Beraber olduğum kişinin,beni sevdiği hakkında nasıl emin olabilirim ?

ekimay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
137
0
0
İstanbul
Kadinlar kulubunde yeniyim, sevgilimle aramdaki cikmazliklarin sebebini ararken buldum bu siteyi.Saatlerce hatta gunlerce okudum bu sitede yazilanlari acaba bende sorunun nerde oldugunu anlarmiyim diye. Duzinelerce makale okudum, onlarca iliski sitesi aradim taradim buldum, bu yasima kadar insanlari tanidigimi onlarla iletisim kurabildigimi sanirdim ama resmen cikmaza dustum ☺ bisiler oluyor hayatimda ve ben mudahale edemiyorum garip bir sekilde.
Is Hayatimdaki inis cikislarin, bulundugum bu zor donemin bu karmasayla bir ilgisinin oldugunu biliyorum ama asil cikmazim 5 ay once tanistigim erkek arkadasimla basladi. Cok hizli bir tanisma oldu bir haftalik muhabbet 2 kere gorusme aniden cikmaya basladik ki 28 yasimdayim ve hayatimda ilk kez bu kadar hizli ve dusunmeden bir beraberlige basliyorum. Ilk bir kac hafta hersey guzeldi hatta asiri ilgi bunaltmaya baslamisti. Ama sonra hersey isik hiziyla degismeye basladi.suanki en buyuk derdim bencillik herseyin merkezinde o var ve bu davranisi onun benimle olan ilskisi konusunda beni cok tedirgin ediyor. Cok kisa surede evlilik planlarini anlatmaya basladi ailesiyle tanisitirid falan. Ama gariptirki bende devamli soru isaretleri var Beni seviyormu, neden bole davraniyor, aldatiyormu. Benden sikildimi. Daha onceki iliskilerimde hic bole olmadim yani genel bir paranoyakligim yok bu tarz konuslarda ☺ ama onunla iliskimde sikintiliyim bu yonden. Yani diyorum ya hayatimda ilk kez iliskilerle ilgili makaleler okumaya basladim, google da sevgiliniz sizi opmezse sebebi nedir diye konu basliklari aratmaya basladim ☺ ki hic benlik seyler degil. Cok ciddi kavgalarimiz oldu, ben cok kez ayrilmanin esiginden dondum. Suanda ole bir noktadayim ve bu sebepten buraya yaziyorum. O kadar konu okusamda nasil anlatilir kendimi nasil ifade etmem gerekir bilemiorum. Az da olsa sikintimi anlattigimi dusunuyorum beni tanimayan birileiyle paylasmak istedim cunku arkadaslarima anlatinca beni hakli buluyorlar ama bu kadarda hakli olmamam gerekmis gibi geliyor. Ayrilmayi dusunuyorum ama hem seviyorum hemde beni sevdigini soleyen birine karsi cidden paranoyaklikmi yapiyorum diye tedirginim pisman olmaktan korkuyorum cunku ilk kez bir erkekle evlenebilirmiyim diye dusundum. Kafamin karisikligini bu yaziyada yansittim sanirim sorunum tek biir olay olmadigi icin burda yazamadim ama benimle konusmak isteyen fikir vermek isteyen olursa detaylara o zaman inebilirim cunku neyi anlatmam gerek bilemiyorum.

canım biraz daha açarsan konuyu
pek bir şey anlamadım ben :26:
sana karşı ilgisiz davranması mı sorun?

herşey oldu bittiye geldi gibi düşünüosun bence o yüzden kafan karışmış senin.anlattığın kadarıyla önceleri temkinli yaklaşıomuşsun ilişkilerine şimdi bianda başlayan ilişki seni haklı olarak çıkmaza sokmuş ama bence ortada ayrılcak bişey yok dediğim gibi sadece herşey çok hızlı geliştiği için napçaını bilemez hale gelmişsin.ilişkin daha çok yeni,ona biraz daha zaman ver birbirinizi daha iyi tanıyın ortada bi sevgi var anladığım kadarıyla yargısız infaz yapma derim ben zamana bırak ne olcak ne olmucak öyle mi böyle mi diye düşünme onu tanımaya çalış güvenin sağlamlaşması için zamana ihtiyaç var her şey bianda olmuo...

