Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

geziyi DHKP-C ile bir tutmak yanlıştır. gezide benim arkadaşlarımda vardı. katıldılar. araya giren bazı provokatör gruplar geziyle alakalı olamaz. gezideki amaç farklıydı. ama her protestoda provoke eden zihniyetler olacaktır. bu olayın özüne zarar vermemelidir. ve o özle karıştırmak yanlıştır

Burda şuan girilen vicdan yarışmasının bi sonu yok. Burda yazdıklarımız kadar bilebiliriz kimin ne olduğunu kimse vicdan yarışına girmesin o yüzden. Ben daha vicdanlıyım - hayır ben daha vicdanlıyım'a dönmeden olay şunu belirtiyim; Kimse kendi inandığı fikri savunuyo diye çok vicdanlı, müthiş duyarlı falan olmuyor. Ya da gaddar. Sadece aynı fikirde olmayanlar birbirini böyle görmek istiyo anladığım kadarıyla. Bu konularda insanlarla konuşmanın saçma olduğunu düşünmüşümdür hep,genelde konuşmamda zaten. Çünkü bu görüşler tartışılarak bir yere varmaktan ziyade saçma atışmalara dönüyo ilerledikçe. Neyse ki savunduğum şeylerde VİCDANım sonuna kadar rahat, sizinde böyleyse herkes aynı yolunda devam edebilir.

Tüm bu söylenenlerin cevabı var elbette şunu merak ediyorum, vicdan konusundaki samimiyetiniz sadece gezide ölenlere mi yoksa öldürülen polisler içinde geçerli mi?

Muhafazakarlıkla bağdaştırdığınız cümleyi merak ettim aradımda bulamadım. DHKP-C nin savcımızı rehin almasını yuhladığım için mi vicdan konusunda eleştiri alıyorum yoksa bu zihniyetin arkasında yürümesini eleştirmesi için mi? Eğer bugün burda hükümeti eleştirirsem veya boşverin bunlar oyun dersem mi vicdanlı bi insan olucam?

Direniş zamanında buralarda mıydınız?
Bir konumuz vardı..Bir çok kişi alana giderdi, alandan döner konuda sabahlardık. Alana gidemeyenler bilgi toplardı v.s..
O dönem kk damıydınız bilemiyorum, fakat yasal mermiyle öldürülen, pardon ölen gençlerimize nasıl kahrolduysak, ölen polislerimize de aynı samimiyetle kahrolduk.

Hatta hükümet yanlısı arkadaşlar gençlerimizi, tüm gezicileri terörist olarak adlandırıp, ölenlere bir gram üzülmezken, polislerimize ağıtlar yaktılar..

Dediğiniz gibi şu an sorguladığımız vicdan ve samimiyet yeni Türkiyenin eseri.

Burada sorgulanan ya da eleştirilen sizin vicdanınız değil..

Ama yapmayın Allahaşkınıza, adınız gibi bilyorsunuz ki bu olay pekala bir provokasyon olabilir. Berkinin, ethemin cenazelerinde her pankart açan dhkp-c militanı yapıldı..
Hatta tüm geziciler dhkp-c li..Herkesler terörist...Pekala bir kapan olabilir..

Eğer bu da bir kumpas ya da kapan değilse , gerçekten bu adamlar dhkp-c liyse de, Allah tepelerinden baksın ki Berkini terörist göstermek için elinden geleni yapan hükümetin ekmeğine yağ sürmüşlerdir..

Not: Direnişe katılma şerefine nail oldum..Ülkem gençliğiyle ve kalan %50 ile bir defa daha gurur duydum..
Ne teröristim ne militan..

Neyse ki savunduğum şeylerde VİCDANım sonuna kadar rahat, sizinde böyleyse herkes aynı yolunda devam edebilir.

Kendi adıma cevap vermem gerekirse, devlet terörüne, sivil darbeye, toprak katline, halkın cebinden çalınanlara ve aleni yolsuzluklara 13 yıl boyunca tek bir kere bile destek vermedim ve var gücümle karşısında durdum..Vicdanım son derece rahat.

Direniş zamanında buralarda mıydınız?
Bir konumuz vardı..Bir çok kişi alana giderdi, alandan söner konuda sabahlardık. Alana gidemeyenler bilgi toplardı v.s..
O dönem kk damıydınız bilemiyorum, fakat yasal mermiyle öldürülen, pardon ölen gençlerimize nasıl kahrolduysak, ölen polislerimize de aynı samimiyetle kahrolduk.

