• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bereket...

Bende diyorum ki 3 bin maaşı vardır heray 2 bin para kenara atmıştır velevki bi hastalık çıktı, elindeki parada gidiyor ben teslimiyetin önemine inanıyorum...nasipe kısmete...

3bin maaş alıp 2 kenara atıyorsa bu insan yaşamıyodur.
Gelir kadar gider olur bu net.

3bin maaş alan insan 300liraya gecekonduda mı oturur bin liraya apartmanda mı?

İpeğin dediği gibi farklı yerden para vardır o şekilde oluyodur.

İçki kumara gelince içki de içiyorum kumarda var ama evimin bereketide benden yana teziniz çürüdü.

At gözlüğüyle bakmayalım matematik boşa icat edilmemiş.

3bin maaş alıp 2 kenara atıyorsa bu insan yaşamıyodur.
Gelir kadar gider olur bu net.

3bin maaş alan insan 300liraya gecekonduda mı oturur bin liraya apartmanda mı?

İpeğin dediği gibi farklı yerden para vardır o şekilde oluyodur.

İçki kumara gelince içki de içiyorum kumarda var ama evimin bereketide benden yana teziniz çürüdü.

At gözlüğüyle bakmayalım matematik boşa icat edilmemiş.

Senin kalbin temizdir .....

hayal edemeyeceğim kadar derken?
Güzellik göreceli bir şey..
Biri 80 bin TL lik eve sahip olur hayalleri gerçek olur. Birinin hedefi de X sempte ev sahibi almaktır.
Ankara'da birini tanıyorum. Orta halli semtlerden birinde 2 evi var. tanesini 250 bine satışa çıkardı. Üstüne de 50 bin tl koyup Balgat'tan ev alacakmış. Bunun gibi yani..
Hayal edemeyeceğim kadar derken bence yanlış bir tanımlama. Piyangodan para çıkmadı ya, demek ödeme gücün var.

Kendim için konuşuyorum zaten...Beklentileri düşük tutup , umdugundan fazlasını yaşamak başka... beklentileri yüksek tutup umudugunu yaşayamamak başka...demem o ki yüksek maaşlı birinle evlenince hayal ettiğin hayatı yaşayamayabilirsin..yada düşük maaşlı biriyle evlendiğin zaman kıt kanaat geçinecek sanırsın..ama bereket olur hiç zorlanmazsın..burda kaç tane konu açılıyor yüksek maaşlı diye eşimi ailesi sömürüyor diye vs vs bu kızcağız kim bilir ne hayallerle evlendi ama umdugunu bulamadı..

Biz suandaki evimizi kredisiz aldik. Sirf kredi cekmemek icin burayi aldik. Hos ev cok kullanisli kocaman filan ama tek sorun semt istemedigim bir yerdi. Razi oldum kredi cekmemek icin elhamdulilllah odedik ve bitirdik. Suan ev aldigimiz fiyatin yani 3 sene oncesinin 2.5 kati degerlendi. Sonu ne olur hayirli olur mu bilmem ama simdilik biz nimetini goruyoruz. Allah rizasini gozetince mutlaka hayirli seyler cikiykr karsina. Ama evet bereket konusunda dikkat edilecek seyler var tabi. Biz de boyle bir nimeti yasadik ama yine de paramiz cok berekei diyemem. En basiti evin icinde kirinti ve kul olmasi ya da aksamdan bulasik kalmasi vs. Bunlar bile bereketi etkilermis. Okuyanlar lutfen sacma ya da kocakari uydurmasi demesinler hadisler var. Peygamberimiz bizi hrr alanda uyarmis yonlendirmis elh. Yanlis hatirlamiyorsam yemekten once ve sonra el yikama da evin bereketini etkileyen biseydi

Sonuna kadar katılıyorum sana.....

Senin kalbin temizdir .....

Bu iş kalp temizliği bereketle başka bişeyle artık adını sen koy olsaydı kimse çalışmaz evde yatardı tabi çalışmadan o evde nasıl yatılacak o ev nasıl olacaksa.

Çalışmayana ekmek yok bukadar kesin.

Aylık gelir ve sabit gider var bunun üstüne kalan paradan artık hiç sokağa mı çıkılmaz üste başa bişey mi alınmaz ne atılır kenara ve bu atılan nasıl değerlendirilirse okadar birikim olur.

Gerisi ütopik bi hayaldir sadece.

Çalışıyo musun merak ettim.

Bu iş kalp temizliği bereketle başka bişeyle artık adını sen koy olsaydı kimse çalışmaz evde yatardı tabi çalışmadan o evde nasıl yatılacak o ev nasıl olacaksa.

