Beta sonucum..

Öyle gözüküyor aynı yerde mi baktırdınız
Ama üzülmeyin lütfen düşükler genelde sağlıksız olan gebelikler
Aynı yer değil ama zaten aradan geçen 3 güne rağmen bu kadar fark normal değildir. Bu kanamaya zaten normal olmasını beklemiyordum.
Şimdi süreç nasıl olacak kendi kendine mi düşecek kesem

Aynı yer değil ama zaten aradan geçen 3 güne rağmen bu kadar fark normal değildir. Bu kanamaya zaten normal olmasını beklemiyordum.
Siz yine de bi doktora gidin içerisinin temiz kaldığından emin olun. sonra parça kalıp rahme yapışıyor gebeliği engelliyor

Bugün gittiğimde zaten kesem yokk sac hepsi yerindeydi
Çok geçmiş olsun Peki yerindeyse doktor demedim mi kanama alanı var yada düşük yapıyorsun diye yani kesen yerinde ama büyümüş mü diye betaya göre karar verilmez ki kesen görünmüş sonuçta yani doktor ne dedi?? Kese varsa kürtaj şart içerde parça kalma ihtimaline karşı doktor bu bilgiyi verir zaten

Sağol canım. Valla bir şey demedi ultrasonla bakıyor kese normal diyor yerinde diyor yolk sac var diyor betaya bakalım bir de artmış mı dedi artmışsa sağlıklıdır artmamışsa sağlıksızdır dedi
Yarın 11 de gideceğim sonuç için bakayim ne diyecek kendi doktorum yurt dışında şansıma
Sence beta önemli değil mi? Bilmiyorum

Tamam da canım keseyi ilk kez mi gördü yani sanki sen önceden görülmüş demişti bak kese ilk görünür doktor ölçer atıyorum 6mm der sonra kontrole çağırır kese büyümüşmü yada bebek oluşmuş mu diye ve ordan anlaşılır devam edip etmeyeceği sana bunların bilgisini nasıl vermez anlamadım geçende bir sorun yaşamıştın bence doktoru değiştir kese göründükten sonra değere artık bakılmaz kese ya büyür ya büyümez bebek ya oluşur ya oluşma bu anlaşılır ikinci kontrolde senin keseni kaç defa gördü bu doktor ?? Yerinde olsam şikayet ederim nasıl doktor bu

Sen en baştan bir anlatsana canım tarih tarih yaz ne zaman gittin ilk kese görüldüğü sonra tekrar ne zaman gittin doktor ne dedi sana ultrason kagıdı vermiş olması gerek onda bile yazar kese boyutu ve haftan

Sen en baştan bir anlatsana canım tarih tarih yaz ne zaman gittin ilk kese görüldüğü sonra tekrar ne zaman gittin doktor ne dedi sana ultrason kagıdı vermiş olması gerek onda bile yazar kese boyutu ve haftan
Canım 26 haziranda kesemde yolk sac görüldü daha erken bebek henüz görünmez dedi doktorum geç döllenme dedi. Ultrason kağıdında 10.5 mm yazıyor Vajinal ultrason.
(Femara muadili letrasan kullanarak yumurtlama takini yapılarak gebe kalmıştım, yumurtlamamın geç olduğunu doktorum söylemişti.)
26 hazirandaki randevudan sonra doktorum yurt dışına gideceği için bana 7 temmuza randevu verdi, kanaman lekelenmen olursa da bir doktor ismi söyledi ona muayene ol dedi.
Benim pazar günü 29 haziranda lekelenmem oldu, devlet hastanesi acilindeki doktor muayene etti beta baktırdı 4000 çıktı, haftaya göre uyumlu dedi, Vajinal olarak keseyi 0.829 cm ölçmüş. Yolk sac yerinde bebekte yavaş yavaş oluşuyor dedi lekelenmen yerleşme kanamasıdır korkma dikkatli ol dedi progestan verdi ve kan uyuşmazlığım olduğu için kan uyuşmazlığı iğnesi yaptı.
Peogestan dan sonra daha bi lekelenmem arttı sonra kanamaya çevirdi.
Dün 1 temmuzda gittim tekrar acile, yoğun kanamam var dedim. Ultrasonla baktı karından baktı bu sefer keseyi de yolk sacı da gördü, olumsuz bir şey yok dedi. Çok ilgilenmediler kanama alanın yok kese yukarıda bebek henüz oluşmadığı için yorum yapamıyoruz bebek olsa kalp atışı olmasa falan düşük deriz ama bu durumda yorum yapamıyoruz dedi. Kanamayı bilemiyoruz dedi. Dinlen fitile devam et dedi gönderdi.
Bugün de doktorumun önerdiği doktora gittim kadın muayene etti karından ultrasonla keseyi de yolk sacı da gördü kanama alanı göremiyorum olumsuz bir şey göremiyorum dedi. E kanamam neden oluyor dedim bilemiyorum dedi erken gebelik henüz bebek oluşmamış yorum yapamıyorum dedi. Bazen sular seller gibi kanama olur ama sağlıklıdır bazen tam tersidir dedi. En son betan 4000 çıktı şimdi tekrar bakalım 8-9 olması gerekiyor eğer düşükse sağlıksız olarak düşüneceğiz dedi, betada bugün 2500 çıktı yarın tekrar 11 de gideceğim.

