Beyin yikama ve yönlendirme..

layd gagaya misal kim nasıl hizmet edebilir yada onun gibi ünlü kişilere, ben hala olayın sadece reklam ve para amaçlı olduğunu düşünüyorum o kadar, insanlar popüler bir şeyden nemalanmaya çalışıyor
tabi herkesin düşüncesi farklı,

ben sadece fazla abartıldığını düşünüyorum ve abartıldıkça daha dikkat çekici ve daha esrarlı bir hal alıyor ergenler için malesef

canım sen lady gaga gibi ünlülere mi hizmet ettiklerini düşünüyosun
orasını cevap yazmayı unutmuşum
eğer öyle düşünüyosan benim bildiğim kadarıyla ünlüler onlara hizmet ediyo yani kimse lady gagaya hizmet etmiyo
zaten önemli aileler o grubun üyesi oluyo diğerleri sadece grubun içine girip hizmet edebiliyomuş
mesela onların istediği şekilde davranıyolar simgelerini taşıyolar gibi vs işte

Konuya yazmasamda sizlerin yazdiklarini hep okuyorum.
Ilk olarak gülenyelken arkadasin dedigi gibi, bu mesajlari pazarlama yapmalarina yardimci olsun diye kullaniyolrlar.
"Nasil yapabilirler, nasil etkileyebilirler bu seylerle beni ve cocugumu" diyen arkadaslar.
Insan bilinc altinin gücünün SINIRLARI su gün bile bilinemiyor.
Zaten sizin beyninizi degil, bilinc altinizi etkiliyorlar.
Bilinc altinda iki temel ve güclü duygu var.
Cinsellik ve saldirganlik.
Bu adamlar 1957 de kesfediliyorlar ki;
Insanlara bir sey gösterilirken (cizgi film, reklam vs) gösterilen seyin icerisine yanliz bilinc altinin algilayabilecegi düzeyde cinsellik ve saldirganlik cagrisimi yapan görüntüler yerlestirilirse, insanlar o gösterilen seye karsi büyük bir ilgi duyuyor, oyuncagi varsa almak istiyor, filmse izlemek istiyor, reklamsa reklami yapilan ürünü cazip görüyor.
Yani cikis noktasi burasi.
Ama bugün o kadar gelistirmisler ki.
Mesela sizi birseye ikna etmek istiyorlarsa, müzigin icine SIKISTIRDIKLARI kücük sözlerle yapabiliyorlar bunu.
Bunun bir safsata oldugunu düsünen arkadaslara gelince.
Büyük bir is yapmak istiyorsan ve insanlik bu seyi duydugunda tepki verebilirse, yapman gereken, bu projeni bazi kisiler araciligi ile ortaya cikarip alay ettirerek, insanlarin bu konuya karsi ciddiyetini yok etmektir.
Cünkü bilirsin ki yapacagin projeyi saklamaya kalkarsan, birgün gelir bir acik verilir, insanlik duyar ve cok büyük skandal olur.
Sizce olmayan birsey yasalarca yasaklanabilir mi?
Bu mesajlarin kullanilmasi yasalarca yasak!
Ama tabi kim takar yasayi!

Son düzenleme:
Okuyanlar yanlış anlamasın inançlı bir insanım ama Allah herkese akıl fikir vermiş insanlar tutturmuş dini yok etmeye çalışıyorlar diye, inancı sağlam olan bir birey bunlardan etkilenipte inançsız olmaz ama kişiliği oturmamış kulaktan dolma bilgilerle bir şeylere sarılanlar dinini de kendini de hiçe sayar. Pekala dini kullanarak insanları köleleri haline getirenlere ne demeli? Yardım tuzağıyla para tuzağıyla üstün zekalı çocukları alıp kendi okullarında okutup kendi amaçları için yurt dışında eğitenlere ne demeli? Neyse konuyu farklı yerlere taşımak istemiyorum ama günümüz aciz insanları kullanma çağı. Etkilenmem demeyin demişler ya evet reklamdan şundan bundan etkilenmiyorum kişiliği oturmuş hiçbir insanda etkilenmez. Herkesin görüşüne de saygım var kimse yanlış anlamasın...