Aylık gelir ve sabit gider var bunun üstüne kalan paradan artık hiç sokağa mı çıkılmaz üste başa bişey mi alınmaz ne atılır kenara ve bu atılan nasıl değerlendirilirse okadar birikim olur.

Çalışıyorum...

benim babam memur. memur maaşıyla 3 cocuk büyüttü üniversite okuttu 2 evımız arabamız çok şükür borcumuz yok. evımızde herşeyimiz var.
insan isteyınce oluyor vesile oluyor kooperatıfe yazıldı aldı evı iyi bir fiyata sattı üzerine para ekledi ilk evımız böyle oldu şu an 700 tl kira alıyoruz. kendi oturdugumuz evde insaat asamasında uygun bir fiyata aldı. artı bana dükkan kiralayıp zamanında pastane acıverdı işten anlamadıgımız için kapattık zararımız 10.000 oldu.

oluyor yani kimse az parayla birşey olmuyor demesin sabredince Rabbimde verince akıllı oynayınca oluyor birşeyler. çok lüks yaşamadık belki cocukken giyecek 3. pantolonumuz yoktu ama çok şükür.şimdi ferahtayız.

Arkadasin soylemek istedigi farkli havadan geliyor para demiyor.
Bizim olan paradan ihtiyaci olan baskalarina da verince mesela sadaka kazayi belayi def eder derler ya inanip inanmamaniz size kalmis biz inaniyoruz boyle olduguna. O ay arabanin lastigi patlayacaktir onler sadaka, hasta olmazsin mesela, yada cuzdanini icinde nakitlerle kaybetmezsin...

Ekstrem bir ornek gibi gelebilir ama olani soyluyorum, dedem isci emeklisi kendi oturduklari ev ve erdekte bir yazligi sadece calisarak elde etmis 3 cocugunu da evlendirip yuvasini kurmus.

Babam kendi isinde daha iyi maas aliyor ama yok, bizim evde o bereket yok

Açıkçası tamam asgari ücretle ev alıyorsa kenarda köşede ya da babadan yardım olmadan zor. Mantığı içinde barındıralım. Ama hayatının hiç bir döneminde paranın bereketine şahit olmadıysa insan ben onun için üzülürüm. Çünkü cidden her şey hesap kitap olmuyor. Neye inanırsanız inanın, Allah, karma, pozitif enerji hayatı etkileyen somut olmayan şeyler de var. O yüzden aslında eve falan da çok güvenmemek gerek. Evsizlikle sınanacaksa bir insan bir olaya bakar o evi kaybetmek.

Çok doğru demişsiniz.. Ki zaten siz rıza ile kalben ne verirseniz karşılığı kat be kat dönüyo.. Misal ben 5 lira veririm bikaç gün sonra babam bana gelir 20 verir 50 verir.. işte canlı örneği :)

Gelir değil gider önemlidir. Aylık kişisel harcamalar için belli bir limit ayırırım. O limitin üstüne çıkmam. İndirimleri takip ederim. Her hafta kargo gelir neredeyse ama kredi kartı ödemem 250yi geçmez. İnternette o an için almayı çok istediğim şeyi ertelerim, ertesi gün çoğu isteğimin gereksiz olduğunu fark ederim.

Giyiyorum, yememden kısmam. Gezmeyi çok severiz eşimle. Birikimimizi de ihmal etmeyiz. Tabakta yemek bırakmayız, kırıntıları kuşlara veririz. Böyle şeylerin de bereketi artırdığını düşünüyorum. Alışveriş yaparken haftalık ne pişireceğimize göre alırız. Çürütmeden tüketiriz. Ekmek vs asla atmayız.

Gördüğünü düşünmeden almak, kampanyanın vereceği hediyeyi alabilmek için ihtiyacımız olmayan şeyleri almak gibi davranışlar bütçeye zarar veriyor.

Arkadasin soylemek istedigi farkli havadan geliyor para demiyor.
Bizim olan paradan ihtiyaci olan baskalarina da verince mesela sadaka kazayi belayi def eder derler ya inanip inanmamaniz size kalmis biz inaniyoruz boyle olduguna. O ay arabanin lastigi patlayacaktir onler sadaka, hasta olmazsin mesela, yada cuzdanini icinde nakitlerle kaybetmezsin...

Ekstrem bir ornek gibi gelebilir ama olani soyluyorum, dedem isci emeklisi kendi oturduklari ev ve erdekte bir yazligi sadece calisarak elde etmis 3 cocugunu da evlendirip yuvasini kurmus.

