Beyim kıskanç olduğumu düşünüyo 🙁

Direk mevzuya gireyim 😑

Apartman dairesinde oturuyorum ve dış kapının otomotigi bozulmuştu. Dün eşimle alış verişe gittik ve dönüşte kapı şifreli olmuş. Şifre sistemini yapan komşucuk, bulunduğumuz ilin ve kendi memleketinin plakalarını şifre yapmış.

Eşitliği savunan ben: durumu anlayınca neden diye eşime sordum. Neden ortak bi değerimiz değil! Örneğin atamızın doğum tarihi ve ya ıstanbulun fethi vs.

Ben durumu böyle sorgulayınca eşime garip geldi.

Bu durumdan kaç kişi rahatsız olur ki diye atıldı lafa ve devam etti ya sen çok kiskançsın ya da kompleksli bi kişiliğe sahipsin dedi. Güya beni çok iyi taniyormus.

Soruyorum size kıskançlık mı bu? Her önümüze geleni kabul mü edelim, itirazımız olamaz mı. O zaman benim memleketimin kodu olsun diyemez miyim? Haksız mıyım ben....
komşuya o sistem kurulurken anlık bir şifre gerekiyordur ama 1234 gibi de olmaması gerekiyordur.ki bence ortak değerler diye tabir ettiğiniz şeyler de olmasın ki iki saniyede anlaşılmasın ne olduğu.o da o an aklına o gelince söylemiştir sanki memleket meselesi allah aşkına bunun için tartışırken harcanan oksijene yazık.siz yönetici olun madem siz ustanın başında bekleyin, apartmanla ilgilenin vs size sorsun kilitçi bey de şifreyi.

Vah vah vah vah...Beyin senin hakkında neler düşünüo öyle...Keşke beyin düşünseydi kendi beynin yani..

böyle konuları okudukça bdv'de kim daha ilgi görecek konu açacak diye yarış haline girdiğinizi düşünüyorum ya..dert mi bu

Direk mevzuya gireyim 😑

Apartman dairesinde oturuyorum ve dış kapının otomotigi bozulmuştu. Dün eşimle alış verişe gittik ve dönüşte kapı şifreli olmuş. Şifre sistemini yapan komşucuk, bulunduğumuz ilin ve kendi memleketinin plakalarını şifre yapmış.

Eşitliği savunan ben: durumu anlayınca neden diye eşime sordum. Neden ortak bi değerimiz değil! Örneğin atamızın doğum tarihi ve ya ıstanbulun fethi vs.

Bu durumdan kaç kişi rahatsız olur ki diye atıldı lafa ve devam etti ya sen çok kiskançsın ya da kompleksli bi kişiliğe sahipsin dedi. Güya beni çok iyi taniyormus.

Soruyorum size kıskançlık mı bu? Her önümüze geleni kabul mü edelim, itirazımız olamaz mı. O zaman benim memleketimin kodu olsun diyemez miyim? Haksız mıyım ben....
Bence çok gereksız ama bu kıskanclık değil bence kapris

Ne yapsaydı? Bir pazar günü apartman toplantısı yapıp kapalı oylama mı yapsaydı?
2580 mı yapsaydı? Bundan farklı bir apartman şifresi görünce şaşırıyorum ben. Değişik bir şey yapmış işte.
Hayatınızda neyi etkiliyor bu?

Benim anlamadığım konu,
Olayın minikliğinin yanında eşinizin size hemen kaprislisin komplekslisin yaftası yapıştırması.
Ben olsam şifreden çok buna içerlerdim.

Takildiginiz sey anormal degil benim de aklima sacmalik oldugu gelirdi ve sizle ayni seyleri dusunurdum.
gidip bunun icin kavga etmediginiz surece dusundugunuz sey anormal degil. Yorumlari okudukca sasirdim acikcasi, sanki siz komsunun kapisina dayanmissiniz nasil bunu yaparsin diye. Zaten konu “komsu sifreyi kendisi koymus bu normal midir” degil ki, esim bana boyle dusundugum icin kaprisli dedi bu normal mi demissiniz. Sesli dusunmussunuz sadece yani konuyu okuyup bunu nasil anlamiyorlar hayret bi sey,
Olaya gelince de bu kadar ufak bi seyde esiniz size kiskanc ve kompleksli bi kisiligin var diyorsa orda sorun var bence, sanki tutmus tutmus da bu meselede icindekileri kusmuş gibi.

Son düzenleme:
Direk mevzuya gireyim 😑

Allah başka dert vermesin 🤣

Eşlerle nedense bu tarz konuşmalarda mevzu ya sen kıskançsına geliyor yada kompleksin var oluyor. Bende benzer durumlarda aynı tepkiyle karşılaştığım oldu. Aslında muhalefet olmak değil hep eşitlik olsun adaletli olsun mantığından kaynaklanıyor. Çoğu kişi dert mi bu demiş ama siz bunu dert olarak bir sorun görmemişsiniz, sadece eşinizin sizi kıskanç ve kompleksli görmesine anlam verememişsiniz.
Bende benzer durumlarda çok sorgularım, bazen de dert yansam şikayet etme bir şeyden de durumu olur. Halbuki hiç bir şeyden memnun olmayan insanlardan nefret ederim,ben onlarla aynı kategoriye sokulunca asıl sinir geliyor insana. Düz mantıklı oldukları için aynı pencereden bakamıyoruz bu konulara sanırım.

Back
X