Bereketsizlik mi bu anlayamadım.?

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Kızlar Selam
bir önceki konumda eşimin rahatsızlığından dolayı yazamadım demiştim.
evet geçen gece eşim hastalandı bağırsak iltihabıymış ve gece hastaneye gittik serum taktılar..
şuan çok şükür iyi benim asıl sizlere danışmak istediğim konu şu:

bizim paramız bereketsiz mi?
maaşımız ikimizin toplamı yaklaşık 3 milyar gibi ev araba borç derken bize bişey kalmıyor.
patronundan istediği her extra para bize umut oluyor anlayacağınız çok işimize yarıyor.
yine geçenler de para almıştı harçlık olarak arkasından ben bronşit oldum o para çarçur gitti anlamadık.
şimdide kendisi hasta olmadan önce yine öyle bir harçlık almıştı yine o para doktorlara hastanelere gitti.
ne zaman elimize extra imkan geçse nasıl olduğunu anlamadan gidiyor para.
maaşımızda az buz olmamasına rağmen yetiştiremiyorum sanki evin eksiğini,paramızın bereketlenmesi için nasıl dua etmeliyiz ne okumalıyız ne yapmalıyız bilen arkadaşlar varsa yardım edebilir mi lütfen..

Bahsettiğiniz borçlar ne tutarda bilmiyoruz
Borçtan ötürü pek birşey kalmıyor olması normal

Ama benim anlamadığım, sigortasız mı çalışıyorsunuz ki hastanelerde bu kadar masraf ödemek durumunda kalıyorsunuz ?

bence bu gözle bakmayın.

ne kadar gelirse o kadar gider diye söz var.:31:

siz harcamalarınızdan kısmadığınız sürece ya da borcunuzu hafifletmediğiniz sürece bu böyle gider. isterse o eve 5 bin girsin, isterse 10 bin.

Bahsettiğiniz borçlar ne tutarda bilmiyoruz
Borçtan ötürü pek birşey kalmıyor olması normal

Ama benim anlamadığım, sigortasız mı çalışıyorsunuz ki hastanelerde bu kadar masraf ödemek durumunda kalıyorsunuz ?

ben işyerimden sıkıntılıyım biraz bu yüzden izin alamdığımdan hafta sonu gidebiliyorum doktora ctesılerı o yuzdende ozele gıtmek zorunda kalıyorum,
eşimde gece rahatsızlandıgı ıcın en yakın özel vardı oraya goturmek zorunda kalıyoruz ,yeni evliyiz ilk defa bu sene üst üste bukdr hasta olduk :(

bence bu gözle bakmayın.

ne kadar gelirse o kadar gider diye söz var.:31:

siz harcamalarınızdan kısmadığınız sürece ya da borcunuzu hafifletmediğiniz sürece bu böyle gider. isterse o eve 5 bin girsin, isterse 10 bin.

Haklısın galiba geldiği gibi gidiyor malesef paralar :((

ben kesinlikle her gün yapamıyorsanız bile bir kaç günde bir yada haftada bir Yasin okumanızı öneririm.

bir süre deneyin işe yaradığını göreceksiniz. ayrıca bir dua bilmiyorum. ama ondan güzel dua olmaz diye düşünüyorum.

ayrıca içinizden nasıl dua etmek geliyorsa öyle dua edin. şükürlerinizi, sıkıntılrınızı, içinizden nasıl geliyorsa. en güzeli budur.

