• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim durdu, bir akıl da bana verin...

insan sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymuyor. otuziki bekçi, iki kapı ne yazık ki dili tutmaya yetmiyor.

sen haklısın borçlarını sana söylemediği ve elaltından gizli iş çevirdiği için.

o da haklı, affettim deyip üstüne üstüne gittiğin için.

nasrettin hocanın dediği gibi herkes haklı....

şimdi ne yapacaksın? içindeki şüpheleri gidermek için bankacı bir arkadaşın varsa rica edip banka borcu için soruşturma yaptırabilirsin.

hesaplarınız ortaksa ve şifreleri biliyorsan telefon bankacılğından öğrenebilirsin.

ama sözlerin ve davranışların hoş değil... sinirden kasılmak, ilaç alıp getirmek... bunları yapma, herkesten çok kendine zarar verirsin.

çaresiz birşey değil ki bu... hayatta çaresi olmayan tek şey ölümdür.

Kendisi bankacı zaten, KKB kayıtlarını filan getirdi döktü önüme. Ben bakmadım. Bir de bu var. Bakayım diyorum, getiriyor, bakmaya utanıyorum. Yani hem ona tam güvenemiyorum, hem güvenmediğim için kendimdne utanıyorum.

Kendisi bankacı zaten, KKB kayıtlarını filan getirdi döktü önüme. Ben bakmadım. Bir de bu var. Bakayım diyorum, getiriyor, bakmaya utanıyorum. Yani hem ona tam güvenemiyorum, hem güvenmediğim için kendimdne utanıyorum.

eh yani adam napsın daha senin sorunun kendinle.bir doktra görün istersen yoksa boşuna evliliğini sonlandırmaya neden olacaksın demedi deme.

eh yani adam napsın daha senin sorunun kendinle.bir doktra görün istersen yoksa boşuna evliliğini sonlandırmaya neden olacaksın demedi deme.

Teşekkür edeirm yorumunuz için. Ben kendimle ilgili sıkıntılarımı da açıklıkla yazmaya gayret ettim zaten. Ama diğer konularınızdna bildiğim kadarıyla sizinle evliliğe bakışımız çok farklı. Dolayısıyla yorumlarınız beni pek teselli edemiyor. Sorunlarım var evet, ama durup dururken olmadı. Mutluluktan uçtuğum günlerin birinde eivme bilmediğim bir borç kağıdı geldi. Ve bu iki kez oldu. Benim "delirmem" bu olaylardan sonraya rastlar.

Ya zaten eski yeni bütün kredi kartlarının borcu olmadığına dair kağıt getirdi. Bu süreçte bir ev aldık kardeşimle ortak, onun için kredi çekti. Kredi çekmek için araştırma yapılıyor. Maşşaı belli, geleni gideni belli bir adam zaten. Tek kullandığımız kredi kartının ekstresini de gönderir her ay. Ben mantıklı düşününce birşey olmadığı kannatine varıyorum zaten. Ama her içime düşen kurtta bir daha emin olmak sitiyorum.

ozaman sen adamın üstüne gitmişsin...bence biraz kendi haline bırak bi sinirleri yatışsın...şimdide eşin haklı yani temcit pilavı gibi ısıt ısıt getir olmaz...madem güvenmen için çaba harcadı ve başka falsolu bir hareketi yok o zaman ne diye adamı bunaltıyorsun..

sadece yıprandığınızla kalırsınız...ne güzel huzurlu bir ailen varmış huzurunuzu bozmayın

Ya zaten eski yeni bütün kredi kartlarının borcu olmadığına dair kağıt getirdi. Bu süreçte bir ev aldık kardeşimle ortak, onun için kredi çekti. Kredi çekmek için araştırma yapılıyor. Maşşaı belli, geleni gideni belli bir adam zaten. Tek kullandığımız kredi kartının ekstresini de gönderir her ay. Ben mantıklı düşününce birşey olmadığı kannatine varıyorum zaten. Ama her içime düşen kurtta bir daha emin olmak sitiyorum.

ozaman sen adamın üstüne gitmişsin...bence biraz kendi haline bırak bi sinirleri yatışsın...şimdide eşin haklı yani temcit pilavı gibi ısıt ısıt getir olmaz...madem güvenmen için çaba harcadı ve başka falsolu bir hareketi yok o zaman ne diye adamı bunaltıyorsun..

