Besle büyüt danayı, tanımasın hanımı..

dun yogurt mayaladim.iftarda bu aksam sofraya getirdim tabi tadi guzel olmamis.hazir yogurttan yapmistim deyince kizdi sesini yukseltti olan elestiriyi yapti yok bisey beceremiyomusumda yok yufka gozleme yapamiyomusum cok uzuldum sinirlendim..bazen bu adama hicbisey yapasim gelmiyor orucum bebegim var emziriyorum.halsizlik var anla dimi halden.

Oha be kadındaki rahatlga bak vay arkads benm esim sofra kurmyı bırak işin ucundan tutmaz ki bnde asla istemem erkeğin mutfakta ne işi var hiç sevmem erkek dedgn agır olcak ayrıca adam akşma kdr calışıyo ztn yorluyo bide sen nie yuk olma cabasındasn gereksiz triplerinzle erkeklerin basını yiyosunuz resmen sonra kocam beni nie aldatyo kocam bnle nie ilglenmio die zırlarsnz

Sizin esinizin size deger vermemesi sizden baska kimsenin problemi degil.

Sadece mutfakta gecirmeseydiniz hayatinizi, konu sahibinin de aksama kadar calistigini okuyarak anlayabilirdiniz.

Hem sizin zihniyetinize gore kocasi aldatsa ne olur ki zaten? Bir de karisina bunun icin hesap mi verecekti? Sizin esiniz vermez zaten, merak etmeyin.

Sadece mutfakta gecirmeseydiniz hayatinizi, konu sahibinin de aksama kadar calistigini okuyarak anlayabilirdiniz.

Hem sizin zihniyetinize gore kocasi aldatsa ne olur ki zaten? Bir de karisina bunun icin hesap mi verecekti? Sizin esiniz vermez zaten, merak etmeyin.
Benm ne demek istedgmi anlamdan yorum yaapan insanlara guluyorum sadece benle polemiğe grmeyn ben sizin gbi düşünmek zorund değilm hherkes gbi bnde kendi düşüncemi yazdım

Okumasam yorun yapmam heralde gercekleri duymak canınızı mı acıtıyo?
Ben konuyu okudum ve kadının calıştgı kısmını goremedm?
Ne alaka simdi cevaplanmış olmasyla iice saçmaldınz sırf konuşmak için yazmayın lütfen mantık bulamadm cumlede tsk
Cevaplanmış diyosun ne alaka smdi bende dusuncemi yazdım kur alakayı da anlayayım o zaaman cevaplandysa niye bna laf yrtştryosun mlletin avukatı sen nsn
Ya ne alakası var sixden yana cıksak bizden iisi olmaz neden farklı dusunce olunca onubyerle bir etmye calışıosunz? Niye kendinizi değiştrmek için yırtnyosunz asıl sizin gbler bitsin erkekleri bunalttnz
1 bana gore de sizin bu saçmalıklarınız cahillik ben okumuş yıllarca calılıp kendi ayakları ustunde durmuş bi insanım bu konuda bna laf soylemeszin
2 ben memnunum halimden sizin abiniz babanızda evde annenize hizmet edyo zaten hiç süphem yok bu cahillkse ben cahil kalayım kadınları haremden cıkardlar ama birey yapamadılar ne yazık ki ese hizmeti vs kendilerine hep yuk gordu
3 madde 1 e bakınız
Evet cok gereksiz birisin bencedr gerek yok devam etmeye
Konuyu okumayı biliosunuz benim yazdgmı da okuyun yazın oyle tartısaalım o kadar dey yazdım aldatma kelimesi mi dikkatni cekti ayrıca?
Hı hı tabi anlıyorum sizi

