BEYLİKDÜZÜ YAKUPLU MU SEYRANTEPE Mİ??

betican

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
484
43
643
İstanbul
Kızlar Merhaba,

Bundan yaklaşık ay önce eşimin yoğun ısrarlarıyla ( kirası ve uzaklığı fazla olduğu halde )Beylikdüzü yakuplu da bir siteye taşındık. ev 3+1 havuzlu ve güvenlikli tam oğluma göre ( 8 yaşında )
Taşındığımızda çalışıyordum , ve devam edecektim ama yarım günlük 1,000 tl den aşağıya bakıcı bulamadığım için işten ayrılmak zorunda kaldım.
Ve şimdi hesap yapıyoruz bu ay versek birkaç ay sonra sıkışacağımızı bildiğimiz için daha uygun olan bir eve , ulaşımı daha kolay olan seyrantepeye taşınmaya karar verdik.
Bu arada evin kirası aidat ile birlikte 1,250 tl + 350 tl eşimin yol parası +300 fatura + 500 yemek derken eşimin aldığı maaşı 700 tl kadar geçiyor. arada bir ekstra işler yapıp ayda 300 tl falan getirdiği oluyor ama her zaman değil
taşınırsak giderimiz 1000 tl kira + 300 fatura +500 yemek olacak çünkü eşim servis ile işe gidip gelecek ve saatlerce yolda kalmış olmayacak.
bende normalde o civardan geldiğim için ve tüm çevrem orada olduğu için bütün gün eşim işte oğlum okulda iken sıkıntıdan patlamayacağım s.tepeye gidersek
ama burada da erkek kardeşim ve gelinimiz var yeni bebekleri oldu ve gelinin annesi bakacak.
Kafam o kadar karışık ki siz benim yerimde olsanız ne yapardınız, gözününüzü karartıp gittiği yere kadar gitsin deyip yakuplu da mı otururdunuz
yoksa en iyi yer bildiğim yerdir deyip geldiğiniz yere geri mi dönerdiniz
( bu arada 2, coçuğu yapmak istiyoruz bunun için de tedavi belki de tüp bebek yapmam gerekecek ve iki tane merkez var aklımda olan. birisi gümüşsuyu taksim - birisi fulya da , buradan gidip gelmem en az gidiş 2,5 saat sürüypor )

Kızlar Merhaba,

Bundan yaklaşık ay önce eşimin yoğun ısrarlarıyla ( kirası ve uzaklığı fazla olduğu halde )Beylikdüzü yakuplu da bir siteye taşındık. ev 3+1 havuzlu ve güvenlikli tam oğluma göre ( 8 yaşında )
Taşındığımızda çalışıyordum , ve devam edecektim ama yarım günlük 1,000 tl den aşağıya bakıcı bulamadığım için işten ayrılmak zorunda kaldım.
Ve şimdi hesap yapıyoruz bu ay versek birkaç ay sonra sıkışacağımızı bildiğimiz için daha uygun olan bir eve , ulaşımı daha kolay olan seyrantepeye taşınmaya karar verdik.
Bu arada evin kirası aidat ile birlikte 1,250 tl + 350 tl eşimin yol parası +300 fatura + 500 yemek derken eşimin aldığı maaşı 700 tl kadar geçiyor. arada bir ekstra işler yapıp ayda 300 tl falan getirdiği oluyor ama her zaman değil
taşınırsak giderimiz 1000 tl kira + 300 fatura +500 yemek olacak çünkü eşim servis ile işe gidip gelecek ve saatlerce yolda kalmış olmayacak.
bende normalde o civardan geldiğim için ve tüm çevrem orada olduğu için bütün gün eşim işte oğlum okulda iken sıkıntıdan patlamayacağım s.tepeye gidersek
ama burada da erkek kardeşim ve gelinimiz var yeni bebekleri oldu ve gelinin annesi bakacak.
Kafam o kadar karışık ki siz benim yerimde olsanız ne yapardınız, gözününüzü karartıp gittiği yere kadar gitsin deyip yakuplu da mı otururdunuz
yoksa en iyi yer bildiğim yerdir deyip geldiğiniz yere geri mi dönerdiniz
( bu arada 2, coçuğu yapmak istiyoruz bunun için de tedavi belki de tüp bebek yapmam gerekecek ve iki tane merkez var aklımda olan. birisi gümüşsuyu taksim - birisi fulya da , buradan gidip gelmem en az gidiş 2,5 saat sürüypor )
Bu arada buraya taşındıktan sonra çok sevdiğim ve şartları çok iyi olan işimden de oldum

ben olsam 2. bebekte düşünüyormuşsunuz ,cebime neresi uygunsa oraya giderim,tanıdık çevrem var diyorsunuz daha uyguna bir ev bulurum ordan bi kazancım olur,yoldan bi kazancım olur,aidattan bi kazancım olur,belki bakarsınız tanıdıklarınızdan çocuğunuza daha uygun ücrete bakacak biri çıkar iş imkanı doğar ordan kazancım olur :)

