• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim durdu, bir akıl da bana verin...

yercekimlikaranfil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2008
4.409
79
118
İstanbul
Merhaba herkese,
Bu bölümde yüzlerce kezi yüzlerce konuya yorum yapıp yardımcı olmaya çalışan ben şimdi sizden yardım bekliyorum.
Eşimle sınıra geldik. Masal gibi bir aşk, masal gibi bir evlilik tıkandı kaldı.
Ben sorunu kısaca özetlemeye çalışayım, baştan anlatırsam çok uzun olur; zaten beni tanıyanlar bilir, pek kısa yazamam. Siz sordukça daha da anlatırım.
4,5 yıllık evliyim. Eşimle çok sevdik birbirimizi. Ailesi ile hiçbir sorunumuz yok, aksine eşimle yaşadığım sorunlarda bile benim yanımda olurlar, oğullarının kulağını bükerler. İlk evlilik yılımızda eşimin bekarlıktan kalma borçları olduğunu ve bunlar için altınlarımızı sattığını bir şokla öğrenmiştim. Ailesini de haberar etmiştim. Onların da manevi desteği ile bunu geride bırakmayı başardık. Bir bebeğimiz oldu. Herşey harikaydı. Borçların eşimin eski bir sağlık sorunu için yapılan harcamalardan kaynaklandığını bilmem de onu affetmemde bir etkendi. Bundan 6 ay kadar önce bu borçların devamı olduğunu, hastalığı döneminde psikolojik yıkımın etkisiyle başını alıp yaşadığı yerdne uzaklaştığında kendine iş kurmak isterken yanlış kişilere bulaştığını ve onlara olan bu borcundan kalan son parçaları ödemek için önemli sayılmayacka miktarda benden gizli kredi çektiğini öğrendim. Ama gene yolumuza devam etmeye karar verdik. Beni ikna eden sözü şu oldu: "Ben yalancı bir insan değilim, sana söylediğim yalanların hepsi bir tek nedenden kaynaklanıyordu, ben sana bir tek yalan söyledim, gerisi hep bunu kapatmak içindi. Bu konuyu san söyleyemezdim, seni bu işlerden uzak tutmak istedim. Herşey bitti, artık hiç yalan yok, hiç huzursuzluk yok." İnandım, hala da inanıyorum.
Gelelim son olaya. Geçen gece" banka hesabını aç da hesap yapalım, ödemelerimize filan bakalım." dedim. Telefonunun şarjı bitmiş, şarj aletini bulamadı, şifre gelmediği için bakamadık. Bir süredir hep aksilik oldu, internet şubesi çalışmıyordu filan. Bunlar yalan değil, gözümle gördüm. Ama nedense bende yaşadığım travmaların etkisi ile "Ya birşey saklıyorsa" düşüncesi gelip yapışıyor. Aşamıyorum. Öyle olunca kavga çıktı. Bebeğimize bakmal için kayınvalidemler bizde kalıyor. Dolayısıyla ancak yatmak için odamıza girince konuşabiliyoruz. Karanlıkta fısıltı ile konuşmanın ve uykusuzluğun verdiği etki ile daha yorucu ve büyük kavgalar ediyoruz. İş büyüdü, kavga büyüdü. O yorulduğunu, benim güvenimi asla geri kazanamayacağını ve bu yüzden artık dayanamadığını söylüyor. Ben de hemen pat diye ona güvenmekte zorlandığımı, hesaplarımızın şeffaf olması, istediğimde bazı şeylerden emin olmak için hesaplarını görmem halinde bunu daha kolay aşacağımı söylüyorum. Ama kavga o kladar büyüdü ki. İki gece üst üste kavga ettik. Söylenmeyecek şeyler söylendi, olmayacka şeyler oldu. Yüzüğünü çıkardı. Takmıyor. Dün konuşmaya çalıştım, "üstüme gelme, çok kızgınım, sinirim kolay geçmiyor." diyor. Öylece kalakaldım.