Hanfendi alıntılayarak yorum yapayım istedim, Her turlu yoruma acık oldugumu bilmenizi isterim.. ama uslubunuz kişiliğime saldırır nitelikte olmasından dolayı ve tartısırken aynı frekansta olmayısımızdan oturu bu konuda uzlasmamız munkun değil. Ana düşünce ''Size göre erkeğin mutfaga girmesi tasvip edilemez'' (.) Nokta uzerıne çok tartısılacak bişey de yok. Görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Canim o kadarcigi bile yapmaz esim hamile halimle herseye ben kosarim. Bulasigini lavaboya bile koymaz dusun
Ama :KK61:

puhahaaa bu mesaj ne yaa 1800lerden yorum gelmiş size konu sahibi :KK70:
Benım mesajımı alıntılamıssınız ama :KK54:

1 farklı düşünceler her zaman vardır ama cahil düşünceler ile başa çıkamazsın çünkü her zaman saçmadır
2 kendimi değiştirmeye fln çalışmıyorum amaa siz kendinizi değiştirmeye çabalarsanız az da olsa cahillikten kurtulursunuz.
3 siz hiç ömrünüz boyunca çalışmadınız sanırım ve bunu sanırım hiç anlamıcaksınız kocanıza anne olmuşsunuz o zaman bu bu anlama geliyor.

Konuyu anlamasına yardımcı olmaya çalıştığınızı, karsı taraftan algılabilse keşke... Tşk.

Hazırlamam dememiş.Unutmuş dalmış geç kalmış düşünememiş....
meyve kısmında üşenmiş ya da yapmak istememiş.
Yani kimseyi kendimiz gibi olmuyor diye suçlayamayız.Sen yapıyorsundur çünkü yapmak sana da keyif veriyordur zevk alıyorsundur.Yani zevk aldığın şeyi yapıyorsun.O yapmıyordur keyif almıyordur istemiyordur başka yönlerde daha iyidir.
Kafaya takacak üzülecek kırılacak durum yok.
Konu başlığını hiç ama hiç tasvip etmedim.
Saygı duyarım.Başlık teşbihten ibaret.. Karalama-kotuleme amaçlı değil.
Kendim gibi olmasını beklediğim bi durum yok ama biz aileyiz.. Benim huzuruma, sağlığıma,imkanlarıma yonelık herşey eşim içinde mühim olmalı.. Onun zaman içinde yakalamış olduğu konforu benim müşkül durumuma göre esneklik-değişiklik göstermeli değil mi.. Bir tabağı sofraya koymayı düşünebilmek çok büyük yetenek gerektiren birşey de değil üstelik... Biraz vicdani bir olay.. Bende işin bu noktasındayım.

Yapma nazlıdeniz ya. Burda ev işinden yemek yapmaktan falan bahsediyoruz. O sofra kurulacak. Yani yemek yenilecekse kurulacak. Bu bir zevk meselesi değil bir görev. Görevi de zevk için yapana zaten helal olsun da oruçlu bir eşin oruç da tutmayan adamda hiç mi bir hatrı yoktur? Bir meyve getirmek bu kadar mı zor bir şey? Beklenilmemesi gereken bir şey.

Aynen öyle..

Sofra kurmak için demedim,hani diyor ya eftelya,açmı tokmu düşünürüm hazırlarım yaparım...
Ve zaten eşinin ona yardımcı olduğunu birşeylerin ucundan tuttuğunu söylemiş.
İlk defa sofra kurmasını istemiş.İlk defa olduğu için veya unuttuğu için veya geciktiği için vs... olabilir diyorum.Spora gidip alışveriş yapayım geleyim yaparım demiş.Konu sahibi birşeyler istedim diyor.O istediklerini almış olmalı ki onların lafı edilmiyor.
Eşinin sofra kurmayı unuttuğu eve geldiğinde sorduğu sorudan belli.
Meyve getirir misin dedim diyor.(aradaki süreçten bahsetmiyor)
üzülmüş bozulmuş kızmış biri nasıl oturur sofraya nasıl yemek yer.Büyük bir ihtimalle suratı asık.Nasıl ne şekilde istediğini de bilmiyoruz.
Sadece iki taraflı bakmaya çalışıyorum.Belki kocası da ona,ya ben de bunu yapıyorum her zaman eşime yardımcıyım bi işin ucundn tutuyorum dediklerini alıyorum bi unuttum diye surat yaptı dmesine alınmışta olabilir.
Çok büyütülecek iki ikişi arasında konuşularak halledilecek hatta ufaktan kapris yapıp serzenişte bulunarak tatlıya bağlanacak konular bunlar.

