Beyazlimin diet/saglikli beslenme günlügü :)

beyazlim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
3.628
49
113
Almanya
Selam herkese,

Dün bir derdim,hatta belki cok büyük bir derdim olan kilomla alakali konu actim bir derdim var Bölümüne.

Ve sordum zayif olmak sizin icin ne kadar önemli,gördüm ki cok önemli hem saglik acisindan hemde görsel acidan...

Sagolsunlar bir cok arkadas cok güzel tavsiyeler verdiler, ve Bade arkadasimiz dedi günlük acsene,dedim hmmm iveeet acayim ve yazayim burda kararli bir sekilde.

Veee ekmegi azaltmaya calisacagima kanaat getirmisken dün itibariyle bu sabah

1 bardak yarim limonlu ilik maden suyu ictim,

2 dilim kepekli ekmek yedim 30-40 gram cökelekle ve 30 gram bal
Birde 5 ince dilim tavuk salami böyle kücük oluyorlar.

1 tas kave hafif sütle...

Geldimmm :) canım salam sosis gibi işlenmiş gıdalar tüketmemeni öneririm

Ben de katılmak istiyorum, yaklaşık 15 kilo fazlam var. :( Tatlı olan her şey ilgi alanlarım içerisinde. Önceden diyet deneyimim oldu, çabalayınca veriyorum aslında ama tatlı gördüm mü bir anda kendimi kaybediyorum. Sabahtan akşama kadar yesem doymam yani o derece. Birbirimize destek olarak verebiliriz bu kiloları. Yalnız ben günlük menü olarak değil de o gün yaptığım kaçamakları veya hissettiklerimi yazarak katılmak istiyorum aranıza, sizin için uygun mudur?

Ben de katılmak istiyorum, yaklaşık 15 kilo fazlam var. :( Tatlı olan her şey ilgi alanlarım içerisinde. Önceden diyet deneyimim oldu, çabalayınca veriyorum aslında ama tatlı gördüm mü bir anda kendimi kaybediyorum. Sabahtan akşama kadar yesem doymam yani o derece. Birbirimize destek olarak verebiliriz bu kiloları. Yalnız ben günlük menü olarak değil de o gün yaptığım kaçamakları veya hissettiklerimi yazarak katılmak istiyorum aranıza, sizin için uygun mudur?

Canim hosgeldin,katil tabi ne demek,istedigin 15 kiloyu verison 2 aya kadar sanirsam.

Tabi istersen öyle yap canim ,senin icin ne daha etkiliyse onu yap ;)

Hosgeldin tatlimm,

Ok,iyi fikir,yerine altarnatif bulmaliyim ama herhalde zamanla alismaliyim ?

Sabah kahvaltılarını daha sağlıklı yaparsan hem doyarsın hem de ekmeğe kahveye yüklenmemiş olursun
Peynir, haşlanmış yumurta, yeşil sebzeler olabilir, salatalık, domates yapabiliyorsan diyetlik aparatifler var onlardan yaparsın
Hem kendini doyur hem de ilerleyen saatlerde yemeğe saldırma ihtiyacı duyma kahvaltın ne kadar sağlam olursa diğer öğünleri hasarsız atlatma şansın artar
canın bir şey içmek istediğinde önceliğin kahve değil yeşil çay olsun
Liptonun kiraz saplı çayını içiyorum ben kayısılı da var vücuttaki o gereksiz su ve ödemi atmaya birebir
Tadı da mükemmel bayılıyorum ben
Ha kendin alıp kaynatabilirsen kiraz sapını daha iyi...

Son düzenleme:
Aslında, önümüzdeki pazartesiye kadar kendime izin vermiştim. Bilirsiniz hep pazartesidir, kendimize söz verdiğimiz gün. :) ama madem ki size yazdım, kar kardır bugünden başlayayım yazmaya.

Sabahları kalkar kalkmaz ılık su içmenin faydalarını çok defa duyduğum için, ılık su içtim.

Kahvaltı kaçamağım da;
Her zamanki gibi sarelle oldu. (Ben nutellacı değil tam bir sarelleciyim, böyle bol fındıklı filan) :(
Ayrıca 1 tane açma ve 1 tane de simit yedim, kendime izin verdim ya sözde abarttım resmen yağlı yağlı ıyyk.

Sabah kahvaltılarını daha sağlıklı yaparsan hem doyarsın hem de ekmeğe kahveye yüklenmemiş olursun
Peynir, haşlanmış yumurta, yeşil sebzeler olabilir, salatalık, domates yapabiliyorsan diyetlik aparatifler var onlardan yaparsın
Hem kendini doyur hem de ilerleyen saatlerde yemeğe saldırma ihtiyacı duyma kahvaltın ne kadar sağlam olursa diğer öğünleri hasarsız atlatma şansın artar
canın bir şey içmek istediğinde önceliğin kahve değil yeşil çay olsun
Liptonun kiraz saplı çayını içiyorum ben kayısılı da var vücuttaki o gereksiz su ve ödemi atmaya birebir
Tadı da mükemmel bayılıyorum ben
Ha kendin alıp kaynatabilirsen kiraz sapını daha iyi...

