Bebek Beslenmesi Berra'nın menüleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
SABAH KAHVALTIMIZ
Ev yapımı cicibebe
2 fındık
Yarım ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
Bunlara ıhlamur ilave edip yumuşattım

Bir tatlı kaşığı tereyağda yarım domatesi pişirdim yumurta sarısı kırıp tuzsuz lor ve maydınoz ekleyip pişirdim
Afiyet olsun
( kızım omleti sevdi demekki kaynamış yumurta sevmiyor)
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400067866.029993.webp

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Sizleri okudukça yahu ben ne kadar da beceriksizmişim diyorum :)
Kızımda bazı özel bazı sebeplerden ötürü çoğunlukla hep hazır kavanoz mamaları yedirmek zorunda kaldım. Yine de allaha şükür çok sağlıklı kuzum. Şimdi 3 buçuk aylık bir oğlum var. Mümkünse ona ev yapımı şeyler yedirmek istiyorum. Aynı zamanda o yerken kızıma da ikram edicem elbette.. Yazdığınız tarifleri tarif defterime özenle kaydettim. Çok çok teşekkür ederim kendi adıma. Allah uzun ömürler versin Berra'ya :)

tesekkur ederım cnm.ınş yer.sebzelerle pek aramız yok malesef

insallah canim benim kizimda ilk zamanlar yemek istemedi. Hele o hazir kavanoz mamalarini agzina dahi surmedi. Biz zaten ilk havuc puresiyle basladik ilk zamanlar hosuna gitti degisik geldi sonra onuda yemegi birakmisti. Yavas yavas tarhana, yogurt corbasi falan derken yavas yavas alisti simdi masallah herseyden yiyor. Ama en cokta bizim yediklerimizden yemek istiyor. Onun icin yapilan ozel yagsiz tuzsuz kizima tabi lezzetli gelmiyor agzinin tadi yerinde. Dolmanin icinden falan veriyorum biraz biraz cok seviyor. Veya sebzeli bulgur pilavini biraz fazla pisiryorum yumusak olunca onuda yiyior.

Bebegin kucukse zamanla alisir tatlim. Simdi tatlari farkli geliyor ondan olabilir. Bende cok zorlandim ilk zamanlar oyniyarak dikkatini dagitarak bir kac kasik yedirmeye calisiyordum. Ama buyuyunce alisti kendi aciyor agzini. Bayilirdim boyle agizini firin kapagi gibi acan cocuklara :56:

insallah canim benim kizimda ilk zamanlar yemek istemedi. Hele o hazir kavanoz mamalarini agzina dahi surmedi. Biz zaten ilk havuc puresiyle basladik ilk zamanlar hosuna gitti degisik geldi sonra onuda yemegi birakmisti. Yavas yavas tarhana, yogurt corbasi falan derken yavas yavas alisti simdi masallah herseyden yiyor. Ama en cokta bizim yediklerimizden yemek istiyor. Onun icin yapilan ozel yagsiz tuzsuz kizima tabi lezzetli gelmiyor agzinin tadi yerinde. Dolmanin icinden falan veriyorum biraz biraz cok seviyor. Veya sebzeli bulgur pilavini biraz fazla pisiryorum yumusak olunca onuda yiyior.

Bebegin kucukse zamanla alisir tatlim. Simdi tatlari farkli geliyor ondan olabilir. Bende cok zorlandim ilk zamanlar oyniyarak dikkatini dagitarak bir kac kasik yedirmeye calisiyordum. Ama buyuyunce alisti kendi aciyor agzini. Bayilirdim boyle agizini firin kapagi gibi acan cocuklara :56:

tarhanası sevıyor sadece bırde yoğurda bayılıyor. sebze corbalarını tavuk suyuyla yaparsam içiyo genede sukur cnm

yeterki yesinler diye ne yapacağımızı şaşırıyoruz :)

aynen valla. Illaki o yanaklar gobekler sisecek yoksa anne yuregi rahat etmiyor. Ama zorlamiyorum ben iste artik cani isterse yer istemezse yemez o zaman baska sey yedirmeye calisiyorum. biz bile bazen canimiz ayni yemegi istemiyor farkli birsey cekiyor cocukta oyle.