sadece yıprandığınızla kalırsınız...ne güzel huzurlu bir ailen varmış huzurunuzu bozmayın

Doğru diyorsun. Ama ben de diyorum ki, ben böyle ufak taleplerde bulundukça beni geri çevirmese, ben istemeden birgün gelip kendisi dese "Hadi hayatım, gel şu ödemelerimizi yapalım." zaten zamanla benim takıntım azalacak. Bana zemin hazırlamasını isitiyorum. Şimdi ayda bir soruyorsam sonra 3 ayda bir soracağımi sonra yılda bir. Zamanla güven yeniden kurulacak. Ama o istiyor ki o günler hemen, derhal ve aniden hayatımızdan çıksın. Onu suçlamıyorum ama benim de suçum yok. Güveni sarsan o ise tamir etmek için çabaharcamak zorunda olan da o.

Teşekkür edeirm yorumunuz için. Ben kendimle ilgili sıkıntılarımı da açıklıkla yazmaya gayret ettim zaten. Ama diğer konularınızdna bildiğim kadarıyla sizinle evliliğe bakışımız çok farklı. Dolayısıyla yorumlarınız beni pek teselli edemiyor. Sorunlarım var evet, ama durup dururken olmadı. Mutluluktan uçtuğum günlerin birinde eivme bilmediğim bir borç kağıdı geldi. Ve bu iki kez oldu. Benim "delirmem" bu olaylardan sonraya rastlar.

haklısın bence hiç bir şey sebepsiz değildir ve bir kadın durduk yeere böyle yapmaz ama artık olan olmuş geçmişte kalmış unutman gerek...

benim evliliğim senin evliliğinen farklı diye söylediklerim seni teselli etmiyor öylemi.ama ben teselli etmek için söylemiyorum konuna yorum yapıyorum.baştan sadece teselli yorumları istiyorum desydiniz hiç yazmazdım :ssz:

haklısın bence hiç bir şey sebepsiz değildir ve bir kadın durduk yeere böyle yapmaz ama artık olan olmuş geçmişte kalmış unutman gerek...

Haklısın. Bu badireyi atlatırsak profesyonel yardım almak istiyorum. Daha önce çok gerildiğimde gitmiştim, iki seanstan sonra bana buna benzer şeyler söyleyip "Gelmene gerke yok." demişti. "Eşimle geleyim mi?" dedim, "Şu aşamada ona da gerek yok." dedi. Anlaşılan gerek var. Benim unutabilmem ve onun da unutmak için herşeyden kaçmaması için yardım almalıyız sanırım. Ama şu anda söyleyemem. Israrla "Üstüme gelme." diyor. Birkaç gün sonra...

canım bende evlendikten kısa süre sonra eşimin 5000tl kart borcu oldugunu öğrendim
zaten herseyimizi kendimiz yaptıgımız için bir sürü borcumuz vardı
ve bana kartları iptal ettiğini söylemişti şimdi kartlardan biri takibe girdi
icra kağıdı gelince dava acıp taksitlendirecekmiş..
benim ona bu konularda olan güvenim sıfırlanmıs oldu
cok kavga ettik bana: gezip tozmadım evlilik için harcadım diyor ama
ben sindiremiyorum babası 20000 tl kredi cekmişti nasıl yetiremediler
hala anlamıs değilim, kaç ay gecti aklıma geldikce sinir oluyorum

umarım her şey düzelir hakkında hayırlısı olsun

maddi sorunları varmış eşinizin ödemesi gereken borç varmış mecburen böyle yapmış bence siz neden bu kada sık boğaz ediyorsunuz ki eşinizin sizden saklamasının nedeni gururuna yedirmemiş yada sizi tanıdğı için sizin tepki vermenizden korkmuş bu sorun mu yani anlamadım neden dert ettğinizi doğrusu para pul geçici şeyler bunların soru yapılmasını hiç hoş bulmyorum ben .