canım belkıde gercektennn senın ona guvenmedıgını dusunup uzlmustur belkıde gercktn yenı bır yalan yokturrr. sen sımdı fazla ustune gıtmee yıne bıaraaa bakalım hesabımıza falan dersın bıraz konuyu kaptsan bır sureee

canım belkıde gercektennn senın ona guvenmedıgını dusunup uzlmustur belkıde gercktn yenı bır yalan yokturrr. sen sımdı fazla ustune gıtmee yıne bıaraaa bakalım hesabımıza falan dersın bıraz konuyu kaptsan bır sureee

Tam olarka sorun da bu. Benim ona güvenmediğimi düşünüyor. Tamam. Ama güven öyle kolay kırılan ve öyle zor tamir edilen bir duygu ki. Ben ondan bu konuda anlayış bekliyorum. Bir de tabi benim özellikle bu konuda öfke kontrol problemim var. Sinir krizine giriyorum, kasılıyorum. Normalde yapmayacağım şeyleri yapıyorum. Oturup sabahlamaya zorluyorum. Bir sorunumuz varken ne uyuyabiliyorum ne uyutuyorum. Benim yanlışlarım var, ama ben ondan da beni sakinleştirmesini bekliyorum. Benim verdiğim tepkiler doğru değil belki ama ben durup dururken tepki vermiyorum ki o bir hata yaptı ve ben onun hatası üzerinden tepki geliştirdim. Ben sinirle ağır konuşuyorum ama öfekm anlıki o gece bitince öfke de bitiyor. O ise kolay kolay öfkelenmiyor ama sonunda oldu işte. Dün omzuna yatmaya çalıştım ki ben onun omzuna yatmadan uyuyamam. İzin vermedi. "İzin vermesen de yatacağım." dedim. Dengem kayboldu. Bir an bağırıp "Seni stemiyorum git." diye kızıyorum. O kalkıp pantalonunu giymek isteyince bacağına sarılıp yalvarıyorum. Kendim olmaktan çıktım.

senin bu güvensizliğin eşini çıldırtmış demekk.erkekler böyledir onun hatasını yüzüne vurduğunda bambaşka biri olup çıkarlar.senin tek yapman gereken eşine sonuna kadar güvendiğini hissettirmen.öyle pat pat yüzüne vurma,sen daha iyi bilirsin ama diye başla sözlerine.bak nasıl sana açılacak.madem seviyorsunuz birbirinizi kuşkulara yer olmamalı.

tabiki kendi açından haklısın güvenini sarsmış ama herşeyin altında da farklı bir şey aramaktan vazgeçmelisin.yoksa evliliğin çok yaralanır.bence bikaç gün üstüne gitme bazı şeyleri akışına bırak.umarım en kısa sürede düzelir ilişkiniz.

bunun çözümü çok basit madem güvenini kazanamadığını düşünüyor al işte fırsat alsın seni götürsün bankaya bütün hesapları göstersin.

sen zaten ikna olmıycam demiyorsun ki

eşinin bence senden sakladığı birşey var kapatmak için de blöf yapıyor ve büyük oynuyor

güya seni korkutacak yüzüğünü çıkarıp çıkarsın..

beni bunla korkutamazsın de bence

sakladığı birşey yoksa neden açık açık göstermek yerine 2 gündür senle kavga etmeyi tercih ediyor...

sen şimdi şüphelenmeyeceksen bile şüphelenirsin...

haklı olarak.

