Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:
Her kim, Vâkia sûresini her gece bir defa okumayi âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.
Vâkia sûresi zenginlik sûresidir. Onu okuyunuz ve kadinlariniza ve çocuklariniza ögretiniz.
Abdullah b. Mesûd'u, ölüm hastaliginda ziyâret eden Hz. Osman (r.a): "Sana bir bagista bulunulmasini emredeyim mi?" dedi. Abdullah, buna ihtiyaci olmadigini söyledi. Hz. Osman; "Senden sonra kizlarina kalir" dedi. O zaman Abdullah onu su cevabi verdi: "Sen kizlarimdan korkma. Ben onlara Vâkia sûresini okumalarini emrettim." Ben, Peygamber (s.a.s)'in söyle dedigini isitmistim:
"Her kim her gece Vâkia sûresini okursa, ona fakirlik dokunmaz"
(Ibn Kesir, Tefsiru'l-Kur'ani'l-Azim, Beyrut 1969, IV, 282)
Haberiniz olsun bayanlar.....önce Allah tan isteyip vakıa suresini devamlı okyuyup bu sureyi aracı kılarak dua eden çok kişinin anlattıklarından bi ki örnek;
vakıa suresinin fazileti
On Kasım 2nd, 2009 meral akın (üye değil) says:
hayırlı günler ben vakıa suresini yıllarca okudum gerçekten darlık çekmedim.ta ki 1 yıl öncesine kadar çünkü rabbim affetsin 1 yıldır vakıa suresini okumuyordum çok şükür 10 gündür sabah akşam okumaya başladım öncelikle kendimi rabbime daha yakın hissediyorum hemde manevi huzur buluyorum allaha emanet olun
vakıa suresi
On Temmuz 14th, 2009 sinan sarrrp (üye değil) says:
ben bu sureyi kuranda okuduğumda çok hoşuma gitmişdi bu özelliklerini bilmiyordum ama benimde para sıkıntım olmadı hiç herkesle aynı maaşı almama rağmen herkes benden borç isterdi ben cömertlğimden hiç esirgemedim allahda beni hiç dara sokmadı kendini sıkıppara biriktircez diye uğraşanlar öyle sıktıkları ile kaldırlar allaha şükürler olsun bintilik alahın gücünden şüphesi olanların işidir
Vakıa suresinin bereketi
On Mart 5th, 2009 ibr (üye değil) says:
Peygamberimiz S.A.V hadisi şerifinde bahsetmiş nasıl doğru olmaz.Askerden geldikten sonra maddi olark çok sıknıtı çektim ticaretle uğraşıyorum, işlerim durgundu bir gün tv de bir hoca efendi Vakıa suresinin faziletinden bahsetti ogünden sonra Vakıa suresini okumaya calışıyorum bu gün işlerim yolunda maddi bi ihtiyacım yok İnşaallah tüm kardeşlerimze öneririm
link
Denenmiş vakıa suresi!!!...
On Mart 2nd, 2009 Hasan Hüseyin (üye değil) says:
arkadaşlar bu sureyi ... hatta Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak kabul edilen sureleri, yani çok övülen sureleri sık sık okuyun... Bizzat faydasını muhakkak görürsünüz.
Ben askerliğimi 313K.D olarak Sakarya Taşkısığında yaptım.
Komutan kısa dönem askerlerine gıcık gittiği için bizleri nöbet ile yıpratmaya çalışıyordu, ama Allah razı olsun bana nöbetlerimin çok faydası oldu :)
Benim hergün standart sabah 9-11 nöbetim olurdu, ve kışladan uzakta ormanın içinde tutardım nöbetimi.
Ben , baktım ki nöbette boş boş duruyorum, dil ile tesbihat çekmeye başladım ama şeytan haliyle başka şeylere yöneltip benim tesbihatımı bozuyordu... Baktım böyle olmayacak ben de yanımda götürdüğüm küçük yasin kitabını okumaya... Bizzat hergün 9-11 nöbetinde yasin - teberake - amme ve vakıa surelerini okudum...
Haliyle askerde para çabuk bitiyor.... benim de cebimdeki para bitmişti ve ailemden isteyemedim....

onların da borçları vardı çünkü....
param bittikten sonra 1-2 gün geçti... babam aradı, nasılsın.. iyimisin... paran var mı ?....-var baba, idare eder... :) babam o zaman müjdeli haberi verdi.... 10 YILDIR SATILAMAYAN DEDEMİN ARSASI SATILMIŞ, BABAMGİL BORÇLARINI ÖDEMİŞ VE BANA DA 300TL GÖNDERECEKLERMİŞ..... AYRI OLARAK.... ALMANYADAKİ HALAM BANA HARÇLIK OLARAK 300TL GÖNDERMİŞ.... BU DA BİTMEDİ..... FRANSADAKİ AMCAM DA 100TL HARÇLIK GÖNDERMİŞ.... YANİ........ AYNI ANDA """700TL""" PARAM OLDU......
YANİ ARKADAŞLAR......
PARAMIN BİTTİĞİ ANDA ,,, ALLAHIM BANA ÖYLE BİR YARDIM ETTİ Kİ...... KELİMELER YETERSİZ KALIR..........
ALLAHIM SANA DÜNYADAKİ ZERRELER ADEDİNCE, DÜNYANIN OLUŞUMUNDAN BİTİŞİNE KADAR DÜNYAYA DÜŞEN YAĞMUR VE KAR DAMLALARI ADEDİNCE, ARŞIN AĞIRLIĞINCA, VE SENİN BİLİP BİZİM BİLMEDİKLERİMİZ ADEDİNCE SANA HAMD-Ü SENALAR OLSUN.....
AMİN....
ALLAHIM... TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OL YARABBİM.... AMİN.............