Okuyanlar yanlış anlamasın inançlı bir insanım ama Allah herkese akıl fikir vermiş insanlar tutturmuş dini yok etmeye çalışıyorlar diye, inancı sağlam olan bir birey bunlardan etkilenipte inançsız olmaz ama kişiliği oturmamış kulaktan dolma bilgilerle bir şeylere sarılanlar dinini de kendini de hiçe sayar. Pekala dini kullanarak insanları köleleri haline getirenlere ne demeli? Yardım tuzağıyla para tuzağıyla üstün zekalı çocukları alıp kendi okullarında okutup kendi amaçları için yurt dışında eğitenlere ne demeli? Neyse konuyu farklı yerlere taşımak istemiyorum ama günümüz aciz insanları kullanma çağı. Etkilenmem demeyin demişler ya evet reklamdan şundan bundan etkilenmiyorum kişiliği oturmuş hiçbir insanda etkilenmez. Herkesin görüşüne de saygım var kimse yanlış anlamasın...

Bu sizin kisiliginizle alakali degil.
Sizin beyninizi, kisiliginizi etkilemiyorlar cünkü.
Sizin bilinc altiniza giriyorlar.
Bu deney 1957 de bir grup reklam uzmani üzerinde de denenmis.
Bunlar islerinin erbabi, isini en iyi yapan adamlar.
Yani dünyada bu adamlarin üzerine reklam uzmani yok!
Ama adamlar üzerinde yapilan deneyde %87 si bu tuzaga düsmüs düsünebiliyor musunuz?
Bu reklamcilara kisa bir film izletmisler, film olmayan bir ürün markasi ile ilgiliymis.
Icerisine bu mesajlardan yerlestirmisler ve filmin bitiminde adamlara bir soru yöneltmisler.
Filmde gösterilen hayali ürünün ve gercek bir ürünün adini yazip hangisini tercih ettikleri sorulmus.
Adamlar %87 si deneyi yapan, bu mesajlari yerlestiren kisilerin uydurduklari ürünü secmis.
Düsünebiliyor musunuz?

şimdi aklıma bir şey geldi onuda paylaşmak istedim sizlerle ben bu subliminal mesaj işlerine zayıflamak istediğim bir zamanda merak sardım, araştırdım oha dedim bazı şeyleri okuduğumda gördüğümde,

zayıflamak ne alaka diyeceksiniz piyasada sublimanl mesaj vererek zayıflattığını söyleyen bir CD var, CD yi satın almadan önce baya uzun bir süre araştırma yaptım bu konularla ilgili,
CDnin amacı şu beynin normalde duyduğu sesler var birde duymadığı sesler var bilmem kaç birim ses gücünün altındaki sesler bu sesleri CDnin altına gizlemişler zaten bunu bilerek alıyorsunuz CD yi,
paket 2 CDden oluşuyor birisi uykuya dalrken diğeri sabah uykudan kalkınca dinlemek için, nedeni uyduğunuz ilk 30 dkda henüz beyniniz tam uyumamış oluyor ve henüz algılara açık olup insan kulağunın duyamayacağı sesleri duyarmış, CDyi uykuya dalmadan önce takıyorsunuz odadaki cd çalara veya pcye o başlıyor 40 dakikalık bir CD zaten ilk 20 dakikasında falan uyuyosunuz sesler su sesleri doğa sesleri ayrıca telkin olarak bir adamın konuşma seslerinden ibaret, o söz konusu sublinimal sesleri duyamıyorsunuz zaten, içerisinde YEME YEME diye şeyler olduğunu düşünüyorum :))))
sabahki CD yi ise uyanır uyanmaz takıyorsunuz yine ondada benzer şeyler var o 20 dk sürüyor sonrasında gününüze devam ediyorunuz 30 günlük kullanım sonucunca kişinin bilinç altına girerek ne kadar yemek yemesi ne kadar yememesi gerektiğini kişiye aşıladığı ayrıca kişinin CD sonucu daha hareketli bir yaaşama karar vereceğini vaad ediyor CD.