eşinizi tanımadığımız için söyleyeceğimiz şeyler ters de tepebilir o nedenle size söyleyeceklerim empati kuarark kendi eşimin üstünden olur ancak.
böyle bi durumda eşimde eşinizin verdiği tepkiyi verirdi ama tek farkla yüzük çıkarmazdı heralde diye düşünüyorum. bunu aşmak için de ben onun üzerine gitmezdim. onun üzerine gittikçe biliyorum ki erkekler kendilerini geri çekiyorlar. bir de ben haklıyken haksız duruma düşerim. böyle bir durumda kim olsa güvenemez. eşin kendini güven noktasında ıspatlaması gerekirken tabiri caizse zeytinyağı gibi su yüzüne çıkması durumunda ben barışmak ya da af dilemek için üerine gidersem kendimi kötü hissederdim. ancak küslük de yapmaz sadece normla diyolaglarımı (hoşgeldin, afiyet olsun vs.) ve zaruri diyaloglarımı sürdürürdüm.
tabii bu söylediklerim bizim aile için geçerli , umarım böyle birşey için yüzük çıkarmanın devamı gelmez, üzülürüm

güven bir kere sarsıldıda içine şüpe girdimi insanı kemiriyor yaşadığım için biliyorum ama tek çare geçmişde olanları öne getirmemek temcit plavı gibi,yaşamış biri olarak tavsiyem anlayışlı ol ve eski konuları acmadan konuş sonuçda amacı seni üzmemekmiş :34:

senin bu güvensizliğin eşini çıldırtmış demekk.erkekler böyledir onun hatasını yüzüne vurduğunda bambaşka biri olup çıkarlar.senin tek yapman gereken eşine sonuna kadar güvendiğini hissettirmen.öyle pat pat yüzüne vurma,sen daha iyi bilirsin ama diye başla sözlerine.bak nasıl sana açılacak.madem seviyorsunuz birbirinizi kuşkulara yer olmamalı.

Ama sonuna kadar güvenemiyorum ki, sorun da burda. Tabi sadece bu konuda. Onu kızlar ordusunun içine koysam geri gelir. Ama ya gene bir kredi varsa... Tabi kırıcı da oluyor. Bazı lafları canımı çok yaktı. "Her kavgada senden uzaklaşıyorum." "İkide bir sinir krizine giren bir karım olmasını istemiyorum." "Seni asıl korkutan yalan değil borç." Bilemiyorum, belki o da benim gibi kzıgınlıkla söymeliştir, ama ya gerçek düşünceleri ise.
Ha tabi bir boyutu daha var. Hiç özel alanı kalmamışmış, ona okuyacağı kitabı bile ben alıyormuşum. Geçen kendime kitap alırken ona da almıştım. Normalde mıçmıç dibimden ayrılmayan bir insandır. Şimdi demek ki benim onu boğduğumu düşünüyor diye üzülüyorum bir de. Dedim ya konu çok büyüdü, çok dağıldı.

Tam olarka sorun da bu. Benim ona güvenmediğimi düşünüyor. Tamam. Ama güven öyle kolay kırılan ve öyle zor tamir edilen bir duygu ki. Ben ondan bu konuda anlayış bekliyorum. Bir de tabi benim özellikle bu konuda öfke kontrol problemim var. Sinir krizine giriyorum, kasılıyorum. Normalde yapmayacağım şeyleri yapıyorum. Oturup sabahlamaya zorluyorum. Bir sorunumuz varken ne uyuyabiliyorum ne uyutuyorum. Benim yanlışlarım var, ama ben ondan da beni sakinleştirmesini bekliyorum. Benim verdiğim tepkiler doğru değil belki ama ben durup dururken tepki vermiyorum ki o bir hata yaptı ve ben onun hatası üzerinden tepki geliştirdim. Ben sinirle ağır konuşuyorum ama öfekm anlıki o gece bitince öfke de bitiyor. O ise kolay kolay öfkelenmiyor ama sonunda oldu işte. Dün omzuna yatmaya çalıştım ki ben onun omzuna yatmadan uyuyamam. İzin vermedi. "İzin vermesen de yatacağım." dedim. Dengem kayboldu. Bir an bağırıp "Seni stemiyorum git." diye kızıyorum. O kalkıp pantalonunu giymek isteyince bacağına sarılıp yalvarıyorum. Kendim olmaktan çıktım.

