Berbat bir ev kadiniyim

Süpersin her harfine katılıyorum. Birde insana büyük sıkıntılar çektiren panik atak hastalığğını tembelliklerini, pisliklerini, beceriksizliklerini örtmek için kullanmıyorlar mı nasıl sinir oluyorum nasıl sinir oluyorum.

15 senedir panik atak hastasıyım ve en son anksiyete bozukluğu teşhsi kondu öyle denildiği gibi panik atak insanı hayattan çekip almıyor. Bir kere panik atak olmadığı ve yalan söylediği burdan belli. Ben gayette temizliği yaparım, evim derli toplu tertemizdir, kişisel temizliğim bakımım kılım tüyüm herşeyim alınır. Sosyal hayattan da hiçbirşekilde geri bırakmaz bu hastalık, gayette sosyal olursunuz..

Bir kere bu hastalık aşırı baskı ve stresli zamanlarda ortaya çıkar. Yani siz evinizde işinizde çok baskı görüyor, sinirleniyor, yoruluyor, stress altındaysanız ve bunları dışarı vuramıyorsanız hep içinize atıyorsanız sinirler aşırı zayıfladığı için vücut bunu kriz şeklinde dışarı atıyor. Kriz anında cidden hiçbirşekilde nefes alamazsınız bu yüzden önce kızarır sonra gerçekten morarmaya başlarsınız, ciğerleriniz sökülür gibi olur, korkunç bir acı başlar, titremeye başlarsınız. Ben işyerinde çokça kriz geçirdim artık en son tam doz diaxem yedim. Ama ne iş yerimde ne ailemde ay ben panik atak hastasıyım ay üstüme gelmeyin diye kaprisler hiç yapmadım yapmıyorum. Hee benim o halimi gören herkes artık bana daha temkinli davranıyor beni fazla üsmemeye, sinirlendirmemeye çalışıyor.

Yani kadının konusunda neresinden tutsan elde kalıyor...

evet arkadaşım aynen, nerden tutarsan elinde kalıyor..
bildiğim kadarıyla panik atakta nefes alamama, ölüm korkusu gibi korkularda var yani bu arkadaşın sahip olduğu belirtilerin hiç biri uymuyor bu hastalığa.

Brsnz, bu arada sanada geçmiş olsun, Allah şifa versin canım...

bu ne bohem bu ne karmaşa :1::1::1:

komşular her sabah birinde toplanır kahvaltı yapardık ,

bu kız yeni gelin geldi apartmana, onu da aramıza aldık ,hergün birimizde yiyoruz ,heralde bu da utandı artık ,yarında bana gelin dedi ,bizde 4 arkadaş ertesi sabah ona gittik ,henüz pis olduğunu bilmiyorduk ,ilk kez gidiyoruz evine daha 1 ay olmuş evleneli yalnız ..

yer sofrası kurmuştu ,oturduk yerdeki tüm ayrıntıları detaylı görebilme şansına eriştik :9: ekmek kırıkları ,saçlar tutam tutam ,toz ,kıl ,tüy ,zeytin çekirdekleri ,ezilmiş reçel kalıntıları ,hatta kürdan ,tırnak herşey vardı ..göz işaretleri ile birbirimize gösterip durduk ,kahvaltı bile yapamadık ,yani madem çağırıyosun bi süpür evini be kadın ..
ovvvvvvvvvvv :37: o koku o toz bulutu o ordan oraya akıyo ayyyyyyy iğrençççç ya nasıl durdunuz kalkıp gitseydiniz hemen böğğğ:53::53:

tamamen katılıyorum.. bu arada bu yazıları okudukça bir yerleri silip geliyorum. ii gaza getirdi bu olay beni :D saplantı yaptım, acaba evim pis mi, toz var mı faln diye iyice şüphe geliştirdim kendime. titizlik hastası arkadaşım vardı bayadır görüşmüyoruz onu öpüp başıma koycm görürsem. her şeyin abartısına da hastalık dedik ya.

3 ay önce evime gündeliğe gelen kadın işi bıraktı ,bu 3 ay içinde 3 kadın değiştirdim ,neden ,işlerini iyi yapmadıkları için ,tahammülüm yok pisliğe çünkü ,şu anda ben işteyim ve 4. temizlikçi bugün ilk işine başladı ,evimde temizlik var ve ben acaba ne yapıyor ,nasıl yapıyor diye burada düşünüyorum ,akşam eve gidince ortalığı didik didik edicem bakalım neler yapmış ..

yani ben bunu düşünüyorum ,millet yerdeki tırnakla ,zeytinle ,kedi çişi ile aylarca yaşıyor ..