Sonuç 35 günün sonunda 1 gr veremedim :9::9::9::9: ve sonrasındaki aylardada ayrıca yememde yada hareketlerimde bir değişiklikte olmadı :9::9: bendemi bir gariplik var yoksa subliminal mesajlarmı işe yaramıyor varın siz karar verin

ayrıca şunuda not olarak ekleyeyim CD yi yarar göstereceğine inanarak aldım

Son düzenleme:
şimdi aklıma bir şey geldi onuda paylaşmak istedim sizlerle ben bu subliminal mesaj işlerine zayıflamak istediğim bir zamanda merak sardım, araştırdım oha dedim bazı şeyleri okuduğumda gördüğümde,

zayıflamak ne alaka diyeceksiniz piyasada sublimanl mesaj vererek zayıflattığını söyleyen bir CD var, CD yi satın almadan önce baya uzun bir süre araştırma yaptım bu konularla ilgili,
CDnin amacı şu beynin normalde duyduğu sesler var birde duymadığı sesler var bilmem kaç birim ses gücünün altındaki sesler bu sesleri CDnin altına gizlemişler zaten bunu bilerek alıyorsunuz CD yi,
paket 2 CDden oluşuyor birisi uykuya dalrken diğeri sabah uykudan kalkınca dinlemek için, nedeni uyduğunuz ilk 30 dkda henüz beyniniz tam uyumamış oluyor ve henüz algılara açık olup insan kulağunın duyamayacağı sesleri duyarmış, CDyi uykuya dalmadan önce takıyorsunuz odadaki cd çalara veya pcye o başlıyor 40 dakikalık bir CD zaten ilk 20 dakikasında falan uyuyosunuz sesler su sesleri doğa sesleri ayrıca telkin olarak bir adamın konuşma seslerinden ibaret, o söz konusu sublinimal sesleri duyamıyorsunuz zaten, içerisinde YEME YEME diye şeyler olduğunu düşünüyorum :))))
sabahki CD yi ise uyanır uyanmaz takıyorsunuz yine ondada benzer şeyler var o 20 dk sürüyor sonrasında gününüze devam ediyorunuz 30 günlük kullanım sonucunca kişinin bilinç altına girerek ne kadar yemek yemesi ne kadar yememesi gerektiğini kişiye aşıladığı ayrıca kişinin CD sonucu daha hareketli bir yaaşama karar vereceğini vaad ediyor CD.

Sonuç 35 günün sonunda 1 gr veremedim :9::9::9::9: ve sonrasındaki aylardada ayrıca yememde yada hareketlerimde bir değişiklikte olmadı :9::9: bendemi bir gariplik var yoksa subliminal mesajlarmı işe yaramıyor varın siz karar verin

ayrıca şunuda not olarak ekleyeyim CD yi yarar göstereceğine inanarak aldım

:))
Zayiflayamamaniza üzüldüm.
Piyasada bircok konuyu kullanarak maddi cikar elde etmek isteyenler oldugu gibi bu konuyu da kullanarak maddi cikar elde etmek isteyen birinin isi olabilir bu CD ler.
Ama su zayiflama konusunda size kücük bir tavsiyem olacak nacizane.
Beyninize sürekli zayiflamam lazim, yememem lazim gibi telkinler gönderirseniz, bu tam tersi etki edecek ve istahiniz artacaktir.
Cünkü yasak olan sey daha cazip gelir.
Tam tersine "benim icin saglikli olan ne kadar ise o kadar yiyecegim, sagligim önemli" gibi telkinler daha yararli olacaktir.:)

Kişilik derken genel anlamda dedim. Beynini doğru anlamda kullanan ve sürekli beynini geliştiren insanlar reklamlardan etkilenmezler diye düşünüyorum. Ama insanları alıp beyinlerini uyuşturarak kendi istedikleri yönde etkileyebilirler. Tabiki konunun aslı var ama benim demek istediğim bizlerin beyni veya bilinç altı reklamlar vs. şeylerle bu kadar kolay ele geçirilmemeli. Olayın çok farklı boyutları var ama herkes reklamlara takılmış durumda. Konu bu kadar basite indirgenmemeli.

