleri de değil konu. O saçma his. Ama görüyorum ki benimle aynı hisleri paylaşan arkadaşlar varmış(:

Ben asla Bi hayvana dokunmam korkarım ne zararım var ne de yararım onlara.
Ama temizlik ve duzen takıntım var defalarca evin içinde odalara girip çıkıyorum o burda duzenli şu şurada duzenli diye beynim hep playback halinde.
Ayrıca etten tiksiniyorum ne ellerim ne yerim :kusmuk:
Birde talassofobim var ki denizin videosunu bile izleyince bayılacak gibi oluyorm.

Temizlik fobisi falan edinemem. Bedenen çok yorucu:63:

:)

Konunuz okudugumda aklıma bir hasta geldi hiç bir şeye dokunamayan öyle ki yemek bile yiyemiyormus okb teshisiydi tedaviyle düzelmiş.Sizinki ileri boyutta degil anladıgım kadarıyla o tuhaf his bende de oluor bir defasında sirke piton yılanı geldi onu elime verdiklerinde içim bir tuhaf olmustu kemik yok yumusak bir şey o zaman ben de sizin gibi olmusmtum ayrıca solucanlarla onceden oynarken dokunamıyorum bile.Takıntı değil ama tik gibi bir şey olabilir sizinkisi ama yine de bir psikologa görünmekte fayda var annettıgınız kadarıyla siz dokunmak ve sevmek istiyorsunuz.

Bendeki tuhaflıklar;
-sayma huyu maalesef bende sebat ocağın altını kapatmak için kızımı uyuturken sallanma sayısı vs daha birçok genelde yaşıma kadar ya da iki üç katı :KK54:
-bi ayağım yada kolum ıslandı mı diğer tarafı da ıslatıyorum(ki bu yüzden eşim şakalaşırken bi yanağıma vurunca diğerine haksızlık olmasın diye ona da vurur çünkü huyumu biliyor)
-kediden allahım affetsin hem korkar bende midem bulanır dava birkaç hayvan da var
Yani saysam daha var şimdilik bunlar aklıma gelen
Ha yoldaki çizgi ya da taşları sayma da var:KK53:

Konunuz okudugumda aklıma bir hasta geldi hiç bir şeye dokunamayan öyle ki yemek bile yiyemiyormus okb teshisiydi tedaviyle düzelmiş.Sizinki ileri boyutta degil anladıgım kadarıyla o tuhaf his bende de oluor bir defasında sirke piton yılanı geldi onu elime verdiklerinde içim bir tuhaf olmustu kemik yok yumusak bir şey o zaman ben de sizin gibi olmusmtum ayrıca solucanlarla onceden oynarken dokunamıyorum bile.Takıntı değil ama tik gibi bir şey olabilir sizinkisi ama yine de bir psikologa görünmekte fayda var annettıgınız kadarıyla siz dokunmak ve sevmek istiyorsunuz.

Aynen. Sevmek istiyorum ama sevemiyorum.

Bendeki tuhaflıklar;
-sayma huyu maalesef bende sebat ocağın altını kapatmak için kızımı uyuturken sallanma sayısı vs daha birçok genelde yaşıma kadar ya da iki üç katı :KK54:
-bi ayağım yada kolum ıslandı mı diğer tarafı da ıslatıyorum(ki bu yüzden eşim şakalaşırken bi yanağıma vurunca diğerine haksızlık olmasın diye ona da vurur çünkü huyumu biliyor)
-kediden allahım affetsin hem korkar bende midem bulanır dava birkaç hayvan da var
Yani saysam daha var şimdilik bunlar aklıma gelen
Ha yoldaki çizgi ya da taşları sayma da var:KK53:

:))) Elden gel.

Ben hayvanlardan korktuğum için elleyemem ama başka takıntılarım var. Mesela sol elle dokunduğum yere sağ elimle de dokunmam gerekiyor. Ve yolda yürürken çizgilerin üstüne basmam... gibi gibi şeyler. Çoğu zaman farkında bile olmuyorım. Bence herkesin var böyle ufak manyaklıkları.:spor:

Back
X