Beta hcg 1009

whiteeskimo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2023
6
1
1
26
Merhaba arkadaşlar vajinal ultrosonda keseyi tam goremedi kan testi istedi adetim 2 gün gecikti şimdi sonuçlara kendim baktim kan testimde beta 1009 sizce normalmi kaç haftalik hamileyim

Beta degerim böyle

Eklentiler

• IMG_20231011_234609.webp
    IMG_20231011_234609.webp
    4 KB · Görüntüleme: 82
Merhaba arkadaşlar vajinal ultrosonda keseyi tam goremedi kan testi istedi adetim 2 gün gecikti şimdi sonuçlara kendim baktim kan testimde beta 1009 sizce normalmi kaç haftalik hamileyim
2 gün sonra tekrar kan verin artışın 1.6 katı olması gerekiyor buna dikkat edin 2000 civarına geldiğinde beta kese daha net gözüküyor bu betada gözükmemesi normal. Hamilelik haftası son adet tarihinize göre hesaplanır.

Çok tesekkurler diş gebelik ve s gibi şeyler okudum korktum biraz 4 haftalik hamilelige gore bu deyer normalmi sizce

Çok tesekkurler diş gebelik ve s gibi şeyler okudum korktum biraz 4 haftalik hamilelige gore bu deyer normalmi sizce
Tek başına 1 beta hcg değeri pek bir şey ifade etmiyor aslında. 2 gün sonra artış yaklaşık 2 katı ise düzenli artıyor demek. Yani iyiye işaret. Böyle birkaç kere beta hcgye bakıyorlar. Sonra zaten kese, bebek, kalp atışı, ultrason ile takip başlıyor. Betaya gerek kalmayacak, sağlıksız bir durum olmadığı sürece. Bir de hamilelik boyunca internetten pek böyle şeyler okumamanızı tavsiye ederim. Belki sizde olmayan bir rahatsızlığı okuyup kendinizde varmış gibi yorumlayarak stres olabilirsiniz. Bir sürü bilgi kirliliği de var. O yüzden aklınıza takılanları doktorunuza danışmak daha iyi olur. Daha kese görememesi de normal beta 1500-2000 falan olunca görülür inşallah

dis gebelik bos gebelik hamile oldugunu ogrenen herkesin korkulu ruyasi sizi cok iyi anliyorum ben de cok panik yapmistim. tam 5. haftamda gittigimde doktor bebek gormeyi beklemiyoruz sadece dis gebelik va var mi kese iyi bir yerde mi ona bakacagiz deyip bakti cok sukur guzel yere tutunmus dedi sonra. 5 haftalikken ultrasonda 4 haftalik gordu ama hic panik yapmadim 7. haftada tekrar gittigimde hem kalbi duydum hem de ultrason tam 7 haftalik gosterdi. icinizi ferah tutun evham yapmak bu surecte pek iyi degil mutlu olun sadece :)

Haklisiniz aslinda cok tesekkurler cevap icin biraz rahatladim aslinda bu ikinci gebelim ama yinede biraz endiseliyim

Benimde ikinci gebeliğim beta 41 ile öğrendim 2.155 te kese göremedi. Salı günü tekrar gidicem bakalım aynı durumdayiz hemen hemen 🙈

Back
X