Ayrica siz nasil basladiniz bilmiyorum ama kati besinlere gecince 6 aylikken bana doktorum bir mercimek tanesi kadar ekmege tereyagi surup yanagin ic kismina koymami soylemisti boylece cignemeyi ogrensin diye ve kizim cok guzel bir sekil ogrendi gercekten.Ben bogazina kacar diye dusunmustum ama oyle degilmis. Dilinin uzerine koyarsaniz eger kusmaya basliyor ama yanak kismina koymak gerekiyor. Ve ayrica tereyagli ekmege bayiliyor :37:

SABAH KAHVALTIMIZ
Ev yapımı cicibebe
2 fındık
Yarım ceviz
1 tatlı kaşığı pekmez
Bunlara ıhlamur ilave edip yumuşattım

Bir tatlı kaşığı tereyağda yarım domatesi pişirdim yumurta sarısı kırıp tuzsuz lor ve maydınoz ekleyip pişirdim
Afiyet olsun
( kızım omleti sevdi demekki kaynamış yumurta sevmiyor)
Eki Görüntüle 1113622

aynen canim senin kizinda benimki gibi haslanmis yumurta degil omleti seviyor :D. Oh yarasin mis gibi hemde lezzetli. cocugun damak tadi gelissin.:56:

Sizleri okudukça yahu ben ne kadar da beceriksizmişim diyorum :)
Kızımda bazı özel bazı sebeplerden ötürü çoğunlukla hep hazır kavanoz mamaları yedirmek zorunda kaldım. Yine de allaha şükür çok sağlıklı kuzum. Şimdi 3 buçuk aylık bir oğlum var. Mümkünse ona ev yapımı şeyler yedirmek istiyorum. Aynı zamanda o yerken kızıma da ikram edicem elbette.. Yazdığınız tarifleri tarif defterime özenle kaydettim. Çok çok teşekkür ederim kendi adıma. Allah uzun ömürler versin Berra'ya :)

aminn canım rabbim hepimizin evlatlarına uzun ömür versinseninkileride allah bağışlasın.ben tüm zamanımı kızıma ayırdım önceliğim o :) eşim bu aralar biraz şikayetçi ama kızı söz konusu olunca oda memnun oluyor.ben özellikle hazır gıda tükettirmiyorum sonuçta içersinde raf ömrü için koruyucu maddeler var.burda tarifleri paylaşma sebebim hem bu konuda acemilik çekenlere yardımcı olmak hemde tariflerimi kayıt altında tutmuş olmak :)

bebeğimin yemekle arası çok iyi sebzelerle hele sadece yumurta sarısı ve yoğurt çorbasını red etti :) allaha şükür hiç zorluk çekmedim enginar,kereviz,balkabağı,balık,pancar,tazefasulye, şehriye çorbası herşeyi yiyor meyvelerle yoğurtlada arası çok iyi sadece dediğim gibi yumurta sarısını haşlanınca yemiyor :)

aynen valla. Illaki o yanaklar gobekler sisecek yoksa anne yuregi rahat etmiyor. Ama zorlamiyorum ben iste artik cani isterse yer istemezse yemez o zaman baska sey yedirmeye calisiyorum. biz bile bazen canimiz ayni yemegi istemiyor farkli birsey cekiyor cocukta oyle.

Ayrica siz nasil basladiniz bilmiyorum ama kati besinlere gecince 6 aylikken bana doktorum bir mercimek tanesi kadar ekmege tereyagi surup yanagin ic kismina koymami soylemisti boylece cignemeyi ogrensin diye ve kizim cok guzel bir sekil ogrendi gercekten.Ben bogazina kacar diye dusunmustum ama oyle degilmis. Dilinin uzerine koyarsaniz eger kusmaya basliyor ama yanak kismina koymak gerekiyor. Ve ayrica tereyagli ekmege bayiliyor :37:

maşşallah :) ne güzel ben blendır kullanmamaya gayret ettim genelde ezdim pütürlü rahat yiyiyor eline ekmek verdiğimdede kemiriyor :) etraf biraz batıyor ama ben o haline bayılıyorum

maşşallah :) ne güzel ben blendır kullanmamaya gayret ettim genelde ezdim pütürlü rahat yiyiyor eline ekmek verdiğimdede kemiriyor :) etraf biraz batıyor ama ben o haline bayılıyorum

bende mecbur kalmadıkça blender kullanmıyorum bebekle daha sonra çiğnemeyı reddedebılırmış ona alışınca. ben elıne ekmek vermeye korkuyorum koparır dıye.8 dışımız var 8 aylığız versem mıkı.

bende mecbur kalmadıkça blender kullanmıyorum bebekle daha sonra çiğnemeyı reddedebılırmış ona alışınca. ben elıne ekmek vermeye korkuyorum koparır dıye.8 dışımız var 8 aylığız versem mıkı.