yani ilgisiz davraniyor cogu zaman ama asil isi cikilmaz noktaya getiren ben bunu belirttigimde ki davranisi, anlamak istememesi, hircinligi, konusurken sectigi kelimeler. hep ben demesi. takildigim yerse bir insan gercekten bu kadar bencil olabilir mi sevdigi bir insana karsi.

tesekkur ederim yazdiklariniz icin bunlar bile beni cok mutlu etti ilk baslarda evet cok hizli ilermesi rahatsiz etti ama sanirim alistim artik yani belkide ben ole oldugunu saniyorum. beni en cok rahatsiz eden sey napicami bilemez oldum. bole ilk kez yurumeyi ogrenen bebekler gibiyim sanki ilk erkek arkadasim ilk kez sevmisim gibi. kafamin karismasi en cok devamli cidden beni seviyormu , sevse bole yapmazdi ama sevmese bolede yapmazdi diye sorgulamak beni cok yoruyor.

erkekler böyle canım. işlerine gelmeyen şeyi bir türlü anlamak istemezler.
ne kadar iyilikle söylersen söyle.
seçtiği kelimeler falan diyorsun. sen bir şey söylerken bin kere düşünürsün yanlış anlamasın diye.
o hiç söylememesi gereken bir şeyi ilk söyler. çoğu erkek düşünmeden konuşur.
söylediğine alınacak mısın üzülecek misin yok

ona bi ilişki yaşadığınızı,eğer seninleyse artık tek kişilik düşünemiceğini söyle ilişkinin tek taraflı olmadığını sadece kendini düşünerek biyere varılamıcağını anlat.evlenmeyi düşünüomuş bide,bunu düşünmesinin yetmediğini,buna uygun davranmasını söyle..belki farkında değildir onunla konuşup kafandaki soru işaretlerini onunla da paylaşırsan faydası olur belki...

evet bi konuşmayı dene bakalım. böyle kendini yiyip bitiriyorsun.
düşünceleri planları tam olarak neymiş öğren ona göre davranırsın.

bence sakin davran hersey olacagı yere varır..stress yapma kafanı fazla yorma..zaten zamanla gün gectikce onu daha daha iyi tanıyacaksın!!! kaptırma kendini bu kadar karar vermekte acele etme cnm:)

saol ladyevil. konustum kac kere hatta bir kac saat once benzer bir konusma yaptik ama malesef sonuc alamadim. bir sekilde ona ulasamiyorum buraya yazdiklarim her ne kadar corba olsada : ) normal hayatimda ifade yetenegi yuksek biriyimdir cok rahat iletisim kurarim ama bu adama ulasamadim ben nedense. ilgisizse hic ugrasma diyenler olabilir ama her sabah ise giderken msj atar uygun olursa gun icinde arar aksam eve gidince haber verir yani tamamen alakasiz degil. ondan dolayi aklim karisiyor zaten. ama tum ilgi noktasi kendisi. isiyle ilgili problemler, ne bilim evle ilgili problemler o bu su. hep bir sebebi var hep onun hayati, dogru duzgun bana sen bugun nasilsin demiyor. tabiki soruyor, sesim azcik degisik gelsin noldu guzelim diyor ama ben kendi kendime anlatiyorum:) aslinda isin dogrusu cogu zaman anlatmiyorum. size bugunku olayi anlatiyim bu sadece buz daginin gorunen kismi tabiki bu kadarcik seyi cok buyutmem eger olay sadece bu olsa ama bizim iliskimizin genel durumunu cok iyi anlatan bisi. iki gundur hastayim ustelik okul ayrica is durumumla ilgili bazi durumlar var sikintili bir donemimdeyim( bu arada bir suredir evdeyim ve doktora basvurusu yapiyorum) haber gelmedi ve zaman azaldi iyice strese soktu bu durum beni. kendiside is seyahatinde yogun bir doneminde ve ben buna bulasmiyorum o musait olunca ariyor, msj atiyor falan. bu arada ne kadar yogun olsada 6 d aisi bitiyor gerci kafasi hep dolu oluyormus ama nese. bu pek aramiyor arasada sadece geldim gittim 2 saniye :)bende buna insan 1 dk arar sevgilisinin sesini duyar nasilsin diye sorar o kadar zormu dedim. iste yogunum su bu muhabbetleri. bende biliyorum ama yani bende bir kac gundur cok hassasim arayinca sole guzelce nasilsin desen, iste neden hastasin ntakma kafani cevap gelir desen yeter sadece bunu bekliyorum 2 dk kani bile almaz yani zaten sna dokunmuyorum ama benimde ilgi bekledigim oluyor cokmu zor dedim. klasik basladi bu kizmaya yogunum aklimda bir suru sey, sen cok duygusal davraniyorsun, senle ilgili sorunum yok benim, o dur budur. konusacak halim bile olmuyor falan filan. bende diklestimb iraz tabi kirildim cunku :) yani sadece iki kelime bekliyorum dedim bu kadar dusunemiyormusun beni. iste bekleme benden hic bisi oledir boledir. kapattik sonra bisi demedim yani. dedigim gibi bumu sorun diyebilirsiniz. tabiki tek olsa sorun bu degil ama hep bole ve bu bana cok kirici geliyor. yani hep bisilerden fedakarlik etmesi gereken hep bisileri dusunmesi alttan almasi gereken benim gibi kaldiki aliyorum alirimda ama bununda taktirini gormuyorum. sonra iste o basta soledigime geliyorum benmi zorluyorum bosuna yani bir insan birini sevince dusunmezmi hic ne kadar yogun olursa olsun hadi dusunmedi dile getirince en azindan cevirir bisileri demek ki o kadar yuk oluyorum. yani bole bir suru dusunce dolusuyor kafama.

