Beyaz Ayakkabıların Temizliği

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.731
27.831
48
Clean-White-Shoes.png




Günlük hayatta özellikle yazın tercih ettiğimiz beyaz spor ayakkabılarımız maalesef ki en ufak bir çarpma ile yada birkaç kullanımla kolayca kirleniyor.Hepimiz beyaz spor ayakkabılarımızın ya da beyaz ayakkabılarımızı nasıl kolay bir şekilde temizleyebilirizin formüllerini araştırmışızdır.Çabuk kirlenebildiği gibi en kolay temizlenebilen ayakkabılardır beyaz spor ayakkabılar..

Beyaz ayakkabıları kolay temizlemenin bir kaç yolu var.Sizler için en kolay beyaz ayakkabı temizleme yollarını bu yazımızda sunuyoruz


 
Bez_ayakkabi_nasil_temizlenir.jpg


*İlk pratik yöntem için gerekli olan tek şey beyazlatıcılı bir diş macunu ve canvas bir bez. Beyaz spor ayakkabınızı önce beyazlatıcı özellikli diş macunu ile silin daha sonra kuru bir bez ile tekrar kurulayın. Diş macununun beyazlatıcılı olması hem lekenin çıkmasında hem de beyazlaşmasında ekstra yardımcı olacaktır.

*Bir çok kişinin kurtarıcı olarak kullandığı karbonat beyaz ayakkabının temizlenmesinde de oldukça etkili. Diş macunu yeterince etkili olmadığı bir leke var ise karbonatlı bir suyu denemekte fayda var. 2 yemek kaşığı karbonatı sıcak su ile karıştırıp bir bez yardımı ile leke olan bölgeye uygulayın bez ile lekeli bölgeyi ovduktan sonra iyice duruladığınızdan emin olun. Ayakkabıyı güneş gelmeyen bir yerde kurutmaya dikkat edin karbonatın ardından güneş ayakkabınızda sararmaya yol açabilir.

*Bu seçeneklere ek olan yaygın olarak kullanılan ve kolay ulaşılabilen hızlı çözümlerden birisi de bulaşık deterjanı ile denemek. Şöyle ki sıcak suya bir kaç damla bulaşık deterjanı ekleyin ve karıştırın, bu karışımı lekenin üzerine direkt uygulayarak ovun daha sonra hiç deterjan kalmayacak şekilde yıkayın ve kurulayın, fakat bu işlemde bezin saten ya da ipekten olmaması gerekmektedir.

*Bir diğer pratik çözüm ise silgi! Silgi ile beyaz spor ayakkabılarınızı temizleyebilirsiniz, ayakkabınızın sayası sentetik kumaştan ise lekeleri silgiyle ovabilirsiniz. Temizlenmesi en zor kumaş çeşitlerinden olan süet kumaşı ise önce bir fırça yardımı ile temizledikten sonra tekrar silgi ile ovduğunuz takdirde tertemiz bir sonuç alacaksınız

*Son olarak aseton da ojelerde olduğu kadar lekelerde de etkili, fakat bu yöntem diğer yöntemlere göre biraz daha riskli ve leke oluşumuna yol açabilir. Yine de hızlı bir çözüm olarak pek çok kişi tarafından uygulanmakta, ojeler için kullandığınız klasik bir asetonu pamuğa dökün ve lekenin üzerini ovun fakat uyguladığınız alanının bembeyaz renkte ayakkabıya ait herhangi bir deseninin bulunmaması önemli. Beyaz ayakkabınızda aseton uyguladığınız alana ardından bebek pudrası veya vazelin ile de silmelisiniz aksi takdirde ayakkabınızda yırtılma veya çatlama ile karşılaşabilirsiniz.
 
Ben beyaz kalıp sabunla temizliyorum oda pırıl pıril oluyor bağcıklarida cikarıp ayriyeten sabunluyorum bembeyaz oluyor
 
X