3 ay önce evime gündeliğe gelen kadın işi bıraktı ,bu 3 ay içinde 3 kadın değiştirdim ,neden ,işlerini iyi yapmadıkları için ,tahammülüm yok pisliğe çünkü ,şu anda ben işteyim ve 4. temizlikçi bugün ilk işine başladı ,evimde temizlik var ve ben acaba ne yapıyor ,nasıl yapıyor diye burada düşünüyorum ,akşam eve gidince ortalığı didik didik edicem bakalım neler yapmış ..

yani ben bunu düşünüyorum ,millet yerdeki tırnakla ,zeytinle ,kedi çişi ile aylarca yaşıyor ..
hatta biz bide yarın eve temizlikçi kadın gelecek ayıp olmasın ona karşı diye utanırız o gelmeden evi temizleriz:52::52::52::35::35::52::52:

ovvvvvvvvvvv :37: o koku o toz bulutu o ordan oraya akıyo ayyyyyyy iğrençççç ya nasıl durdunuz kalkıp gitseydiniz hemen böğğğ:53::53:

ay ne bileyim ayıp olur diye kalkamadık ama yiyemedik te ,
sonra bebeği oldu mevlit yaptı ,bir dünya insan gelcek düşün ,e artık mevlitte de evi temizdir diye gittik :1:ahahha çamaşırlar banyoda isyan halinde ,sepetten taşsammı taşmasammı diye düşünüyorlardı ,kızım uyudu kucağımda ,yatak odasına yatır dedi ,yatak odasına girdim ,geri çıktım :9:ben eve çıkayım uyanınca gelirim dedim ,gidiş o gidiş ..

hatta biz bide yarın eve temizlikçi kadın gelecek ayıp olmasın ona karşı diye utanırız o gelmeden evi temizleriz:52::52::52::35::35::52::52:

sana yemin ederim ,eve giren temizlikçi derki ohhh bugün kardayım ,paramı alayım çıkayım ,bu ev temiz zaten der :9:

öyleki çamaşırlarımı topladım ,sepete katladım sepetide çamaşır odasına kaldırdım ,üzerine ütülenmeyecek ben yaparım yazdım :1:ütüyü kimseye bırakmam çünkü

bide makinede bulaşıklar vardı geceden ,bastım düğmeye dedim hatun gelince ana karıya bak makinede kirli bulaşık bırakmış demesin dedim ,bugün ramazan olduğunu unutup bide yemek yaptım kadına akşamdan :9:oruç tutmuyorsa yer artık ..

evet arkadaşım aynen, nerden tutarsan elinde kalıyor..
bildiğim kadarıyla panik atakta nefes alamama, ölüm korkusu gibi korkularda var yani bu arkadaşın sahip olduğu belirtilerin hiç biri uymuyor bu hastalığa.

Brsnz, bu arada sanada geçmiş olsun, Allah şifa versin canım...

Ayy çok teşekkür ederim canım benim. Bende ölüm korkusu yok yani hastalığın sebebi bu değil. Ama gerçekten saydığım şeyleri çok yaşadım, kriz anları berbat birde en olmadık zamanda en olmadık yerde gelmiyor mu? En büyük korkum böyle otoüste minibüste falan gelip, milletin panik olması. Ben alıştım artık millet benim yüzümden panik olmasın derdindeyim :9:

Konu sahibini merakla konusuna bekliyorum bu arada:27:

Son düzenleme:
ay ne bileyim ayıp olur diye kalkamadık ama yiyemedik te ,
sonra bebeği oldu mevlit yaptı ,bir dünya insan gelcek düşün ,e artık mevlitte de evi temizdir diye gittik :1:ahahha çamaşırlar banyoda isyan halinde ,sepetten taşsammı taşmasammı diye düşünüyorlardı ,kızım uyudu kucağımda ,yatak odasına yatır dedi ,yatak odasına girdim ,geri çıktım :9:ben eve çıkayım uyanınca gelirim dedim ,gidiş o gidiş ..
hay Allahım yaaaaaaaa akıl fikir ver böylelerinee o çocuğa yazık bence Melek baykalın programı varya sabahları oluyodu bir ara şimdi oluyormu bilmiyorum.Orda bi adam vardı hergün birinin evine gidip önce rezil edip sonra temizliyordu:52::52::52::52::52::52:onu ayarın gelsin sizde kurtulun bizde yawwwww:52::52::52::52:

sana yemin ederim ,eve giren temizlikçi derki ohhh bugün kardayım ,paramı alayım çıkayım ,bu ev temiz zaten der :9:

öyleki çamaşırlarımı topladım ,sepete katladım sepetide çamaşır odasına kaldırdım ,üzerine ütülenmeyecek ben yaparım yazdım :1:ütüyü kimseye bırakmam çünkü

bide makinede bulaşıklar vardı geceden ,bastım düğmeye dedim hatun gelince ana karıya bak makinede kirli bulaşık bırakmış demesin dedim ,bugün ramazan olduğunu unutup bide yemek yaptım kadına akşamdan :9:oruç tutmuyorsa yer artık ..

