Besledim büyüttüm sana verdim...

Eşinden yana çoook şanslısın...

Önemli olan bu..Gerisi hallolur gider..İnsan eşiyle mutlu olduktan sonra...

Kayınvaliden yaramaz çocuk gibi...

niye böyle yapiyor seninle ne alip veremedigi var ya ne bicim insanlar var anlayamiyorum. bu kaynanalar hep ayni. kendi kizlari kaynanalarina adimlarini atmazken gelinlerinin üzerine geliyolar. tabi kendi kizlarina bisey demezler yeterki onlar rahat olsun, söyledigin zaman onlarin kaynanalari kötü suratsiz derler... peki sen hic aynaya baktinmi nsl bi kaynana olduguna kendin nsl karar veriyorsun. canim bütün bunlara esin ne dedi yaninizdayken? sonradan sana bisey dedimi? kizdimi destekmi cikiyo? ama anladigim kadar esin senin arkanda.

maalesef aynı binada oturmanın sıkıntıları. hemen herkes, bu sorunları yaşıyor. canım benim,Allahtanki eşin seni anlıyor da,yoksa hiç çekilmezler kendini çok fazla yıpratma insanın başına ne gelirse sitresten gelir. onun için boş ver biraz vurdumduymaz olmak lazım, hoş ben yapamadım ama tavsiye etmek daha kolay geliyor Allah yardımcın olsun

aslında cok guzel konusmussun bazen bız sustukca üstümüze gelıyorlar eşin senı anlıyor ve cok şanslısın o konuda bırak iyilik yap sen elbet bır yerden karsılıgını bulursun kötülük kalbi karartır hep iyi ol kı kalbin aydınlık olsun RABBIM SABIR VERSIN...

Evet eşimden yana şanslıyım ama yinede annesi eşimi zaman zaman huzursuz ediyor eşim ortada kalıyor onada üzülüyorum... Bunları söylerken eşimde yanımdaydı ağzını açıp tek laf etmedi bazı lafarın arasına girdi eşimde arkamda bana destek oldu inşallah bu gözünü korkutur da bana karışmayı bırakır

Konuşmadım diye bu kadar çıktı üstüme oda şaşırdı ama haketmişti

Eşinden yana çoook şanslısın...

Önemli olan bu..Gerisi hallolur gider..İnsan eşiyle mutlu olduktan sonra...

Kayınvaliden yaramaz çocuk gibi...

Korkum o zaman eşimle aram sırf kaynanam için bozulursa çok üzülürüm.. Eşim bile söyler kendisine gel ortamızdamı yatıralım seni diye şımartılmak istiyor herkes etrafında dönsün

Allah yardımcın olsun. yalnız dikkat ediyorum da bu kaynana sorunu yaşayan arkadaşlar hep altlı üstlü oturuyor demekki bu durumu öncelikle değiştirmek lazım bana kalırsa. en iyisi uzakta oturmak. böylelikle ancak haberli bir şekilde gelip gider. ama sen güzel konuşmuşsun. gerekeni söylemişsin inş. mesajı almıştır k.validen

Şimdiki aklım olsa hayatta aynı apartmanda oturmayı kabul etmezdim ama şimdi beklemek zorundayım evimiz varken kiraya çıkamam bazen düşünüyorum keşke kirada olsaydım huzurum olurdum evin birşeyini bahane edip değiştirirdim

işte şimdi mesafe koyma zamanı yapman gerekeni yapmışsın nefretini kinini kusmuşsun..

şimdi mesafeni koyarsan bir daha aynı sorunlar yaşanmaz

ama yine size gelip gitmeler eşini doldırmalar başlarsa işte ozaman laçkalanır herşey

baskıcı tutumu sergileyerek mesafeni koy derim..

inşallah o da olur. herşeyin hayırlsı sen gerekeni yapmışsın için rahat olsun eşin de yanında en önemlisi bu. gerisini boşver. koca kadınlar kendi kızlarının davranışlarına bakmazlar gelini elin kızı gibi görüp kendilerine rakip görürler bende bunu anlamam.

Bende onu anlamıyorum evet yer gelince ben buyugum demisini bilir kızların kaynanas olunca yok efendm kızlarm cok ıyı gelın ama kaynana surat yapıyor gıdnce olur eee sen daha beterını yapıyorsun kadın kocamı dolduruyorsun bende gelmıyım sana o zaman... Bana diyorki senin annenin evi dolu dedem kısın gelir cunku burda evlerı yok dıye annen bakıyorsa sende bakacaksın dıyor bana... Sanki onun evı yok nasıl kıyaslama yapablıyor hayret edıyorum...