Hatta hükümet yanlısı arkadaşlar gençlerimizi, tüm gezicileri terörist olarak adlandırıp, ölenlere bir gram üzülmezken, polislerimize ağıtlar yaktılar..

Dediğiniz gibi şu an sorguladığımız vicdan ve samimiyet yeni Türkiyenin eseri.

Burada sorgulanan ya da eleştirilen sizin vicdanınız değil..

Ama yapmayın Allahaşkınıza, adınız gibi bilyorsunuz ki bu olay pekala bir provokasyon olabilir. Berkinin, ethemin cenazelerinde her pankart açan dhkp-c militanı yapıldı..
Hatta tüm geziciler dhkp-c li..Herkesler terörist...Pekala bir kapan olabilir..

Eğer bu da bir kumpas ya da kapan değilse , gerçekten bu adamlar dhkp-c liyse de, Allah tepelerinden baksın ki Berkini terörist göstermek için elinden geleni yapan hükümetin ekmeğine yağ sürmüşlerdir..

Not: Direnişe katılma şerefine nail oldum..Ülkem gençliğiyle ve kalan %50 ile bir defa daha gurur duydum..
Ne teröristim ne militan..

Evet bunun bir provakasyon olduğunu düşünebilirdim fakat yer belirtmeden,ailemden ayrı yaşıyorum ve ailemin yaşadığı yerde- ki gerçekten küçük bir ilçe burda bile barınabiliyor boyle insanlar artık- burda zaten takipte olan bi DHKP-C militanının bugün adliyede o insanların içinde olduğunu öğrendim. Herkes tarafından bilinen biri o ilçe için.Yani bunlar gerçekten DHKP-C li insanlar.
Yazdıklarınıza gelince samimiyetinizin farkına şu söylediklerinizden sonra varabiliyorum, çünkü bir direniş olucaksa bu şekilde olmalı. Kendi görüşünden insanlar için değil diğerleri içinde üzülebildiğinde ben bi insanın samimiyetini anlarım. Aynı düşünceyi savunmuyo olmamız aynı noktada asla buluşamayıza gelmiyo biz burda genel siyasi düşüncelerimizi paylaşmıyoruz çünkü.

GÖRÜŞME BAŞLADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Yiğit, Savcı Kiraz’ı rehin alan kişiler ile görüşmelerin yapılmaya başlandığını açıkladı. Yiğit, “Onların bulunduğu katta özel harekat polisleri bulunuyor. Onlarla (rehin alan kişiler) görüşmeler var. Onların istediği bir kişi üzerinden görüşmeler yapılıyor” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü'nden rehine krizine ilişkin açıklama

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, adliyedeki rehine krizine ilişkin "Eylemcilerle müzakereler sürüyor, herhangi bir sıkıntı yok" dedi.

"Olayın hiç kimsenin canı yanmadan sonuçlanması için gayret gösteriyoruz" diyen Altınok, şu ifadeleri kullandı:

"Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntımız yok. Arkadaşlarımız ve müzakereci arkadaşlarımız, İstanbul Barosu Başkanımız eylemcilerle görüşüyor."

TERÖRİSTLERDEN BİRİ Ş.Y. İDDİASI

Berkin Elvan soruşturması savcısını rehin alan silahlı kişilerden birinin daha önce yasadışı örgüte yönelik operasyonlarda gözaltına alınan Ş.Y olduğu ileri sürülüyor. Öte yandan örgüte yakın sosyal medya hesaplarından savcının odasındaki eylemcilere ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

SİLAH İÇERİYE NASIL SOKULDU?

Yaşanan olay sonrası silahın adliyeye nasıl sokulduğu sorusu gündeme geldi.

Müthiş iddia! Silahlı eylemciler avukat mı?

İddiaya göre, eylemciler 3 kişi ve biri avukat... Silahın avukatla adliyeye sokulduğu öne sürüldü.

Savcılığın tespitine göre; silah avukatın üstündeydi ve aramaya takılmadı.

DHKP-C: En korunaklı dediğiniz yerdeyiz!

Yasadışı sol örgüt DHKP-C adına Çağlayan Adliyesi'ndeki savcının rehin alınması eylemini DHKP-C'nin kolu DEV-GENÇ üstlendi.