Bugün ölçtüğünde karında bilmiyorum ne dedi zaten çok ağlıyordum üzgündüm hatırlamıyorum. Ultrason kağıdı da vermedi

Canom bak ilk kesen 10mm çıkmış sonra 82mm çıkmış bu kese boyutunda bebeğin çoktan oluşmuş ve kalp atışının dahi duyulmuş olması gerek benim kesem 8mm idi ilk ve kalp atışı da aldık yani yolksac da var diyorsun varsa bebek kesin oluşmuştur bu durumlarda betaya bakmaz doktorlar yani bence ya hastanenin ya doktoru değiştir evde boşuna bekleme git hastaneye yatırsın düşük iğneleri var yapsınlar bak kesesi daha görünmeyen arkadaşım bile 3 gün hastanede yatmıştı senin görünmüş sorun yok diyorlar ama kanama var zaten kanamanın olması büyük bir sorundur gebelikte bişeylerin ters gittiğini gösterir bak benim 6 haftalıkken kalp atışı aldığım gün 3 4 damla pembe lekelenmem oldu direk doktorumu aradım bana artarsa kanama direk hasateneye gel yatışını yapalım dedi ki çok şükür devamı gelmemişti yani kanama hafife alınacak bişey deil o doktorları şikayet et ne demek sorun yok kanama varken ?? Sana ve bebeğine yazık birde nerde yalıyorsun hastane var mı başka?

Bazıları kendi düşürüyor bazen kürtaj gerekiyor ama doktor kontrollü olmak iyisi çünkü metanın sıfırlanmasını kontrol ediyor doktorlar beta düşene kadar belirtilerinin devam eder bir doktora gidin bence belki başka bir müdahalede bulunabilir

benim ilk gebeliğimde de böyle olmuştu çok fazla kanamam olmasına rağmen doktor içerde kanama yok kese etrafında yok diyip beni yollamıştı 3 gün üst üste acile gittim fazla kanamam var diye ne yatırdılar ne birşey 4.gün kusmalarla beraber bebeğimi evde düşürdüm tekrar hastaneye gittiğimde içerde parça kalmış diye kürtaj da oldum çok bilinçsizdim nasıl yatırmaz yollar anlamış değilim aradan 6 yıl geçti ama en büyük pişmanlığım o ara insan üzülüyor strese giriyor malesef birşey gelmiyor aklına

Yani canım gittiğin hastane ve doktor iyi deilim yukarda da yazdım iki hafta önce 3 4 damla pembe kanamam oldu doktor direk artarsa gel yatış yapalım dedi ve ben doğuda yaşıyorum özel hastane ama özel demeye bin şahit ister yine de ilgilendiler seninde kötü olmuş benim arkadaşımın da kanaması hep oldu kaç defa Hastanede günlerce yartı ve bebeği düşmedi yani madem kese bebek iyi deniyor bir müdahale gerekiyor kese etrafında kanama alanı olmasa bile doktorum kanama olması bir düşük riskidir demişti

bende doğuda yaşıyorum bana da aynı sizin dediğiniz gibi hastane demeye bin şahit gerekir dediğimiz bir doktor yolculuk yapabiirsin dedi o kanamayla sonra gittiğim yerde oldu malesef

Öncelikle çok geçmiş olsun düşük yapıyorsunuz muhtemelen ben iki ay önce kürtaj oldum psikolojisini biliyorum ilk lekelenmemde doktoruma yazmıştım hemen en yakın hastaneye git dedi ben de durmadan hemen gittim oradaki doktor iki hafta önce bebeğimin öldüğünü söyledi bence ertesi gün kendi doktorumda kürtaj oldum. İlk muayenede ağlamaktan konuşamadım Hastaneden ağlayarak çıktım tüm yolu ağlayarak yürüdüm çok kötü bir histi ama her kötü şey gibi bu da geçiyor. Düşük sağlıksız gebeliklerde olurmuş ilerlese bile bebeğin doğma ihtimali olmayacaktı ya da Allah korusun hasta olacaktı Rabbim her şeyin en iyisini bilir daha büyük acılardan koruyor bizleri. Böyle düşünün üzüntünüze teselli olsun. Beklemeyin hemen güzel bir hastanede müşahede altına alınmak güzel bir kontrol edilmek isteyin doktor ihmaline gelecek konu değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…