canım bende evlendikten kısa süre sonra eşimin 5000tl kart borcu oldugunu öğrendim
zaten herseyimizi kendimiz yaptıgımız için bir sürü borcumuz vardı
ve bana kartları iptal ettiğini söylemişti şimdi kartlardan biri takibe girdi
icra kağıdı gelince dava acıp taksitlendirecekmiş..
benim ona bu konularda olan güvenim sıfırlanmıs oldu
cok kavga ettik bana: gezip tozmadım evlilik için harcadım diyor ama
ben sindiremiyorum babası 20000 tl kredi cekmişti nasıl yetiremediler
hala anlamıs değilim, kaç ay gecti aklıma geldikce sinir oluyorum

umarım her şey düzelir hakkında hayırlısı olsun

Umarım düzelir, sizin için de zor günler geçiyor olmalı. Bunu geride bırakmanın bir yolu da vardır mutlaka. Ama mesele para meselesi de değil ki, 3-5 neyse. Önemli olan bir ailede insanların açık ve net olması. Ben beni üzmemek için kendi başına debelenmesindense, bana anlatıp "Birlikte göğüsleyelim." demesini tercih ederdim.

Sen kendin de demişsin ya mantıklı düşününce bişey olmadığı kannatine varıyorum diye..

Erkekler maddi açıdan zor duruma düştüklerinde ne yazık ki gurur yapabiliyorlar.
Eşin hem bu yüzden sıkılmış hem senin bu konudaki ısrarlarından bunalmış bence.Ona her durumda destek olacağını,bu konuda daha açık olursa beraber üstesinden gelebileceğini söylesen mesela.

Bir de hani ani ruhsal değişimlerin olduğunu yazmışsın,bir yandan yataktan kovarken bir yandan bacağına sarılıp gitmesine engel olmak gibi.Bu tür davranışların eşine senin psikolojik sorunların olduğu izlenimini yaratmış olabilir mi?
Yine de yüzük çıkarması çok abartılı bir davranış olmuş,heralde senin gözünü korkutmaya çalışıyor üzerine gitmemen için

Bi süre kendi halinde takılsın madem boğuluyormuş

Umarım düzelir, sizin için de zor günler geçiyor olmalı. Bunu geride bırakmanın bir yolu da vardır mutlaka. Ama mesele para meselesi de değil ki, 3-5 neyse. Önemli olan bir ailede insanların açık ve net olması. Ben beni üzmemek için kendi başına debelenmesindense, bana anlatıp "Birlikte göğüsleyelim." demesini tercih ederdim.

öyle tabi borç ödenir önemli olan güven duygusunu kaybetmemek tesekkürler:34:

maddi sorunları varmış eşinizin ödemesi gereken borç varmış mecburen böyle yapmış bence siz neden bu kada sık boğaz ediyorsunuz ki eşinizin sizden saklamasının nedeni gururuna yedirmemiş yada sizi tanıdğı için sizin tepki vermenizden korkmuş bu sorun mu yani anlamadım neden dert ettğinizi doğrusu para pul geçici şeyler bunların soru yapılmasını hiç hoş bulmyorum ben .

Para pul değil ki derdim. Biz zaten yatılı okullardan beri kendi ayaklarının üstünde duran 3 varsa 3 yiyen, 5 varsa 5 yiyen insanlarız. Benim sıkıntım bana yalan söylenmiş olması. Bu başka bir konu da olabilirdi. İlk yalanı ise zaten daha ilk baştan başlıyor. Biz tanışmazken yaşadığı şeyler. Biz birlikte olmaya karar verdiğimizde ya da evlenmeye karar veridğimizde ya da ilk olay olduktan sonra tüm herşeyi anlatabilirdi. Kanımla canımla onun yanında olurdum. Söylese bu tepkilerin 500'de birini vermezdim. Tepkim borcu olmasına değil, tepkim bu konuda bana yalan söylenmesine.

Sen kendin de demişsin ya mantıklı düşününce bişey olmadığı kannatine varıyorum diye..

Erkekler maddi açıdan zor duruma düştüklerinde ne yazık ki gurur yapabiliyorlar.
Eşin hem bu yüzden sıkılmış hem senin bu konudaki ısrarlarından bunalmış bence.Ona her durumda destek olacağını,bu konuda daha açık olursa beraber üstesinden gelebileceğini söylesen mesela.

