Berbat halde olmak

hahayt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
3
0
36
Sakarya
slm kızlar..çok kötüyüm ben şu bikaç gündür..malumunuz sebep sevgilim.9senelik bir ilişkim var daha doğrusu vardı.birbirimizi gerçekten çok sevdik.yeri geldi arkadaş yeri geldi kardeş gibi olduk.birbirimizin herşeyini bilirdik.ben üni.de okuyorum 3.senem,o ise lise mezunu ve biyerde çalışıyor.aramızda bunu problemini hiç yapmadık.askere gitti ne kapıya cıktım ne insanlarla muhattap oldum sırf aklı kalmasın etmesin diye.askerden geldi hergün msndeydik telefondaydık.bundada bi problemmz yoktu.uzaktaydık ama aslında yanyana gibiydik.zaten okadar senelik ilişkimiz vardı.böyle şeyleri dert etmiyorduk.sonra açık öğretim okumaya karar verdi.çünkü benim ailemi biliyordu kabul etmicegini filan.aile yapılarımız bu konuda farklıydı.bizim ailede okumayan yoktur annem babamda üni mezunu.ama onunkiler öyle degil.mesele buda degil aslında anlatıyorum işte iyice anlayın beni diye.askerden sonra baskıya başladı.hep onunla olmamı istedi her dk.çok iyiyiz filan ama ne gezebiliyordum ne arkadaşıma gidiyordum.heryere izin almamı bekliyordu.evet yaptım bunlarıda onunla mutlu olmak için ipleri verdim ona.ama baktımki olmuyo.zamanla batmaya başldı bişeyler.kendimi kaybettiğimi farkettim.ve sürekli kavgalar,2günlük yada 2saatlik gitgeller ayrılıklar..kopamadık hiç okadar cok sevdik alıştık birbrmze.bunca zamanın verdigi samimiyet ve yüzgözlklede küfürler etmeye başladı en ufacık şeylere bile.ama ne küfürler..genede sevdim onu oda beni.biz kopamazdık.9sene dilekolay..şuan 23 yaşındayım.beni bırakmdı hç yeri geldi tehdit ble etti yapmıcak olsa bile.kaybedemzdk birbirimizi.ama baskılar,küfürler artık bana zarar vermeye başladı gecte olsa.kimse bana böyle davranamzdı.haketmiyordum.ben onu cok ama coksevmiştim.kendimden vazgecmştm onun için.kalbimde okadar temizdiki.gelecegmzi sorgulamaya başldık herkavgada sen şölesin bölesin böle olcaksın diye.kısacası saygısızlığımız sevgimizi kemirmeye başlamıştı.benim onu ezdiğimi düşünmeye başladı herseyi kompleks yaptı haklıydıda belki onun içinde zordu ben ondan üstündüm gelecgmz asgari maaşla gecmezdi ama ben bunları dert etmedim belli etmedim ama o günden güne komplkse girdi ve beni bu şeklde ezmeye calıştıve bikaç gün önce herşey iyiyken okadar küçük birsebebe kavga edip ayrıldıkki en fazla 2gün dayanabilip arayan insandan ne ses var ne seda.msnlrden silmiş arkadaşlrna sildirmş.bianda kavga ettik üstelik.ama yolumuzu tıkayarak bitirdik busefer.dönme gücü bırakmadan.genede umutluydum ama umudum kırılmaya başladı.aglamaktan deliye döndüm kuduruyorum nefesim kesiliyo sesini duyamyrm napıyo bilmiyorum.ikmzde sunu anladık sanırım hergün mahvolcagımıza bikerede bitsin..ve bitti gercekten.evlenipte boşanmış gibiyim herseymdi o hayallerim umutlarım sevgilm kardeşm dostum.öksüz kaldım sanki.erkeklere gvenm bitti.nereye baksam onu görcem.kendmden çok taviz verdim biliyorum.çok saygısızlıklar yaptık ama sevgimzden hiç şüphe etmedk deliler gibi sevdik brbrimizi.ama biokadarda yedik kemirdik.size şunu soruyorum ben bidaha birine nasıl güvenip sevcem.sevsem bile onun yerine nasıl geccek,onu aldatıyorum diye düşünürüm hep.onun başkasyla oldgnu duycam belki bigün evlendgni duycam ve bu beni mahvetcek.alışcam belki acıya ama 9senem ne olcak!herseyimiz ortak napcam nasıl hareket etcem.severk ayrılmak bu işte.en acısı bu seviyosun seviliyosun ama bişi yapamıyosun,yaptığında barışcagını bilsen bile sonunda mutlu olmıcagını sadece sevginn yetmdgni saygının paranında önmli oldgnu biliosn.buna mantık deniyo işte ama çok alıştım ona cok seviyorum nasıl geccek bu benim gibi uzun süreli olupta yeniden hayatına başlayan varmı..destege ihtiyacım var sanırım:59:

Yenıden başlassanızda arada saygı olmayınca zorluklar yıne başlayacak arkadaşım..sn en soğru kararı almışsın..arkasında durup kendını toparla bence..