anladımm birazda sendee var yanı kolay deıl bılıyorum ama kendıni sakınlestırmek zorundasın bende bır donem böle anlttgn gıbı seyler yasadımm krızler kasılmaa ama zamanlaaa mantıklı dusnnce bana hıc bır faydası olamdııgnı gorudm hem kendıme hem cevremdekılere zarar verdıgımı anladım bırsureee sende sakın ol esın cok konusmadıgı surece sende konusma kus gıbı tavrlı durmaa ama fazladaaa muahbbete vs gırme sennde uzldugunu bılsın. kendını cocugunaa odakla bır suree emın ol cocugunla ılgılenırken herseyyy duzene gırecektırr bırak esınde hata aramayıı kendını sıkıntıya sokmayı zor bılıyorum amaaa..

işin içinde cocuk var sen cocuguna odaklan birsure sonra hersey kendılıgınden gelısecektır

mutlu giden bi evlilik ve ortada tek bi sebep.. eşiniz keşke sizden saklamasa tm borcu neyse söylese ama sizin ona güvenmeniz için hesaplarını göstermesi şart. yoksa öbür türlü üste çıkmaya çalışıyor gibime geldi. umarım bu yüzden ayrılmazsınız.. inşallah sorunlarınızı çözersiniz..

cnm bence yine sakladigi birseyler var ve uste cikmak icin boyle davraniyor ortaya cikar bence bu sifreyi borclari birak ne hali varsa gorsun cikarsin yuzugu fln naz yapiyo, hep derim deliyle deli olma!

Ama sonuna kadar güvenemiyorum ki, sorun da burda. Tabi sadece bu konuda. Onu kızlar ordusunun içine koysam geri gelir. Ama ya gene bir kredi varsa... Tabi kırıcı da oluyor. Bazı lafları canımı çok yaktı. "Her kavgada senden uzaklaşıyorum." "İkide bir sinir krizine giren bir karım olmasını istemiyorum." "Seni asıl korkutan yalan değil borç." Bilemiyorum, belki o da benim gibi kzıgınlıkla söymeliştir, ama ya gerçek düşünceleri ise.
Ha tabi bir boyutu daha var. Hiç özel alanı kalmamışmış, ona okuyacağı kitabı bile ben alıyormuşum. Geçen kendime kitap alırken ona da almıştım. Normalde mıçmıç dibimden ayrılmayan bir insandır. Şimdi demek ki benim onu boğduğumu düşünüyor diye üzülüyorum bir de. Dedim ya konu çok büyüdü, çok dağıldı.

evet evet bence sen bırsure onu kendı halıne bırakmalısınn dısarı bıle cıkmak ıstedgın zamann guzel yollu yavrunlaaa planlar yappp ztn yerı gelınce sana bunu soracktr senı bunalttmak ıstemdgm bırz nefes al ıstedım dersın

hatayı yaparlrr bizimde anlayışlı olmamızı isterler. aynı sorundan bende az önce nişanlımla kavga ettim. hatalarını söyledikçe sinirlemdi. ama asıl sinirlendiği mevzu güvenim sarsıldı demem. çünkü kendine o kadar güveniyor ki bir yanlış yapmadığına dair o yüzden deliriyor. bence eşinizde böyle haklı olduğunu düşünüyo siz üstüne gittikçe sinirleniyo. bence biraz sakin olmakta fayda var. akışına bırakın sular biraz durulsun. gitmek istedimide ayağına yapışmayın bırakın gitsin. ailesine hesap vermek zorunda kalcağı için zaten gidemez gibime geliyo. sizde üzmeyin kendinizi :34:

tabiki kendi açından haklısın güvenini sarsmış ama herşeyin altında da farklı bir şey aramaktan vazgeçmelisin.yoksa evliliğin çok yaralanır.bence bikaç gün üstüne gitme bazı şeyleri akışına bırak.umarım en kısa sürede düzelir ilişkiniz.

