Beyin yikama ve yönlendirme..

bazı yazılarınızda ne kadar konunun anlaşılamadığı bazen yorumların konunun amacından saptığını düşünseniz de böyle bi konuya değindiğiniz için ve konu hakkındaki araştırmalarınızla bilinçlendirici bi yazı-paylaşım sunduğunuz için sizi tebrik ederim

konu hakkındaki paylaşımlarınızın devam etmesini, (eminim) ilgiyle takip edildiğini, araştırmak sorgulamak isteyen herkese ışık tutan bilgiler olduğunu da belirtmek isterim

kitap ve belgeseli not ettim

tekrar teşekkürler

Arkadaşım nasıl abartılı bir saldırı içerisindeyiz bir bilsen o resimlerin abartısına takılmazdın kılıç kalkan savaşı bitti artık savaş bu
en büyük silahları gıda ve medya

Evet bunlar gerçek Hayatımı bu biliçle sürdürüyorum.
Çok bariz işaret ve amblem kullanıyorlar Bir süre sonra ustaca ayırt edebiliyorsunuz tavsiyem gelenler video serisini izlemeniz

Ben tesekkür ederim, bir kivilcim kadar faydam olmussa ne mutlu...

Faydanız olmaz mı? Allah razı olsun. Ben de teşekkür etmek isterim kendi adıma. Maalesef çok çirkin bir dünyada yaşıyoruz.Kendimizi evlatlarımızı neden koruyacağımızı şaşırdık artık.

Böyle bir durumun varlığından bile haberdar değildik. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Eşim de ben de şoktayız. Belgeselinden bahsetmişsiniz. Ben de alabilir miyim ismini?

nekafe reklamında damlayan kahve kalp şeklinde.....

çocuklar için hazırlanmış meyveli yoğurtlara çıkartmalar konmuş.sözde ,çocuklara hediye diye....tuhaf şekilli çıkartmalar.sadece birini çileğe benzettim.diğerlerini birşeye benzetemedim.hatta birinde tek bir göz vardı.tuhaf bakan yeşil renkli tek göz...

bunlar da olabilir mi....yoska artık baktığımız herşey de bir maraz mı bulur olduk:26:

aslında bu yapılanların farkına varıp üzerinde de düşünülünce Kuran daha iyi anlaşılıyor.

Son düzenleme:
Böyle bir durumun varlığından bile haberdar değildik. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Eşim de ben de şoktayız. Belgeselinden bahsetmişsiniz. Ben de alabilir miyim ismini?

Belgesel olarak Adam Curtis - Ben cagi ( The Century of the self) tavsiye etmistim.
Izlerseniz oldukca bilgi edinirsiniz.
Kisaca , markalar, insanlara istedigini yaptirmak icin izlenilen yollar, para kazanmak icin büyük sirketlerin insanlar üzerinde oynadigi oyunlar ve daha bircok sey var.
Not: Belgeselin Türkcesi var mi bilmiyorum?

Son düzenleme:
Belgeselden kisa bir bölüm aktarayim size.

Edwars Bernays i tanir misiniz bilmem?
Kendisi Freud un yigenidir.
Freud un insanlar hakkinda ki fikirlerini ( her insanin zihninin derinliklerinde sakli ilken iki duygu vardir, cinsellik ve sadirganlik fikrini ) alip insanlarin
manipülasyonu ( yönlendirilmesi) icin kullanan ilk kisidir.
Birgün, Amerikali ünlü tütün sirketlerinden biri Bernays `e " kadinlar sigara kullanmadigi icin ( cünkü yasakti o zaman kadinlarin disarda sigara icmesi) kazanacaklari paranin yarisini kaybettiklerini, eger kadinlarida sigaraya alistirirlarsa, daha fazla gelir elde edeceklerini, buna bir care bulmasini" söylerler.
Bernays biraz düsünür ve der ki " eger sigarayi erkeklerin penisi ile iliskilendirir ve sigara icmenin erkegin iktidarini simgeledigini ve özgürlük icin sigara icmek gerektigini söylersek, kadinlar buna inanacak ve erkek iktidarina karsi gelip özgürlesmek icin sigara icerler " der.

Ve bir oyun cevirerek bir toplanti sirasinda birkac zengin kadina toplanti sirasinda en gösterisli sekilde sigara cikarip yakmalarini söyler, tüm gazetelerede haber verir ve bu olay sonucunda büyük bir gündem olusur, bir kadinin sigarasini, özgürlük heykeli yakiyormus gibi cizilen resimler süsler her yani.
Ve o yil kadinlar sigara icme hakki icin büyük bir yürüyüs düzenler.
Tütün fabrikasi sahiplerinin istedigi olmustur, artik kadinlarda sigaraya baslamistir, onlarin cebine giren para artmistir, kadinlarsa " sigaranin penisle ne ilgisi var" dememis, bu oyuna gelmisler ve sigara icirek özgürlestiklerini zannetmislerdir.