Son düzenleme:
ben işyerimden sıkıntılıyım biraz bu yüzden izin alamdığımdan hafta sonu gidebiliyorum doktora ctesılerı o yuzdende ozele gıtmek zorunda kalıyorum,
eşimde gece rahatsızlandıgı ıcın en yakın özel vardı oraya goturmek zorunda kalıyoruz ,yeni evliyiz ilk defa bu sene üst üste bukdr hasta olduk :(

Anladım, bundan sonra mümkün olduğunda haftaiçi sigorta ile hastanelere gitmeniz de fayda var
Bazı kısabileceğiniz şeyler varsa onlardan da kısabilirsiniz
Borç zaten atsan atılmıyor :1: paşa paşa ödüyoruz hepimiz

yok canım hiç bu gözle bakma ALLAH dert vermesin bende bi rahatsızlık çıktı 1.5 sene önce 2 3 ayda bir kanlarıma bakılıyor düzelme varmı diye her kan tahlillerine gittiğimizde bi 300,500 giidyo sonra bi dahiliyeye göster ona ver 50 ee bebek istiyoruz ordan bide kadın doğumcu görsün ona ver 70 lira...genelde bu döngü böyle gidiyo hatta bi ara arkadaşlarımız kardeşlerim falan çok gelip gitmeye başlamıştı evde ne kola ne abur cubur ne yiyecek yetmiyodu her hafta markete çıkıyoduk poşet poşet ama yetmiyodu kalmıyodu evde bişey :1:eşime dedimki bu evde bi bereketsizlik var baksana marketten taşıyoruz taşıyoruz yetmiyo hiçbişey...yok dedi o bereketsizlik değil bütün gün evde yanlızsın can sıkıntısından herkesi topluyosun bu yüzden :1:ciddende öyleymiş 1 aydır gelen giden yok ben markete gidip evde şu bitti demiyorum...

Kızlar Selam
bir önceki konumda eşimin rahatsızlığından dolayı yazamadım demiştim.
evet geçen gece eşim hastalandı bağırsak iltihabıymış ve gece hastaneye gittik serum taktılar..
şuan çok şükür iyi benim asıl sizlere danışmak istediğim konu şu:

bizim paramız bereketsiz mi?
maaşımız ikimizin toplamı yaklaşık 3 milyar gibi ev araba borç derken bize bişey kalmıyor.
patronundan istediği her extra para bize umut oluyor anlayacağınız çok işimize yarıyor.
yine geçenler de para almıştı harçlık olarak arkasından ben bronşit oldum o para çarçur gitti anlamadık.
şimdide kendisi hasta olmadan önce yine öyle bir harçlık almıştı yine o para doktorlara hastanelere gitti.
ne zaman elimize extra imkan geçse nasıl olduğunu anlamadan gidiyor para.
maaşımızda az buz olmamasına rağmen yetiştiremiyorum sanki evin eksiğini,paramızın bereketlenmesi için nasıl dua etmeliyiz ne okumalıyız ne yapmalıyız bilen arkadaşlar varsa yardım edebilir mi lütfen..

sana yemın edıyorum arkadasım aynen.. nezaman kar etsek bırsey cıkıyor yenı doldurdugum akbılım bozuldu sobra gozluklerımı kaybettım yenıden almam gerektı yanı hıc para kalmıyor hep bıryerlere gıdıyor umarım bu durum ıkımız ıcınde son bulur canım

canım benim eğer bir arabanız varsa, para yetişmemesine başka sebep arama:30:
Geçen ay sadece arabanın masrafı (mazot dahil) 1700 lira.
Anlatabildim mi? :31:

Son düzenleyen: Moderatör:
aslında bereketsizlik deil bence burda konu,alışkanlıklarımızdan taviz vermemek desek daha mantıklı olur.

misal eşimde bende çalışıyoruz.önceden 2 bin lira gelirimiz vardı yetiştiremiyorduk.şimdi 3 binden fazla yine yetiştiremiyoruz.

sebebi ise oldukça basit..