:52::52:kadın sizi haftaya kendi evine temizliğe çağırırsa şaşırmayın derimmm:52::52::52::52::52::52::52::52:

Kardeş zaten tüm işleri sen yapıyormuşsun niye temizlikçiye boşa para veriyorsun. Duvar falan sildiyorsundur çünkü temizlikçi kadına yapacak bir o iş kalmış. Sakın duvarları pis demesin diye evet duvarları da ben siliyorum deme :53:

:52::52:kadın sizi haftaya kendi evine temizliğe çağırırsa şaşırmayın derimmm:52::52::52::52::52::52::52::52:

az önce aradı ,sabah 10 da geldi, saat daha 4 olmamış ben çıktım dedi ,dedim erken değilmi ,iş yoktu fazla ,bende çekmece filan düzelttim ,gardrobu düzelttim ,temizdi evin zaten dedi :9:bide dolaptan soda içtim dedi helal et :1:dedim yemek te yeseydin ,ben seni oruçlusun diye pek bişey yapmadım ama artık haftaya dedim ,yok dedi mazaretliyim zaten bugünlük böyle dedi ..inşallah beğenirsin güle güle otur dedi ,deim inşallah hadi eline sağlık :1:
kadın çıkmış yani yapacak iş bulamamış :1:

Kardeş zaten tüm işleri sen yapıyormuşsun niye temizlikçiye boşa para veriyorsun. Duvar falan sildiyorsundur çünkü temizlikçi kadına yapacak bir o iş kalmış. Sakın duvarları pis demesin diye evet duvarları da ben siliyorum deme :53:
yaa biz böyleyiz işte :52::52:off çok güldüm yaaa hiç güleceğim yoktu sağolun var olun.:52:

az önce aradı ,sabah 10 da geldi, saat daha 4 olmamış ben çıktım dedi ,dedim erken değilmi ,iş yoktu fazla ,bende çekmece filan düzelttim ,gardrobu düzelttim ,temizdi evin zaten dedi :9:bide dolaptan soda içtim dedi helal et :1:dedim yemek te yeseydin ,ben seni oruçlusun diye pek bişey yapmadım ama artık haftaya dedim ,yok dedi mazaretliyim zaten bugünlük böyle dedi ..inşallah beğenirsin güle güle otur dedi ,deim inşallah hadi eline sağlık :1:
kadın çıkmış yani yapacak iş bulamamış :1:
puhahahhahahah:52::52:bide soda içtim helal et demiş:52::52:ay koptum yaa sesli güldüm vallaha siz bundan sonra evi dağıtın iyice kirletin öyle çağırın bari adet yerini bulsun:)):52::10::1::1::1::37::40::52:

yok valla duvar filan silmedim de ,sildirmedim bide ,işte ne bileyim gelsin sil süpür yapsın ,ben tükenmişlik sendromuna yakalandım yapamıyorum :1:
şaka bi yana da çok yorgun geliyorum işten ,bide gece gece ne iş yapıcam ,bi pazarım var onda da anca çamaşırlar ,ütüler ,bide kızım var 5 yaşında rahat vermiyo ben evdeyken ,parka gidelim ,gezmeye gidelim ,bi işe başlasam bitmez zaten ,bende bitmeyen yarım kalan işi sevmem .gelsin yapsın kadın temiz temiz ,işinin ehli oluyo onlar ,benim aklıma gelmeyecek yerleri temizliyolar iyi oluyo ..

