beyaz çamaşirlarim beyazlaşirmi, yada beyaz boya varmidir:(

ice floe

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2010
3.306
1.924
448
Bir suru beyaz camasim grilesti. Nasil beyazatirim bilgisi olan varmi.
Elma sirkesi, karbonat, asprin okudum netde. Bunlari deneyen varmi, yada baska onerisi olan varmi.

Bir suru beyaz camasim grilesti. Nasil beyazatirim bilgisi olan varmi.
Elma sirkesi, karbonat, asprin okudum netde. Bunlari deneyen varmi, yada baska onerisi olan varmi.

beyaz çamaşılarını renklilerle beraber yıkamıyosun dimi onlar beyazların rengini değiştiriyo. beyazları makinede 40 ya da 50 derecede yıka makineye deterjan koy su alırkende deterjan bölümüne biraz çamaşır suyu dök beyazlar hepsi tekrardan

Yok canim renklilerle asla karistirmiyorum. Camasir suyuda kullaniyorum.
Benim beyazlar zamanla grilesti. Esime tozmatiz deterjanlar allerji yapiyor, mecburen sivi deterjan kullaniyorum, sanirim oda beyazlatmada cok etkili degil.
Toz deterjanlar zaten baya bi zarariymis, dogal yasam hakkinda konferans dinlemistim, nano teknoloji kullaniliyor beyazlatmiyor beyaza boyuyor deniyordu.
Camasrlarda daha eskimedi atmaya kiyamiyorum, ama yikayinca asmaya utaniyorum, ne yapsam bilemedim

Beyazlari haftada ya da ayda bir deterjan çamaşır suyu ve yarım kalıp beyaz sabunla 60 ya da kuculebilecek bi sey yoksa daha fazla isida yıka
Su alıp isininca makineyi kapat sabaha kadar kalsın öyle
Sabah yika
Hem beyaz sabun alerji de yapmaz
Beyaz sabunu camasirlarin arkasına iki üç yere bölüp koy ki makina sabunu dışarı atmasin

Peki bu uygulama normal yikama icinmi yoksa grilesenleri acarmi?

Peki bu uygulama normal yikama icinmi yoksa grilesenleri acarmi?

Çamaşır suyunu bol koyarsan açar merak etme
Dün yaptım benim de grilesen bi kaç parça camasirim vardı sakız gibi oldumiss gibi de sabun koktu
Ben bir çay bardağı çamaşır suyu döküyorum
Tabi çamaşır fazlaysa biraz daha artir miktarı

Ayy cok fena gaza geldim sagol canim insaalah acil denemem lazim.

hacı şahir beyaz sabun beyazlatmada son çare.tüllere grileşen tüllere birebir.sabunlayıp suda bekletıp yıkayacaksın.dier çamaşırlar için de tavsiye ederim.o kadar ürün var ki halbukı arap sabunu beyaz sabun ve klasık çamaşır suyu bır bayana yeterli salıklı bir temizlik için:))ama dayanamıyoruz napalım öyle albenili ki temizlik reyonları gözler dönüyor ve zorlu bir yarıştayız kım daha temiz diye:))

Cok tesekkur ederim canim onerin icin,
Ben pek desinler diye yapmam temizligimi yani o yarista yokum deterjana hele cok sogugum cunku anksiyetem var birde obsesifim takintim hastalik, hastalik hastasiyim yani, o yuzden ya bisey olursa ya zarari olursa diye hep dogal olanlardan yanayim, bide kuzularimi dusunerek tai
Onerilerinde dogal oldugu icin coook makbule gecti ama camasir suyu dogallikta onerilmiyor galiba.

Mesela sirkeli suyla toz alirim, cam silerim, yerleri silerim.
Yumusatici kullanmam, hazir corba v.b. eve sokmam,
Lavabolarin borularini karbonat ve sirkeyle acarim,
Makne iclerni sirke ve sodayla yikatirim temizlenmesi icin,

Sizlerinde bildikleri varsa paylasirsaniz sevinirim

Ne kadar güzel tatlım her şeyin en doğalına kaçmışsın :) Acaba lavaboları nasıl karbonat ve sodayla açıyorsun_? Makineleri nasıl temizliyorsun_?

Ne kadar güzel tatlım her şeyin en doğalına kaçmışsın :) Acaba lavaboları nasıl karbonat ve sodayla açıyorsun_? Makineleri nasıl temizliyorsun_?

Lavabo giderine 1 su bardagina yakin karbonati dokuyorum, ustunede 1 su bardagi elma sirkesi, foşur foşur kayniyor sanki. 10 dk bekleyince ustune 1 lt kadar kaynar su dokuyorum.

Bulasik ve amasir makinesinin ici temizlensin diye 1 su bardagi elmq sirkesi 1 cay bardagi karbonatla bos olarak yikiyorum.
Yada 1 su ardagi limon tuzu olabilir, yada 1 su bardagi camasir sodasiyla yikanabilir.

Caydanlik kirecleri icinde limon tuzu kullaniyorum. Bunu yeni ogrendim
Caydanligi suyla dolduruyorum, icine 7-8 parca limon tuzu atiyorum. Gece yapiyorum bunu sabaha caydanlik piril piril

Koltuklarima cay kahve dokulunce karbonat serpiyorum ustune elma sirkesi, bi 5 dk sonra ustune nisasta dokuyorum kapatacak sekilde. İcindeki cayi kahveyi nisasta emiyor ve sarariyor.nisasta tortu gibi olunca supuruyorum. Krem rengi koltuklarimda bile sonuc mukemmel.

Halilari azen karbonat serpip fircalarim. Leke oluncada cabuk cikiyor.

Krem deri sandalyelerimi karbonat ve sirkeli suyl silerim

Buzdolabimi karbonatla silerim.

Halilarimi, sirke, karbonat, beyaz sabun karisimiyla silerim, yikarim, beyaz kapilarimda ayni sekilde.

Laminantlarida arap sabunu yada, sirke-karbonat-limon tuzuyla silerim.

Ocagimi sirke ve karbonatla ovarim, 3 ayda bir bazen cif le ovarim.

Balik tavami turk kahvesiyle ovarim, sonra bulasik deterjaniyla yikarim, kokuda kalmaz.

Cok abarttim galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…