40 bin civarı araba aldık (yarısı kadar borç var)
elektrik,su,doğalgaz,mutfak masrafı,kızın okul parası,arabanın bakımı,benzini vs vs..

her ay maaşımı almadan hesabını yaparım,kızıma kıyafet,kendime bir iki parça bi şey (marka deil tabii) evin ıvırı zıvırı
eşim asla sigarasından taviz vermez arada bi içkisi
mutlaka ayda 3 gün dışarda yemek felan filan..

bu liste uzar gider..

ben bunlardan taviz vermediğim sürece borç bitmek bitmiyor.haa tabii uzun yıllar çalışmayıp eşimin tek başına bi şeyler yapmasını beklediğim içinde devam eden borçlar var..

ama bunlar son aylarımız çünkü yeter diye karar aldık,iyi bir borca girip ev alıcaz..yoksa paranın bereketi olmuyor (baksana nasıl olsun dimi:1::1:)

Hadîs-i serîflerde buyuruldu ki:

“Her kim, Vâkia sûresini her gece bir defa okumayi âdet haline getirirse, ömründe fakirlik görmez.”

“Vâkia sûresi zenginlik sûresidir. Onu okuyunuz ve kadinlariniza ve çocuklariniza ögretiniz.”

Abdullah b. Mesûd'u, ölüm hastaliginda ziyâret eden Hz. Osman (r.a): "Sana bir bagista bulunulmasini emredeyim mi?" dedi. Abdullah, buna ihtiyaci olmadigini söyledi. Hz. Osman; "Senden sonra kizlarina kalir" dedi. O zaman Abdullah onu su cevabi verdi: "Sen kizlarimdan korkma. Ben onlara Vâkia sûresini okumalarini emrettim." Ben, Peygamber (s.a.s)'in söyle dedigini isitmistim:

"Her kim her gece Vâkia sûresini okursa, ona fakirlik dokunmaz"

(Ibn Kesir, Tefsiru'l-Kur'ani'l-Azim, Beyrut 1969, IV, 282)

Haberiniz olsun bayanlar.....önce Allah tan isteyip vakıa suresini devamlı okyuyup bu sureyi aracı kılarak dua eden çok kişinin anlattıklarından bi ki örnek;

vakıa suresinin fazileti
On Kasım 2nd, 2009 meral akın (üye değil) says:
hayırlı günler ben vakıa suresini yıllarca okudum gerçekten darlık çekmedim.ta ki 1 yıl öncesine kadar çünkü rabbim affetsin 1 yıldır vakıa suresini okumuyordum çok şükür 10 gündür sabah akşam okumaya başladım öncelikle kendimi rabbime daha yakın hissediyorum hemde manevi huzur buluyorum allaha emanet olun

vakıa suresi
On Temmuz 14th, 2009 sinan sarrrp (üye değil) says:
ben bu sureyi kuranda okuduğumda çok hoşuma gitmişdi bu özelliklerini bilmiyordum ama benimde para sıkıntım olmadı hiç herkesle aynı maaşı almama rağmen herkes benden borç isterdi ben cömertlğimden hiç esirgemedim allahda beni hiç dara sokmadı kendini sıkıppara biriktircez diye uğraşanlar öyle sıktıkları ile kaldırlar allaha şükürler olsun bintilik alahın gücünden şüphesi olanların işidir
Vakıa suresinin bereketi
On Mart 5th, 2009 ibr (üye değil) says:
Peygamberimiz S.A.V hadisi şerifinde bahsetmiş nasıl doğru olmaz.Askerden geldikten sonra maddi olark çok sıknıtı çektim ticaretle uğraşıyorum, işlerim durgundu bir gün tv de bir hoca efendi Vakıa suresinin faziletinden bahsetti ogünden sonra Vakıa suresini okumaya calışıyorum bu gün işlerim yolunda maddi bi ihtiyacım yok İnşaallah tüm kardeşlerimze öneririm

link
Denenmiş vakıa suresi!!!...
On Mart 2nd, 2009 Hasan Hüseyin (üye değil) says:
arkadaşlar bu sureyi ... hatta Kur'an-ı Kerim'in kalbi olarak kabul edilen sureleri, yani çok övülen sureleri sık sık okuyun... Bizzat faydasını muhakkak görürsünüz.