Hayır düşündüğünüz gibi değil.. Eşim bana uyuyup dinlenmemi soyledi.Güvenerek hareket ettim ki; eşimin bunu unutması ıhtımali zor bi seçenek.. Eşime tavrım ayrı olabilir ama sofraya saygı başkadır, asla kızgın yada surat asacak bir tavır içine girmedim, Ben zaten bunu buyutmedim kendimce alındım, Eşime kızmadım benim kızgınlığım kendime , Özetle belirttim zaten Anne değil eş olmak gerekli diye..

Bu kısmı tam hatırlamıyorum ama sanırım öyle aman aman bir iş paylaşımı yok aralarında. İkisi de çalışıyorsa azıcık ucundan tutmasına şükredilmesi taraftarı da değilim ben. Konu sahibinin anlattığı kadarı ile de ramazanlık gün tartışma falan olmasın diye bir şey söylememiş ama kırılmış.
Neyse zaten konu sahibi de bundan sonra severek yaptığı o aç mı tok mu düşünme işlemlerini yapmaktan vazgeçmiş durumda. İnsanın içindne gelmiyor çünkü bazen.
Tatlıya da bağlanır tabi bu konu. Boşanacak değilller ya. Ama insan oruçken daha bi yorgun ve hassas oluyor. En azından ben öyleyim sanırım. İnsanın gönlü kırılıyor bazı muameleler karşısında.

İş paylaşımı yapılıyor ki yetemediğim yerlerde zorla müdahil ediyorum :KK1: Benım hassaslaştığım noktayı zaten daha önce deklare ettiğiniz için Beni bu konuda benı anladıgınızı biliyorum tşk ederim.

Asla eş bi işin ucundan tutuyorsa şükredenlerden değilim.Ben yapıyorsam o da yapacak.Ama benimde bazen yapmadığım gibi onunda bazen yapmadığı olabilir.Yani iki taraflı kaytarabiliriz.Ya da o dediğinde ben,ben dediğimde o yapacak diye birşey de yok.
Tamma hazırlamasını istemiş o da ya unutmuş ya da başka sebep.Ve büyük bir ihtimalle adam unutmuş.Kötü niyet olmasın.Sordu mu sorduysa ne cevap aldı bilmiyorum.
Oruçluysam orucum Allah a.Oruç sabır sükunet hoşgörü gerektirir.Sofra hazırlamaz ama o eksiği yardımı başka bir yerden kapatır.Veya telafi eder.
Yani demem o ki,birkez bu yapıldı diye hayıflanmanın onun annesi olmayacağım ve DANA diye hitap etmenin,daha doğrusu böyle bir teşbihte bulunmanın anlamı yok.Eşimde bazen beni gıcık ediyor ama ben de hep düşünürüm yedi mi yemedi mi.Bu benim anneliğim değil,tabiatım.Böyleyim ben.
Dana teşbihimi eşime söylesem güler geçer :KK54: Bizim için hakaret niteliğini taşımayan bir kelime :super:
Zaten sofraya oturdum, yemek yemek dışında ağzımı açmadım.. o an anlık olarak mimiklerim dışında tepkisel en ufak birşeyim olmadı. Yemek yedikten sonra toparladık ve koltuklara dınlenmeye geçtik. :ruh: Meyve rica ettim , Ben yemeyecegım tepkisi alınca kalktım yerımden hışımla meyvemı aldım, oda farketti ve apar topar mutfağa geldi bu kadar.Ben etrafında pervane olup onu serınletip ferahlatırken, eşim güneş olup içimi yakmasın :işsiz:

Umarım sizin dediğiniz şekildedir ve genelde yapan ama yapmadığı bir anına gelmiş bir durumdur. O zaman araları düzeldiğinde güzel günler olur. Ama konunun gidişatından ve konu sahibinin yaptığı bir kaç yorumdan ben öyle bir izlenim edinmedim. Ama umarım öyledir.

Paylasımınıza ve fikrinizi beyan etmiş olmanıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

O zaman evlenmicektin güzelim; evlilik böyle bir şey hayat müşterek evet ama herkes üzerine düşen görevi yapmak durumunda.Hiç kusura bakma arada jest istemen ok ona bir diyeceğimiz yok ama bu saatten sonra rahatımı bozamıcam gibi lüxü olmuyor insanın ne yazık ki.Neyse yaşa gör istediğin yorumu da yap başka diyeceğim yoktur sana.Mutluluklar dilerim
O zaman eşim bana hayatımın kadını ol demeseydi :ukala: Mutluluklar dileğinize teşekkür ederim..

dun yogurt mayaladim.iftarda bu aksam sofraya getirdim tabi tadi guzel olmamis.hazir yogurttan yapmistim deyince kizdi sesini yukseltti olan elestiriyi yapti yok bisey beceremiyomusumda yok yufka gozleme yapamiyomusum cok uzuldum sinirlendim..bazen bu adama hicbisey yapasim gelmiyor orucum bebegim var emziriyorum.halsizlik var anla dimi halden.
Sizi çok iyi anlıyorum işte :mapus:

İşte :sopa: Aldatmayı haketmek nasıl oluyor hala cevabını alamadım da neyse.. Tesekkur ederım desteğinize :super:

efftelya efftelya Nasılsınız? Biraz düzeldi mi aranız? Umarım halledersiniz.

Eşime yansıttığım bişey yoktu zaten. Burada sakinleştim biraz daha.. hoşuma gitmeyen durumu izah ettim Destek beklediğimi söyledim.. Oda yardımcı olacağinı söyledi.. falan filan..

Hatta bu konuşmanın ardından bir süre sonra bazı şeyleri kendi yapmaya başladı ki teklife gerek kalmadan :KK60:

Kadının saygı gormeyı bekledıgını ıfade etmesi , iş paylaşımında eşitlik beklentisi çok tuhaf karşılanır olmuş :KK17:

Anlayısınızdan dolayı Size de çok teşekkür ediyorum..

[QUOTE

Kendim gibi olmasını beklediğim bi durum yok ama biz aileyiz.. Benim huzuruma, sağlığıma,imkanlarıma yonelık herşey eşim içinde mühim olmalı.. Onun zaman içinde yakalamış olduğu konforu benim müşkül durumuma göre esneklik-değişiklik göstermeli değil mi.. Bir tabağı sofraya koymayı düşünebilmek çok büyük yetenek gerektiren birşey de değil üstelik... Biraz vicdani bir olay.. Bende işin bu noktasındayım.

[/QUOTE]
Ortada eğer bile isteye yapımayan bir durum olsa,vicdan girer devreye.Ve şu yazdıkların anlam kazanır.Evlilikte iki tarafta tolere etmeli bazı şeyleri.Yoksa vicdani boyutla bakarsak her olaya zor kalkarız altından.Başlığa gelince,Böyle şeylerin teşbihi olmaz.Kocam kocamdır.Dana benzetmesi yakışmamış.Naçizane fikrim.Umarım sorununuz çözülmüştür.İyi ramazanlar

Pardonda düşünmicekmi , bilmiyorum sen evlimisin ama. Akşam eşi geldiğinde duvarlarımı yesin yani :KK57:
Düşünecek tabi o nasıl mantık kendiyle beraber düşünecek elbet :KK20:

aynı iş yerinde çalışan ve aynı saatlerde eve gelen karı-koca sözkonusu. kadın yemek yapmadığında duvarları yiyen adamlar hala var mı sahi?

bu arada evli çocuklu çalışan bir bayan olarak hayattaki önceliğim sizin gibi eşimin midesi değil.

