Beyin travması dâhi yaptı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
8 yıl önce beyin travması geçiren Amerikalı genç, savant sendromuna yakalanarak dâhiye dönüştü.

Beyin travması dâhi yaptı

DIŞ HABERLER milliyet

ABD’li Jason Padgett’in hayatı 2002 yılında barda eğlenirken iki kişinin saldırısına uğramasıyla değişti. Başının arkasına aldığı darbe ile bayılan adam ertesi gün bambaşka bir hayata uyandı. Hastaneden bir günlük bir tedavinin ardından taburcu olan Padgett, ‘daha önce hiç görmediği detayları fark ettiğini’ ifade ediyor. Kaza öncesi okulu bitiremeyip babasının mobilya mağazasında çalışan Padgett, daha önce ortalama bir zekâya sahip olduğunu ifade ediyor.

Geçirdiği beyin travmasından sonra ‘dünyaya bakışı değişen’ adam, işe gitmeyi bırakıp matematik ve fizikle ilgilenmeye başladı. Padgett’ın dünyada ‘savant sendromu’ yaşayan 40 kişiden biri. Bu sendromu yaşayanların travmadan sonra beyin fonksiyonları inanılmaz ölçüde artıyor ve matematik, sanat veya müzikle ilgili yetenekler geliştiriyorlar. Nasıl bu hale geldiğini anlayamayan Padgett, televizyonda bu konuyla ilgili bir belgesel izledikten sonra başına ne geldiğini kavradı.

http://www.milliyet.com.tr/beyin-travmasi-dahi-yapti/gundem/detay/1870720/default.htm
 
ne şanslı adammış ya, ben kafaya darbe alsam sonuç tam tersi olur, olmadı, o kısma kasti darbe mi alsak ne yapsak:27::27:

bir de ne kadar doğru bilmem, ama başa alınan darbelerde karakteri değişenler oluyormuş
 
ne şanslı adammış ya, ben kafaya darbe alsam sonuç tam tersi olur, olmadı, o kısma kasti darbe mi alsak ne yapsak:27::27:

bir de ne kadar doğru bilmem, ama başa alınan darbelerde karakteri değişenler oluyormuş

birebir katılıyorum! :27:

aman karakterimiz degismesin ama ışıgı gormek isterdim :28::52:
 
Back
X