Son düzenleme:
ruslar bi icat yapmış ,subminal mesajları yakalayan .önce bu cihazdan geçiriyorlar , eğer varsa düzelttirip öyle gösterime sunuyorl
ar,biz oğlumla izlediğimiz çizgifilm; Маша и Медведь : Маша + каша kopyala yapıştır ve izleyin.
bi araştırmacı güzel bi söz söylemişti bununla ilgili ' televizyon çocuğunuzun bakıcısı değildir'aman seyretsinde şu işimi bitireyim diyoruz bazen ama seçmek lazım mutlaka. veeeeee size iyi bir haber vereyim yapılan araştırmalara göre ailesinden ilgi, sevgi şefkat gören çocuklar sub. mesajlardan pek etkilenmezmiş.sevgiyle kalın

Ben bilinçaltı yönlendirmesi olayının varlığına ve mantıklı bir yöntem olduğuna katılıyorum ama bunun küçük çocukların dimağını zehirleyip seks düşkünü yapmak için uygulandığını düşünmek son derece paranoyakça geliyor. Bir kere yeni nesli seks düşkünü yapmanın herhangi bir ideolojik oluşuma ya da ülkeye ne gibi bir katkısı olabilir ki? İkincisi söz konusu görseller son derece zorlama çıkarımlar, çoğu zaten sadece fallik obje çizimi olarak gösterilenler ve fallik şekilleri de doğa dahil heryerde görebilmek hiç zor değil.

Ama biryerde - Ahmet ŞErif İZgörenin kitabıydı sanırım - seçim zamanı yapılan kampanya referandum gibi ortamlarda siyasi liderlerin görüntüleri arasına gözle görülemeyecek hızda sempatik yada itici görünen hallerinin eklendiğiyle ilgili birşey okumuştum çok mantıklı gelmişti bana yöntem olarak.

hayır hayır sen yanlış anlamışsın amaç seks düşkünü yapmak değil. Amaç dikkat çekmek. Bu konuyu daha derinlemesine incelersen göreceksin ben sana temadan bahsedeyim. Bizim bilinçaltımız doğuştan doğum, ölüm ve cinsellik odaklı. Yani bunlarla ilgili herhangi bir şey dikkatini çekiyor. Oraya o kelimeleri sıkıştırınca bilinçaltının dikkatini çektiği için senin dikkatini çekiyor. Yani bir nevi hoşuna gidiyor. Amaç tam olarak bir konuya yönlendirmek ve yoğunlaştırmak denilebilir. Reklamlarda, filmlerde 25. kare yöntemiyle, ambalaj vb türlerde de araya gizleyerek bilinç altına mesaj yolluyorlar. Amaç; bazen seks düşkünü yapmak, bazen sigara bazen parfüm satmak. Bazen partiyi desteklemesi için bazen korku salmak için bir şekilde kullanılıyor. Yani saçma değil.

konu hakkında netten alıntılar yerine, kendi düşüncelerimizi yazsak daha iyi olur bence. paylaşılan bilgiler sadece nette bulunuyor diye, bilimsel kaynak değeri göstermeyelim onlara. görseller de üstünde oynanmadığı sürece bana inandırıcı geliyor. birçoğu doğrudur ama zoraki birşeyler üretilmeye çalışanlar da var içlerinde.

ben uzun bir süredir, okuduğum ve izlediğim her şeye %100 doğrudur gözüyle bakmıyorum. bu gizli mesajlar dışında, çok daha alenen verilmeye çalışılan mesajlar var.

beynin bir şeyi bilinçaltına yerleştirebilmesi için önce algılaması lazım.
25. kare olayında bahsedilen görüntülerin birçoğu algılanmıyor bile bence. apaçık, aleni bir şekilde gördüklerimizin ne kadarı dikkatimizi çekiyor, ne kadarını algılıyoruz ki; çaktırmadan bize verilmek istenen şeyleri hemen bilinçaltımıza alıp hayatımıza onlarla yön verelim?
bu tür çalışmalar-deneyler yapılıyordur belki ama bunların denenmesi %100 başarılı olduğu anlamına gelmiyor.

birçok ebeveyn, ekranlardaki ünlüler, elinde sigaralarla çocuklarının yanında duruyor, çocuklar bunları değil de 25. karedeki sigara görüntülerinden mi sigaraya başlayacak? hiç sanmıyorum...

