Bebek Beslenmesi Berra'nın menüleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
KEREVİZ ve ENGİNAR

Ortaboy kerevizin yarısı
Ortaboy enginar çanağının yarısı
Ortaboy patatesin yarısı
Yarım havuç
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
Biraz haşlanmış nohut
Zeytinyağı

Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp haşlıyoruz ezip zeytinyağı ilave ediyoruz
Afiyet olsun $ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399637194.313456.webp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

paylaşımların için teşekkürler hepside çok faydalı tarifler allah kızını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
yanılmıyorsam sende zor evlat sahibi olmuştun geçmişten öyle hatırlıyorum benim kızım 6 aylık ek gıdaya 5 ayda başladım çok iyiydi ne versem itiraz etmiyordu ama şimdi 10 gündür hiç bir şey yediremiyorum ne versem öğürüyor yemek istemiyor 16 yıl sonra anne olunca panikleyip üzülüyorum sizde böyle bir sorun yaşadınızmı acaba berra 6 aylıkken kaç öğün ek gıda veriyordunuz

paylaşımların için teşekkürler hepside çok faydalı tarifler allah kızını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.
yanılmıyorsam sende zor evlat sahibi olmuştun geçmişten öyle hatırlıyorum benim kızım 6 aylık ek gıdaya 5 ayda başladım çok iyiydi ne versem itiraz etmiyordu ama şimdi 10 gündür hiç bir şey yediremiyorum ne versem öğürüyor yemek istemiyor 16 yıl sonra anne olunca panikleyip üzülüyorum sizde böyle bir sorun yaşadınızmı acaba berra 6 aylıkken kaç öğün ek gıda veriyordunuz

aminnn canım senin kızınıda allah bağışlasın

doğru hatırlıyorsun çok kaybım var 13.senede anne oldum allaha şükür.

ek gıda konusuna gelince biz 5,5 aylıkken sadece yoğurtla başladık ek gıdaya 6. ayda meyve püresi ekledim 6,5 aydada sebze pürelerine geçtim günlük beslenme planımı yazayım fikir olsun ( bazı durumlarda öğünlerin yerini değiştiyorum :) )

6, ay beslenme listesi

sabah uyandığında emziriyorum
saat 10 da meyve püresi veriyordum
arada emziriyorum
saat 2-3 arası sebze püresi
arada emziriyorum
saat 5-6 arasıda yoğurt veriyordum
ben gece muhallebi vermeyi tercih etmedim beni emsin diye saat 22,30 gibi uyuyor gece 2 kez uaynıp emiyor sabah 8-9 arası güne başlıyor
yukarıda verdiğim beslenme listesi 7, ayda değişti

7. ay beslenme planı

saat 9-10 arası kahvaltı
arada emziriyorum
1-2 arası sebze püresi yada çorba
arada emziriyorum
saat 5-6 arası yoğurt
arada emziriyorum
akşam herhangi bi saattede meyve püresi veriyorum

SEBZELİ SOMON

1 parça somon
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet arpacık soğanı
1 avuç pirinç
Kereviz yaprağı, defne yaprağı, dereotu

Balığı defneyaprağı ile haşlıyoruz suyu başka çencereye süzüp içine sebzeleri ilave edip yumuşayana kadar pişiriyoruz.balığı didikleyip sebzelerin içine ikave ediyoruz daha sonra dereotunuda koyup kapatıyoruz blendırdan geçitip soğuduğında bebeğimize sunuyoruz :)
Afiyet olsun
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399734751.315335.webp

TERBİYELİ ENGİNAR
1 enginar çanağı
1 ortaboy patates
1 ortaboy havuç
Yarın soğan
Yarım kırmızı biber
1 yumurta sarısı
Un, limonsuyu

Sebzeleri rendeleyip zeytinyağında hafif soteliyoruz. Sıcak su ekleyip iyice pişiriyoruz. Blandırdan geçirip tekrar ocağa koyup yumurtasatısı birkaç damla limon ve 1 tatlı kaşığı unu biraz suyla ezip öorbamıza ilave ediyoruz bi taşım kaynatıp kapatıyoruz
Afiyet olsun
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1399811073.554816.webp

aminnn canım senin kızınıda allah bağışlasın

doğru hatırlıyorsun çok kaybım var 13.senede anne oldum allaha şükür.

ek gıda konusuna gelince biz 5,5 aylıkken sadece yoğurtla başladık ek gıdaya 6. ayda meyve püresi ekledim 6,5 aydada sebze pürelerine geçtim günlük beslenme planımı yazayım fikir olsun ( bazı durumlarda öğünlerin yerini değiştiyorum :) )

6, ay beslenme listesi

sabah uyandığında emziriyorum
saat 10 da meyve püresi veriyordum
arada emziriyorum
saat 2-3 arası sebze püresi
arada emziriyorum
saat 5-6 arasıda yoğurt veriyordum
ben gece muhallebi vermeyi tercih etmedim beni emsin diye saat 22,30 gibi uyuyor gece 2 kez uaynıp emiyor sabah 8-9 arası güne başlıyor
yukarıda verdiğim beslenme listesi 7, ayda değişti