puhahahhahahah:52::52:bide soda içtim helal et demiş:52::52:ay koptum yaa sesli güldüm vallaha siz bundan sonra evi dağıtın iyice kirletin öyle çağırın bari adet yerini bulsun:)):52::10::1::1::1::37::40::52:

he valla yazık ,üzüldüm kadına ,hiç görmedim de kendisini hatta ,arkadaş tavsiyesi ,anahtarı paspasın altına koydum :1:geldi bitirmiş gitti ,bakalım inşallah bundan memnun kalırımda hep alırım ya ,3 aydır psikolojim bozuldu ,banada yardım edin :27:3 kadın geldi ilkinin yerini tutmadı ,o ben gelene kadar çıkmazdı ,bide arar ,nerde kaldın çay koydum hadi derdi çabuk gel :14:

he valla yazık ,üzüldüm kadına ,hiç görmedim de kendisini hatta ,arkadaş tavsiyesi ,anahtarı paspasın altına koydum :1:geldi bitirmiş gitti ,bakalım inşallah bundan memnun kalırımda hep alırım ya ,3 aydır psikolojim bozuldu ,banada yardım edin :27:3 kadın geldi ilkinin yerini tutmadı ,o ben gelene kadar çıkmazdı ,bide arar ,nerde kaldın çay koydum hadi derdi çabuk gel :14:
:1::1:anahtarı paspasın altına bırakmayın hırsıza yol göstermeyin vallaha gelir evi komple temizler gider:52::52:yedek anahtar yaptırın 1 tanede ona verin işten çıkarsa size geri teslim eder veya cumartesileri çalışmıyorsanız sizin evde olduğunuz gün gelsin daha iyi olur :52::52:

:1::1:anahtarı paspasın altına bırakmayın hırsıza yol göstermeyin vallaha gelir evi komple temizler gider:52::52:yedek anahtar yaptırın 1 tanede ona verin işten çıkarsa size geri teslim eder veya cumartesileri çalışmıyorsanız sizin evde olduğunuz gün gelsin daha iyi olur :52::52:
bu arada size çay koyan temizlikçiye ne oldu?o Neden ayrıldı ki?

valla bu konu fake değilse bu kadının kocasında da iş yok bence
ben mesela biraz çamaşır biriktirsem (o da makine dolmuyo diye)
eşim hemen gider çamaşır sepetini açar "ben makineye çamaşır atıyorum" diye bağırır banyodan
bende hemen dur bırak ben geliyorum diye elinden alırım
yada diyelim bulaşık makinesinde bulaşık vardı da bi-iki gun dılarda yedik ben yine makine boş diye biraz daha dolsun diye beklemek isterim kocam hemen kokucak bunlar boş çalıştıralım der basar düğmesine
zaten evde 2 kişisin yani ev ne kadar karışacak ki gunluk toparlama yarım saatini alır
illa da yapmam diyosan haftada 2 kere kadın gelse yemek de yapar temizlikte

önce bi tanıyayım ,yaptırcam onada anahtar ,yoksa paspasın altı nereye kadar ,dediğin olur valla komple temizler gider hırzsız:9:

bu arada size çay koyan temizlikçiye ne oldu?o Neden ayrıldı ki?

ah be canım ,maaşlı iş bulmuş ,bi fabrikaya girmiş temizlik işine ,sigorta da var haliyle ,sırf sigorta için diyodu ,çalış çalış emekli olma ,ee ne anladım bu işten derdi ..çok memnundum 6 yıl geldi bana ,abla kardeş olmuştuk artık ..

deılmı.evıde gectımde bı kadın olarakda solemıyorum bır ınsan olarak banyo yapmamak kotu bı durumya bunu soleyınce anlayıssız oluyoruz.vucut temızlıgı cok onemlı bısey les gıbı kokarak olece yatmak aklım almıyor.kısacası bu ısı ben cozemedım.nasıl bır hastalık ne duydum ne gordum.
pazar gunlerı esım evde olur bana temızlık yaotırmaz sınır olurum bugunde olmayıversın olmeyız pıslıkten der.cocuklar habıre bı yerden dagıtır daralıyorum o durumda esımle kızımı hemen dısarı sepetlerım gıdın dolasın dıye o arada hallederım mıs gıbıde otururum ıns.herne durum ıcındeyse bı an once sılkelenıp kendıne gelmelı
:41:
Kesinlikle canım sana katılıyorum
buna bir tür hastalık bu diyen arkadaşların hepsi tıp fakültesi mezunu sanırım
konu sahibi depresyonda olduğundan falan bahsetmemiş hastayımda dememiş
sadece ne kadar pasaklı ve tembel olduğundan bahsetmiş
kendinizden yola çıkın ne kadar hasta olursanız olun kendi ter kokunuz sizi rahatsız etmez mi saçlarınız yağlanıncada rahat rahat hayatınıza devam mı edersiniz..ev işlerinide geçtim vücut temizliğine tembel olan bir insanın neyini haklı çıkarabilirsiniz ki..
hasta olur yatalak olur amenna öteki türlüsüne YOK ARTIK diyorum!!!!!!!!!!!!!!!

Back
X