Yanıldığın nokta herhangi bir şeyin bilinçaltına yerleşmesi için algılanması gerekmiyor. Senin görüş açına giren, kulağına giren her türlü şey bilinçaltına giriyor. Mesela sınavlarda ilk işaretlediğin şık doğrudur demenin mantığı buradan gelir. Hani daha önceden herhangi bir şekilde bilinçaltına girmiş olma olasılığıdır. Bence bu konuyu daha derinlemesine araştırmalısın.

konu ilginçmiş.geçen gece tam bu konuyu okurken eliktrikler gitti.ödüm patladı.

sadece cinsellik ve saldırganlık değil ,empoze etmek istedikleri bütün konularda yıllardır bunu yapıyorlar ,hem de bilinçli olarak .
bu tip yayınları farkettiğimizde hemen kapatmak lazım .
hatta bu konuda sempozyumlar ,paneller düzenlenmeli ,tv programları yapılmalı ,halk bilinçlendirilmeli .

sadece cinsellik ve saldırganlık değil ,empoze etmek istedikleri bütün konularda yıllardır bunu yapıyorlar ,hem de bilinçli olarak .
bu tip yayınları farkettiğimizde hemen kapatmak lazım .
hatta bu konuda sempozyumlar ,paneller düzenlenmeli ,tv programları yapılmalı ,halk bilinçlendirilmeli .

kesinlikle katılıyorum... buarada kubilay aktaş'ın gizli telkinle kuran terapisi adında bir kitabı var ,gizli telkini iyi yönde kullanmış ve acayip etkili daha dinler dinlemez farkediliyor ,bilinçaltındaki tüm negatiflik siliniyor,şiddetle tavsiye ederim yani... alıp herkeslere hediye edilebilecek bir kitap..

ruslar bi icat yapmış ,subminal mesajları yakalayan .önce bu cihazdan geçiriyorlar , eğer varsa düzelttirip öyle gösterime sunuyorl
ar,biz oğlumla izlediğimiz çizgifilm; Маша и Медведь : Маша + каша kopyala yapıştır ve izleyin.
bi araştırmacı güzel bi söz söylemişti bununla ilgili ' televizyon çocuğunuzun bakıcısı değildir'aman seyretsinde şu işimi bitireyim diyoruz bazen ama seçmek lazım mutlaka. veeeeee size iyi bir haber vereyim yapılan araştırmalara göre ailesinden ilgi, sevgi şefkat gören çocuklar sub. mesajlardan pek etkilenmezmiş.sevgiyle kalın

bende diyordum biz neden acaba etkilenmiyoruz yetiskin olarak. Yani hic birseye asiri duskunlugum yoktur. Kimseyi umursamam isime bakarim :). Bende kizimi sevgiyle sefkatle buyutuyorum.

Onlara Ne Yapacaklarını Söylemekten Vazgeçin.
Elbette çevrelerindeki dünya hakkında daha fazla şey öğrenirlerken çocukların rehberliğe ihtiyaçları vardır, ancak bu hayatlarının her alanında ne yapacaklarının söylenmesine ihtiyaç duydukları anlamına gelmez! Bunun yerine kendileri için seçilecek etkinlik ya da eylemler hakkında onlara sorun. Çocuklarınıza hayatlarını nasıl yaşayacakları konusunda gereksiz talimatlar vererek onları bombardımana tutmak, kızgınlıklarını tetikler ve yaratıcılıklarını engeller, çünkü onlar için tüm düşündüklerini zaten yerine getirmiş olursunuz!

Bu tavsiye, oynamak istedikleri oyunlardan ve giymek istedikleri kıyafetlerden tutun da sürdürmeyi umdukları kariyer planlarına kadar geçerlidir. ‘Sosyolojik Spektrum’ dergisinde yayınlanan araştırmalar, ebeveynleri tarafından daha fazla özgürlük verilen çocukların, yakından izlenen veya “helikopter ebeveynlik” uygulanan çocuklara kıyasla, üniversite yıllarında kaygı, depresyon veya başarısızlıkla karşılaşma olasılıklarının daha düşük olduğunu göstermektedir.

Gerçekçi Olmayan Beklentilerinizden Vazgeçin.
Çocukların da insan olduğunu unutmayın ve hiçbir insanoğlu mükemmel değildir. Değerli bir kişi olarak dikkate alınmak için bazı şeylerde (hatta her şeyde!) “en iyi” olması gerektiğine inanması bir çocuk için son derece stresli bir durumdur. Hepimizin kendi kişisel güçlü ve zayıf yönleri var. Çocuklarınızla, hem açık hem de dolaylı şekilde, onların kendi eşsiz yeteneklerini takdir ettiğinizi anlayacakları şekilde iletişim kurun.

