Kızlar beş aylık bebegımın tahlıyesı soz konusu.acaba boyle bırsey yasayan varmı.nasıl alınıyor beş aylık bebek.duyan veya yaşayan varsa ne olur yazsın.çok uzgunum arkadaslar.ınsallahgerek kalmaz almalarına bebegımı.ne olur bana dua edın
arkadaslar allah hepınızden razı olsun.ben amnıyosentez oldum.bebekte kromozom degısıklıgı oldugunu soyledıler.yani 2.ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı olmuş.bu yuzden esımden ve benden kan aldılar.bızdede aynı sey varmı dıye.fakat sonucta bızde bu olmadıgı cıktı.ve bebekte olabılecek rısklerı anlattı genetıkcı.buda bebekte dogumdan sonra zeka gerılıgı sagırlık gelısme gerılıgı gıbı rıskler varmı.allah korusun yavrularımızdan uzak olsun boyle seyler.ıste bu yuzden bıze karar verme suresı verdıler.ama doktorum bebegın ayrıntılı ultrasonunu ıstedı.ordada hersey ıyı cıktı.o yuzden arada kaldık.saglıklı bır bebek var suanda.ama dogumdan sonra olabılecek rısklerden dolayı bızı korkuttu genetıkcıler.ama kendı doktorum devam dıyor.bakalım yarın bır sonuca ulasacaklar
arkadaslar allah hepınızden razı olsun.ben amnıyosentez oldum.bebekte kromozom degısıklıgı oldugunu soyledıler.yani 2.ve 9. kromozomlarda yer degısıklıgı olmuş.bu yuzden esımden ve benden kan aldılar.bızdede aynı sey varmı dıye.fakat sonucta bızde bu olmadıgı cıktı.ve bebekte olabılecek rısklerı anlattı genetıkcı.buda bebekte dogumdan sonra zeka gerılıgı sagırlık gelısme gerılıgı gıbı rıskler varmı.allah korusun yavrularımızdan uzak olsun boyle seyler.ıste bu yuzden bıze karar verme suresı verdıler.ama doktorum bebegın ayrıntılı ultrasonunu ıstedı.ordada hersey ıyı cıktı.o yuzden arada kaldık.saglıklı bır bebek var suanda.ama dogumdan sonra olabılecek rısklerden dolayı bızı korkuttu genetıkcıler.ama kendı doktorum devam dıyor.bakalım yarın bır sonuca ulasacaklar
Böyle bi kararı vermek gerçekten çok zor.Ben o dönemde hep Allahım seçim yapmak zorunda bırakma dedim.3-4 doktorla görüşme sonucu hatta yurtdışında da tanıdık bi doktor vardı o da dahil hepsi aynı şeyi söyleyince sonlandırıldı.Detaylı ultrason önemli tabi ama en doğru sonuç amniyosentez.Söylediğin ihtimallerin(zeka geriliği,sağırlık...vs) hiçbiri detaylı ultrasonda belli olmaz.Ancak doğduktan sonra anlaşılır.Bizde de kromozomlarla ilgili bi sorun yoktu.Sonlandırmadan sonra eşimin ve benim genetik araştırmalarımız yapıldı temiz çıktı.Sizin genetiğinizle alakası yok zaten.Sperm ve yumurta birleşirken bi yerlerde bi hata oluyo ve böyle kromozom bozuklukları çıkıyo.Genelde vücut kendinden atıyo ama böyle istisnai durumlar da olabiliyo.Öyle olmasa zaten dünyada down sendromlu veya sorunlu bebek doğmazdı tüm bebekler sağlıklı olurdu.
Yaşadığın acıyı çok iyi biliyorum.İnşallah en doğru kararı verirsiniz.Allah yardımınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?