Çok yaralandık gerçekten. Bilemiyorum ya...

bunun çözümü çok basit madem güvenini kazanamadığını düşünüyor al işte fırsat alsın seni götürsün bankaya bütün hesapları göstersin.

sen zaten ikna olmıycam demiyorsun ki

eşinin bence senden sakladığı birşey var kapatmak için de blöf yapıyor ve büyük oynuyor

güya seni korkutacak yüzüğünü çıkarıp çıkarsın..

beni bunla korkutamazsın de bence

sakladığı birşey yoksa neden açık açık göstermek yerine 2 gündür senle kavga etmeyi tercih ediyor...

sen şimdi şüphelenmeyeceksen bile şüphelenirsin...

haklı olarak.

Ya zaten eski yeni bütün kredi kartlarının borcu olmadığına dair kağıt getirdi. Bu süreçte bir ev aldık kardeşimle ortak, onun için kredi çekti. Kredi çekmek için araştırma yapılıyor. Maşşaı belli, geleni gideni belli bir adam zaten. Tek kullandığımız kredi kartının ekstresini de gönderir her ay. Ben mantıklı düşününce birşey olmadığı kannatine varıyorum zaten. Ama her içime düşen kurtta bir daha emin olmak sitiyorum.

eşinizi tanımadığımız için söyleyeceğimiz şeyler ters de tepebilir o nedenle size söyleyeceklerim empati kuarark kendi eşimin üstünden olur ancak.
böyle bi durumda eşimde eşinizin verdiği tepkiyi verirdi ama tek farkla yüzük çıkarmazdı heralde diye düşünüyorum. bunu aşmak için de ben onun üzerine gitmezdim. onun üzerine gittikçe biliyorum ki erkekler kendilerini geri çekiyorlar. bir de ben haklıyken haksız duruma düşerim. böyle bir durumda kim olsa güvenemez. eşin kendini güven noktasında ıspatlaması gerekirken tabiri caizse zeytinyağı gibi su yüzüne çıkması durumunda ben barışmak ya da af dilemek için üerine gidersem kendimi kötü hissederdim. ancak küslük de yapmaz sadece normla diyolaglarımı (hoşgeldin, afiyet olsun vs.) ve zaruri diyaloglarımı sürdürürdüm.
tabii bu söylediklerim bizim aile için geçerli , umarım böyle birşey için yüzük çıkarmanın devamı gelmez, üzülürüm

Küslük zaten yapamıyorum. Oğlum, kayınvalidem, kayınpederim evde. Onların yanında küsemem. Zorunlu hallerde telefon ediyorum. Hatta annesinin telefonu bozuldu dün, çok eski, tamir olmaz birşey. Gelirken bir telefon bakıver diye aradım. Ki bunun kavgamızla bir ilgisi yok, her durumda aynı davranırdım. Dün biraz geç geldi, yemeğini filan hazırladım. Yüzük çıkarma konusunu bilemiyorum. Dün bana omzuna yatmak isteyince "Üstüme gelme, sen kaç kez gördün sinirlendiğimi?" dedi." İzin ver yatayım orası benim yerim dedim, orası senin yerin ama gelme şimdi üstüme." dedi. Benim öfkeyle yaptıklarımın acısını çıkarıyor bence. İlk kavga gecemizde bir kutu ilaç getirdim. Sonra tabi ki içmedim. Blöf yaptığımı söyledi, ben de "Evet blöf tabi ki ama senin taş kalbini yumuşatmak için başka yol bırakmadın." dedim. Böyle saçma şeyler işte.

güven bir kere sarsıldıda içine şüpe girdimi insanı kemiriyor yaşadığım için biliyorum ama tek çare geçmişde olanları öne getirmemek temcit plavı gibi,yaşamış biri olarak tavsiyem anlayışlı ol ve eski konuları acmadan konuş sonuçda amacı seni üzmemekmiş :34:

Açmadan konuşmayı ben de çok istiyorum, zaten hergün bunu konuşuyor da değiliz ama işte arada böyle bir bahane olunca benim acılarım tazeleniyor. Benim onu hiç affetmediğimi, affettim zannetsem bi,le affetmediğimi ve bunun onu çok yorduğunu, böyle yaşamak istemedğini" söylüyor.

