Besle büyüt danayı, tanımasın hanımı..

Konuyu okuduysanız çalışıp çalışmadığını bilemezsiniz evet. Yani direk çalışmıyorsun da diyemezsiniz. İki mesaj daha okusanız 1. veya 2. sayfada sorulup cevaplanmış bir şey bu. Hadi diyelim cevaplanmadığı başka bir konudasınız. Önce bir sorun, öğrenin, ona göre eleştirin bence.
Ne alaka simdi cevaplanmış olmasyla iice saçmaldınz sırf konuşmak için yazmayın lütfen mantık bulamadm cumlede tsk

Ben konuyu okudum ve kadının calıştgı kısmını goremedm?

Konuda ne var. Oruç tutan bir kadın. Oruç tutmayan bir adam. Ve bu adamdan sadece iki şey istenmiş sofra kurulması ve meyve. Yemek yapılması ısıtılması falan da değil. Sadece tabak çanakları sofraya koyması. Adam keyfi sporundan eksil kalmadan geç kalıyor. Ve üstüne bir de yaparım dediği şey niye olmamış diye söyleniyor. İnsan Allah rızası için bari yapar.

Konu bu. Burdan siz nasıl aldatmaya geldiniz?

Çok düzgün cümlelerle çok iyi anlattığımı düşünüyorum. Anlamıyorsanız hatayı kendinizde arayın.
Cevaplanmış diyosun ne alaka smdi bende dusuncemi yazdım kur alakayı da anlayayım o zaaman cevaplandysa niye bna laf yrtştryosun mlletin avukatı sen nsn

Konuda ne var. Oruç tutan bir kadın. Oruç tutmayan bir adam. Ve bu adamdan sadece iki şey istenmiş sofra kurulması ve meyve. Yemek yapılması ısıtılması falan da değil. Sadece tabak çanakları sofraya koyması. Adam keyfi sporundan eksil kalmadan geç kalıyor. Ve üstüne bir de yaparım dediği şey niye olmamış diye söyleniyor. İnsan Allah rızası için bari yapar.

Konu bu. Burdan siz nasıl aldatmaya geldiniz?
Konuyu okumayı biliosunuz benim yazdgmı da okuyun yazın oyle tartısaalım o kadar dey yazdım aldatma kelimesi mi dikkatni cekti ayrıca?

Ya ne alakası var sixden yana cıksak bizden iisi olmaz neden farklı dusunce olunca onubyerle bir etmye calışıosunz? Niye kendinizi değiştrmek için yırtnyosunz asıl sizin gbler bitsin erkekleri bunalttnz
1 farklı düşünceler her zaman vardır ama cahil düşünceler ile başa çıkamazsın çünkü her zaman saçmadır
2 kendimi değiştirmeye fln çalışmıyorum amaa siz kendinizi değiştirmeye çabalarsanız az da olsa cahillikten kurtulursunuz.
3 siz hiç ömrünüz boyunca çalışmadınız sanırım ve bunu sanırım hiç anlamıcaksınız kocanıza anne olmuşsunuz o zaman bu bu anlama geliyor.

Konuyu okuduysanız çalışıp çalışmadığını bilemezsiniz evet. Yani direk çalışmıyorsun da diyemezsiniz. İki mesaj daha okusanız 1. veya 2. sayfada sorulup cevaplanmış bir şey bu. Hadi diyelim cevaplanmadığı başka bir konudasınız. Önce bir sorun, öğrenin, ona göre eleştirin bence.
çalışsada çalışmasada hiçbişeye erkek elini sürmez diyor resmen okusa nolur ki :işsiz:

Evleneli 8 ay oldu.. Yemek yapmayı bilmezken elimden geleni yaparak aksatmadan sofra kurdum, Nadir olarak dısarıda yemediğimiz yada annelerimizde olmadıgımız zamanlarda sadece atıştırdık. Evde iş genel olarak benim üzerimde ama yeri geldiğinde eşim yardım eder..Ucundan tutar bişeylerin..Buraya kadar zaten bir sorunumuz yok..

Ramazan boyunca her iftar sofrasını özenerek hazırladım elimden geldiğince.. Sorumluluklarımdan kaçmadan.. Eşimin mesai saatleri ve iş yeri konumu eve uzak oldugundan halıyle ıftara yakın geliyor.Bu arada oruç tutamıyor. Dün ilk defa eve erken geldi.Huyum değildir ama eşimden bugun iftar sofrasını sen hazırla dedim.İftara kadar dinlenmek için.. Yemeklerim hazırdı.Sadece sofra kurulacak.Spora gideyim başka bişey istersen alırım geldiğimde kurarım dedi.Bişeyler istedim.. Tamam dedim ve yattım.