7. ay beslenme planı

saat 9-10 arası kahvaltı
arada emziriyorum
1-2 arası sebze püresi yada çorba
arada emziriyorum
saat 5-6 arası yoğurt
arada emziriyorum
akşam herhangi bi saattede meyve püresi veriyorum
cevap yazdığın için teşekkür ederim.maşallah ne kadar güzel uygulamaya koymuşsunuz beslenme planınızı ben ne versem yemiyor ilk başlarda çok güzel başlamıştık galiba diş çıkarma sürecine girdik biraz sabredeyim bakalım belki düzeliriz beslenme planınızı örnek alırım teşekkürler

cevap yazdığın için teşekkür ederim.maşallah ne kadar güzel uygulamaya koymuşsunuz beslenme planınızı ben ne versem yemiyor ilk başlarda çok güzel başlamıştık galiba diş çıkarma sürecine girdik biraz sabredeyim bakalım belki düzeliriz beslenme planınızı örnek alırım teşekkürler

ahh ahh o dişler mahvediyo yavruları biz henüz girmedik o döneme allah kolaylık versin :)

aynen canim. O kadar cok sey var ki dikkat etmemiz gereken. O kadar hassas ki bebeklerin mideleri dogal seylerle besliyelim derken cocugumuz allerji olabilir.

Canim seninde fikrini almak isterim. Tatile gittiginde butun gun disarda oldugunda bebegini nasil beslersin. Normalde hergun evde bebegime taze meyve ve sebzeden yemek hazirliyorum fakat tatilde bu biraz zorlasiyor. Simdiden kafamda ne yedirebilirim diye dusunuyorum. bana bu konuda yardimci olurmusun fikir verebilirmisin

ben dışarda oldugumda mılupanın organık kavanoz mamalarını kullanıyorum.drum kullanabılırsın dedı. hatta meyvesını bıle verıyorum.çok pinpiriklenmemek lazım bence.
bu arada guzel bı paylaşım olmuş arkadasım.benımde kızım 8 aylık. sebze corbalarında sıkıntı yaşıyorum anca tavuk suyuyla yaparsam içiyo.pancar hıç vermedım tarıfını okudum yapmayı düşünüyorum

SEMİZOTU ÇORBASI

200 gr. semizotu
1 orta boy rendelenmiş patates
1 orta boy rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Afiyet olsun Eki Görüntüle 1100517

mercimek bebegine allerji yapmiyor mu? Benim kizim mercimek corbasini sevmiyor.

ben dışarda oldugumda mılupanın organık kavanoz mamalarını kullanıyorum.drum kullanabılırsın dedı. hatta meyvesını bıle verıyorum.çok pinpiriklenmemek lazım bence.
bu arada guzel bı paylaşım olmuş arkadasım.benımde kızım 8 aylık. sebze corbalarında sıkıntı yaşıyorum anca tavuk suyuyla yaparsam içiyo.pancar hıç vermedım tarıfını okudum yapmayı düşünüyorum

haklisin canim. Artik cok darda kalirsam kavanoz mama veririm kizima.

ek gidaya basliyan bebeklere bende yogurt corbasiyla tarhana corbasini oneririm. Bebekler severek yiyor. Ben bazen kizimin sevmedigi sebzeleride pure yapip karistiryiorum. Mesela sutlu brokkoli corbasi. Besamel sos yapar gibi yapiyorum ve icine brokkoli puresi koyuyorum severek yiyor. Veya yogurt corbasini tavuklu yapiyorum.

mercimek bebegine allerji yapmiyor mu? Benim kizim mercimek corbasini sevmiyor.

canım mercimek alerji yapmadı fakat bu sizin bebeğinize yapmıcak anlamına gelmez birkez verip gözlemlemekte fayda var bu tarifi daha çok sevdi kızım kıymalısını yaptım malesef onu ne yedi ne yemedi biraz zorlandı

ek gidaya basliyan bebeklere bende yogurt corbasiyla tarhana corbasini oneririm. Bebekler severek yiyor. Ben bazen kizimin sevmedigi sebzeleride pure yapip karistiryiorum. Mesela sutlu brokkoli corbasi. Besamel sos yapar gibi yapiyorum ve icine brokkoli puresi koyuyorum severek yiyor. Veya yogurt corbasini tavuklu yapiyorum.

tarhana çorbasını berrada severek yer fakat yoğurtlu çorbaları malesef yemiyor benim kız sebzeleri çok seviyor kahvaltısınıda ayrı yarı çok iştihalı yemiyor

canım mercimek alerji yapmadı fakat bu sizin bebeğinize yapmıcak anlamına gelmez birkez verip gözlemlemekte fayda var bu tarifi daha çok sevdi kızım kıymalısını yaptım malesef onu ne yedi ne yemedi biraz zorlandı

mercimek kuvvetli bir besin oldugu icin yanaklarda hafif sanki yapti gibi geldi bana. Ve bebegim sevmedi zaten bende vermedim. balkabagi corbasini falan yiyor ama. ben tat olarak mercimekle balkabagi corbasinin farkini anlamadim ayirt edemedim.