ben burda cevap yazarken bir suur sey gelmis.. saolun cidden... stres yapmamaya calisiyorum aslinda ama bilemiyorum. belkide karakterlerimiz cok farkli sadece ama ben onun davranislarini duyusal yorumlayip bir sonuca varmak istiyor olabilirim. zamana biraktim aslinda bir aydir sessiz kalma donemimdeyim, izliyordum sadece :) ama yapamiyorum. cunku hosuma gitmeyen bisi oldugunda tepki gostermeden duramiyorum. iyi ve ya kotu tepki gosterince onun tepkisi daha agir oluyor. yani ya susucam ya da bastiricam ki bu ayriliga kadar gidebilir. o yuzden bu noktaya geldim yani

evlenene kadar çok ilgili,çok verici olanlar da evlendikten sora bencil ve ilgisiz oluyorlar..
onların doğası bu sanırım..
kadın ve erkeğin farkı..
heppp eleştirdiğimiz,onlarda beğenmediğimiz şeyler bunlar..

meg :) devamli ters dustugum ve zor giden bir iliskim var. onu sevdigimi dusunuyorum o da beni sevdigini soyluyor ama iliskimizde onun bazi davranislari bana durust olup olmadigi konusunda beni tereddute dusuruyor. yani sadece iyi bir kizim evlenebilecegi biriyim diyip beni gittigi yere kadar diye yanindami tutuyor yoksa cidden beni seviyorda sadece karakterlerimizmi cakisiyor.gercek olmasa bile dusundugum sey bunu dusunmus olmam bile cok buyuk bir sorun degilmi?

