Beraber oturmayi istememek suç mu

Kayınvalideniz şimdi bizde kalın para biriktirirsiniz diyor ya ben hiç öyle bir şey görmedim. Ev arkadaşlığı gibi bir de evin masraflarını bekleyeceklerdir sizde.
Bi yaştan sonra insan kendi ailesi ile bile zor anlaşıyorken mahreminizi bir başkasının yanında yaşamak çok zor. Bazıları banyoyu bile takip ediyor.
Aynen banyoya tuvalete bile girmeye çekinir insan. Zaten çok bilmiş kadındır dominanttır kaynanam. Ama bende dominantım 1 evde 2 dominant olmaz

Çocuğunuzu otobüsle annenize bırakın ordan da işe gidin akşam da siz ya da eşiniz kim önce gelirse alsın beraber oturma konusunda kendi adıma kimseyle yapamam oturamam rahat edemem hele ki sizinki gibi kv ile hiç yapamam siz de yapmayın.. ve hiç birikiminiz yok mu takı filan onları bozup biraz da kredi çekip uygun bir ev alın en azından kira odeyeceginize kredi ödersiniz.
Takılarım var biraz işte o yüzden ev alın diyor kv
. Ama zaten çocuk büyüyünce çalışıcam inşallah planlarım öyle

Ev üstüne ev olmaz. Ama eşin ailesi söz konusu olduğunda bir konuda "Hayır" demek çok zor oluyor "kötü gelin" oluyorsun, sizi çok iyi anlıyorum. Eşinizle konuşun bence, eşinizi ikna edin. O ikna etsin annesini.
guncelleme:

kaynana yine o konuyu açtı bana "beraber oturalim" diye , hayir ev ustune ev olmaz diyorum anlamıyor, yillardir söyler, bıkmadı söylemekten yine soyluyor para biriktirirmişiz bilmemne,huzurum olmadıktan sonra parayi ne yapayım ben, bir de oğluna demiyor asla. Bana diyor, oğluna neden demiyorsun dedigimde de oglum bana bagirsa da biz barışırız biz anne oğuluz diyor.

Benim ağzımı arıyormuş,olmaz deyince de ben kötü oldum !!! arkamdan söylemedikleri kalmadi eminim!! e abicim o zaman azcik bilinçli ol,herkesin evi kendine düzeni kendine, ne diye gelinin üstüne gidiyorsun! çok canımı sıktı bu kv. ağzımı arıyormuş öyle dedi. Aldı ağzının payını. Ama sıkıntılar var stresten karnim ağrıyor gecenin bu saatinde!!

Son düzenleme:
Ona ne soyleyeyim ki asla beraber oturma konusunu açmasın ve kötü olmayayım, hayir ne dinen ne manen gelin kaynanayla beraber oturmak zorunda degil , sanki bir de zorundaymışım gibi davraniyolar. Olmaz deyince "yaşlıları istemiyor" diyorlar. 🤦‍♀️🤦‍♀🤦‍♀️🤦‍♀ kv ve kp yaşları 64.

BEnim kocamın evi yok, 😬( müge anlı daki replik gibi oldu )
kvalide zaten bu lafı son zamanlarda hep söylüyordu
bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

(Kayınpeder emekli maası (1400tl) alıyor)

5 yıllık evlıyız, kaynanamların evi var,bize

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"
Dedi. ben de eşyalar ne olacak dedim?

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
Ee bizim de esyalarımz var sonuçta.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr 🤮

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.

Hem aynı evde iki kadın olmaz bence.
Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Ben bana özellikle mutfakta karışılmasını hiç sevmem,
Annem veya eşim bile karışsa kızarım
Örneğin Ben acı yemem,o yer, ben tavuk severim alırım pişiririm, o sevmez,
Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez .
Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız. 🤮Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani bugun kv eşime diyor ki "beraber oturmak istemiyorsunuz, "
Yani ben suçlu oldum
Aynı evde kv ıle oturmuyorum die.?

Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.
Annemin bakmasını ve bende çalışmayı isterdim ama annemle evimiz uzak yani otobüsle falan gidilebiliyor

Ki zaten şunu söyleyeyım hamilelikten önce çalışıyordum

Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi

Ziraat katılım, Vakıf katılım bankacılığı ile ev alan var mı?
Kesinlikle ama kesinlikle yapma öyle bir şey.

küçük çocuğunla beraber çocuk bakabilirsin, mutlaka çalış bence çeneleri kapanır

Guncelleme: ev alma gibi derdim yok artık, kv kp huzurumu kaçırmasın yeter. kirada oturmaya raziyim. Ne demişler azcik aşım kaygısız başım
Niye kafaya takiyorsunuzko konussun dursun birkikte oturalim dediginde asla boyle bisey olmayacak anne herkesin evi kendine de gec ister alinsin ister laf soksun sende ona lf sok

