* Beyaz çikolatalı gofret *

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hadi inşallah gülüm

5 yaşından çocuğa günah mi yazılıyor ki bunu bu kadar kafanıza takıyorsunuz. .adamın hayrına bir yetim giydirin. Belki bu düşünceden kurtulursunuz

Şu an bu pişmanlığı yaşamanız bile büyük ve güzel bir şey.
O yaştaki bir çocuğun hata yapması çok doğal.
Kendinize yüklenmeyin.

Sizin yine yaşınız küçükmüş bu kadar kendinizi üzmeyin.
O kişiye ulaşma şansınız yok icinizden de atamiyorsaniz bir yere bunun affı niyetiyle sadaka verebilirsiniz.

Ben yaşım 10 kadarken arkadaşımın bebeğini calmistim. Cahillik yani. Sonra benim de en sevdiğim bebeğim kayboldu resmen karma oh olmuş bana hak etmişim

yine o yaşlarda belki 1-2 yaş büyük bir tane de civcivin ölümüne sebep olmuştum .
kıştı . Ya da hava soğuktu hatırlamıyorum , çok üşür diye sarmıştım gece üşümesin diye .
havasız kalmış

O yaşta günah olmaz hani akıl baliğ olmamış diye tabir edilir dinde tövbe edersiniz zaten hiç sorun olacağını sanmıyorum

Ben çocukken hatırlıyorum, köye gitmiştik.
Amcaoglum ve ben bir komşumuzun karpuz tarlasına girip , karpuzları koparıp, bir güzel yere atarak patlatıp sadece göbeğini avucumuzla ellerimizle yiyip geri kalanları öylece bırakmıştık.
Yaklaşık 8-10 tane karpuz telef
Allahtan komşumuz bir şey dememiş o telef olan karpuzları ördeklere ineklere yem olarak vermişti.
Şimdi olsa yapar mıyım tabiki asla.
Ama çocuksun bilemezsin ki.

Bir kere çok küçükmüşsun ama aklında içinde kalmış. Bir kutu çikolata al coluga çocuğa o bakkalın hayri niyetine dağıt. Kendi niyetinle değil de sadece o bakkalın niyetine dağıt sevabı o amcaya olsun de :) için rahatlar...

Seni çok iyi anlıyorum çünkü ben de 12 yaşında yediğim bir tostu 25 kuruş kismini borca almış ödemeyi unutmuştum. Üstüne yıllar geçti evime de uzakta kalmıştı bir gün sırf oraya özel gittim birşey aldım parayı fazla verip aklımda kalan bu olayı anlattım. İçin rahatladı en azından :)

Yaaa üzüldüm civcivciğe ama bu iyi niyetten olmuş.
Bence herkesin böyle yaptığı bir yanlış vardır. Önemli olan su yaştan pişmanlığını hissetmek.

Gerçekten cocuk akli ile yaptiginiz birseyin bedelini yetiskin olarak hatta sana degil, hiç alakasi olmayan cocuguna ödeten bir dine inanmak istiyormusun?

Bana biraz ego kasmasi gibi geldi konu dogrusu. "Bak ben ne kaa iyiyiim, cocuk halimle çaldigim gofrete bile takilirim"

Hani gece uyuyamadiginda, hayatinda yaptigin tüm utanilcak yada rezil oldugun zamanlar serit gibi gözün önünde geçtiginde, bununda geçmesini anliyorum. Ancak insan en fazla utanir, bedeli cocugumdan çikarmi düsünmez.

Cocukken akli balig olmadiginiz bir donem yaptiginiz bir sey niye cocugunuzdan ciksin? Dahasi herhangi bir sucumuzun cezasi niye cocuklarimizdan ciksin, ben bunu anlamiyorum. Benim yaptigim bir hata yuzunden cocugumu cezalandiran bir sisteme inanmiyorum.

Yahu ben burda ay ne kadar insanım tavrı takınsam neeee takınmasam ne . Bana faydası ne yani .
Fikrinize saygı duyuyorum ama kesinlikle katılmıyorum .
belki kendimi yanlış ifade etmiş olabilirim eksik yazmış olabilirim . Belki de gerçekten psikolojim bozuk . Bunlsrın hepsini kabul edebilirim , fakat burda yüzümüzün , adımızın sanımızın hiç bilinmediği bir mecrada ‘ego kasması’ yaptığımı kabul edemem .

yine de teşekkür ederim

Ben de inanmıyorum , inanmak istemiyorum ama hani denir ya bazen ‘en sevdiğinden çıksın ‘filan . Kimseye böyle beddua etmedim ama eden var mı var .sadece bu çikolata olayı da değil galiba .
başıma gelen en ufak sorunda , acaba ne ysptım da böyle oldu düşüncesi sardı beni bir kaç zamandır . Bunu farkettim

Civciv ile ilgili yorumunu okudum. Hani elbette kasitli yapmadan, suçun hiç yok. Cocuk akli ile o civcivi korumak istedin. Ancak bu benim aklimda, o gofretten daha çok kalirdi. Ama konu gofret oldu.

Burdaki herkesin anlattigi gibi zaten dinde bu tür konularda klasik olarak sadaka verilir tövbe edilir felan. Bu kadar aklinda kalip, buralarda konu açman biraz tuhaf.

+1 okuyunca içim buruldu

Bende kucukken gittigimiz lokantadan seker calmisdim
Annem cebimden gormusdu once bi terlik sonra 1 kutu seker alip bana lokanta sabihinden ozur diletmisdi
O gun bu gundur elimi kimsenin biseyine surmem izinsiz

Evet civcivde çok geliyor aklıma . Dediğim gibi bu sabah yine aklıma gofret geldiği için gofret ile ilgili konuyu açmak istedim .
aslında az önce belirttiğim gibi eksik yazmış olabilirim ; mesela civciv ile alakalı da , hoşuma gitmeyen ters birşey olduğunda hep istemeyerek de olsa yaptığım hatalar geliyor demek istedim işin özü .
Belki takıntılı bir düşünce .
psikolojim de Bozulmuş olabilir bilmiyorum .
bazen olur ya herşey üst üste gelir . O dönemden geçiyor olabilirim :/

Kendisine ulaşabilirseniz parasını öder helallik alırsınız vefat etmişse mirasçılarıyla bir şekilde helalleşirsiniz. Bunlar da mümkün değilse onun adına sadaka verirsiniz. Ayrıca hassasiyetinizi tebrik ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…