Silahlı rehin alma olayının fotoğraflarının da paylaşıldığı internet sitesinden bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "En Korunaklı Dediğiniz Yerdeyiz" denildi ve 5 talep sıralandı.

Gezi Parkı eylemleri sırasında 14 yaşındaki Berkin Elvan, 16 Haziran 2013'te polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurulmuştu.

269 gün komada kalan Berkin Elvan, hayatını kaybetmişti.

AJANSLAR

Evet bunun bir provakasyon olduğunu düşünebilirdim fakat yer belirtmeden,ailemden ayrı yaşıyorum ve ailemin yaşadığı yerde- ki gerçekten küçük bir ilçe burda bile barınabiliyor boyle insanlar artık- burda zaten takipte olan bi DHKP-C militanının bugün adliyede o insanların içinde olduğunu öğrendim. Herkes tarafından bilinen biri o ilçe için.Yani bunlar gerçekten DHKP-C li insanlar.
Yazdıklarınıza gelince samimiyetinizin farkına şu söylediklerinizden sonra varabiliyorum, çünkü bir direniş olucaksa bu şekilde olmalı. Kendi görüşünden insanlar için değil diğerleri içinde üzülebildiğinde ben bi insanın samimiyetini anlarım. Aynı düşünceyi savunmuyo olmamız aynı noktada asla buluşamayıza gelmiyo biz burda genel siyasi düşüncelerimizi paylaşmıyoruz çünkü.

Dediğim gibi allah tepelerinden baksın o halde.
Bir kesmin ekmeğine yağ sürmüş oldular.

Okuduğumuz, gördüğümüz hiç bir habere inanamaz olduk, yalan, dolan ve iftira imparatorluğunda..

Ee yani su an sonuc ne ben anlamadim. Dhkp c militanlarinin istekleri havada mi kaldi? Savciya ne oldu?

Dhkp-c Sultanahmet'teki intihar eylemini de üstlenmişti hatta katilin ismini bile vermiştim ama alakasız bir Çeçen çıktı sonunda. Devletin kirli işlerinde kullanmak için maşa olarak kullandığı bir örgüt. Hizbullah'ın sol versiyonu işte.

Bu arada Berkin Elvan Dhkp-c sempatizanı da olsa ölümüne üzüldüm. 14 yaşındaki insanlar ne yaptığını bilmiyor çoğu kez. Pkk'lı çocuklara da üzülüyorum ayrıca, Mersin'de cezaevinde gördükleri işkencelerle ilgili yazdık düşüncelerimizi.

Istanbulun gobeginde ailesi ile yasayan 14 yasinda bir cocuk DHKP midir nedir, her ne haltsa teror gurubunu nerden bilip de uye olacak yav? Ben bile yeni duydum boyle bir orgutun varligini.. Sorun bakalim ayni yastaki cocuklariniza, yegenlerinize onlar bilirler mi? Ne kolay yakistirabiliyorsunuz? Olen cocuk kendi mahallesinde, evinin nerdeyse onunde oldurulmus, orgutle bilmem nerelerde bir hukumet binasi veya herhangi bir toplulugu bombalarken ya da daglarda katildigi bir eylemde degil yani.. Yuh diyorum.. biraz mantik yahu..:KK57: Ne kadar da hazirsiniz duydugunuz herseye hic dusunmeden, kendi aklinizla sorgulamadan inanmaya.. Kendi aklinizi rafa kaldirip baskasinin akli pesinden giderseniz asla kandirilmaktan kurtulamazsiniz, haberiniz ola..

Bu ülkede neler oluyor,keşke her cümleye geziyi sıkıştıracağınıza azıcık bunu düşünebilseniz.Kesinlikle bu yapılanı doğru bulmuyorum, ama bu demek değil ki ülkenin geldiği durumu anlamayalım. Farkında değil misiniz ülkede adalet kalmadı, savcılar hakimler farklı bir baskı altındalar. Yahu siz farkında değil misiniz adaletin olmadığı yerde insanlar adaleti doğru veya yanlış kendileri yerine getirmeye çalışırlar. Sen adaleti sağlayamazsan, anarşi baş gösterir. Bu durumun açıklaması bu.

Ha ikinci bir şey de devletin kendi eliyle yaptığı bir oyun bile olabilir. Sadece buz dağını görmeyin biraz arkasına bakın lütfen. Ağzınıza almışsınız bir gezidir lafı hiçbir şeyi gördüğünüz yok.