Valla benim kayınvalidem ciddi anlamda bir melek harbi abartmiyorum kendi kayınvalidesinxdn yıllarca zulüm gördüğü için Allah yukarda hiç bir yanlışını sözünü görmedim kendi halinde bir kadın hiç karışmaz ses etmez çok şanslıyım bu konuda ama ona rağmen ben bile ayni evde oturmam çünkü ne kadar iyi olursan ol aynı evin içinde olmaz imkansız yani belli bir süre sonra insana batar en ufak bir davranışı bile çekilmez hale gelir duruşunun arkasında ol muhakkak bu devirde zaten ev sahibi olmak bir lüks çocuk biraz büyüsün ver kreşe gir sende bir işe zaten kayinpederin maaşı da düşükmus o eve yerlessen bile sizden destek isticekler o para neyinize yeticek siz yine para biriktiremezsiniz ülke şartlarında o yüzden hiç canını sıkma bırak konuşsun dursun havlayan köpek ısırmaz misali 😂

guncelleme:

kaynana yine o konuyu açtı bana "beraber oturalim" diye , hayir ev ustune ev olmaz diyorum anlamıyor, yillardir söyler, bıkmadı söylemekten yine soyluyor para biriktirirmişiz bilmemne,huzurum olmadıktan sonra parayi ne yapayım ben, bir de oğluna demiyor asla. Bana diyor, oğluna neden demiyorsun dedigimde de oglum bana bagirsa da biz barışırız biz anne oğuluz diyor.

Benim ağzımı arıyormuş,olmaz deyince de ben kötü oldum !!! arkamdan söylemedikleri kalmadi eminim!! e abicim o zaman azcik bilinçli ol,herkesin evi kendine düzeni kendine, ne diye gelinin üstüne gidiyorsun! çok canımı sıktı bu kv. ağzımı arıyormuş öyle dedi. Aldı ağzının payını. Ama sıkıntılar var stresten karnim ağrıyor gecenin bu saatinde!!
Oğlunu boşayayım siz birlikte oturun deseydin ya.

Kocan bu hikayenin neresinde? Kv nin cani skliyor bos yapiyor bence..gitsin calissin cani skliyosa eminim o evlerinden 5 kurus faydasi yoktur ama neyse.. bence bisey deme muhatab bile olma artik cok bos yapiyo

Kayinbabanizin 1400 Muş maaşı , 4 kişi o parayla nasıl gecinecek . Bence onlar geçinmeye yardımcı arıyor. Eşinizin maaşı da gider bu gidişle .
İyiyken kötü olmayalim. Bu konuyu tekrar tekrar açıp huzur bozmayq gerek yok. Her seferinde aynı cevabı vereceğim diyin

Valla eskidenmiş o beraber oturmalar. Ben kendi ailemi bile istemem ev üstüne ev kurulmaz, belki de başka türlü deniyordu, gelsinler misafir olarak otursunlar başım üstüne ama diğer türlüsü ters. Kv illa beraber oturacak tepkinizi koymuşsunuz zaten vazgeçmeyin. Dilerim kurtulursunuz bu durumdan.

BEnim kocamın evi yok, 😬( müge anlı daki replik gibi oldu )
kvalide zaten bu lafı son zamanlarda hep söylüyordu
bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

(Kayınpeder emekli maası (1400tl) alıyor)

5 yıllık evlıyız, kaynanamların evi var,bize

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"
Dedi. ben de eşyalar ne olacak dedim?

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
Ee bizim de esyalarımz var sonuçta.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr 🤮 evet ben yeni evlenirken beraber oturalım demedi. yıllardır ayrı yaşıyoruz daha şimdi diyor.

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta,

Hem aynı evde iki kadın olmaz bence.
Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Ben bana özellikle mutfakta karışılmasını hiç sevmem,
Annem veya eşim bile karışsa kızarım
Örneğin Ben acı yemem,o yer, ben tavuk severim alırım pişiririm, o sevmez,
Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez .
Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız. 🤮Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani bugun kv eşime diyor ki

Ki zaten şunu söyleyeyım hamilelikten önce çalışıyordum
çalıştığım dönemde de eşim destek değil köstek oluyordu ev işlerinde asla yardim etmezdi psikolojik şiddet uygulardi.

GUNCELLEME SAYFA:13
Hepten biter evliliğin öyle bir saçmalık sakın yapma.. gerekirse çalışmaya baslayabilirsin .. onların birBucuk liralik maaşıyla mi ev parası biriktireceksiniz .. o kadar kalabalık torunlar gelen giden vs.. şaka gibi

guncelleme:

Gelinle bir arada oturmaya ne meraklı kv var, neyin merakı bu anlamıyorum.

hiç kayınvalide ile oturmaya can atan bir gelin tanımadım

sayfalarca açıklama yapmanıza gerek yok, istememek en doğal hakkınız. bunu sorgulama hakkımız da yok.

Kayinbabanizin 1400 Muş maaşı , 4 kişi o parayla nasıl gecinecek . Bence onlar geçinmeye yardımcı arıyor. Eşinizin maaşı da gider bu gidişle .
İyiyken kötü olmayalim. Bu konuyu tekrar tekrar açıp huzur bozmayq gerek yok. Her seferinde aynı cevabı vereceğim diyin
aynen oyle 1400 liraya 2 kisi zor gecinir 4 kisi nasil gecinecek ?

guncelleme:

âçık konuşmakla iyi etmissiniz hiç hayal kurmasin aklindan bile geçirmesin

Back
X