Ben askerliğimi 313K.D olarak Sakarya Taşkısığında yaptım.
Komutan kısa dönem askerlerine gıcık gittiği için bizleri nöbet ile yıpratmaya çalışıyordu, ama Allah razı olsun bana nöbetlerimin çok faydası oldu :)
Benim hergün standart sabah 9-11 nöbetim olurdu, ve kışladan uzakta ormanın içinde tutardım nöbetimi.
Ben , baktım ki nöbette boş boş duruyorum, dil ile tesbihat çekmeye başladım ama şeytan haliyle başka şeylere yöneltip benim tesbihatımı bozuyordu... Baktım böyle olmayacak ben de yanımda götürdüğüm küçük yasin kitabını okumaya... Bizzat hergün 9-11 nöbetinde yasin - teberake - amme ve vakıa surelerini okudum...
Haliyle askerde para çabuk bitiyor.... benim de cebimdeki para bitmişti ve ailemden isteyemedim.... :( onların da borçları vardı çünkü....
param bittikten sonra 1-2 gün geçti... babam aradı, nasılsın.. iyimisin... paran var mı ?....-var baba, idare eder... :) babam o zaman müjdeli haberi verdi.... 10 YILDIR SATILAMAYAN DEDEMİN ARSASI SATILMIŞ, BABAMGİL BORÇLARINI ÖDEMİŞ VE BANA DA 300TL GÖNDERECEKLERMİŞ..... AYRI OLARAK.... ALMANYADAKİ HALAM BANA HARÇLIK OLARAK 300TL GÖNDERMİŞ.... BU DA BİTMEDİ..... FRANSADAKİ AMCAM DA 100TL HARÇLIK GÖNDERMİŞ.... YANİ........ AYNI ANDA """700TL""" PARAM OLDU......

YANİ ARKADAŞLAR......
PARAMIN BİTTİĞİ ANDA ,,, ALLAHIM BANA ÖYLE BİR YARDIM ETTİ Kİ...... KELİMELER YETERSİZ KALIR..........

ALLAHIM SANA DÜNYADAKİ ZERRELER ADEDİNCE, DÜNYANIN OLUŞUMUNDAN BİTİŞİNE KADAR DÜNYAYA DÜŞEN YAĞMUR VE KAR DAMLALARI ADEDİNCE, ARŞIN AĞIRLIĞINCA, VE SENİN BİLİP BİZİM BİLMEDİKLERİMİZ ADEDİNCE SANA HAMD-Ü SENALAR OLSUN.....
AMİN....

ALLAHIM... TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN YARDIMCISI OL YARABBİM.... AMİN.............

sadaka vermeni tavsiye ederim her ay maaşından.. haftasonuda olsa devlet hast.acil servisine başvurabilirsin tahlil röntgen serum var..

Hz. Süleyman a.s mal varlığına üzülüyormuş çünkü tamamen ibadetle meşgul olmak istiyormuş onların idaresinden kurtulmak istiyormuş. Dua etmiş "Rabbim malı eksilt ki sana daha çok yöneleyim" diye

Allah c.c. " Söyleyin malının eksilmesini istiyorsa atın üstünde ekmek yesin" der.

Hz. süleyman da bunu yapar amaa malı eksileceği yerde daha da çoğalır..

Neden diye düşünürken bi nida işitir " Ya süleyman ben atın üstünde ye de ekmek kırıntılarını yere dökersin diye demiştim ama sen onada dikkat ettin bu yüzden malın çoğaldı" der..

Bunu bir hocadan dinlemiştim teşbihte hata olabilir... Kıssadan hisse ekmek kırıntılarını yere dökmemeye masaya dökülenleride parmak ucumuzla toplayıp yemeye özen göstercekmişiz..

Ayda 2 3 kere dışarda yemek fazla bence 1ini eksiltin dışarda bir yemek parası bir pazar parasına denk geliyor..

