Beraber oturmayi istememek suç mu

Sevgicicegim99

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
1.037
357
123
BEnim kocamın evi yok, 😬( müge anlı daki replik gibi oldu )
kvalide zaten bu lafı son zamanlarda hep söylüyordu
bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

(Kayınpeder emekli maası (1400tl) alıyor)

5 yıllık evlıyız, kaynanamların evi var,bize

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"
Dedi. ben de eşyalar ne olacak dedim?

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
Ee bizim de esyalarımz var sonuçta.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr 🤮 evet ben yeni evlenirken beraber oturalım demedi. yıllardır ayrı yaşıyoruz daha şimdi diyor.

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta,

Hem aynı evde iki kadın olmaz bence.
Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Ben bana özellikle mutfakta karışılmasını hiç sevmem,
Annem veya eşim bile karışsa kızarım
Örneğin Ben acı yemem,o yer, ben tavuk severim alırım pişiririm, o sevmez,
Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez .
Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız. 🤮Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani bugun kv eşime diyor ki

Ki zaten şunu söyleyeyım hamilelikten önce çalışıyordum
çalıştığım dönemde de eşim destek değil köstek oluyordu ev işlerinde asla yardim etmezdi psikolojik şiddet uygulardi.

GUNCELLEME SAYFA:13

Son düzenleme:
İnsanın huzuru olmadıktan sonra,
Her ay kenar da para birikmiş nedir ki?
asla tavsiye etmem.

çocuğunuz küçük madem biraz daha dişinizi sıkarsınız. Çocuğunuz okula başlar işe girersiniz.
ev almak zaten zor. Kayınvalide de yaşayınca da pek durum değişikliği olmaz.
hadi en fazla kenara 700-800 atarsınız.
en başta da dediğim gibi; huzur yoksa,paranın da değeri olacağını sanmam.

Bankayla ilgili olan sorunu bilmiyorum bilenler yardimci olur da, neden kayinvalidenin direkt cevabını verip susturmuyosunuz da "esyalar nolacak" falan diyorsunuz ki?

Isterse esyalara da çözüm bulsun ne işin var ayni evde? Direkt söyleyin "kusura bakmayın ben kocamla cocugumla basbasa yasayamadiktan sonra ne diye evlendim ki, sürekli anneyle babayla yaşamak isteseydim evlenmez kendi anne babamla yasamaya devam ederdim" de. "Herkes oturuyor para biriktiriyor" dediği zaman da "ben cevremde hic gormedim kv ile oturan, sizin cevrenizdekiler garipmis oyle evlilik mi olur cümbür cemaat? Nasil rahat edebiliyorlar anlamıyorum insanin kendi evi gibisi var mi" de. Esya nolacak falan oyle seyler deme direkt susturacak cevabı ver.

Ev almak zorunda da değilsiniz acele etmeyin herkesin evi mi var sanki. Çocuğunuz büyüsün siz de bi işe girersiniz o zaman para da biriktirirsiniz ev de alırsınız.

bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr 🤮

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.

Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez . Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani bugun kv eşime diyor ki "beraber oturmak istemiyorsunuz, "
Yani ben suçlu oldum
Aynı evde kv ıle oturmuyorum die.?

Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.

Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi

Ziraat katılım, Vakıf katılım bankacılığı ile ev alan var mı?
Belki bi ev sahibi olursun ama ne sevgi kalır nede saygı evliliğinize bomba atmayın derim

Niye siz suçlu oluyorsunuz kısmını anlamadım. Annesinin beraber yaşama isteğine eşinizin bir cevabı yok mu? Siz mi muhatap oluyorsunuz hep? Ve eşyalar ne olacak demeniz de azıcık komik. Bu bir bahane olamaz ve net bir yanıt değil. Çünkü o zaman kadın eşyaları ne yapacağınız üzerinde kafa yormaya başlar. Demeniz gereken şey; koloni halinde hayat bana göre değil, çekirdek ailemle baş başa yaşamayı, evimin bana özel olmasını, düzenimi kendime göre ayarlamayı önemsiyorum ve seviyorum, on tane evim olacağını bilsem bu hayat tarzından vazgeçmem. Ha, siz koloni tarzında bir hayat istiyorsanız, sizi bir huzur evine taşıyalım da yaşıtlarınızla zaman geçirirsiniz, böylece çocuğunuzun hayatına musallat olacak kadar canınız sıkılmaz. (ağır mı oldu? yok ya, bir şeycik olmaz)

