Beta hcg değeri başlarda iyi ilerleyip sonra yavaşlayanlar??

Trusk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2017
72
7
6
38
merhabalar arkadaşlar ben cleaksan iğne kullanıyorum beta hcg değerim 9 küsur iken 3 haftalıkken yaklaşık kullanmaya başladım.coraspirin folbiol ve progestan da kullannıyorum değerim başlarda güzeldi geçen pazartesi 1700 çarşamba ise 2139 çıktı yani yükselmede yavaşlama var 6. haftadayım şu anda.ve gerçekten korkuyorum doktorum sağlıksız ilerlediğini kürtaj olmam gerektiğini söylüyor.önceden bir hipoplastik sol kalp kaybım var 2 de kendiliğinden düşüğüm var ve bu 4. olacak bunu da kaybetmek istemiyorum.keseyi de gördük küçük de olsa ama cuma tekrar ölçüm yaptıracağım bir mucize olmasını bekliyorum artık.benm gibi olup sonradan düzelen var mı neler yaptınız merak ediyorum.

6.hafta da beta hgc artışı azalıyor zatn bildiğim kadarıyla keseyi gördkten sonra neden beta hgc yaptirdn ki artk gereği yok bekliceksin inslh guzl ilerler . Strese girme bak şimdi o yazıyı bulup sna aticam daha önce okumustm çünkü

Bak canm buldum 1200 üzeri değerler 72 saatte de 2 katı olabilirmiş rahat ol doktorunuda değiştir .

Normal gebelikte hCG düzeyleri nasıldır?
Döllenmeyi takip eden 8-9. günde hCG salınmaya başlar. Bu dönemden sonra kandaki düzeyi giderek artar. hCG’nin kan düzeyinin iki katına çıkması için geçen süre “ikiye katlanma süresi” (doubling time) olarak adlandırılır. Bu süre erken hamilelikte 2-3 gün iken daha ileri dönemlerde artış yavaşlar ve süre 4 güne kadar uzayabilir.

HCG düzeyi

İkiye katlanma
süresi

< 1200

48-72 saat

1200 -6000 arası

72-96 saat

> 6000

>96 saat

Doktorum düzenli olmadığını söylüyor kese göründü ama takibe devam edicem cuma tekrar ölçtürmeyi planlıyorum.

İki günde artışım 1700 den 2100 e çıktı bu yüzden normal değil diyor.5. Haftaya göre bu değer normal mi?

Sen bilirsin canm bence gereksiz . Bn ilk gittim 228 çıktı sonra gittim 500lü bir değer çıktı doktor artk gerekli değil kese görmeye gel dedi kese gördük kalp atışları için gel dedi öyle öyle ilerledi kaçıncı kez yaptiriyorsun bu testi sn?

İki günde artışım 1700 den 2100 e çıktı bu yüzden normal değil diyor.5. Haftaya göre bu değer normal mi?
Smdi bn ne desem yalan olur . Bn sadece değer 1000in üzerine çıktıktan sonra artış yavasliyormus onu biliyorum. Kesin sağlıklı diyemem ama kurtaj da olma yani bekle zaten kese de büyüme olmaz şekli faln bozulursa kurtaj olursun . Bence beklemeye değer bnmde gebeligm sıkıntılı bu üçüncü iğne kullanıyorum inslh guzl olur herşey snin içinde

Sıkıntılı derken şimdi hamile misin ?
Evet canm 15 haftalık . Yani sıkıntı derken öncesi br dusuk br kurtaj var genetk araştırma yapıldı pıhtılaşma olduğu için iğne coraspin ve progestan kullanıyorum gebeliği öğrendiğimden beri guzl ilerliyor çok şükür . :)

Anladım canım ilerlemen güzel devam etsin inşallah heterozigot mu problemin ?

ben 1 subatta yaptırdıgımda 4+3 4 bıseydı 404 cıkmıstı 5 gun sonra 6 subatta tekrar yaptırdım 2800 cıkımıstı yanı 5. haftada senınkıne yakın tabıkı 2 gunde 2 katına cıkmıs gıbı oluyor sende emın olmadan kurtaj falan olma bırden fazla doktorun gorusunu al. dusuk bıle olacaksa kanaman olsun emın ol. Burda ne hıkayeler okuduk. kese gorulmemıs ılac verelım vs denmıs gıtmıs dıger doktor gormus vs vs.. 2 3 doktora gorun. kanama olmadıgı surece bekle kalp atıslarını duyarsın ınsallah

ben 1 subatta yaptırdıgımda 4+3 4 bıseydı 404 cıkmıstı 5 gun sonra 6 subatta tekrar yaptırdım 2800 cıkımıstı yanı 5. haftada senınkıne yakın tabıkı 2 gunde 2 katına cıkmıs gıbı oluyor sende emın olmadan kurtaj falan olma bırden fazla doktorun gorusunu al. dusuk bıle olacaksa kanaman olsun emın ol. Burda ne hıkayeler okuduk. kese gorulmemıs ılac verelım vs denmıs gıtmıs dıger doktor gormus vs vs.. 2 3 doktora gorun. kanama olmadıgı surece bekle kalp atıslarını duyarsın ınsallah
Kalp atışını duyduktan sonra kaybederim diye de çok korkuyorum.bol bol dua edelim bu gece inşallah kabul olur.b
Cleaksanı günde 2 ye çıkaralım için rahat edecekse dedi doktorum.ben de öyle yapıcam.belki tutunabilir.hala umudum var.

Gebeliginiz devam etti mi çok merak ediyorum açıkçası çünkü ben de aynı durumdayım

Back
X