9 senelikmiş ilişkiniz ve üniversite öğrencisisiniz... Yani çok küçük yaşta ilişkiye başlamışsınız ve beraber büyümüşsünüz. Arkadaşlarınızla oynayacağınız yaşlarınız onunla geçmiş... Her planınızı ona göre ayarlamış en iyi arkadaş, sıra arkadaşı, mahalledeki komşu; herkes, her şey yerine koymuşsunuz onu... Birine hayatınızda bu kadar büyük yer verirseniz şüphesiz yokluğu da bu denli büyük bir boşluk yaratır...

Şu anda sevginizden çok alışkanlığınızın eksikliğini hissediyorsunuz... Daha acısı da artık son umutlarınız da tükenmiş ve bir araya gelseniz de eskisi gibi olmayacak bir noktada bitirmişsiniz... Size göre iyi haber; 9 yıllık bir ilişki ne kadar tepkili olsanız da bir çırpıda bitmez... Siz sessiz kalırsanız muhakkak bir yerlerden ses verecektir... Gelin görün ki bu denli yıpranmışlık, aranızdaki bir takım farklılıklar -yeniden başlasanız bile- sizi şu an olduğunuzdan daha çetrefilli bir pozisyona düşürebilir... Bu nedenle önceliğiniz onu özlemekten çok onu unutmaya odaklanmak olmalı...

Unutmak, yok saymak, boş vermek ne kadar zordur, sanırım hepimiz biliriz... Fakat yolunda gitmeyen işleri, size zarar veren durumları sürdürmek de kolay değil... Ciğerlerinizi çürütürken sigara içmek, elinizi yakarken ateşe yürümek, cehennemden korkarken günah işlemek gibi... Lafta sakınmak kolay, uygulamak zor belki ama kolay olan ne var ki... Güçlenmek, olgunlaşmak, hayatta bir duruş kazanmak için bu acıları atlatmak gerekiyor... Elbette hayırlısını dileyerek... Yazdıklarınızdan hiç umut görmediğim durumunuzun devamı sizin için hayırlıysa zaten yollarınız kesişecektir... Yeter ki siz hayata yeniden başlarsanız "Onu aldatacakmış gibi" hissetmekten vazgeçin... Allah bu ömrü, benliğinizi -sadece- sizin hizmetinize verdi, yalnız doğup yalnız öleceğinizi idrak edecek sağduyu verdi... Hal böyleyken şartların sizi getirdiği noktada suçu kendinizde aramayın ve bol bol dua edin... Nasıl olsa ağlasanız da gülseniz de "O"nun istediği yere çıkacak yolunuz... Hakkınızda hayırlısı...

öNCELİKLE eminolun ki saygısızlıkların-küfür ve tehditlerin başladığı yerde sevgi bitmiştir. Ama kalbimiz delice çarpıyordu diyeceksin,doğrudur ama bu kaybetme korkusunun-onca yılın alışkanlığının bir anda sizden kopacağı endişesine bağlı tepkilerdir, tutkudur tek kelimeyle.

Çoğıunlukla(istisnalar kaideyibozmaz) okumamış erkekler (üni.de okuyup adam olamayanlar da var biliyorum) söyleyecek sözleri olmadığı için veya savunamadığı için,bir yerden sonra inkar etse de kompleks yaptığı için güç kullanmaya veya küfür hakaret cümleleriyle bastırmaya çalışıyorlar.

Doğru karar aldığınıza emin olabilirsiniz. Onca yılın alışkanlığı var,tahmin edebiliyorum. Hatıralar-güzel günler- şarkılar türküler.. herşey onu hatırlatır.Ama zaman en iyi ilaç,yeterki bu süreçte onun aklınızı karıştırmasına ve yolunuza çıkmasına iizn vermeyin.
O aşağılayıcı sözleri nasıl haketmediğinizi dşünün mesela. O kadar kıymetsiz olmadığınızı.. Kendinize değer verin.. Bırakın hakettiğiniz< halde bunu bilmeyip değeri vermeyenler düşünsün..

inanmıyorum ya yemin ediyorum aynı biz ama ben ondan ayrılıp hatıımı kırdım bi ara kendini düzelltii şimdi çok iyi aramız ama bu anlattıkların aynı bizz seni çok iyi anlıyorumm cnm ya ama ben ne olursa olsun ayrılamam çokseviyorum :69:

hepinize teşekkür ediyorum gerçekten çok güzel duygulu şeyler yazmışsınız.şu 5 6 gündür deliler gibi gizli gizli takip ediyorum onu facebook acmışmı bişiler olmuşmu filan diye.sonra kendime diyorumki açsa ne olcak üzülecek ve dahada nefret edeceksin..peki açmasa ne olacak aferin uslu duruyo deyip tesellimi bulacagım..ama genede kendime engel olamıyorum çok seviyorum sakat bi ilişki ama seviyorum.ama biokadarda rahatım kimseye hesap vermeden arkadaşıma gidiyorum,planlar yapıyorum,kavga yok gürültü yok..evet bitmesi gerek biliyorum geleceğimiz için ama sevmek ve sevdiğini bilmek ve bunlara ragmen bu halde olmak cok üzücü..ben sevgilimden ayrılmadım sanki kocamdan boşandım öyle aptal duygular içindeyim.birisiyle yeniden ilişkiye başlamak hoşlanmak nasıl bişilerdi unuttum.ve en kötüsü umudum yok birini bi bukadar daha sevebilcekmiyim yada sevilcekmiyim.bida birisine nasıl aşkım dicem yada elini tutucam nasıl benimsicem nasıl yeniden başlıcam biri beni sevcekmi bukadar..ben aşk kadınıyım mantık yok bende kalbim nederse yaparım oyüzden sevmeliyim sevilmeliyim..kafa karışıklığı çıkmazlar okadar yorduki beni,ayrıldığımdan cok imkansızlıklarımıza üzülüyorum barışmak zor degil ama barışınca ne olcak bütün derdim bu:59::59::59:

sabır içi boş laf değildir arkadaşım..sabret..zor durumdasın durumu beklentıye gırerek dahada zorlaştırma..acını yaşa ama süreklı onu düşünme..kendını zorluyorsun kontrol etmeler falan..bağımlılık olmuş sizinkı ya da alışkanlık..başkasını sevme ıhtımalını gözonunde bulundurduğunuz için bunu dıyorum..belkıde anlatıma yansıyan bu düşünce boyle değildir..bılemem..
ama sız kendınıze başka uğraşlar bulup kişiyı kontrol etmeyı vazıfe olmaktan çıkarırsınız rahatlarsınız..en başta kendınıze siz yardım edeceksınız..unutmayın..herşeyın hayırlısı..bırakın gelen gelsin gıden gıtsın..gelecek olursa siz istemesenızde gelir..tıpkı gıttığı gıbı..
herşeyın hayırlısı..:nazar:

çok doğru diorsunuz.ama her ayrıldıgımzda arardık birbirimizi yüzsüzlük etsek bile dayanamzdık belkide bu hataydı inceldigi yerden koparcaktık.ama aramıyor aramadıgı yetmediği gibi beni ve bana ait beni hatırlatacak herseyi siliyor..kılına zarar gelsin istemem ama pişman olsun ben naptım desin beni bu halde bırakmanın pişmanlığını yaşasın.benimde cok hatalarım oldu ama hiç bizaman bırakamadım ama o bunu yaptı ve beni yıktı

çok doğru diorsunuz.ama her ayrıldıgımzda arardık birbirimizi yüzsüzlük etsek bile dayanamzdık belkide bu hataydı inceldigi yerden koparcaktık.ama aramıyor aramadıgı yetmediği gibi beni ve bana ait beni hatırlatacak herseyi siliyor..kılına zarar gelsin istemem ama pişman olsun ben naptım desin beni bu halde bırakmanın pişmanlığını yaşasın.benimde cok hatalarım oldu ama hiç bizaman bırakamadım ama o bunu yaptı ve beni yıktı

gerçekten pişman olsun ıstıyorsanız bırakın kontrol etmeyı..zaten az çok tahmın edıyordur emın olun..
o nedenle kendınızı rahatlatmaya bakın..5 ay 6 ay sonra dönenler oldu şahıt olduğum ılışkılerde..kimi gelene yol verdı kımı yıne denedı..ama seven hep gerı geldı..o nedenle bunları düşünme..
senı üzdüyse,sildi ve bır yabancı addettıyse sende bu bağımlılığı sürdürme..dönen döner ve bu kez söz sende olur..yok dönmezsede hayat ne getırır bellı mı? senı yok sayıyorsa sende bunu dene..nıye yapamayasın,sırf sevıyorsun dıye! o yapıyorsa sende yaparsın..üzül,acını yaşa ama hayalıne saplanıp kendıne kötülük etme..bakma profılıne bılmemneyıne..hıç bırşey kaybetmezsın..hatta zinde ve serınkanlı olmak bu veya başka konuda fayda getırır..

sana söylenebilecek herşey boş canım..
kalbin sana ne derse onu yapacaksın çünkü...
durumla ilgili yazdıklarına inansaydın eğer şuan kabullenme aşamasında olurdun, sen şuan bitmesi gerek bundan bundan dolayı diyerek sadece zihnini oyalamaya ve kendini teselli etmeye çalışıyorsun..
daha doğrusu bunu sana beynin yapıyor...
Yine görüşeceksin de konuşacaksın da barışacaksın da... Çünkü sen hala istiyorsun 9 yıllık ilişkini... bugün olmaz 1 hafta sonra olur ama bir araya gelirsin illaki...

İlişkinize biraz nefes aldırın bazen çok aşırı sevgi bağlılık her an haberdar olma ilişkiyi yorabiliyor ve sorunlar dahada göze batar hale gelebiliyor.

Back
X