• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bereket...

Kazaya hastalığa diyecek lafım yok.
Ama bu iş indirimle olmaz.
Yardımla olur babası oğluna kızına ev verir para verir peşinat verir olur.
Ama asgari ücret al ev geçindir üstüne bide ev al yardımsız olmaz.
Onun adıda bereket olmaz yardım olur.

Pilav yaparsın 10 kişiliktir bellidir yani sıksan 11 zor çıkar bi bakarsın 30 kişi yer o berekettir.

Karıştırmamak lazım .

10 kişilik yapılmış bir pilavın 30 kişiye yetmesi sizi şaşırtmıyor ki çok bariz çok somut bir örnek, paranın bereketi mi imkansız geliyor. Tabiki de gökten zembille para iniyor demiyorum ama işlerin ters ve ya rast gittiği durumlar oluyor. Her şey hesap kitap ya da bizim elimizde olan şekilde ilerlemiyor.

ben öğrenciyken aylık 60 lira ile (devlet yurdu) geçinen arkadaşım vardı. Ve ben ve çevrem ne yalan söyleyim 300-400 lira harcardık en azından (yıl 2005). geçenlerde aylık mutfak masrafının 1000 tl olduğunu gördüm evde sadece 2 kişiyiz. aralık ayı bir deneme yaptım, sadece listeye uyarak aldım ve sadece 400 TL harcadım!!! herşey bilinç ibadette, hayatta, yemekte, tüketim de herşey bilinçten ibaret.!!!!

Arkadaşlar bakıyorsun kimine 3 4 bin maaş var ortada birşey yok,başkasına bakıyorsun asgari ücret ama evini arabasını herşeyini almış..Ben nedense bereket konusuna çok inanıyorum, insan tutumlu olsa bile hastalık beklenmedik bir arıza kırılan telefon vs vs çıkıyor elinde olan parada gidebiliyor..Ama az kazanan biriktiriyor mesela altın aldı , altın çıkıyor 2 3 katlıyor parasını bir mekan ev araba sahibi oluyor..Yani mücadele edilmeli ama bazı şeyler bizim elimizde değil gerçekten Allah ın takdiri...Hani diyoruz ya kredisiz birşey olmuyor, nasipte varsa olur diyorum bende böyle birşey yaşayan var mı aranızda? Maddiyatla ilgili o kadar konu açılıyor ki insanları anlamak mümkün değil eger çalışıyorsa az yada çok evine bakıyorsa içkisi kumarı yoksa elbet Allah verir..Amir olmuş memur olmuş ama israf yapıyorsa içki kumar varsa yetmez..Çevremde de o kadar çok ki sıkılıyorum artık insanlar önce meslek ve maaşa bakıyor, fabrikada işçi ise anne babalar kızım sana o maaşla ile bakamaz diyorlar..Biz nereye gidiyoruz böyle toplum olarak..Yüksek maaşlı biriyle evleniyor bakıyorsun 3 gün sonra boşanmış neden kişiliğine bakmadı çünkü direk mutluluğunu maaddiyatla ilintiledi..Siz neler düşünüyorsunuz ?
Alın teri döken herkesin bereketini Allah veriyor.Ama bu asgari ücretle veya şunla bunla alakalı değilYaşam tarzı,standardı,zevk aldığı şeyler,sosyal çevre,kişisel masraflar....herşey etkiler.Yani asgari ücretle araba alan,bereketi olduğu için de değildir.Ordan kısıyodur, burdan kısıyordur alıyordur.Bazı insan da kısmaz,gencim der canı istediğini yapar.Bazısı kuaför masrafı vardır bazısının sigara.Bazısı çocuğunun eğitim giderine fazla harcar,bazısı sadece okula gönderir.Yani herkesin kesesi,para kazanma ve harcama şekli yaşam tarzı farklıdır.Ama yine söylüyorum alın teri döken her insanın bereketi vardır.Şunun ki bereketli,bu içki içiyor bereketsiz diye bir saptama olmaz.

Tabiki de zam almadan çoğalmaz ama param çoğalsada evde ki buzdolabı bozulsa yenisini alsam zam bir işime yaramaz, ama maaşşım aynı olur ekstra bi durum çıkmaz param yanımda kalır ...

Benim şuan üstümdeki pantolan 5 senelik, 3yıldır bir tane çanta bile almadım..paramda çok güzel birikiyor...israf yapmadığım için ihtiyacımdan fazlasını almadığum için psikolojik olarak ta rahatım :)

Dediğim bu işte. Harcamıyorsan birikir bunun adı birikim.
Ben hayatımdan ödün veremiyorum malesef iş hayatındada 5 yıllık pantolon kullanamıyorum sürekli yeni şeyler alıyorum ve zorundayımda.
Mutfakta indirimleri takip ediyorum enfazla kısabildiğim bu. Hayat koşulları herkesin farklı
Ankatmak istediğimde buydu zaten almazsan para gitmez.

