Ben tesekkür ederim, bir kivilcim kadar faydam olmussa ne mutlu...
Böyle bir durumun varlığından bile haberdar değildik. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Eşim de ben de şoktayız. Belgeselinden bahsetmişsiniz. Ben de alabilir miyim ismini?
Böyle bir durumun varlığından bile haberdar değildik. Çok güzel bir paylaşım olmuş. Eşim de ben de şoktayız. Belgeselinden bahsetmişsiniz. Ben de alabilir miyim ismini?
Ben bilinçaltı yönlendirmesi olayının varlığına ve mantıklı bir yöntem olduğuna katılıyorum ama bunun küçük çocukların dimağını zehirleyip seks düşkünü yapmak için uygulandığını düşünmek son derece paranoyakça geliyor. Bir kere yeni nesli seks düşkünü yapmanın herhangi bir ideolojik oluşuma ya da ülkeye ne gibi bir katkısı olabilir ki? İkincisi söz konusu görseller son derece zorlama çıkarımlar, çoğu zaten sadece fallik obje çizimi olarak gösterilenler ve fallik şekilleri de doğa dahil heryerde görebilmek hiç zor değil.
Ama biryerde - Ahmet ŞErif İZgörenin kitabıydı sanırım - seçim zamanı yapılan kampanya referandum gibi ortamlarda siyasi liderlerin görüntüleri arasına gözle görülemeyecek hızda sempatik yada itici görünen hallerinin eklendiğiyle ilgili birşey okumuştum çok mantıklı gelmişti bana yöntem olarak.
hayır hayır sen yanlış anlamışsın amaç seks düşkünü yapmak değil. Amaç dikkat çekmek. Bu konuyu daha derinlemesine incelersen göreceksin ben sana temadan bahsedeyim. Bizim bilinçaltımız doğuştan doğum, ölüm ve cinsellik odaklı. Yani bunlarla ilgili herhangi bir şey dikkatini çekiyor. Oraya o kelimeleri sıkıştırınca bilinçaltının dikkatini çektiği için senin dikkatini çekiyor. Yani bir nevi hoşuna gidiyor. Amaç tam olarak bir konuya yönlendirmek ve yoğunlaştırmak denilebilir. Reklamlarda, filmlerde 25. kare yöntemiyle, ambalaj vb türlerde de araya gizleyerek bilinç altına mesaj yolluyorlar. Amaç; bazen seks düşkünü yapmak, bazen sigara bazen parfüm satmak. Bazen partiyi desteklemesi için bazen korku salmak için bir şekilde kullanılıyor. Yani saçma değil.
konu hakkında netten alıntılar yerine, kendi düşüncelerimizi yazsak daha iyi olur bence. paylaşılan bilgiler sadece nette bulunuyor diye, bilimsel kaynak değeri göstermeyelim onlara. görseller de üstünde oynanmadığı sürece bana inandırıcı geliyor. birçoğu doğrudur ama zoraki birşeyler üretilmeye çalışanlar da var içlerinde.
ben uzun bir süredir, okuduğum ve izlediğim her şeye %100 doğrudur gözüyle bakmıyorum. bu gizli mesajlar dışında, çok daha alenen verilmeye çalışılan mesajlar var.
beynin bir şeyi bilinçaltına yerleştirebilmesi için önce algılaması lazım.
25. kare olayında bahsedilen görüntülerin birçoğu algılanmıyor bile bence. apaçık, aleni bir şekilde gördüklerimizin ne kadarı dikkatimizi çekiyor, ne kadarını algılıyoruz ki; çaktırmadan bize verilmek istenen şeyleri hemen bilinçaltımıza alıp hayatımıza onlarla yön verelim?
bu tür çalışmalar-deneyler yapılıyordur belki ama bunların denenmesi %100 başarılı olduğu anlamına gelmiyor.
birçok ebeveyn, ekranlardaki ünlüler, elinde sigaralarla çocuklarının yanında duruyor, çocuklar bunları değil de 25. karedeki sigara görüntülerinden mi sigaraya başlayacak? hiç sanmıyorum...
sadece cinsellik ve saldırganlık değil ,empoze etmek istedikleri bütün konularda yıllardır bunu yapıyorlar ,hem de bilinçli olarak .
bu tip yayınları farkettiğimizde hemen kapatmak lazım .
hatta bu konuda sempozyumlar ,paneller düzenlenmeli ,tv programları yapılmalı ,halk bilinçlendirilmeli .
ruslar bi icat yapmış ,subminal mesajları yakalayan .önce bu cihazdan geçiriyorlar , eğer varsa düzelttirip öyle gösterime sunuyorl
ar,biz oğlumla izlediğimiz çizgifilm; Маша и Медведь : Маша + каша kopyala yapıştır ve izleyin.
bi araştırmacı güzel bi söz söylemişti bununla ilgili ' televizyon çocuğunuzun bakıcısı değildir'aman seyretsinde şu işimi bitireyim diyoruz bazen ama seçmek lazım mutlaka. veeeeee size iyi bir haber vereyim yapılan araştırmalara göre ailesinden ilgi, sevgi şefkat gören çocuklar sub. mesajlardan pek etkilenmezmiş.sevgiyle kalın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?