Babam kendi isinde daha iyi maas aliyor ama yok, bizim evde o bereket yok

Eskiyle şimdi bir mi canım?
Bi gömlek bi pantalon 1 sene 2 sene giyiyolarmış.
Gıda desen nerde tavuk köfte?
Ozaman insanlar karnını doyursun gün geçsin derdinde harcama yok,
Kaza bela nezaman geleceği belli olmaz sadakada eyvallah ama gerisi sadece düşünce.

Paranın nasıl kazanıldığını biliyosun zam almadan kazandığın paranın çoğslmadığınıda...

Kazançtan öte kayıplar var. Misal durduk yerde bir trafik kazası oluyor, ya da park ederken çizdirdiniz para. Hiç beklemediğiniz yerden yıllık bakımda sıkıntı çıkıyor, trafik cezası oluyor, asfalt vergisi çıkıyor. Ha iyi bir insan olunca asfalt vergisi çıkmıyor mu diyebilirsiniz ama işte orda da başka parametreler giriyor. Hiç beklemediğin yerden yardımlar, indirimler, bir şeyler çıkıyor.

Kendim için konuşuyorum zaten...Beklentileri düşük tutup , umdugundan fazlasını yaşamak başka... beklentileri yüksek tutup umudugunu yaşayamamak başka...demem o ki yüksek maaşlı birinle evlenince hayal ettiğin hayatı yaşayamayabilirsin..yada düşük maaşlı biriyle evlendiğin zaman kıt kanaat geçinecek sanırsın..ama bereket olur hiç zorlanmazsın..burda kaç tane konu açılıyor yüksek maaşlı diye eşimi ailesi sömürüyor diye vs vs bu kızcağız kim bilir ne hayallerle evlendi ama umdugunu bulamadı..
Ben senin hala hayal kurduğunu düşünüyorum. Şimdi teker teker ele alalım. Yaşadığımız devir de ortada , ülkenin şartları da ortada. Düşük maaş alan biriyle evlenip de kıt kanaat geçinmeyi beklerken zorlanmamak; ne kadar zorlanmayacaksın?? Bu kişinin çıtasıyla ilgili bir olaydır. Para nasıl bereketlenir ki? Biz çocukken şeytan taşı toplardık. 80 kuşağında olanlar bilir belki. Yuvarlak yassı taşlardı. Gece yastığımızın altına koyardık, sabah taşların para olduğunu düşünürdük. Her sabah da para çıkardı yastık altından gerçekten. Bu gerçeği bir sabah tesadüf uyanıkken babamın kardeşimin yastığının altındaki taşları alıp para koyması gerçeği ile uyandım. Meğer paralar havadan gelmiyormuş babam koyuyormuş. Velhasıl kelam ortada olan para belliyken bereketlenmez. Kişinin tutumlu olması bunu etkiler.

Çok fazla iyimser bir yazı ama doğru tarafları var.
Şu ülkede kimse asgari ücretle geçinirken durup durduk yerde ev sahibi araba sahibi olamaz. Ne kadar ki asgari ücret Allah aşkına 1000 TL bile olmayan asgari ücretle ev ve araba..
Onların ana babadan kalan ufak tefek bir şeyleri vardır.
15 yılını doldurana tazminat hakkı doğunca bizim fabrikadaki bir çok işçi aldı tazminatını. Adamın biri dedi ki: 18 bin tl tazminat aldım. Biraz da kredi çeksem ev alsam. Sonra dedim otur oturduğun yerde 3 tane çocuk var, okulları var bilmem neleri var...
Hayatın gerçek yüzü bu işte.
Bir de nasip olayı var tabi.
Zaten parası olan değil nasibi olan alır evi de.. Cebine istediğin kadar para koy çık dolaş sokak sokak, nasipte yoksa mümkün değil almak.
Ama şu yaşıma kadar altının falan 2-3 katına çıktığına şahit olmadım.
Bu kısma yorum yapacağım 2008 yılında evlendim 30-32 tl civarındaydı gramı bileziğin.O zaman çalıştığım maaşımla 2 bilezik almıştım.ve yaklaşık 2,5 katına çıktı.Aldığım 750 Tl lik burma şimdi 2150 civarında.Uzun vadede altın yatırım olabilir.

Paranın nasıl kazanıldığını biliyosun zam almadan kazandığın paranın çoğslmadığınıda...

Tabiki de zam almadan çoğalmaz ama param çoğalsada evde ki buzdolabı bozulsa yenisini alsam zam bir işime yaramaz, ama maaşşım aynı olur ekstra bi durum çıkmaz param yanımda kalır ...