Niye haala bana laf yetiştirme cabasındasın ? Seni tanımıyorum ama su mubarek gunde obur dunyada hesaplaşalım diyorum ve konuyu kapatyorum ii gunler

Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..

Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.

Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..

Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..

Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...

Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Koca bi yazı ama sonunda ki cümle durumu özetlemiş malesef durum bu :işsiz:

Hanfendi alıntılayarak yorum yapayım istedim, Her turlu yoruma acık oldugumu bilmenizi isterim.. ama uslubunuz kişiliğime saldırır nitelikte olmasından dolayı ve tartısırken aynı frekansta olmayısımızdan oturu bu konuda uzlasmamız munkun değil. Ana düşünce ''Size göre erkeğin mutfaga girmesi tasvip edilemez'' (.) Nokta uzerıne çok tartısılacak bişey de yok. Görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederiz.

Ama :KK61:

Benım mesajımı alıntılamıssınız ama :KK54:

Konuyu anlamasına yardımcı olmaya çalıştığınızı, karsı taraftan algılabilse keşke... Tşk.

Aynen öyle..

Hayır düşündüğünüz gibi değil.. Eşim bana uyuyup dinlenmemi soyledi.Güvenerek hareket ettim ki; eşimin bunu unutması ıhtımali zor bi seçenek.. Eşime tavrım ayrı olabilir ama sofraya saygı başkadır, asla kızgın yada surat asacak bir tavır içine girmedim, Ben zaten bunu buyutmedim kendimce alındım, Eşime kızmadım benim kızgınlığım kendime , Özetle belirttim zaten Anne değil eş olmak gerekli diye..

İş paylaşımı yapılıyor ki yetemediğim yerlerde zorla müdahil ediyorum :KK1: Benım hassaslaştığım noktayı zaten daha önce deklare ettiğiniz için Beni bu konuda benı anladıgınızı biliyorum tşk ederim.

Dana teşbihimi eşime söylesem güler geçer :KK54: Bizim için hakaret niteliğini taşımayan bir kelime :super:
Zaten sofraya oturdum, yemek yemek dışında ağzımı açmadım.. o an anlık olarak mimiklerim dışında tepkisel en ufak birşeyim olmadı. Yemek yedikten sonra toparladık ve koltuklara dınlenmeye geçtik. :ruh: Meyve rica ettim , Ben yemeyecegım tepkisi alınca kalktım yerımden hışımla meyvemı aldım, oda farketti ve apar topar mutfağa geldi bu kadar.Ben etrafında pervane olup onu serınletip ferahlatırken, eşim güneş olup içimi yakmasın :işsiz:

Paylasımınıza ve fikrinizi beyan etmiş olmanıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

O zaman eşim bana hayatımın kadını ol demeseydi :ukala: Mutluluklar dileğinize teşekkür ederim..

Sizi çok iyi anlıyorum işte :mapus:

İşte :sopa: Aldatmayı haketmek nasıl oluyor hala cevabını alamadım da neyse.. Tesekkur ederım desteğinize :super:
kocadan değer görmeyen insanların kocadan değer görmek için çabalayan insanları aşağı çekme politikası der geçerim bence münakaşaya bile girmemek gerekiyor.

Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..

Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.

Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..

Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..

Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...

Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
eee canim adama direk soyleyeveksin sende hazirlayacaksin arada diye . meyveye yokmu dedi sende getir ben sana getiriyorum diye kole degilsin

Back
X