şaka bi yana konuyu fazla abartılı buldum
birde ne bilim tv sinemayla aynı değilki ben bi dizi izlerken bile 2 dk diziye bakıosam 5 dk farklı tarafa bakarım abartılı geldi valla

hem çocuk istiyorsun hemde konuyu abartılı buluyosun şaşkınlığımı gizleyemedim kusura bakma.............

Kişilik derken genel anlamda dedim. Beynini doğru anlamda kullanan ve sürekli beynini geliştiren insanlar reklamlardan etkilenmezler diye düşünüyorum. Ama insanları alıp beyinlerini uyuşturarak kendi istedikleri yönde etkileyebilirler. Tabiki konunun aslı var ama benim demek istediğim bizlerin beyni veya bilinç altı reklamlar vs. şeylerle bu kadar kolay ele geçirilmemeli. Olayın çok farklı boyutları var ama herkes reklamlara takılmış durumda. Konu bu kadar basite indirgenmemeli.

O konuda cok haklisiniz.
Konuyu acmamdaki amac o zaten.
Bu tür seylerden kolay kolay etkilenmemek icin, bilin altimizida beslemeliyiz.
Nasil ki gribe yakalanmamak icin vitanimli seyler yedigimizde vucudumuz güclü oluyorn nasil ki ruhumuzu beslemek icin maneviyatimizi yükseltiyoruz, iste bilin altimizi güclendirmek icinde bilincli olmaliyiz.
Cocuklarimizida bu yönde egitmeliyiz.

Zayiflayamamaniza üzüldüm.
Piyasada bircok konuyu kullanarak maddi cikar elde etmek isteyenler oldugu gibi bu konuyu da kullanarak maddi cikar elde etmek isteyen birinin isi olabilir bu CD ler.
Ama su zayiflama konusunda size kücük bir tavsiyem olacak nacizane.
Beyninize sürekli zayiflamam lazim, yememem lazim gibi telkinler gönderirseniz, bu tam tersi etki edecek ve istahiniz artacaktir.
Cünkü yasak olan sey daha cazip gelir.
Tam tersine "benim icin saglikli olan ne kadar ise o kadar yiyecegim, sagligim önemli" gibi telkinler daha yararli olacaktir.:)

şöyleki CD bu konu üstüne yani subliminal mesaj üstüne uzmanlaşmış birinin çıkarmış olduğu bir cd. şimdi isim vermeyeyim karalama gibi olmasın ama bu konuda tvlerde çıkıp beyanlar falan veren biri,

neyse ben zayıfladım zaten ama adam akıllı rejim yaparak doğumddan sonra kilolarımla yaşamak zorunda kalmıştım 74 oldum enson geçen yıl bu zamanlarda bir rejime başladım rejim dediysem diyetisyen rejimi aslında sağlıklı beslenme yani 6 ayda 10-11 kilo versim şuan 64 kiloyum 2.gebeliğim için verdim özellikle bu kiloyu, fakat kısmet olmadıu martta tekrar başlıcam 61 e düşücem inş.mayıs gibi tekrar gebe kalmak istiyorum kısmetse

önerilerinede tamamen katılıyorum çok haklısın diyet konusunda o kadar dertliyimki kendimi bildim bileli kilo sorunum oldu
diyet üstüne kitap yazdam 5 fasikül yazarım doğrusu :9::9::9::9:

Son düzenleme:
neden ısrarla bdv ye taşınmıyor bu konu?
çocuğum büyürken bölümünde sadece annelere ulaşabilir öyle değil mi?
fakat bu siteye genç kitlede çok giriyor ve içlerinde gizli mesaj ve illuminatiyi bilmeyen bir çok genç var.
yorumlarda bunu gösteriyor.
açıkçası bdv bölümüne ısrarla alınmaması garip....
arkadaşlar bu konuyu sürekli gündemde tutalım ve insanların bilinçlenmesini sağlayalım,paylaşımlarla birbirimizden çok şey öğrendik.
buna lütfen devam edelim ve bu düzen(!) e alet olmayalım,
kötü bir son ekliyor insanları.
illuminatiyi aratırdığımdan beri ''böyle bir dünya ya çocuk getirilmez'' saçmalığını bende düşünmeye başladım ne yazık ki :50:

neden ısrarla bdv ye taşınmıyor bu konu?
çocuğum büyürken bölümünde sadece annelere ulaşabilir öyle değil mi?
fakat bu siteye genç kitlede çok giriyor ve içlerinde gizli mesaj ve illuminatiyi bilmeyen bir çok genç var.
yorumlarda bunu gösteriyor.
açıkçası bdv bölümüne ısrarla alınmaması garip....
arkadaşlar bu konuyu sürekli gündemde tutalım ve insanların bilinçlenmesini sağlayalım,paylaşımlarla birbirimizden çok şey öğrendik.
buna lütfen devam edelim ve bu düzen(!) e alet olmayalım,
kötü bir son ekliyor insanları.
illuminatiyi aratırdığımdan beri ''böyle bir dünya ya çocuk getirilmez'' saçmalığını bende düşünmeye başladım ne yazık ki :50:

şuanda bir çeşit nüfus planlaması yöntemi olabilir diye düşündürdün bana :)))

şöyleki CD bu konu üstüne yani subliminal mesaj üstüne uzmanlaşmış birinin çıkarmış olduğu bir cd. şimdi isim vermeyeyim karalama gibi olmasın ama bu konuda tvlerde çıkıp beyanlar falan veren biri,

neyse ben zayıfladım zaten ama adam akıllı rejim yaparak doğumddan sonra kilolarımla yaşamak zorunda kalmıştım 74 oldum enson geçen yıl bu zamanlarda bir rejime başladım rejim dediysem diyetisyen rejimi aslında sağlıklı beslenme yani 6 ayda 10-11 kilo versim şuan 64 kiloyum 2.gebeliğim için verdim özellikle bu kiloyu, fakat kısmet olmadıu martta tekrar başlıcam 61 e düşücem inş.mayıs gibi tekrar gebe kalmak istiyorum kısmetse

önerilerinede tamamen katılıyorum çok haklısın diyet konusunda o kadar dertliyimki kendimi bildim bileli kilo sorunum oldu
diyet üstüne kitap yazdam 5 fasikül yazarım doğrusu :9::9::9::9:

Cok güvenilir biri diyorsaniz, arastirmak gerek neden sizde etkisi olmadigini.
Bilemiyecegim ben, ancak bilinc altiniz durumun farkinda oldugu icin etkilenmemis olabilir belki diye tahmin yürütebilirim:) Ama sadece tahmin.
Diyet konusunuda bosverin, sizi seven her halinizle sever zaten.
Insanllah hayirli bir gebelik olur.:)

Cok güvenilir biri diyorsaniz, arastirmak gerek neden sizde etkisi olmadigini.
Bilemiyecegim ben, ancak bilinc altiniz durumun farkinda oldugu icin etkilenmemis olabilir belki diye tahmin yürütebilirim:) Ama sadece tahmin.
Diyet konusunuda bosverin, sizi seven her halinizle sever zaten.
Insanllah hayirli bir gebelik olur.:)

çok teşekkür ederim, zaten amacım önce sağlık, 74 te gebe kalsam 90 a kadar giderdim gebelikte ki hiç o kilolara çıkmadım şükür
çıksam sanırım psikolojik sağlığım çok bozulurdu, yoksa eşim 74 kende beni beğeniyordu ama ben pek beğenmiyordum kendimi :19::19::19:

insanlar birtakım inançları sayesinde pek çok kötülük vsden uzak kalmıyo mu sizce
toplum önündeki insanları kullanarak insanları yukarıda bahsettiğim anlamda kötü örnek oluyolar
insanlar bunları yaptıkça da kendi inançlarından uzaklaşıyo sadece ismen herhangi dine mensup olmuş hale geliyo
yani uzaklaştıkça onlara yönelme ihtimalleri yükseliyo
amaçları o yani
bu tür gruplar kendilerini tabiri caizse ayrı bi din olarak görüyor ve insanların da kendilerine inanıp hizmet etmesini istiyo
yani ben okuduklarımdan öyle anladım konunun uzmanı değilim
ama amaçlarının bu olduğuna inanıyorum

ayrıca sizin inançlarının kuvvetli olabilir ama pekçok kişinin sağlam değil
ve kolayca farklı yerlere yönelebilecek durumdalar maalesef

Canim ben de senin gibi biliyorum, esim de oyle ki ben bu konularlarla 1-2 yildir ilgileniyorsam esim universite yillarindan beri ilgileniyor ve arastiriyor..
Arkadaslar eger arastirmadiysaniz "yeni dunya duzeni" ni arastirin.. ABD baskanlarinin da dedigi gibi "New World Order"...

canim bu konuda tamamen haklisin, hatta esimin zamaninda Ankarada sadece basarili ogrencilerin girebildikleri liseler varmis esim orda okuyormus ve parlak bir ogrenciymis (ben yurt disinda yasadigim için pek bilmem) o bahsettigin kisiler esimi kendilerine dogru çekmeye çalismislar (davetler, maddi destekler vs) esim bunu ailesine soyleyince onune geçebilmisler neyse ki..

Dini kullanan insanlar var evet ve bu insanlar resmen insani dinden sogutacak turden ! bunlar yuzunden boyle bir hataya dusmememiz lazim çunku bu insanlarin dinle herhangi bir alakasi yok ve dini sadece kullaniyorlar.. hiçkimse ben ve Allah arasinda araci olamaz..

Ve evet senin de dedigin gibi Allah herkese akil vermis ne subliminal mesajlarin ne de dini kotu amaçli kullanan insalarin dine duydugumuz duygularin degismesine izin vermemeliyiz

Bizim inancimiz oldugu için (+ ailelerimizin verdigi egitim) biz bir çok subliminal mesajdan etkilenmiyoruz ve amacimiz çocuklarimizinda bizim gibi olmasi..

Herneyse bu konularin yeri burasi degil, o yuzden cvp yazmayin arkadaslar..

Son düzenleme:
Uzmanlar, neredeyse her evde olan televizyon ve bilgisayarların 2-3 yaş çocuklarda, iletişim problemine neden olabileceğini söylüyor.

Bartın Devlet Hastanesi Psikologlarında Seda Kaya Altıntaş ve Psikolog Emine Atalay, 1-2 yaş çocukların ve okul çağında ki çocukların televizyon ve bilgisayardan ne kadar etkilendiğini açıkladılar.

Bartın Devlet Hastanesi Psikologlarında Seda Kaya Altıntaş, 2-3 yaş çocukların televizyon ve bilgisayarın karşısında fazla kalmaları durumunda çocuğun iletişim bozukluğuna neden olduğunu söyledi. Psikolog Altıntaş, "Televizyonun öğretici ve yaratıcı özelliklerinin yanı sıra yardımcı özelliğine de dikkat çekmek gerekir. Bu yüzden çocukların ve yetişkinler için iyi bir araç haline gelebiliyor. Fakat televizyonun öğretici ve yaratıcı özelliğinin yanında tehlikeli olması da söz konusu olabiliyor.

Yetişkinler için ve en önemlisi çocuklar için daha temkinli olunması gerekiyor. Bu yüzden televizyonu kontrollü kullanılması gerekmektedir. Özellikle 3 yaşından küçüklerin televizyon izlemesine başlanmaması gerekiyor. Çünkü 1-2 yaş grubu çocuklar için bilgi ve gelişim yaşları için önemli bir dönemdir. Üç yaş sonrasında bu sürecin kontrollü olması gerekmektedir. Çünkü televizyon ve bilgisayar zararlı etkilere sahiptir. Özellikle şiddet davranışlarının öğrenilebilmesi için ilk bilgi kaynağıdır.