Ay maşşallah 8 aylık 8 dişi var bizde 8 aylığız tek bir diş yok saha :) korkma canım ver ekmek içini deil ama kabuk kısmını ver zaten yutamadığını çıkartıyor

ÇILGIN KÖFTELER :)
Kıyma
Patates
Havuç
Pancar
Soğan
Pirinç
Bulgur

Ölçü vermedim arzu ettiğiniz miktarda yapabilirsiniz

Kıyamanın içine aynı ölçüde bulgur ve yarım rende soğan eklenip minik köfteler yapıyoruz bunları una buluyoruz ve zeytinyağında biraz soteliyoruz diğer sebzeleri minik minik doğrayıp köftelere ilave ediyoruz ve üzerini geçene kadar su ekleyip 1 yemek kaşığı pirinç ilave ediyoruz sebzeler yumuşayana dek pişiriyoruz
Afiyet olsun
$ImageUploadedByKadınlar Kulübü1400162712.259974.webp

Berra çılgın köfteleri yerken çıldırdı :)
Eki Görüntüle 1115309

oy masallah allah nazarlardan saklasin. Ne guzelde yemis. Oh mis yarasin kuzucuga. yesinde buyusun. Bende genelde eline herseyi veriyorum. ekmek,elma,muz, bebe biskuvisi, kofte,kasar peyniri. bizimde suan 6 disimiz var. Sebze verirkende catalla eziyorum. Mesela sebze corbasi falan yapinca sebzelerini icinde ezmiyorum ama yumusak oluyor severek yiyor.

siz disardayken bebeginiz bebek arabasindayken neler veriyorsunuz eline. Ben simdiye kadar organik katkisiz havuclu bebek cipsi veriyorum oyalansin diye veya bebe biskuvisi. Eline atistirmalik poaca falan veriyorum.Bir yere oturunca normal meyve sebzemizi veriyorum. ama gezerken oyalanmasi icin daha degisik seyler ariyorum bebegime. Birde eline kuru kaysi ve erik veriyorum once kaynar suyla yumusatiyorum sonra veriyorum eline. Degisik onerileriniz var mi ?

Birde patlamis pirinc oluyor bebekler icin hic denediniz mi siz ?

ver ver yavas yavas ogrensin. ama sen yanindayken ver. Ilk zamanlar alisirken bogazina kacirabilir cunku. Oyle oyle ogrencek yoksa butun disleri cikana kadar beklersen gec kalirsin. Benim kizim 10 aylik ve 6 disi var ve cogu seyi yiyor. Mesela korkuyorsan eline bir cilek ver bebeginin ogrenmesi icin. Hem yumusak hem sulu bogazina kacma ihtimali fazla yok.

ÇILGIN KÖFTELER :)
Kıyma
Patates
Havuç
Pancar
Soğan
Pirinç
Bulgur

Ölçü vermedim arzu ettiğiniz miktarda yapabilirsiniz

Kıyamanın içine aynı ölçüde bulgur ve yarım rende soğan eklenip minik köfteler yapıyoruz bunları una buluyoruz ve zeytinyağında biraz soteliyoruz diğer sebzeleri minik minik doğrayıp köftelere ilave ediyoruz ve üzerini geçene kadar su ekleyip 1 yemek kaşığı pirinç ilave ediyoruz sebzeler yumuşayana dek pişiriyoruz
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1115308

elinize saglik, ugrasip bir suru tarif yazmissiniz. ancak sanki her seyi cok karistirmissiniz. bir tarifte zeytinyagi ve tereyagi bir aradaydi. ustekinde pirinc ve bulgur. umarim kiziniz hep boyle yemeye devam eder. benimki haftada 2 gun balik yiyen bir cocuktu. cocugum yemiyor diyenleri garipsiyordum. 10 aylikken yurumeye basladi ve yemek iside yavas yavas kesildi. simdi 17 aylik ve cok az yiyor.

su siteden ben cok faydalanmistim, sizlere de onerebilirim.

http://www.bebekhastanesi.com/makale_detay.asp?MakaleID=82

elinize saglik, ugrasip bir suru tarif yazmissiniz. ancak sanki her seyi cok karistirmissiniz. bir tarifte zeytinyagi ve tereyagi bir aradaydi. ustekinde pirinc ve bulgur. umarim kiziniz hep boyle yemeye devam eder. benimki haftada 2 gun balik yiyen bir cocuktu. cocugum yemiyor diyenleri garipsiyordum. 10 aylikken yurumeye basladi ve yemek iside yavas yavas kesildi. simdi 17 aylik ve cok az yiyor.

su siteden ben cok faydalanmistim, sizlere de onerebilirim.

http://www.bebekhastanesi.com/makale_detay.asp?MakaleID=82

Bende çok korkuyorum ilerde böyle güzel yemezse diye umarım bu iştahı devam eder ben tarifleri gurme bebek sitesinden alıyorum birebir yapıp burda yaptıklarımı paylaşıyorum bebeğim büyüdü artık karışık vermemin sakıncası olucanı düşünmüyorum ama yinede yarınki kontrolümüzde doktorumuzada sorucam ben doktorumuzun sözünden çıkmadan sorunsuz 8 ay geçirdim verdiklerimi duyunca oda tebrik ediyor beni ve zenginleşyirmem konusunda uyarıyor dediğin konu hiç aklıma gelmemişti mutlaka danışıcam teşekkür ederim

Back
X