kahvaltiyi mi sevmiyor kizin ? Ne veriyorsun mesela kahvaltida ?

ev yapımı cici bebe
2 fındık
yarım ceviz
yarım yumurta sarısı
peynir(tamyağlı geceden suda bekletilmiş)
pekmez
bunları ıhlamurla yumşatıp veriyorum çok severek yer fakat ayrı ayrı verdiğimde yumurtayı yemek istemiyor:(

brokolı hıç vermedım daha:26: ayrıntılı yazar mısın rıca etsem nasıl yapıyorsun

ev yapımı cici bebe
2 fındık
yarım ceviz
yarım yumurta sarısı
peynir(tamyağlı geceden suda bekletilmiş)
pekmez
bunları ıhlamurla yumşatıp veriyorum çok severek yer fakat ayrı ayrı verdiğimde yumurtayı yemek istemiyor:(

cok besleyici bir kahvalti ama iste her bebek yemiyor. Benim kizimda ayri yemiyor. Mesela eline kasar veriyorum kendi yemeye calissin falan ozenle yesin diye yemiyor. Ayni sekil yumurtayida yemiyor. Onceleri krem peynirli pekmez suruyordum karisik ekmege onu yiyordu simdi onuda yemiyor farkli istiyor artik sanirim. Bende degisik seyler yapmaya calisyorum kahvalti icin. Guymak yapiyorum mesela kizima bol peynirli az tereyagli. Veya 1 tane yumurtadan krep yapiyorum mesela peynirli biberli falan veya pekmezli olabilir. Bir sekilde gerekli olan gidalari almasini saglamak icin. Haslanmis yumurta yerine tavada yagda yapiyorum onu yiyor mesela :37:. Mesela tereyagi bebegimiz icin gerekli beyin zeka gelisimi icin o yuzden hergun tereyag vermemiz lazim. Bazen kahvaltida veriyorum tarhana corbasini.

Ayrica benim kizim 10 aylik olmasina ragmen ben sabah ilk kalktiginda saat 7 de bir sise devam sutu veriyorum kizima. Saat 9,30 da kahvalti yapiyoruz beraber sonra saat 11 de uyumadan once biraz daha sut veriyorum hemen uyuyor. Kahvaltiyi bazen cunku tam doydugundan emin olamiyorum belki sevmedigi icin o yuzden yatmadan once her zaman devam sutu veriyorum. Oglen mesela meyve puresi ve bebe biskuvisi veriyorum biraz portak suyu ile islatiyorum bu da bir ogun her zaman yemek vermiyorum.

Benim kizimda bayiliyor kerevize. Ben daha cok sebzeli makarnali gibi falan yapiyorum bir degisiklik olsun diye

kereviz, havuc, pirasa, domates rendesi, acisiz yesil biber ve tel sehriye. tel sehriyeler sisince cok yumusak oluyor. Sebzeli makarna gibi veriyorum cignemesi kolay ve cok yumusak oluyor. cok sulu olmuyor mesela tabi suluda yapabilirsin.

brokolı hıç vermedım daha:26: ayrıntılı yazar mısın rıca etsem nasıl yapıyorsun

Canim brokkoli cok onemli bir besin bence mutlaka vermeye calis.

Tarifi tabiki veriyim ama tam olculeri bilmiyorum simdi goz karari yaptigim icin.

brokkoliyi hasliyorum. cok yumusak oluyor sonra onu pure haline getiriyorum.

Tencereye bir bardak sut yarim kasik un azicik tereyagi koyup pisiriyorum bu koyulasiyor sonra brokkoli puresi koyup biraz karismasini sagliyorum. biraz muhallebi gibi oluyor yarim bardak veya 1 bardak su koyabilirsin cok koyu olmamasi icin. Ben mesela icine bazen kremada koyuyorum tereyag yerine. Veya istersen havuc koyabilirsin tavuk suyu falan.

veya brokkolili sebze yemegi gibi yapabilirsin. havuc brokkoli birazcik et tereyagi bunlari haslayip blenderdan gecirip koyu bir mama halindede verebilirsin.

Canim brokkoli cok onemli bir besin bence mutlaka vermeye calis.

Tarifi tabiki veriyim ama tam olculeri bilmiyorum simdi goz karari yaptigim icin.

brokkoliyi hasliyorum. cok yumusak oluyor sonra onu pure haline getiriyorum.

Tencereye bir bardak sut yarim kasik un azicik tereyagi koyup pisiriyorum bu koyulasiyor sonra brokkoli puresi koyup biraz karismasini sagliyorum. biraz muhallebi gibi oluyor yarim bardak veya 1 bardak su koyabilirsin cok koyu olmamasi icin. Ben mesela icine bazen kremada koyuyorum tereyag yerine. Veya istersen havuc koyabilirsin tavuk suyu falan.

veya brokkolili sebze yemegi gibi yapabilirsin. havuc brokkoli birazcik et tereyagi bunlari haslayip blenderdan gecirip koyu bir mama halindede verebilirsin.

tesekkur ederım cnm.ınş yer.sebzelerle pek aramız yok malesef

Back
X