Ne kadar güzel tatlım her şeyin en doğalına kaçmışsın :) Acaba lavaboları nasıl karbonat ve sodayla açıyorsun_? Makineleri nasıl temizliyorsun_?
Lavabo giderine 1 su bardagina yakin karbonati dokuyorum, ustunede 1 su bardagi elma sirkesi, foşur foşur kayniyor sanki. 10 dk bekleyince ustune 1 lt kadar kaynar su dokuyorum.
Bulasik ve amasir makinesinin ici temizlensin diye 1 su bardagi elmq sirkesi 1 cay bardagi karbonatla bos olarak yikiyorum.
Yada 1 su ardagi limon tuzu olabilir, yada 1 su bardagi camasir sodasiyla yikanabilir.
Caydanlik kirecleri icinde limon tuzu kullaniyorum. Bunu yeni ogrendim
Caydanligi suyla dolduruyorum, icine 7-8 parca limon tuzu atiyorum. Gece yapiyorum bunu sabaha caydanlik piril piril
Koltuklarima cay kahve dokulunce karbonat serpiyorum ustune elma sirkesi, bi 5 dk sonra ustune nisasta dokuyorum kapatacak sekilde. İcindeki cayi kahveyi nisasta emiyor ve sarariyor.nisasta tortu gibi olunca supuruyorum. Krem rengi koltuklarimda bile sonuc mukemmel.
Halilari azen karbonat serpip fircalarim. Leke oluncada cabuk cikiyor.
Krem deri sandalyelerimi karbonat ve sirkeli suyl silerim
Buzdolabimi karbonatla silerim.
Halilarimi, sirke, karbonat, beyaz sabun karisimiyla silerim, yikarim, beyaz kapilarimda ayni sekilde.
Laminantlarida arap sabunu yada, sirke-karbonat-limon tuzuyla silerim.
Ocagimi sirke ve karbonatla ovarim, 3 ayda bir bazen cif le ovarim.
Balik tavami turk kahvesiyle ovarim, sonra bulasik deterjaniyla yikarim, kokuda kalmaz.
Cok abarttim galiba