Zaten kendiniz en guzel cevaplari vermissiniz.kardesinizin bebegininde yardimcisi var zaten annesi gelicekmis.onu hic dusunmeyin arada ziyaret edersiniz.tasinin direk niye fazladan para ciksin cebinizden.o parayi cocuklariniza kendinize harcarsiniz

Bu konuya cevap yazmak istedim o kadar doluyum ki. Beylikdüzü denen cehenneme bundan 5 yıl önce daha adını kimse bilmezken taşındık. Bir yere gidip gelmek ölüm! Metrobüs denilen şey insanın tüm yaşama enerjisini alıp götürür. Merkeze inmek için kafadan gidiş-dönüş 5 saat hesaplayıp çıkmak gerekiyor. Biz evi satın aldık merkeze bütçemiz yetmiyor gidebilme şansım olsa durmazdım 2 dakika. Durmadan etrafa yeni evler yapıldığı için bizim ev giderek değer kaybediyor bir de. DEğerlenir falan diyenlere inanmayın. Taksim-Fulya bundan 1000 yıl önce de değerliydi hala değerli. Eski yerler asla değerini kaybetmez....

Bu konuya cevap yazmak istedim o kadar doluyum ki. Beylikdüzü denen cehenneme bundan 5 yıl önce daha adını kimse bilmezken taşındık. Bir yere gidip gelmek ölüm! Metrobüs denilen şey insanın tüm yaşama enerjisini alıp götürür. Merkeze inmek için kafadan gidiş-dönüş 5 saat hesaplayıp çıkmak gerekiyor. Biz evi satın aldık merkeze bütçemiz yetmiyor gidebilme şansım olsa durmazdım 2 dakika. Durmadan etrafa yeni evler yapıldığı için bizim ev giderek değer kaybediyor bir de. DEğerlenir falan diyenlere inanmayın. Taksim-Fulya bundan 1000 yıl önce de değerliydi hala değerli. Eski yerler asla değerini kaybetmez....
:D 14 yıl bu civarda oturdum 4 yıl başka şehirdeydim son 2 yıldır b.düzündeyim..adını kimse bilmezken demişsiniz ya ilk taşındığımız zaman aklıma geldi bilirsiniz sinanobayı.. arabalar saatli geçerdi hey gidi günler hey :)) ev fiyatı düşüyor demişsiniz ona da şaşırdım :) ev almak istiyoruz 200 den ağızlar açılıyor :)

Yakuplu da evim var, sevdiğim bir çevre
Çocuk büyütmek için İstanbul'un içine oranla %100 güvenli ve temiz
Ancak bu işler ekonomi meselesi
Nereye gücünüz yetiyorsa orada yaşamanız gerek
Anlattığınıza göre taşınırsanız daha rahat geçineceksiniz

Yol konusunda haklısınız
Beylikdüzü'nde oturup Taksim'de çalışanlardanım, iyi bilirim o çileyi
Ama mülkler ciddi değerleniyor, Yakuplu'daki evim neredeyse ikiye katladı
Binanın durumuna göre sanırım bu değerlenme işi

Senin durumuna göre yani eşinin işi dolayısıyla sanırım seyrantepe daha iyi olabilir.Maddi olarakta biraz daha kar sağlar dediğin gibi.Ama bölge inanılmaz pahalılaşıyor.4 yıldır beylikdüzündeyim ben tam merkezdeyim ama burası çok büyük olduğundan insanlar fiyatları farklı bölgelerle karıştırıyor sanırım.Bulunduğum yerde en ucuz ve eski daire 250 binden başlıyor hemen yanımıza yeni site yapılıyor ve 2 yıl sonra teslim edeceği sadece 80 m2 daireye 420 bin TL peşin para istiyor....Her neyse gayet memnunum nezih tertemiz yeşillikle içiçe oğlun için burası daha iyi olur gibi.eminim sitede oyun parkları havuz vs vardır.Yinede iyi düşün cnm senin için en güzeli neyse olur umarım.

Back
X