Bir de hani ani ruhsal değişimlerin olduğunu yazmışsın,bir yandan yataktan kovarken bir yandan bacağına sarılıp gitmesine engel olmak gibi.Bu tür davranışların eşine senin psikolojik sorunların olduğu izlenimini yaratmış olabilir mi?
Yine de yüzük çıkarması çok abartılı bir davranış olmuş,heralde senin gözünü korkutmaya çalışıyor üzerine gitmemen için

Bi süre kendi halinde takılsın madem boğuluyormuş

E tabi öyle bir izlenim yaratmıştır. Zaten bütün bunları yaptığım anda pişman oluyorum.. Yüzüğünü neden takmadığını gerçekten bilmiyorum. Sinir geçince takacağını umuyorum, benim tanıdığım adamsa. Ama ben de çok bunaldım yaa.. İlk olay olduğunda orada kaldığı için. Daha önce de hiçbirşey yok dediğinde bile var çıktığı için hep diken üstündeyim. Yani ben onun bakışından anlarım ama daha önce bakışlarını yanlış anladım ya şimdi kendime ve sezgilerime güvenemiyorum.

Tam olarka sorun da bu. Benim ona güvenmediğimi düşünüyor. Tamam. Ama güven öyle kolay kırılan ve öyle zor tamir edilen bir duygu ki. Ben ondan bu konuda anlayış bekliyorum. Bir de tabi benim özellikle bu konuda öfke kontrol problemim var. Sinir krizine giriyorum, kasılıyorum. Normalde yapmayacağım şeyleri yapıyorum. Oturup sabahlamaya zorluyorum. Bir sorunumuz varken ne uyuyabiliyorum ne uyutuyorum. Benim yanlışlarım var, ama ben ondan da beni sakinleştirmesini bekliyorum. Benim verdiğim tepkiler doğru değil belki ama ben durup dururken tepki vermiyorum ki o bir hata yaptı ve ben onun hatası üzerinden tepki geliştirdim. Ben sinirle ağır konuşuyorum ama öfekm anlıki o gece bitince öfke de bitiyor. O ise kolay kolay öfkelenmiyor ama sonunda oldu işte. Dün omzuna yatmaya çalıştım ki ben onun omzuna yatmadan uyuyamam. İzin vermedi. "İzin vermesen de yatacağım." dedim. Dengem kayboldu. Bir an bağırıp "Seni stemiyorum git." diye kızıyorum. O kalkıp pantalonunu giymek isteyince bacağına sarılıp yalvarıyorum. Kendim olmaktan çıktım.

bak canım senin sinirlerin alt üst yaşamış, cok kısa süreler içerisinde çok ani duygu değişmeleri yaşıyorsun,bence bir an önce toparlan hem evliliğn hem senin, hem eşinin ve cocukların için çok kötü şeyler olabilir allah korusun, bildigin halde yapıyordum ve ozaman dahada cok bir panik durumu yaşıyordum ne bu hal diyee...
arkadaşım sakin ol, sen sakin olursan eşinde sakinleşir, adam doğal olarak ona güvenmedigini düşünüyor ve bir evlilikte güven en büyük temel taşlardan biridir...
zaman gecmeden , evliliğn daha cok yara almadan , kalk toparlan, sen bir annesin ve eşssin ... sen güçlü olmak zorundasın. allah yardımcın olsun,

bak canım senin sinirlerin alt üst yaşamış, cok kısa süreler içerisinde çok ani duygu değişmeleri yaşıyorsun,bence bir an önce toparlan hem evliliğn hem senin, hem eşinin ve cocukların için çok kötü şeyler olabilir allah korusun, bildigin halde yapıyordum ve ozaman dahada cok bir panik durumu yaşıyordum ne bu hal diyee...
arkadaşım sakin ol, sen sakin olursan eşinde sakinleşir, adam doğal olarak ona güvenmedigini düşünüyor ve bir evlilikte güven en büyük temel taşlardan biridir...
zaman gecmeden , evliliğn daha cok yara almadan , kalk toparlan, sen bir annesin ve eşssin ... sen güçlü olmak zorundasın. allah yardımcın olsun,

Çok teşekkürler. Elimden geleni yapıyorum. İyi ki bebeğim var. Sadece onun yanında normalim zaten. Dün işe gelmedim. Bütün gün çok iyiydim. Ne zaman ki bebeğim uyudu, benim yüzüm düştü, yatağa girdik gene başladık. Allah'tan eşim de bu konuda dikkatli. Onun yanında hiçbirşey yokmuş gibiyiz. Toparlanmam lazım. Toparlanacağım ama temeldeki sorunu nasıl aşacağımızı biliemiyorum.

Back
X