10 kişilik yapılmış bir pilavın 30 kişiye yetmesi sizi şaşırtmıyor ki çok bariz çok somut bir örnek, paranın bereketi mi imkansız geliyor. Tabiki de gökten zembille para iniyor demiyorum ama işlerin ters ve ya rast gittiği durumlar oluyor. Her şey hesap kitap ya da bizim elimizde olan şekilde ilerlemiyor.

Paranın durduğu yerde 100ken 500 olduğunu görmedim olanıda duymadım.
Bişeye 10 lira vericeksinizdir alırken 9 olur üste 1 lira kalır.
Bu 1 lira bana göre kardır bereket değil.

Onu bunu bilmem lakin Vakıa suresinin sürekli okunması evin bereketini artırıyor gerçekten.
2008 yılında evlendiğimde eşimle toplam 1150 Tl maaşımız vardı.400 TL kira ödüyorduk.Ve Evliliğimizin 1. yılında tüm borçları kapattık.Takı felan bozdurmadan ki zaten fazla bir takım da yoktu.:)
Şimdi Hamd olsun arabamız var kenarda 50 bine yakın birikimiz de var.Çalışıyorum kızımın kreşi felan ödemeler arttı lakin yinede 3-5 kenara atabiliyorum.Ev almak için bankaya bulaşmadan birikim yapmaya çalışıyoruz.İnşallah vakti zamanı gelince o da olur.

Asgari ücretle ev alma dönemi bence eskide kaldı 1000 tl oldugunu var sayalım çok düşük bir hesapla bile 300 kira desek ki bu paraya kiralık ev yok 200 faturalar ki bu parada aslında olmayacak bir tutar en az mutfak masrafı hiç yemese 100 bunun kışı var 200 yakıcak desen geriye kaldı 200 tl 200 tl birikim yaparak kaç senede ev alınır yada araba, bu insanlar hiçmi giyinmiyecek hiçmi ekstra masrafı olmıcak yada hiçmi hastalanmıycak 1 kişi çalışarak ev almak hayal ne kadar bereket olursa olsun tek kişi asgari ücretle geçinemez.Ben geçiniyorum birde ev aldım araba aldım diyen varsada helal olsun diyorum.

Para birikimi o insanin akilli harcamalarinda yatar. Zeki insanlar neyin israf, neyin ihtiyac oldugunu ayirt edebilir.
Herkes tutumlu olamaz, ama bazi insanlar, bende öyleyim hep ayagimi yorganima göre uzattim onun icinde bereketim arttida artti. Herseyim var Allah`a sükürler olsun. Ama bu benim ve esimin caliskanligindan ve sacma sapan harcamalarimizin olmadigindan kaynaklaniyor.
Ama evde oturup, calismasaydim, esimle haddinden fazla harcamalarimiz olsaydi, bak bakalim o zaman ayni yerdemiydim.
Yani cabayla hersey yapilir, isteyeceksin, calisacaksin, birikim yapacaksin.
Kimsetmis, kadermis, Allah verdiyle olmaz bu isler. Sen yapacaksin, bir tek sen....Hayatinin sorumlusu sensin !!!

Bu kısma yorum yapacağım 2008 yılında evlendim 30-32 tl civarındaydı gramı bileziğin.O zaman çalıştığım maaşımla 2 bilezik almıştım.ve yaklaşık 2,5 katına çıktı.Aldığım 750 Tl lik burma şimdi 2150 civarında.Uzun vadede altın yatırım olabilir.
Uzun vadede evet. Ama kısa vadede hiçbir yatırım az miktarla zengin etmez kişiyi.

Onu bunu bilmem lakin Vakıa suresinin sürekli okunması evin bereketini artırıyor gerçekten.
2008 yılında evlendiğimde eşimle toplam 1150 Tl maaşımız vardı.400 TL kira ödüyorduk.Ve Evliliğimizin 1. yılında tüm borçları kapattık.Takı felan bozdurmadan ki zaten fazla bir takım da yoktu.:)
Şimdi Hamd olsun arabamız var kenarda 50 bine yakın birikimiz de var.Çalışıyorum kızımın kreşi felan ödemeler arttı lakin yinede 3-5 kenara atabiliyorum.Ev almak için bankaya bulaşmadan birikim yapmaya çalışıyoruz.İnşallah vakti zamanı gelince o da olur.

ben senin ev sahibi olacağına gerçekten canı yürekten inanıyorum :)

