• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beta Hgc 145 ken kese görülebilir mi Acill cevap bekliyorum. Çok şaşkınım

nedensizzzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Ekim 2025
13
5
1
33
Merhaba 16(Ekimde) beta değerim.(44.37) 19(Ekim) dün kan testi vermeden muayane etti acil doktoru. Vajinal istedi kabul etmedim. Karından bakalım dedi. Kesemi emin değilim keseye benzer birşey var dedi. Ama şekli bozuk dedi. Hiçbirşey sormaya fırsat vermedi zaten. Bende malesef soramadım tartışmamak için bir iki soruda hemen celalleniyorlar çünkü buda onlardandı. Yarın randevu alıp doktora gitmemi söyledi. Sanki hemen randevu alabiliyoruz. Beta vermiştim. 2 saat sonra değer çıkınca çok şaşırdım 145 çıktı bu değerle kese görülmesinin imkansız olduğu yazıyor heryerde anlamış değilim. Yarın sabah acilden tekrar giricem şuan uyuyamıyorum zaten . Sadece yaşayan varmıdır diye sormak istedim.

Merhaba 16(Ekimde) beta değerim.(44.37) 19(Ekim) dün kan testi vermeden muayane etti acil doktoru. Vajinal istedi kabul etmedim. Karından bakalım dedi. Kesemi emin değilim keseye benzer birşey var dedi. Ama şekli bozuk dedi. Hiçbirşey sormaya fırsat vermedi zaten. Bende malesef soramadım tartışmamak için bir iki soruda hemen celalleniyorlar çünkü buda onlardandı. Yarın randevu alıp doktora gitmemi söyledi. Sanki hemen randevu alabiliyoruz. Beta vermiştim. 2 saat sonra değer çıkınca çok şaşırdım 145 çıktı bu değerle kese görülmesinin imkansız olduğu yazıyor heryerde anlamış değilim. Yarın sabah acilden tekrar giricem şuan uyuyamıyorum zaten . Sadece yaşayan varmıdır diye sormak istedim.
Mümkün değil kuzum, vajinal ultrasonla minimum 1500, karından ultrasonla da 3000 üzerinde olması lazım. Acile gidince doktor mecbur muayene edecek. O gördüğü kist de olabilir. Yani mümkünse gebeliğin ilk dönemlerinde vajinal baktırma, burada birkaç kişinin kötü tecrübelerini okudum.

Bana zaten
Mümkün değil kuzum, vajinal ultrasonla minimum 1500, karından ultrasonla da 3000 üzerinde olması lazım. Acile gidince doktor mecbur muayene edecek. O gördüğü kist de olabilir. Yani mümkünse gebeliğin ilk dönemlerinde vajinal baktırma, burada birkaç kişinin kötü tecrübelerini okudum.

Bu arada istanbulda olan bir eğitim araştırmada yaşıyorum bu durumu. Ama peki bana gösterdiği neydi anlamadım ay gibi birşey gösterdi şekil olarak ve 9. Milimetre falan dedi asistanına 🥺
Ne olduğunu bilemeyiz kese değildir ama rahim kalınlığına bakıyorlar ordan da hamilelikle ilgili yorum yapıor doktorlar ona bakmıştır belki

Ne olduğunu bilemeyiz kese değildir ama rahim kalınlığına bakıyorlar ordan da hamilelikle ilgili yorum yapıor doktorlar ona bakmıştır belki
Hiç anlayacağım birşey konuşmadıki kese bozuk gözüküyor dedi. Ama ilkde kese gibi duruyor dedi. Saglık bakanlıgını aradım 1 saat once durumu anlattım arastırılamsını istedim.

Şuan kızım tedavi görüyor o hastanenin çocuk bolumunde. Zaten ilk kanı verdiğim hastaneden enfeksiyon kaptığından şuan buradayız. Bir haftaya yakın sürecek gibi onun için burda bakayım dedim ona göre hareket edeyim diye.
Acilde hamilelikle ilgili çok ilgili olmuyorlar genelde kanama vs bir durum yoksa ondan sordum

Benim 555'te gözüktü kesem karından
Ben az once tekrar girdim farkı doktor vardı beta güzel saglıklı artmış dedi. Dedim muayane yapar mısınız bu değerle ben ultrason bakmam dedi. Ama aksam bakıldı burda dedim gören varsa bilemem ben göremem bu değerle dedi. Kese bozuk denildi dedim. Üstten konustu geçiştirir gibi bozuksada düzelir dedi 2 gün sonra tekrar kan ver dedi . Ben anlamıyorum gerçekten sorun kimde şuan. Dünkü doktoru savunmadı geçiştirdi farklı seyler deyipte ben bakmam dedi bu değerle 1000 olsun öyle gel dedi. Bu olaydan birşey anlayan varmı ben anlayamadım da

Ben az once tekrar girdim farkı doktor vardı beta güzel saglıklı artmış dedi. Dedim muayane yapar mısınız bu değerle ben ultrason bakmam dedi. Ama aksam bakıldı burda dedim gören varsa bilemem ben göremem bu değerle dedi. Kese bozuk denildi dedim. Üstten konustu geçiştirir gibi bozuksada düzelir dedi 2 gün sonra tekrar kan ver dedi . Ben anlamıyorum gerçekten sorun kimde şuan. Dünkü doktoru savunmadı geçiştirdi farklı seyler deyipte ben bakmam dedi bu değerle 1000 olsun öyle gel dedi. Bu olaydan birşey anlayan varmı ben anlayamadım da
Ultrason fotoğrafı var mı benimkini atayım, 555 ile olan ultrason buydu

Eklentiler

• IMG_1967.webp
    IMG_1967.webp
    41,1 KB · Görüntüleme: 29
Biraz daha bekleyin bence. Bide sağlık bakanlığını neden aradığınızı anlamadım
145 le bakması ve emin değilim demesi bana garip geldi. Böyle geniş kapsamlı bir eğitim araştırma hastanesinde Bu şekilde doktor görünce şaşırdım. Ve aradım sağlık bakanlığını. Ertesi gün başka meslek taşı arkasında bile durmadı savunmadı yaptıgı doğru tabikide demedi. Ve yanlış da demedi geçiştirdi beni dahada o doktora olan güvenim sarsıldı. Eğer yaptıgı işlem doğru olsaydı bana kesin doktordan iyimi bileceksin falan derdi. Sadece (Ben bu değerle ultrason yapmam) yapanın kendi sorunu ben bakmam 2 gün sonra testi tekrarla 1000 olsun ozaman gelirsin bakılır dedi. Şuan birşey görünmez dedi. Ama öteki hemen karından aldı vajinalı kabul etmediğimde . Oda diyebilirdi vajınal istemiyorsan ultrason yapamayız erken daha diye. İşte anlamadığım noktası bu zaten.

Back
X