Eskiyle şimdi bir mi canım?
Bi gömlek bi pantalon 1 sene 2 sene giyiyolarmış.
Gıda desen nerde tavuk köfte?
Ozaman insanlar karnını doyursun gün geçsin derdinde harcama yok,
Kaza bela nezaman geleceği belli olmaz sadakada eyvallah ama gerisi sadece düşünce.

Benim şuan üstümdeki pantolan 5 senelik, 3yıldır bir tane çanta bile almadım..paramda çok güzel birikiyor...israf yapmadığım için ihtiyacımdan fazlasını almadığum için psikolojik olarak ta rahatım :)

Ben senin hala hayal kurduğunu düşünüyorum. Şimdi teker teker ele alalım. Yaşadığımız devir de ortada , ülkenin şartları da ortada. Düşük maaş alan biriyle evlenip de kıt kanaat geçinmeyi beklerken zorlanmamak; ne kadar zorlanmayacaksın?? Bu kişinin çıtasıyla ilgili bir olaydır. Para nasıl bereketlenir ki? Biz çocukken şeytan taşı toplardık. 80 kuşağında olanlar bilir belki. Yuvarlak yassı taşlardı. Gece yastığımızın altına koyardık, sabah taşların para olduğunu düşünürdük. Her sabah da para çıkardı yastık altından gerçekten. Bu gerçeği bir sabah tesadüf uyanıkken babamın kardeşimin yastığının altındaki taşları alıp para koyması gerçeği ile uyandım. Meğer paralar havadan gelmiyormuş babam koyuyormuş. Velhasıl kelam ortada olan para belliyken bereketlenmez. Kişinin tutumlu olması bunu etkiler.

Yapma İpek cidden hayatının hiç bir noktasında paranin bereketi ile ilgili bir durumla karşılaşmadın mı? Taşın para olması kadar ütopik bir şeyden bahsetmiyorum ama cidden işlerin ters gittiği anlar oluyor hayatta. Ya da rast gittiği.

Kazançtan öte kayıplar var. Misal durduk yerde bir trafik kazası oluyor, ya da park ederken çizdirdiniz para. Hiç beklemediğiniz yerden yıllık bakımda sıkıntı çıkıyor, trafik cezası oluyor, asfalt vergisi çıkıyor. Ha iyi bir insan olunca asfalt vergisi çıkmıyor mu diyebilirsiniz ama işte orda da başka parametreler giriyor. Hiç beklemediğin yerden yardımlar, indirimler, bir şeyler çıkıyor.

Kazaya hastalığa diyecek lafım yok.
Ama bu iş indirimle olmaz.
Yardımla olur babası oğluna kızına ev verir para verir peşinat verir olur.
Ama asgari ücret al ev geçindir üstüne bide ev al yardımsız olmaz.
Onun adıda bereket olmaz yardım olur.

Pilav yaparsın 10 kişiliktir bellidir yani sıksan 11 zor çıkar bi bakarsın 30 kişi yer o berekettir.

Karıştırmamak lazım .

Bence "ne kadar kazanırsan o kadar harcanıyor" lafının doğruluk payı var.
Çok tutumlu biriyse evini arabasını alır. Ama tek başına ev geçindiren çoluk çocuk sahibi asgari ücretli biri yapamaz. Şu zamanda yapamaz daha doğrusu.

Kendi ailemden örnekli benim babam tek başına annem ve 6 çocuklu ev parası biriktirebiliyordu. Tutumluydu ve durdurak demeden çalışıyordu pazar günleri de dahil. Hala şaşıyorum şimdi neden böyle diye?
-Sebep enflasyon ve lüks yaşam. Ayrıca toplumun bir yaşam standardı vardı. Her kesimden insan şimdi ki gibi lükse meraklı değildi.

-Senede bir kere sonbaharda odun kömür yığılırdı ve onunla ısınılırdı. Çok iyi hatırlıyorum ailecek odun taşıyışımızı.
Şimdi doğalgaz kışın her en az 350tl geliyor. Yazın da üçte biri yine ödeniyor. Geçmişteki yakıt parası ile bir mi?
Pazar alışverişi bu kadar pahalı değildi. Marketleri bırakın pazar bile cep yakıyor.

-Biz 8 nüfus 65m2 evde büyüdük. Şimdiki 4 nüfuslu aile en az 150m2 istiyor. İstemekle kalmıyor yüklü borca da giriyor.

-Avm yok denecek kadar azdı. Kıyafet alışverişi trendy olacak kadar büyütülmezdi.

Her sefanın bir cefası var. Dolayısıyla şu durumda herkesin kesesine göre davranması zor bana göre.

Back
X