Uyandıgımda iftara 4 dakıka kalmış.. Elinde paketle gelmiş.. E iftar yapmıyor muyuz? Sofra niye hazır değil.. Sen hazırlayacaktın dedim.Kalktı yemek ısıtmaya kalkarken zaten ezan okundu.Tek kelime soylemedim çok kırıldım.. Orucumu atıstıracak bişeylerle açtım.Sonra istediğim şeyleri ararken vakit geçmişmişte.. Bişey demedim yine de..

Zaman geçti koltukta dinleniyorduk.Meyve getirir misin dedim... Ben yemiycem cevabını aldım.. Kalktım kendim aldım..

Çok bozuldum..Çok üzüldüm.. Bu kadar boşvermişlik olur mu.. Ben hep onun karnı açmı tok mu? Yemiş mi uyumuş mu diye düşünürken.. Hala da çok üzgünümmm...

Kısacası ASLA EŞİNİZİN ANNESİ OLMAYIN..
Hazırlamam dememiş.Unutmuş dalmış geç kalmış düşünememiş....
meyve kısmında üşenmiş ya da yapmak istememiş.
Yani kimseyi kendimiz gibi olmuyor diye suçlayamayız.Sen yapıyorsundur çünkü yapmak sana da keyif veriyordur zevk alıyorsundur.Yani zevk aldığın şeyi yapıyorsun.O yapmıyordur keyif almıyordur istemiyordur başka yönlerde daha iyidir.
Kafaya takacak üzülecek kırılacak durum yok.
Konu başlığını hiç ama hiç tasvip etmedim.

Konuyu okumayı biliosunuz benim yazdgmı da okuyun yazın oyle tartısaalım
1 farklı düşünceler her zaman vardır ama cahil düşünceler ile başa çıkamazsın çünkü her zaman saçmadır
2 kendimi değiştirmeye fln çalışmıyorum amaa siz kendinizi değiştirmeye çabalarsanız az da olsa cahillikten kurtulursunuz.
3 siz hiç ömrünüz boyunca çalışmadınız sanırım ve bunu sanırım hiç anlamıcaksınız kocanıza anne olmuşsunuz o zaman bu bu anlama geliyor.
1 bana gore de sizin bu saçmalıklarınız cahillik ben okumuş yıllarca calılıp kendi ayakları ustunde durmuş bi insanım bu konuda bna laf soylemeszin
2 ben memnunum halimden sizin abiniz babanızda evde annenize hizmet edyo zaten hiç süphem yok bu cahillkse ben cahil kalayım kadınları haremden cıkardlar ama birey yapamadılar ne yazık ki ese hizmeti vs kendilerine hep yuk gordu
3 madde 1 e bakınız

Sen yapıyorsundur çünkü yapmak sana da keyif veriyordur zevk alıyorsundur.Yani zevk aldığın şeyi yapıyorsun.

Yapma nazlıdeniz ya. Burda ev işinden yemek yapmaktan falan bahsediyoruz. O sofra kurulacak. Yani yemek yenilecekse kurulacak. Bu bir zevk meselesi değil bir görev. Görevi de zevk için yapana zaten helal olsun da oruçlu bir eşin oruç da tutmayan adamda hiç mi bir hatrı yoktur? Bir meyve getirmek bu kadar mı zor bir şey? Beklenilmemesi gereken bir şey.

1 bana gore de sizin bu saçmalıklarınız cahillik ben okumuş yıllarca calılıp kendi ayakları ustunde durmuş bi insanım bu konuda bna laf soylemeszin
2 ben memnunum halimden sizin abiniz babanızda evde annenize hizmet edyo zaten hiç süphem yok bu cahillkse ben cahil kalayım kadınları haremden cıkardlar ama birey yapamadılar ne yazık ki ese hizmeti vs kendilerine hep yuk gordu
3 madde 1 e bakınız
Siz boşuna okumuşsunuz o zaman net