Televizyon, bilgisayar ve görsel basın çocuklar ve gençler için ilk bilgi kaynağı oluyor. Kontrollü kullanılması bu konular açısında önemlidir. Şiddet gören çocuklar televizyonda da, şiddet izledikleri zaman bunu normalleştiriyorlar. Sonuç itibari ile şiddeti kendileri de çözüm aracı olarak kullanıyorlar.

Özellikle 1-2 yaş civarında çocuk konuşmaya başlamış olması nedeniyle televizyonla karşılaştığında konuşmasını geciktirebiliyor. Sınırlama konulmazsa çok fazla zaman geçirmesine neden olabilir. İletişiminin ilerlemesine neden olur. Kilo alması ve yakından bakıldığında ise, gözlerinde bozukluk meydana gelir.

Bunlar için yetişkinlerin iyi bir şekilde plan yapması gerekiyor. Örneğin, kurallar getirilmelidir. Sadece televizyon değil, bazı kuralları öğrenene kadar kurallar devam etmelidir. Çocuğa yaptıklar davranışlar karşısında zararları ve yararları anlatılmalıdır. Her gün yarım saat izin verilebilir.

Belli programları izlemesi söylenebilir. Tabi bunları yaparken ebeveynler de yanında bulunacak faydalı olan kanalları onlara anlatacaktır. İzledikten sonra da ne yapılacağı konusunda bilgi verilmelidir. Örneğin, izlenen bir programdan sonra çocuğa neler anladığı ile sorular sorulursa daha faydalı bir hale gelebilir" dedi.

Okul çağında ki, çocukların okuldan hariç diğer günlerde televizyon ve bilgisayar karşısında vakit geçirerek diğer yapması gereken kuralları hiçe saydığını söyleyen Psikolog Emine Atalay ise, "Aileler çocukları ile bir araya gelerek ne kadar bilgisayar, televizyon ve dışarıda ne kadar oyun oynanacağı ile ilgili karar vermelidirler. Bu kararı verirken ödül, ceza yöntemlerinden herhangi biri kullanılabilir. Çocuğunuz bir saat televizyon izlemiş ise, bir saatte kitap okumalıdır.

O gün yapması gereken ödevlerini yapmamış ise, bilgisayardan ve televizyondan tamamen kesmemek şartı ile zamanı yarıya indirilebilir. Ogün içerisinde ödevini yapmamış ise, bir saat olan televizyon hakkı yarım saate indirilebilir. Aynı zamanda bilgisayar ve televizyonun konumu çocukların onlardan nasıl etkilendiği konusunda çok önemlidir.

Örneğin, bilgisayar çocuğun göreceği bir konumda ise, aile onun ne yaptığını göremez, dolayısıyla çocuk kendine ait bir özgürlük alanını kullanmış olur. Aile bilgisayarın ekranını herkesin görebileceği bir şekilde yerleştirirse o zaman çocuğunun ne yaptığını kontrol edebilir, hangi sitelere girdiğini görür ve bunlardan zarar mı? Yarar mı? Gördüğünü bilir.

Bilgisayarda ve televizyonlarda gösterilen aktivitelerde eğer şiddet içeriği fazla ise, çocuk bunlardan etkilenerek bunlardan bir çözüm yolu aramaya başlar.

Televizyonda izlediği programda birbirlerini döven iki kişi gördüğünde, kendisi de sınıfta arkadaşını dövmeye kalkışır. Saatlerin kısıtlanması, izlenen programın içeriği aile tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir.
Çocuğun kararı ile birlikte aile kararı ortak olmalıdır. Herkes ev içerisinde bu kurala uymalıdır" dedi.

tepki verenlere anlam veremedim
araştırma yapmadan reddetmek çok cahilce
konu bilinçlendirme amaçlı
konu sahibine teşekkürler

bence konu tam olması gereken başlıkta....çocuk büyütürken.....

naçizane dileğim........aynı konu iki yerde de görünemez mi?:26:daha çok kişiye ulaşmak adına.

Back
X