Tatlım kocanın gönlü varsa bile beraber oturmaya, bu işin asla olmaması gerektiğine ikna et onu. Deli misin? Bir ömür sırtlarını şişe dayarlar, eşyalar da sizin ya da onun atılmış olur, yenisi de alınmaz, bir ömür kv ve kp e ve onların misafirlerine bedava hizmetçi olursun, karı koca ilişkiniz kalmayacağı gibi evi de gözün görmez o noktadan sonra. Ayrıca kp in maaşını yazmışsın ama ben eminin ki bir araya taşınsanız asla size o paradan fayda olmayacak, kira vermiyorsunuz denip bütün masraflar size yüklenecek, kp in parası da tüm torunlara çocuklara. Hayatının hatasını sakın yapma, sinir hastası olursun benden söylemesi

Çokkk saçma.

Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.

Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez . Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum

Yani ben suçlu oldum

Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.

Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi

Onların dolgun parası olması lazım ki beraber yiyin için fatura felan ödemenizi istemesin. Aylık 500 kendinize harçlık yapsanız geriye 1800 gibi para kalır.. o halde bile ev sahibi olmak zor hali hazırda birikmişiniz yoksa. Bana mantıklı gelmedi. Onlar geçinemiyor da sizle bütçeleri birlemek istiyorlarmış gibi geldi. En basitinden ben kv me gidince rahat uyuyamıyorum ben severim uykuyu. İnsanlar benden önce uyansa göze batar.. siz de öyle olabilirsiniz gelin yatıyor derler. Sizin geleniniz olacak mı rahat kabul edebilecek misiniz misafir? Karı koca ilişkinizi hiç düşünemiyorum bile hele bir banyo varsa.

Ev üstüne ev olmaz. Ama eşin ailesi söz konusu olduğunda bir konuda "Hayır" demek çok zor oluyor "kötü gelin" oluyorsun, sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşun bence, eşinizi ikna edin. O ikna etsin annesini.

Banka islerinden cok anlamam,beraber oturmaya da karsiyim ama kvniz bakmis ve gormus olacak ki aile olarak gecinemiyorsunuz demek ki bu teklifi sunmus. Ben sizin yerinizde olsam bebegim kucuk calisamiyorum diyecegime kvye cocuguma bakar misin ben de calisayim hayat standardimiz yukselsin derim. Beraber oturmaya gonlu olan torununa da bakar. Parasiz bir sey olmuyor,ne ev ne gecim ne huzur. Cocuk hep boyle kucuk kalmayacak siz nereye kadar issiz oturup da asgari ucretli kocayla cebelleseceksiniz?

Ben bu kadınları anlamıyorum. Kimse ev üstüne ev istemiyor. Hangi kadını dinlesem k.v den şikayetçi. Siz de vaktinde gelindiniz. Niye istesin. Zorunlu olmadıkça neden kalsın. Sen k.v ni istedin mi?

Çokkk saçma.

Yani ben suçlu oldum

Simdi esin ve cocugun iyi kotu yuvan var eger beraber oturrsan artik onlarda olmayack.bu kadar acik net soyluyorum.melekte olsa anlasamiyorsun ben evimde sevmem mesela istemem kimseyi derme catli gecekondurda yasayayim ama esimle tek yasiyayim.ben nerdeyse bosanma asamasindaym yani

Kayinvaliden teklif etmiş sizde deģerlendirmeye almişsiniz pek bi zorunlulukta yok ne diyelim siz bilirsinizden başka. Düşündüğünuze gore.
Katilima gelince. Katilimda faiz yok
Orneģin 300 milyarlik ev aliyorsunuz 400 e satiyor.
Ama fiyat net. Taksit belli.
Dilediğiniz fiyata anlaşip dilediginiz taksitte vadede oduyorsunuz..bankalardaki gibi ne odediğiniz belirsiz değil.
Bankada faizler bi oynar bi düser sizde net fiyat biçemessiniz.
Tabii katilim anlaminda iyi incelemek gerek şartlarini faiz odememek adina ise.
Benm abim araba aldi.
Taksiti hic artmadi ayni taksit araba fiyati neyse o.

Ev alırsanız hiç geçinemezsiniz taşınmak zorunda kalırsınız. Asgari ücretle de ev parası zor birikir. Hem de çocuk var bunun eğitimi var. Anlattığınız şartlarda kesinlikle geçmeyin hayatınızı mahvetmeyin o durumda yaşanmaz çocuk brz büyüyünce siz de işe başlarsınız bence. O zmn daha rahat alınır

Back
X