Yapma nazlıdeniz ya. Burda ev işinden yemek yapmaktan falan bahsediyoruz. O sofra kurulacak. Yani yemek yenilecekse kurulacak. Bu bir zevk meselesi değil bir görev. Görevi de zevk için yapana zaten helal olsun da oruçlu bir eşin oruç da tutmayan adamda hiç mi bir hatrı yoktur? Bir meyve getirmek bu kadar mı zor bir şey? Beklenilmemesi gereken bir şey.
Sofra kurmak için demedim,hani diyor ya eftelya,açmı tokmu düşünürüm hazırlarım yaparım...
Ve zaten eşinin ona yardımcı olduğunu birşeylerin ucundan tuttuğunu söylemiş.
İlk defa sofra kurmasını istemiş.İlk defa olduğu için veya unuttuğu için veya geciktiği için vs... olabilir diyorum.Spora gidip alışveriş yapayım geleyim yaparım demiş.Konu sahibi birşeyler istedim diyor.O istediklerini almış olmalı ki onların lafı edilmiyor.
Eşinin sofra kurmayı unuttuğu eve geldiğinde sorduğu sorudan belli.
Meyve getirir misin dedim diyor.(aradaki süreçten bahsetmiyor)
üzülmüş bozulmuş kızmış biri nasıl oturur sofraya nasıl yemek yer.Büyük bir ihtimalle suratı asık.Nasıl ne şekilde istediğini de bilmiyoruz.
Sadece iki taraflı bakmaya çalışıyorum.Belki kocası da ona,ya ben de bunu yapıyorum her zaman eşime yardımcıyım bi işin ucundn tutuyorum dediklerini alıyorum bi unuttum diye surat yaptı dmesine alınmışta olabilir.
Çok büyütülecek iki ikişi arasında konuşularak halledilecek hatta ufaktan kapris yapıp serzenişte bulunarak tatlıya bağlanacak konular bunlar.

Ve zaten eşinin ona yardımcı olduğunu birşeylerin ucundan tuttuğunu söylemiş.

Bu kısmı tam hatırlamıyorum ama sanırım öyle aman aman bir iş paylaşımı yok aralarında. İkisi de çalışıyorsa azıcık ucundan tutmasına şükredilmesi taraftarı da değilim ben. Konu sahibinin anlattığı kadarı ile de ramazanlık gün tartışma falan olmasın diye bir şey söylememiş ama kırılmış.
Neyse zaten konu sahibi de bundan sonra severek yaptığı o aç mı tok mu düşünme işlemlerini yapmaktan vazgeçmiş durumda. İnsanın içindne gelmiyor çünkü bazen.
Tatlıya da bağlanır tabi bu konu. Boşanacak değilller ya. Ama insan oruçken daha bi yorgun ve hassas oluyor. En azından ben öyleyim sanırım. İnsanın gönlü kırılıyor bazı muameleler karşısında.

Bu kısmı tam hatırlamıyorum ama sanırım öyle aman aman bir iş paylaşımı yok aralarında. İkisi de çalışıyorsa azıcık ucundan tutmasına şükredilmesi taraftarı da değilim ben. Konu sahibinin anlattığı kadarı ile de ramazanlık gün tartışma falan olmasın diye bir şey söylememiş ama kırılmış.
Neyse zaten konu sahibi de bundan sonra severek yaptığı o aç mı tok mu düşünme işlemlerini yapmaktan vazgeçmiş durumda. İnsanın içindne gelmiyor çünkü bazen.
Tatlıya da bağlanır tabi bu konu. Boşanacak değilller ya. Ama insan oruçken daha bi yorgun ve hassas oluyor. En azından ben öyleyim sanırım. İnsanın gönlü kırılıyor bazı muameleler karşısında.
Asla eş bi işin ucundan tutuyorsa şükredenlerden değilim.Ben yapıyorsam o da yapacak.Ama benimde bazen yapmadığım gibi onunda bazen yapmadığı olabilir.Yani iki taraflı kaytarabiliriz.Ya da o dediğinde ben,ben dediğimde o yapacak diye birşey de yok.
Tamma hazırlamasını istemiş o da ya unutmuş ya da başka sebep.Ve büyük bir ihtimalle adam unutmuş.Kötü niyet olmasın.Sordu mu sorduysa ne cevap aldı bilmiyorum.
Oruçluysam orucum Allah a.Oruç sabır sükunet hoşgörü gerektirir.Sofra hazırlamaz ama o eksiği yardımı başka bir yerden kapatır.Veya telafi eder.
Yani demem o ki,birkez bu yapıldı diye hayıflanmanın onun annesi olmayacağım ve DANA diye hitap etmenin,daha doğrusu böyle bir teşbihte bulunmanın anlamı yok.Eşimde bazen beni gıcık ediyor ama ben de hep düşünürüm yedi mi yemedi mi.Bu benim anneliğim değil,tabiatım.Böyleyim ben.