ben eşine hakveriyorum kusura bakma,kendin söylüyorsun sinir krizi geçirdiğini kasıldığını olayları fazla abartıp eşini kendinden uzaklaştıran sensin.bir an önce kendini topaarlaman lazıki erkekler gerçekten buna tahamül edemezler.yani bir kadının sinirine tahammül edemezler.anladığım kadarıyla çok fazla sıkmışsın eşini.sakinleş sinirlerine hakim olabilmeyi öğren.

Birebir olmasada bazı alanlarda seninle aynı yaşanmışlığa sahibim ve tavrım bu borç saklama hususunda çok sert olmuştur, bi nevi ağzının payını aldığını kendi agzıyla itiraf etmiş ve affetmemi sağlamıştır.. Tabi eşlerimizin kişilik özellikleri de onlara vereceğimiz cezanın boyutunu değiştiriyor ben onu ağır bir cezayla ödüllendirdim umarım sizde bu durumla baş edebilirsiniz.

Öncelikle eşinizin fıtratına göre ne gibi bir yol izleyeceğinizi düşünün ona göre karar verin sonrasında istemediğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz..

anladımm birazda sendee var yanı kolay deıl bılıyorum ama kendıni sakınlestırmek zorundasın bende bır donem böle anlttgn gıbı seyler yasadımm krızler kasılmaa ama zamanlaaa mantıklı dusnnce bana hıc bır faydası olamdııgnı gorudm hem kendıme hem cevremdekılere zarar verdıgımı anladım bırsureee sende sakın ol esın cok konusmadıgı surece sende konusma kus gıbı tavrlı durmaa ama fazladaaa muahbbete vs gırme sennde uzldugunu bılsın. kendını cocugunaa odakla bır suree emın ol cocugunla ılgılenırken herseyyy duzene gırecektırr bırak esınde hata aramayıı kendını sıkıntıya sokmayı zor bılıyorum amaaa..

işin içinde cocuk var sen cocuguna odaklan birsure sonra hersey kendılıgınden gelısecektır
Öyle yapmaya çalışıyorum. Gün içinde başarıyorum da, yatağa girene kadar. Yatınca benim heyheylerim geri geliyor.

mutlu giden bi evlilik ve ortada tek bi sebep.. eşiniz keşke sizden saklamasa tm borcu neyse söylese ama sizin ona güvenmeniz için hesaplarını göstermesi şart. yoksa öbür türlü üste çıkmaya çalışıyor gibime geldi. umarım bu yüzden ayrılmazsınız.. inşallah sorunlarınızı çözersiniz..
Hesaplarını dediğim gibi biliyorum zaten. Sonuçta bütçemiz ortak, gelen belli giden belli. O çektiği kredi zamnında da hep zaten bir 300 TL kaynardı arada. Ama ben isteyince gözümle görmek istiyorum. Meslek hastalığı biraz da. İşim de böyle bir iş.

cnm bence yine sakladigi birseyler var ve uste cikmak icin boyle davraniyor ortaya cikar bence bu sifreyi borclari birak ne hali varsa gorsun cikarsin yuzugu fln naz yapiyo, hep derim deliyle deli olma!

Umarım böyle değildir. Umarım.:((

evet evet bence sen bırsure onu kendı halıne bırakmalısınn dısarı bıle cıkmak ıstedgın zamann guzel yollu yavrunlaaa planlar yappp ztn yerı gelınce sana bunu soracktr senı bunalttmak ıstemdgm bırz nefes al ıstedım dersın

Zaten haftasonuna hiçbir plan yapmadım. Annesini de alıp gideceğeim sinemaya onsuz.