Asgari ücretle ev alma dönemi bence eskide kaldı 1000 tl oldugunu var sayalım çok düşük bir hesapla bile 300 kira desek ki bu paraya kiralık ev yok 200 faturalar ki bu parada aslında olmayacak bir tutar en az mutfak masrafı hiç yemese 100 bunun kışı var 200 yakıcak desen geriye kaldı 200 tl 200 tl birikim yaparak kaç senede ev alınır yada araba, bu insanlar hiçmi giyinmiyecek hiçmi ekstra masrafı olmıcak yada hiçmi hastalanmıycak 1 kişi çalışarak ev almak hayal ne kadar bereket olursa olsun tek kişi asgari ücretle geçinemez.Ben geçiniyorum birde ev aldım araba aldım diyen varsada helal olsun diyorum.

Ben birtek asgari maaşla bunları yapsın demiyorumki, kızlarımız hep yüksek maaşlı eş isteyeceklerine onlarda eşine destek olacaklar, anne babalar kızım bu adam fabrikada seni işçi maaşıyla geçindiremez diyeceklerine,kızım sende eşine destek ol birşeyleri birlikte aşın diyecekler...hazırcılık lüks yaşam yerine göre bir kenara bırakılmalı,çalışıp kazanmalı bereketine inanmalı gerisi gelir diyorum..

İnsanlar her aklına esene alıp her canı isteğini yiyip sonra da parada bereket yok diyorlar. İnsan kendini durdurmayı bilmeli. Bir komşumuz var eve 5 maaş giriyor ama herkes kendi havasında kızlar her gün kafede orda burda haftasonları alışverişte yemekte vs. Ama sürekli paranın bereketi yok bunca senedir çalışıyoruz bir ev sahibi olamadık diyorlar. Yahu bir harcamalarınıza bakın her gün alışveriş yapmak her gördüğünü almak ne kadar mantıklı? Ondan sonrada parada bereket yok :KK53:

Bereket diye bir şey illa ki vardır ancak herkesin kazancına göre gideri olduğunu düşünüyorum.
Makarna, hamur işi yiyerek öğünleri tamamlarsan, 5 çeşit değil de tek çeşit peynir alırsan, 100 liralık krem yerine 5 liralık alırsan, 300 liralık ayakkabı yerine 50 liralık alırsan, gezmez tozmazsan birikir elbette.

Yapma İpek cidden hayatının hiç bir noktasında paranin bereketi ile ilgili bir durumla karşılaşmadın mı? Taşın para olması kadar ütopik bir şeyden bahsetmiyorum ama cidden işlerin ters gittiği anlar oluyor hayatta. Ya da rast gittiği.
Tabi karşılaştım buna benzer şeylerle. Hatta bir keresinde yüklü bir miktar dolar bozduracağımız zaman tesadüf olarak o gün ayın en yüksek kuruna ulaştı. Buna Allah’ın yardımı dedim ben.

Ama sen aracını git olup olmadık bir yere park et, sonra cezayı ye; para bereketsiz de..

Sarı ışık yanarken daha mesafe varken son gaz geçmek için zorla sonra kırmızı ışık cezası ye; paranın suçu ne?

Buna benzer şeyleri bence bereket ya da bereketsizlik olarak yorumlamamak lazım.

Bereket mi bilmem de ev alırken Allah'ın ev alanla evlenene yardım ettiğini çok iyi gördüm.
Evlenirken ev aldık. Tabi ki annem peşinat verdi. Yoksa sırf takılarla peşinat yapamazdık. Sonuçta ev alırken tapuda ekstra masraf olacaktı.

Yani niyet hayırlıysa Allah yardım ediyor. Öyle ki düğüne 3 ay kala aklıma düştü ev alma fikri. Eşimi ben gaza getirdim ve hiç bir şey istemeyi beceremeyen ben annemle konuştum. Hala şaşıyorum.
Annem yardım etmese hemen alamazdık belki ama peşinat için birikim olurdu. Çünkü niyet çok önemli.

Ama evimizin parasının tamamını biriktirmek bana şu şartlarda imkansız geliyor.

edit: ev alacağımız dönem kredi faizlerinin 0.7 e kadar düşmesi tesadüf müdür orasını hele hiç bilemiyeceğim.

bence gelen para

çocuk
bunlar kader...

paranın geleceği varsa eminim miras kalır o olur bu olur bir şekilde size ulaşır
tabi müsriflik yapmamak gerek o bereketi kaçırıyor aynen
bizim evde şunu gördüm
yemek dökülmez çöpe
kalan kuşa kediye köpeğe verilir
onun gibi tutumlu davranışların değer bilmenin bereketi artırdığına inanıyorum..

Back
X