Asla eş bi işin ucundan tutuyorsa şükredenlerden değilim.Ben yapıyorsam o da yapacak.Ama benimde bazen yapmadığım gibi onunda bazen yapmadığı olabilir.Yani iki taraflı kaytarabiliriz.Ya da o dediğinde ben,ben dediğimde o yapacak diye birşey de yok.
Tamma hazırlamasını istemiş o da ya unutmuş ya da başka sebep.Ve büyük bir ihtimalle adam unutmuş.Kötü niyet olmasın.Sordu mu sorduysa ne cevap aldı bilmiyorum.
Oruçluysam orucum Allah a.Oruç sabır sükunet hoşgörü gerektirir.Sofra hazırlamaz ama o eksiği yardımı başka bir yerden kapatır.Veya telafi eder.
Yani demem o ki,birkez bu yapıldı diye hayıflanmanın onun annesi olmayacağım ve DANA diye hitap etmenin,daha doğrusu böyle bir teşbihte bulunmanın anlamı yok.Eşimde bazen beni gıcık ediyor ama ben de hep düşünürüm yedi mi yemedi mi.Bu benim anneliğim değil,tabiatım.Böyleyim ben.

Umarım sizin dediğiniz şekildedir ve genelde yapan ama yapmadığı bir anına gelmiş bir durumdur. O zaman araları düzeldiğinde güzel günler olur. Ama konunun gidişatından ve konu sahibinin yaptığı bir kaç yorumdan ben öyle bir izlenim edinmedim. Ama umarım öyledir.

evet cok klasik :olamaz:

bu erkeklerin ezberi :bicak: bu konuda sıkıntımız yok tabi... Sen saldıysan o toplasın :eğlence:

ıyı de eşimden beklemeyıp, kimden bekleyeceğim :KK17: Haklısınız tabi :KK53: ama sonradan da kafamda bu soru dank etti..

Bende huzur kaçırmayı planlıyorum :sopa:

Ev işine yardımcı oluyor tabi o da söylenene söylene :ruh: Mesela boyumu aşıyor çamaşır ipleri balkona sen as diyorum mecbur kalıyor.. Astıktan sonra o ipleri bu haftasonu aşağıya çekeceğinden bahseder anlatır :olamaz: Yaptıgında benden temiz iş yapar yeri gelir :KK11: ama bu bencillik başka bişey değil..Umursamazlık, İnsanın önceliği eşi olmalı :işsiz: Unutulmaz ya :oops: Kısacası bu adamların sırtını sıvazlamaktan hep bunlar :tokat:

en azından tamam dediği için şükretmem gerekir gibi olmuş yorumunuz :KK70: Bunada şükür dedirtecek hale getirdiniz beni :KK60:

Benim babam mükellef sofralar kurardı bu bir; Ayrıca aileden öyle görmesek bile bu inceliği hak etmediğimiz anlamına gelmez bu iki, siz de bu işleri annenizin karnından doğduğunda bilmiyordunuz nitekim temizliği de yemek yapmayıda, öğrenmek zor değil bu üç, oldu paşam devam et ile bu devran devam etmez buda dört :KK64: Bende bundan sonra rahatımı bozmak istemiyorum :KK71:

Kafasına vura vura anlatmak istiyorum eşimin :KK30: bir kerede bizim gönlümüz hoş edilsin çok mu zor :KK57:

Ben fitlenmedim aksine sakinleştim Merak etmeyin :KK25:

Gecen görümcem iftarımıza eşlik etti, ''karına yardımcı olsana'' diye söylendi.. Keza annesi de öyle. Koca değil köşe minderi aldık sanki :cry:Bana yardımcı olmaya çalışması başka bişey ama merhamet ayrı şey:mad:

Paylasabilmek ne güzel :ıslık: Bende bundan bahsediyorum :KK28:

Korkmayın bu kadar :KK19:

Dün akşamdan itibaren anlamıştır zaten; elimde merdane ile karşılayıp beklemeye son :sinirli: :hamarat:iki smileye de hayır :KK48:

Aynen öyle hani iftarda gecikmesi falan tölore edilebilir duruma gelirdi de Ben yemeyeceğim diye kestirip atmayana kadar :kızgın: Bu kadar düşüncesiz davranabilecek biri de değil ki :oops:

Bende o kadar boş insan değilim Hanı kafatasımın içinde beynim var.. Biri bişey söyleyince tartıp bicip değerlendirebiliyorum :KK34: Kocayı da boşamam,ben sadece annelik figürünü boşluyorum artık :confused: Sakin olun dostum :KK31:
O zaman evlenmicektin güzelim evlilik böyle bir şey hayat müşterek evet ama herkes üzerine düşen görevi yapmak durumunda.Hiç kusura bakma arada jest istemen ok ona bir diyeceğimiz yok ama bu saatten sonra rahatımı bozamıcam gibi lüxü olmuyor insanın ne yazık ki.Neyse yaşa gör istediğin yorumu da yap başka diyeceğim yoktur sana.Mutluluklar dilerim

Back
X