canım anladığım kadar baskın bir karekter yani hep sen alttan alıyorsan bence sorun var.Evlendiğinde sürekli sen alttan alamazsın ve sana katılıyorum fedakarlık yapılabilir olması lazım cünkü hala sevgililik dönemindesiniz yani sana vakit ayıramıyorsa evlendiğinde sadece eve gelip yemeğini yiyip,tv sini izleyip sonrada mışıl mışıl uyuyacak bir tip görüyorum anlattıklarında.
bir de şöyle bir şey sezinledim sen bazı şeyler mi paylaşmak istiyorsun mesela seni öpmesi vs gibi,erkekler özellikle evlenmeyi düşündüğü kızlara kolay kolay bu paylaşımları yapmaktan çekinirler .bende eşimle tanıştım 2 kere görüştüm nişanlandım ,nişanlılık döneminde bende çalışıyordum ve çok aşırı telefon konuşmalarımız olmuyordu şehir dışında olmasına rağmen,3 ay sonrasındada evlendik.ama hiç öpmediğim elini bile nişanlandıktan sonra tuttuğum eşimden çok çok memnunum.bana telefon açtığında en fazla 5 dk konuşurduk ama arardı sık sık.bazen ben sohbet etmek istediğimde kulağım ağrıdı falan derdi.belliki senin sevgilinde bu tarz şeyleri sevmiyor olabilir.evlendikten sonra emin ol sürekli ararlar sen telefonun fişini çekersin
iş yoğunluğundan vakit ayırmamasıda normal ama karşına al güzelce konuş.alttan alma konusunu konuş,sürekli fedakarlık yapacak kişi sen değilsin unutma olur mu.dünya sevgilinin etrafında dönmüyor bunu anlat ona güzelce.

ama ben bole bir iliski heleki bole bir evlilik istemiyorum

ama hani bizler onları hep odun buluruz ya,hani hep bencildirler ya.. hani tv kumandasız yaşayamazlar ya.. hani vs vs vs...
inan bunlar gerçek..
şimdi arzuladığın gibi olsa da büyük ihtimalle nikahtan bir süre sora o da kaptıracaktı kendini bu rehavete..
arada dürtüp kendilerine getiriyoruz,sora gene aynılar..
ve derinlerine inip araştırmana,anlamaya çalışmana gerek yok..
derinlikleri yok çünkü.. sığlar..
gördüğün kadarlar canım..
maalesef..

evlendigindemi simdiden ole :) iliskimde takildigim yerler bir ya da iki olaydan cok genel hareket ve dusunceler oldugu icin bazi yerlerde anlatmakta sikinti yasadim. yani opmesini istemek degil aslina daha once yaptigi seyleri simdi yapmiyor olmasi. mesela onceden defalarca yanagimdan opmesi sarilmak icin fdevamli firsat kollamasi ama simdi neden opmuyor diye dusunmeye basladim :) ya da onceden gorusssek bile aksam saatlerce telde konusmak isterdi ben istemezdim yeter derdim sesini duymayi seviorum derdi simdi nerdeeeeee. ama bu soledigim seyler cok kisa surede bitti tavlamak icin yapti dicem o da degil ama. yani biz sevgiliden cok kari koca gibiyiz yanlis anlasilmasin yaptigimiz seyler. benim yanimda rahattir genelde evine gideriz beyimiz yorgun olur ben tezimi yazarim o tv izler. bole olmasinin bazi sebepleride var is degistirmesi yogun olmasi arabasi calindigi icin( biraz tembeldir beyimiz arabayla dogdu sanirim) vasita takintisi su bu. yani bole seyleri cok onemsemem. iste benim asil sorunum burda basliyor yani bir cok seyi dert etmeyen biriyim ama bunlari gormuyor, sizind ediginiz gibi konustugumda da herseyden mutsuz olan talepkar, mizmiz ve anlayissiz biri oluyorum o hayatindan memnumus beni seviyormus ve isin garibi iliskisi ya da evliligi daha farkli olan cok az arkadasim var. bendemi sorun var diyorum cidden anlayissizmiyim. erkek dedigins ey hepmi bole :) bole kabul etmek zorundamiyim :) ama yapamiyorumda

üç aşağı beş yukarı aynılar canım evet..
evliliği güzel dediklerin de,senin birlikteykenki gözlemlerin ve sana anlatılanlarla sınırlıdır..
evlerinin içini,özellerini ne kadar bilebilirsin ki..

ve şu anlattıklarında her birimiz kendi yaşantımızdan bişeyler buluyoruz eminim..
bunun anlamı ne sence?

aslinda herkes o kadar kendi derdnde ki... yani esler calisiyor yogun calisma ortami var herkes icin sonra aileler sonra cocuklar, arkadaslar, geriye ne kadar zama kaliyor ki. neden sorunlar oluyor anlamiyorum o kadar kisa zamanda heleki ortada bir sevgi varsa ben bu sorunlarin sebebini anlayamiyorum kendi adima

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…