Kayınpederinizide birileri besledi büyüttü,kayınvalidenize verdi,

Damatlarınıa birileri besledi büyüttü,kızlarına verdi , aynı mantıkla...

Annelik-babalık;

Çocuklarının hayatlarına / geleceklerine ipotek koymak değildir.

Onların hayatlarını yönetmek değildir.

Kaprislerini, komplekslerini tatmin etmek değildir.

Anne-baba, çocukların hayatlarını geliştirmek için vardır.

Günümüzde, insanların yaşadığı en büyük çelişki,sorumluluklarını yerine getirmeden,hak istemeleridir.Kayınvalideler gelinlerine bırakın bir anne gibi davranmayı,bir büyük gibi davranmadan,hangi haktan,olması gerekenden bahsediyorlar anlamak imkansız.

Neyse ki eşiniz anlayışlıymış...

Allah yardımcınız olsun.

Evet bende aynen oyle soyledım babayda birileri büyüttü size verdi dedim... Senin eşin değerliyse benimki daha çok değerli dedim... Ben evimden çıktım kendime yuva yaptım dedim ilk önce benim ailem gelir dedim kimseyi karıştırmam yuvama... Kaynanam istiyor ki herşeyde hakkı olsun falan diye... Eşimi hep doldurur kaldı ki bayramda bile eşime ben ailemi görmee gidiyorum diye laf etti onlar gelmesi yakışırmış ilk önce yok ya dedim annemin annesi varken ilk önce burayamı gelcekti... Bu kadar bencil bir insan kaynanam malesef....
Kendi kızlar gelince onlar gibi anne yoktur hiçbir zaman çocuk dogurmaktab başka hiçbirşey bilmezler isyan ederler cocukları tekme tokat doverler ama onlar gıbı anne yoktur hiçbir zaman... Eltim cocugunun kıcına biraz vursa kıyamet koparır ne bıcım annesn der ama kızı yapsa gıkı bile çıkmaz... Bana demiyormu sen kızım gibisin orda cinlerim tepeme cıkıyor... Ben dedım kızın olamam senın sende dedım annem gıbı olamazsın bu lafım cok dokundu ona ama dayanamadım artık

sizin kayınvalideniz kızına yapılanları gelinine yapılmasını istemeyen türden

facede okudum bir yazıyı paylaşmak istiyoruym..

annenin oğlu ve kızı evlenmiş birileri tarafından soruluyor anneye, oğlun nasıl biriyle evli mutlumu diye

anne: yok yok öğlene kadar uyuyor oğlumu işe aç gönderiyor,pazar çarşı geziyor bir elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor tembelmi tembel oğlumda gelinimin ağzına bakıyor bir dediğini iki etmiyor yandık yandık komşu diye söylenmiş...

peki ya kızın nasıl mutlumu diye sorunca

anne: kızıım çok mutlu allahım bir damat verdiki sorma kızımı uyandırmıyor kahvaltı hazırlatmıyor öğlene kadar uyuyor, çarşı pazar geziyor para yağdırıyor kızıma,kızımın ağzına bakıyor bir dediğini iki etmiyor, elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor çok şanslı kızım çok demiş,,,

komşu: ee demiş gelinle kızın arasında yaşam farkı yok ama sen gelinden memnun değil, ama damadından memnunsun..
anne: o kızım buda gelinim diye tamamlamış.:18:

Çok beğendim :128:

eşin seni desteklediği anladığı için çok şanslısın.kaynananla da arana biraz mesafe koy çok sıcak olma çok da uzak durma.bu konuşmadan sonra dengeli davranırsan sana bulaşmaz gibi geliyor bana.nede olsa eşinin seni desteklediğini de gördü artık üstüne gelmez bence
sana son bir tavsiyemde eğer imkanın varsa ayrı eve çık ne kadar uzaksan o kadar rahat olursun

Bir arkadaşımda bunu sık sık anlatır..Çok hoş.....

Hep böledir bu işler görümceler kaynanalarına gitmez kaynanalarıyla geçinemez ise kaynana fenadır..
Kendileri melektir..
Kimse kendine kötü demez..
Aynı binada olmanız talihsizlik..
Eşinizin size sahip çıkması şansınız..
Ama o kadını emin ol oğluda susturamaz..
Başımdan geçti biliyorumm
Huylu huyundan vazgeçmiyor can çıkıyor huy çıkmıyor..
Yapcanız tek şey aynı binada şayet oturmaya devam ediceksiniz 3 maymunu oynucaksınız..
görmiceksiniz, duymucaksınız, konuşmucaksınız..
Kolay gele..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…