Istanbulun gobeginde ailesi ile yasayan 14 yasinda bir cocuk DHKP midir nedir, her ne haltsa teror gurubunu nerden bilip de uye olacak yav? Ben bile yeni duydum boyle bir orgutun varligini.. Sorun bakalim ayni yastaki cocuklariniza, yegenlerinize onlar bilirler mi? Ne kolay yakistirabiliyorsunuz? Olen cocuk kendi mahallesinde, evinin nerdeyse onunde oldurulmus, orgutle bilmem nerelerde bir hukumet binasi veya herhangi bir toplulugu bombalarken ya da daglarda katildigi bir eylemde degil yani.. Yuh diyorum.. biraz mantik yahu..:KK57: Ne kadar da hazirsiniz duydugunuz herseye hic dusunmeden, kendi aklinizla sorgulamadan inanmaya.. Kendi aklinizi rafa kaldirip baskasinin akli pesinden giderseniz asla kandirilmaktan kurtulamazsiniz, haberiniz ola..
Hah.. Iste bu adaletin olmadigi yerde insanlar kendi adaletlerini kendileri saglarlar meselesini ben de vurgulayacaktim, lafi agzimdan almissin.

Bu ulkede boyle giderse daha da kotu seyler olacak gibi gorunuyor. Bu ulke bir sosyal patlama daha yasarsa gezinin ruhuna fatiha okuruz burda.. Ikincisinin bu kadar bariscil bir eylem olacagini sanmiyorum.

Eylemcilerden Ahmet Şık'a çarpıcı açıklamalar
Cumhuriyet muhabiri Ahmet Şık eylemcilerle telefonda görüştü. Neden eylemi yaptılar, ne istiyorlar, Avukatlar mı, Savcı ile ne konuştular hepsini cevapladılar.

11.jpg

Polislerin sicil numarasını veriyoruz 3 polisin isimleri. Dosyayı araştırdığımızda kriminal büronun yazılarından 21 polisten üçünün öne çıktığını Berkin'i vuranlar olabileceğini öğrendik.

Biz de bu dosyada polislerin fotoğrafularına baktık ve kriminal büronunu hazıladığı bir rapor var, fotoğraflar var orada görev yapan polislerdden üçü kırmızı çerçeve içine alınmış. Onlar olabilir denmiş.
Birinin ismi öne çıkıyor. G.T. isimli bu polisin açıklanmasını istiyoruz. Diğer ikisinin sicil numarası var. Onların isimlerinin açıklanmasını istiyoruz. Kimlikleri açıklanan polisler de canlı yayırnda suçlarını itiraf edecekler.

3 saat süre tanımıştık sürenin dolmasına az bir kala heyetle irtibata geçibildik. Yetkililerin Berkin Elvanı'n katillerini açıklayacağın taahhüt etmesi üzerine o açıklama olursa müzakere sürür dedik. Emniyet müdürü'nün açıklaması bu yüzden yaplıdı, bu nedenle süreyi uzattık.

Şimdi taleplerimizi yerine getirsinler isimleri açıklasınlar. Sicil nolarını verdik. İsimlerin açıklanmasını istedik ve onlar açıklandıktan sonra eylemi bitireceğiz.

İçeri girişmizle ilgili açıklama yapmayacağız. Daha sona ortaya çıkacaktır. Avukat değiliz.

Berkin sıradan biri insandı ama bizim çocuğumuzdu. Berkin'i biz tanıyorduk kişisel olarak da tanıyorduk. Bizim elimizde buyüyen bir çocuktur Berkin.

Bizim kardeşimiz canımız yoldaşımızdır.

Kulandığımız yöntemler ve eylemimiz meşrudur.

Savcı kendini savunmaya çalıışıyor ama dosya elimizde. Avukatların başvuruları var. Dosyanın bugüne kadar ki gelişim sürecini biliyoruz. Hiçbir şekilde savcılar olaya el atmadı. Bu anlayışla savcı da polislerin korunasında sorumludur. Kendisine de bunu söyledik zaten. Kamera görüntülerinin peşine avuktlar, aileler düştü. Devrimciler defalarca bunun için eylemler yaptı, meydanlarda eylem yaptı işkence gördü. Bu eyleme karar verirken en başta da belirtmiştik, bu güne kadar her şey yapıldı. Demokratik yoldan adım atmamakta ısrar etti devlet. Biz de namullarla adalet sağlarız dedik.

