- 3 Temmuz 2018
- 4.044
- 17.697
- 208
- Konu Sahibi berlin8982
-
Hadi inşallah gülümHaha beybim delirdin mi sen?
Mesela defnesyonu ele alalım.
Düşme kavramını biliyor. Fakat idrak edemiyor değil mi...
Düşmeyi bilmesine rağmen balkonda bırakabiliyor musun onu? Hayır. Düşebilir çünkü.
Ama baktığın zaman düşmek nedir bilir.
Demek ki çocuklar bilirler ama idrak edemezler. Anlayamazlar.
Yani çocukken onu çalmanın günah olduğunu ezberlemişsindir. ama anlamamışsındır. Idrak edememişsindir. Çünkü cocuksundur.
Olabilir yani defnesyonun ne kabahati var manyak misin
Ayrıca ben de tarlalardan meyve çalardım.
Komşunun meyvesini çalmak kulağa daha masum geliyor. Evet ama özünde aynı şeydir.
Ve meyve çalmayan cocuk yoktur. Istenmeyen bi şey ama o meyvenin tadi başka seyde de yoktur hani.
Burda büyükler ya da mal sahibi hakkını helal etmek zorunda bence.
Allahın affediciginden ise hiç şüphen olmasin.
Defnesyonu da karıştırma ❤
Şu an bu pişmanlığı yaşamanız bile büyük ve güzel bir şey.Herkese selam,
umarım hayatınızda herşey yolundadır .
Allah kimseye dermansız dert vermesin diyerek ;
Kaç zamandır beni rahatsız eden , son zamanlarda da aklımdan hiç çıkmayan bir konu için fikrinize , yorumunuza ihtiyaç duyuyorum ;
Şu anda 31 yaşında , haram -helal olayına çok inanan , ve buna çok dikkat eden , sahipsiz herhangi bir şeyi bile almayan bir insanım . Yani olması gerektiği gibi aslında .
5 ya da 6 yaşındayken , eski oturduğumuz mahallede bir bakkal vardı . Ben aslında bunun güzel birşey olmadığını bildiğim halde o bakkaldan 1 tane beyaz çikolatalı gofret çaldım! Hatırladığım kadarıyla , günah -sevap kavramlarını bilmiyordum belki o zamanlar ama ayıp ya da yasak , yapılmaması gerektiğini o yaşta biliyordum .
ve o bakkal tabii ki benim karnıma , tişörtümün içine sakladığım(!) çikolatayı gördü , bakkalın o bakışını bugün gibi hatırlıyorum bana hiç bir şey demedi ama
Eve dönerken o çikolatayı bir güzel yedim bide.
Büyüdükçe bu olay benim içimde büyüdü .
kendim anne oldum , şimdi ya benim yediğim o ‘haram’ benim çocuğumdan çıkarsa ? düşüncesi ile içten içe yiyorum kendimi .
Başıma her olumsuzluk geldiğinde aklıma yediğim o çikolata geliyor .
o market kapanmış . Sahibinden helallik almak istedim .
Ne yapmam gerek ? Ulaşamıyorum .
Diyelim ki bir şekilde o bakkalı bulsam , anlatsam , özrüm kabul olur muydu ki ? Ya da böyle gıyaben de yapılmaz sanırım böyle şeyler .
Çok kafama takıyor ve utanıyorum
Var mı bu konuda yapılması gereken bir şey ?
Sizin yine yaşınız küçükmüş bu kadar kendinizi üzmeyin.
O kişiye ulaşma şansınız yok icinizden de atamiyorsaniz bir yere bunun affı niyetiyle sadaka verebilirsiniz.
Ben yaşım 10 kadarken arkadaşımın bebeğini calmistim. Cahillik yani. Sonra benim de en sevdiğim bebeğim kayboldu resmen karma oh olmuş bana hak etmişim
Yaaa üzüldüm civcivciğe ama bu iyi niyetten olmuş.yine o yaşlarda belki 1-2 yaş büyük bir tane de civcivin ölümüne sebep olmuştum .
kıştı . Ya da hava soğuktu hatırlamıyorum , çok üşür diye sarmıştım gece üşümesin diye .
havasız kalmış
Yahu ben burda ay ne kadar insanım tavrı takınsam neeee takınmasam ne . Bana faydası ne yani .Gerçekten cocuk akli ile yaptiginiz birseyin bedelini yetiskin olarak hatta sana degil, hiç alakasi olmayan cocuguna ödeten bir dine inanmak istiyormusun?
Bana biraz ego kasmasi gibi geldi konu dogrusu. "Bak ben ne kaa iyiyiim, cocuk halimle çaldigim gofrete bile takilirim"
Hani gece uyuyamadiginda, hayatinda yaptigin tüm utanilcak yada rezil oldugun zamanlar serit gibi gözün önünde geçtiginde, bununda geçmesini anliyorum. Ancak insan en fazla utanir, bedeli cocugumdan çikarmi düsünmez.
Ben de inanmıyorum , inanmak istemiyorum ama hani denir ya bazen ‘en sevdiğinden çıksın ‘filan . Kimseye böyle beddua etmedim ama eden var mı var .sadece bu çikolata olayı da değil galiba .Cocukken akli balig olmadiginiz bir donem yaptiginiz bir sey niye cocugunuzdan ciksin? Dahasi herhangi bir sucumuzun cezasi niye cocuklarimizdan ciksin, ben bunu anlamiyorum. Benim yaptigim bir hata yuzunden cocugumu cezalandiran bir sisteme inanmiyorum.
Yahu ben burda ay ne kadar insanım tavrı takınsam neeee takınmasam ne . Bana faydası ne yani .
Fikrinize saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum .
belki kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim eksik yazmış olabilirim . Belki de gerçekten psikolojim bozuk . Bunlsrın hepsini kabul edebilirim , fakat burda yüzümüzün , adımızın sanımızın hiç bilinmediği bir mecrada ‘ego kasması’ yaptığımı kabul edemem .
yine de teşekkür ederim
+1 okuyunca içim burulduCivciv ile ilgili yorumunu okudum. Hani elbette kasitli yapmadan, suçun hiç yok. Cocuk akli ile o civcivi korumak istedin. Ancak bu benim aklimda, o gofretten daha çok kalirdi. Ama konu gofret oldu.
Burdaki herkesin anlattigi gibi zaten dinde bu tür konularda klasik olarak sadaka verilir tövbe edilir felan. Bu kadar aklinda kalip, buralarda konu açman biraz tuhaf.
Evet civcivde çok geliyor aklıma . Dediğim gibi bu sabah yine aklıma gofret geldiği için gofret ile ilgili konuyu açmak istedim .Civciv ile ilgili yorumunu okudum. Hani elbette kasitli yapmadan, suçun hiç yok. Cocuk akli ile o civcivi korumak istedin. Ancak bu benim aklimda, o gofretten daha çok kalirdi. Ama konu gofret oldu.
Burdaki herkesin anlattigi gibi zaten dinde bu tür konularda klasik olarak sadaka verilir tövbe edilir felan. Bu kadar aklinda kalip, buralarda konu açman biraz tuhaf.
Aslında ailem çok bilinçli hiç kafamı bulandırarak büyütmedi ama ben bu aralar iyi olmayabilirimİşte bunlar hep çocukları böyle saçma sapan şeylerle küçücükken kafalarına işlemek yüzünden oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?