Aşırı Korumacı Olmaktan Vazgeçin
Olası her türlü sonuç veya felâket hakkında endişelenme eğilimi gösteren biriyseniz, bu tutumun ebeveynliğinize yansımamasına dikkat edin. Çocukların yeni deneyimler kazanma ve kendi hatalarını yapabilme özgürlüğüne ihtiyaçları vardır. Çocuğunuzu tehlikeli olacağı ihtimaline karşı yeni fırsatlardan veya faaliyetlerden mahrum bırakırsanız, çocuğunuz dünyayı güvensiz bir yer olarak öğrenecektir. Sonuç olarak, gelecekte olumlu risk alma ihtimalleri azalacaktır.

Onlar Adına Karar Vermekten Vazgeçin.
Başarılı yetişkinlerin hepsinin öğrenmesi gereken önemli bir beceri, nasıl sağlıklı kararlar alacağıdır. Bu yetenek çocukluk çağında geliştirilmelidir. Çocuğunuza, bir hobi veya önemli bir üniversite seçmek gibi hayat seçimleri yapma konusunda yardım etmelisiniz, ancak nihayetinde karar verme sorumluluğunun kendilerine ait olması gerektiğini açıkça belirtmelisiniz. Zarar verici sonuçlara neden olabileceği için, oluşturacakları CV yi veya yaşamlarını planlamaya kalkışmayın. Araştırmacı Bill Deresiewicz’in 2014 tarihli “Mükemmel Koyun” adlı kitabı, akademik anlamdaki aşırı ilginin çocuğun depresyon, endişe ve yaşamındaki başarısızlık korkusu riskini arttırdığını ikna edici bir görüş olarak sunuyor.

Hatalarından Dolayı Onları Suçlamaktan Vazgeçin.
Herkes hata yapar ve bu çocuğunuz için de geçerli. Eğer bir hata, açıkça akıl almaz bir kararın sonucu değilse, çocuğunuz hata yaptığında onu gerekli olduğundan fazla suçlamayın. Hatalar genellikle yeni bilgiler edinmek için değerli birer vesiledir. Çocuğunuzla oturun ve hatalarından neler çıkarabileceğini, bir dahaki sefere nasıl daha iyi kararlar verebileceğini konuşun.

Zekalarını Övmekten Vazgeçin.
Çocuklar zekasından ziyade çabalarından ötürü övüldüklerinde, gelecekte kendilerini daha da çaba harcamaya eğilimli hissederler. Bir çocuğu zekasından dolayı övmek, değişmez bir özellik için onları övdüğünüz anlamına gelir ve bu da onların kendilerini geliştirmeleri için teşvik edecek hiçbir şeyin olmaması demektir.

Çok Fazla Aile Kuralı Koymaktan Vazgeçin.
Sonuçta çocuklar bazı sınırlara ihtiyaç duyarlar ve onlara yanlışlar arasında doğru olanın öğretilmesi gerekir. Bununla birlikte, aşırı derecede katı bir aile yapısı, sürekli kuralları ihlal etmekten korkarak yaşıyorlarsa, çocuklarda gereksiz endişelere sebep olabilir. Buna ek olarak, daima aynı şekilde hareket etmek zorunda oldukları aile makinesinin çarkında, kendilerini sadece bir diş gibi hissetmeleri, yaratıcılıklarını bastırabilir. Colorado-Boulder Üniversitesi’ndeki psikologlar tarafından yapılan araştırmalar, büyük ölçüde planlanmış bir çocukluk ile karar verme yeteneği eksikliği arasındaki bağlantıları ortaya çıkarmıştır. Açıkça bir fayda sağlamıyorsa, aile kurallarını değiştirmeye veya onlardan kurtulmaya kendinizi hazırlayın.

Düşünce ve yaklaşımlarınızı değiştirmek zaman alabilir, özellikle aşırı korumacı ve aşırı ilgili aileler tarafından yetiştirildiyseniz. Genel olarak, psikolojik araştırmaların, dikkatli ve özgür bir ebeveynlik tarzını, hayatlarında gerçekten mükemmel ve aynı zamanda kendilerini mutlu hissetmeleri için çocuklarınızı teşvik etmenin en iyi yolu olarak desteklediğini unutmayın. Çocuklarınızla hayatın tadını çıkarın ve onlara olan sevginizi günlük olarak göstermeye gayret edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X