hatayı yaparlrr bizimde anlayışlı olmamızı isterler. aynı sorundan bende az önce nişanlımla kavga ettim. hatalarını söyledikçe sinirlemdi. ama asıl sinirlendiği mevzu güvenim sarsıldı demem. çünkü kendine o kadar güveniyor ki bir yanlış yapmadığına dair o yüzden deliriyor. bence eşinizde böyle haklı olduğunu düşünüyo siz üstüne gittikçe sinirleniyo. bence biraz sakin olmakta fayda var. akışına bırakın sular biraz durulsun. gitmek istedimide ayağına yapışmayın bırakın gitsin. ailesine hesap vermek zorunda kalcağı için zaten gidemez gibime geliyo. sizde üzmeyin kendinizi :34:

Akışına bırakmak en mantıklısı galiba. Umarım bu akşam konuyu açmadan zıbarıp yatabilirim. O kendi gelsin, madem sinirlenmiş beyefendi. Siniri yatışınca bekleriz...:((

insan sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor. otuziki bekçi, iki kapı ne yazık ki dili tutmaya yetmiyor.

sen haklısın borçlarını sana söylemediği ve elaltından gizli iş çevirdiği için.

o da haklı, affettim deyip üstüne üstüne gittiğin için.

nasrettin hocanın dediği gibi herkes haklı....

şimdi ne yapacaksın? içindeki şüpheleri gidermek için bankacı bir arkadaşın varsa rica edip banka borcu için soruşturma yaptırabilirsin.

hesaplarınız ortaksa ve şifreleri biliyorsan telefon bankacılğından öğrenebilirsin.

ama sözlerin ve davranışların hoş değil... sinirden kasılmak, ilaç alıp getirmek... bunları yapma, herkesten çok kendine zarar verirsin.

çaresiz birşey değil ki bu... hayatta çaresi olmayan tek şey ölümdür.

ben eşine hakveriyorum kusura bakma,kendin söylüyorsun sinir krizi geçirdiğini kasıldığını olayları fazla abartıp eşini kendinden uzaklaştıran sensin.bir an önce kendini topaarlaman lazıki erkekler gerçekten buna tahamül edemezler.yani bir kadının sinirine tahammül edemezler.anladığım kadarıyla çok fazla sıkmışsın eşini.sakinleş sinirlerine hakim olabilmeyi öğren.

Fazla içiçe olmak sadece benim seçimim değildi ki!
Benim itirazım da bu noktada. Hatayı yapan o, hatalı tepki veren ben. Ama ben daha haksız durumdayım.

Birebir olmasada bazı alanlarda seninle aynı yaşanmışlığa sahibim ve tavrım bu borç saklama hususunda çok sert olmuştur, bi nevi ağzının payını aldığını kendi agzıyla itiraf etmiş ve affetmemi sağlamıştır.. Tabi eşlerimizin kişilik özellikleri de onlara vereceğimiz cezanın boyutunu değiştiriyor ben onu ağır bir cezayla ödüllendirdim umarım sizde bu durumla baş edebilirsiniz.

Öncelikle eşinizin fıtratına göre ne gibi bir yol izleyeceğinizi düşünün ona göre karar verin sonrasında istemediğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz..
Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. Ben de ilkinde çok sert tepki verdim. Babası ikna etti boşanmamaya. Ceza vermek değil de ben istiyorum ki, konuşalım, birbirimizin hassasiyetlerine dokunalım. Ama işte o benim geride tamamen bırakamamamdan şikayetçi, ben de her istediğimde beni rahatlatamamasından şikayetçiyim. Aslında eşimle en iyi yaptığımız şey konuşmaktır. Çok iyi iletişim kurarız başka konularda. Ama bu konuda ortada buluşamıyoruz. Onu da anlıyorum. O dönem onun ölüm korkusu ile yaşadığı ailesini bile haberdar etmeden savrulduğu sınırları aştığı bir dönemmiş, bunu ailesi de anlatır. Ve bu yüzdne o günleri hatırlatacak hiçbirşey olmasın istiyor. Ben de kendimi güvende hissetmek istiyorum. İhtiyaçlarımız çatışıyor bu noktada.

Back
X