Sonuçta biz bu eylemi yapmaya karar verdik ve bunun için her türlü yöntemi deneyerek buna mecbur bırakıldığımızı bu yöntemidir. Devrimciler bu ülkede adaletin sağlanması için çok çaba sarfettiler.

• Çağlayan Adliyesi'nde Berkin Elvan davasına bakan savcı rehin alındı...

Habip Atam-Edda Sönmez/İSTANBUL

Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın soruşturmasına bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz adliyede rehin alındı.İlk gelen bilgilere göre teröristler 3 kişi ve bunlardan birisi avukat… İşte dakika dakika yaşananlar…

12:30 Kimliği henüz belirnemeyen 1′i avuküat 3 terörist saat 12:30 sıralarında savcı Kiraz’ın odasını basarak rehin aldılar.

13:00

İÇERİDEN SİLAH SESLERİ GELİYOR!

Adliyenin 6. katında bulunan odanın içinden silah sesleri geldiği ve katın boşaltıldığı öğrenildi.

15:00
    Çağlayan Adliyesi tamamen boşaltıldı…

15:20

Teröristlerin “müzakereci” olarak istedikleri İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal adliyeye geldi.

15:36

Teröristlerin güvenlik güçlerine ‘tanıdıkları’ 3 saatlik süre sona erdi.

16:00

Adliye binasına olay yeri inceleme ve bomba imha uzmanı ekipleri girdi.

16:07

“ÜMİT KOCASAKAL GÖRÜŞÜYOR”

İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok “Umarız kimsenin canı yanmadan operasyon sonuçlanmış olur diye düşünüyoruz. Şu an için her hangi bir sıkıntı yok, Arkadaşlarımız İstanbul Barosu Başkanımız eylemcilerle görüşüyor.” dedi.

CANLI YAYINDAN TERÖRİSTELERE MESAJ!

Selami Altınok ile birlikte kameralar karşısına geçen İstanbul Başsavcı vekili Orhan Kapıcı’nın sözleri ise içerideki teröristlere mesaj gibiydi. Başsavcı vekili Kapıcı, Berkin Elvan soruşturmasına atıfta bulunarak “Faillerin bulunması için gerekli yasal süreç işliyor” dedi.

Kapıcı şunları söyledi; “Bu süreçte devletin tüm kurumları, bu konuda yardımcı olması gereken insanlar gerekli yardımları yapıyorlar. Tabi eylemin amacı, anladığımız kadarıyla berkin elvan soruşturması nedeniyle gündeme geldiğini öğreniyoruz. Berkin Elvan, bizim çocuğumuzdur, kardeşimizdir. Onun ölüm olayı hepimizi üzmüştür. Biz
    hukukçular olarak soruşturmayı etkin ve zamanında yapmak zorundayız. Elimizden gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz. Bu eylemin faili de devletin bize verdiği yetki, hukuk sınırları içerisinde faili de bulunmaya çalışılacaktır. Başsavcılık ve emniyet olarak her türlü gayreti sarf edeceğiz. Bu konuda tüm halkımızın emin olmasını canı gönülden istiyoruz. Biz istiyoruz ki başka bir müessip hadise olmasın. Gerekli girişimler yapılıyor. İnşallah herhangi bir kaza olmadan bu eylem sonuçlanır.”

Kapıcı içeride bulunan teröristlerin avukat olup olmadıkları yönündeki bir soruya ise “O konuda net bir durum yok. Biz şu an itibariyle kimdir nedir onda değiliz. Burada bir hadise var, savcımızın can güvenliği” diye yanıt verdi.

18:20

Teröristleri ikna çabaları sürerken emniyet güçleri adliyede görevli özel güvenlik görevlileri için soruşturma başlattı. Adliyede görevli isimlerin tek tek GBT sorgusu yapılıyor.

19:30 Adliye’nin elektrikleri kısa süreli gitti-geldi. Elektriklerin kısa süreli gitmesiyle “Bir operasyon mu var?” sorusu akıllara geldi.

TWITTER’DAN PAYLAŞTILAR

Yasa dışı bir örgüte yakınlığı ile bilinen Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde foto yayınlandı.

İŞTE O FOTO

savciii1.jpg

FACEBOOK’TAN TALEPLERİNİ AÇIKLADILAR

İşte örgütün kendi ifadeleriyle talepleri;

1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…

2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…

3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…

4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…

5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi, Haziran Şehitleri Aileleri ve TAYAD’lı Aileler…

Back
X