Günaydın arkadaşım şu dünyada borcu olmayan insan yoktur elbette haftasonlarıda devlet has. başvuru yapabilirsiniz birazda harcamalarımızdan kısıtlama yapabiliriz ne demişler ayağını yorganına göre uzat demişler 100 liraya kazak alacagımıza 20 liraya alalım 50 liralık ayakkabı yerine 20 liralık alalım biraz dişimizi sıkalım her ay maaşınızdan biraz sadaka verebilirsiniz.

ben kesinlikle her gün yapamıyorsanız bile bir kaç günde bir yada haftada bir Yasin okumanızı öneririm.

bir süre deneyin işe yaradığını göreceksiniz. ayrıca bir dua bilmiyorum. ama ondan güzel dua olmaz diye düşünüyorum.

ayrıca içinizden nasıl dua etmek geliyorsa öyle dua edin. şükürlerinizi, sıkıntılrınızı, içinizden nasıl geliyorsa. en güzeli budur.

haklsıın arkadasım cok ıstıyorum ama tembel oldum evlendıkten sonra hıc bır ısıme yetısemıyorum Kuranı Kerim i elime alamadım unutmaktan korkuyorum

(Kur’an öğrenen ve öğreten, en hayırlınızdır.) [Buhari]

(Kur’an okuyan kimse bunamaz.) [Tirmizi]

(Kur’an okunan yere rahmet ve bereket yağar.) [Buhari]

(Kur’an okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur’an okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.) [Darimi]

(Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz.) [Hakim]

aslında bereketsizlik deil bence burda konu,alışkanlıklarımızdan taviz vermemek desek daha mantıklı olur.

misal eşimde bende çalışıyoruz.önceden 2 bin lira gelirimiz vardı yetiştiremiyorduk.şimdi 3 binden fazla yine yetiştiremiyoruz.

sebebi ise oldukça basit..

40 bin civarı araba aldık (yarısı kadar borç var)
elektrik,su,doğalgaz,mutfak masrafı,kızın okul parası,arabanın bakımı,benzini vs vs..

her ay maaşımı almadan hesabını yaparım,kızıma kıyafet,kendime bir iki parça bi şey (marka deil tabii) evin ıvırı zıvırı
eşim asla sigarasından taviz vermez arada bi içkisi
mutlaka ayda 3 gün dışarda yemek felan filan..

bu liste uzar gider..

ben bunlardan taviz vermediğim sürece borç bitmek bitmiyor.haa tabii uzun yıllar çalışmayıp eşimin tek başına bi şeyler yapmasını beklediğim içinde devam eden borçlar var..

ama bunlar son aylarımız çünkü yeter diye karar aldık,iyi bir borca girip ev alıcaz..yoksa paranın bereketi olmuyor (baksana nasıl olsun dimi:1::1:)

cocuk olunca bu liste giderek artıyor tabi cnm, dısarda yemek yemiyoruz ki yesek yesek bir burger yeriz okadar, evlendiğimizden beri öyle özel bir yemeğe gitmedik,
ev aldık araba aldık onların borcunu ödüyoruz 8 sene sonra rahatlayacagız ama şimdi borçlardan gezip eğlenemiyoruz gençliğimizin tadını çıkaramıyoruz :(((

(Kur’an öğrenen ve öğreten, en hayırlınızdır.) [Buhari]

(Kur’an okuyan kimse bunamaz.) [Tirmizi]

(Kur’an okunan yere rahmet ve bereket yağar.) [Buhari]

(Kur’an okunan evin hayrı artar, sakinlerini sıkmaz, melekler toplanır, şeytanlar oradan uzaklaşır. Kur’an okunmayan ev, içindekilere dar gelir, sıkıntı verir, bereketsiz olur. Melekler uzaklaşır, şeytanlar oraya dolar.) [Darimi]

(Her gece on âyet okuyan, gafillerden sayılmaz.) [Hakim]

arkadaşım çok güzel sözler bunlar, cok tembelleştim ben utanıyorum kendimden nye okuyamıyorum diye eve gidip okuyacağım :(((

Back
X