Evet kahvaltima daha fazla yesillik katmaliyim.
Imkanim yok canim kiraz sapini kaynatip icmeye,
Yesil cay var aslinda evde ama pek icmiyorum,artikin yükleneyim ona ;)
Ama vücut kahvede istiyor

Ben pateteside haslayip yiyorum ve fark ettim ki suyu atiyor ayaklarimdan vs

Evet kahvaltima daha fazla yesillik katmaliyim.
Imkanim yok canim kiraz sapini kaynatip icmeye,
Yesil cay var aslinda evde ama pek icmiyorum,artikin yükleneyim ona ;)
Ama vücut kahvede istiyor

Ben pateteside haslayip yiyorum ve fark ettim ki suyu atiyor ayaklarimdan vs

Patatesi ekmek ve pilav varken yemezsen sorun olmaz bende çok severim kendilerini :)

Sadece kahvaltıyı yazmışsın ondan yola çıkarak; 2 dilim kepek ekmeği, kepek yoksa normal ekmeği kızart(yağsız) kalorisi düşer o şekilde. Sabah kahvaltında domates salatalığı bol ye hatta maydanoz, dereotu vs otları çok tüket kahvaltıda. Aslında bir parça sosisin hiç bir zararı yok mesela ben isveç diyeti yaparken bazı öğünlerde 2 dilim salam olduğu oluyodu, yani yiyebilirsin ama her zaman yeme ;) onun dışında haftada en az 1 kez kahvaltıda haşlanmış yumurta yemelisin ! Zeytini 5 tane den fazla yeme, peynir light kullansan çok iyi olur, light kullanmıyosun çok fazla yeme. Gün içinde 1 bardak mutlaka maydanoz suyu iç! vücuttaki ödemi atar.

Aslında, önümüzdeki pazartesiye kadar kendime izin vermiştim. Bilirsiniz hep pazartesidir, kendimize söz verdiğimiz gün. :) ama madem ki size yazdım, kar kardır bugünden başlayayım yazmaya.

Sabahları kalkar kalkmaz ılık su içmenin faydalarını çok defa duyduğum için, ılık su içtim.

Kahvaltı kaçamağım da;
Her zamanki gibi sarelle oldu. (Ben nutellacı değil tam bir sarelleciyim, böyle bol fındıklı filan) :(
Ayrıca 1 tane açma ve 1 tane de simit yedim, kendime izin verdim ya sözde abarttım resmen yağlı yağlı ıyyk.

Canimmm tabi ki zamanini kaybetme kurtul yükünden :)

Ay bende tam bir nutella hastasiyim bana kalsa, ama almamaya calisiyorum ;)

Annemlerde hep var onlara gidince bi selam cakiyorum nutellama :))))

Sadece kahvaltıyı yazmışsın ondan yola çıkarak; 2 dilim kepek ekmeği, kepek yoksa normal ekmeği kızart(yağsız) kalorisi düşer o şekilde. Sabah kahvaltında domates salatalığı bol ye hatta maydanoz, dereotu vs otları çok tüket kahvaltıda. Aslında bir parça sosisin hiç bir zararı yok mesela ben isveç diyeti yaparken bazı öğünlerde 2 dilim salam olduğu oluyodu, yani yiyebilirsin ama her zaman yeme ;) onun dışında haftada en az 1 kez kahvaltıda haşlanmış yumurta yemelisin ! Zeytini 5 tane den fazla yeme, peynir light kullansan çok iyi olur, light kullanmıyosun çok fazla yeme. Gün içinde 1 bardak mutlaka maydanoz suyu iç! vücuttaki ödemi atar.

Canim issizlik vs moralim biraz bozuk o yüzden öglen biraz ananas,

1dilim kepekli tost ekmegi yogurda bandirip yedim ve aksamda yani simdi canim yemek istemiyor....

Ama yarin sabaha kadarda yemeyecegim!! Sadece su artik bugün

Artik light'a gececegim canim,ve salatalik vs ye agirlik vermeliyim kahvaltida...aaaa ekmegi yagsiz kizartinca kalorisinin düstügünü bilmiyodum.

valla sabahla öğlen ne yedim tam toparlayamadım ama akşam haşlanmış tavuk, salata ve makarna yedim

Günaydin herkeseee,

Hedefimize giden bu günlerdeeee,

Kahvaltim:

1 tas kahve hafif yagsiz sütle :)

2 dilim kepekli tost ekmegini yagsiz kizarttim ve yanina cökelek ve bal vardi.

Sebze kalmadi pek evde,alinmali daha :)

günaydın beyazlım...
sabah kahvaltıda misafirlerimiz vardı pek özenemedim açıkcası
azıcık menemen ve bir iki tane biber yedim çay ve birkaç dl ekmek...

Back
X