• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim Error

beyinerror

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
513
187
33
Yeni üye,ilk konu,ilk mesaj.. Fake değilim,kesin fake diyeceksiniz yazmayın lütfen,buranın aktif sivri dilli üyelerindenim belki de o kadar akıl veriyorsun kendine mi yetemiyorsun tepkileri yüzünden aldım bu üyeliği,kazenin bilgisi dahilinde.
21 yaşında üniversiteyi bitirmiş,2 aylık ilişkisi olan ve harika bir ilişkisi olduğunu zanneden biriydim taa ki 1 ay öncesine kadar.
Buldum aşkımı buldum dedim,hayatımda gördüğüm en merhametli en harika en sadık insan. Her yönüyle hayata her bakışımız bir,o kadar harikayız ki bizken. Sürekli görüşmek konuşmak birlikte zaman geçirmekten zevk alır beni seviyor,sanırım ki onda ilk görüşte aşk oluştu bende ise zamanla sevgi.
Eee bunu anlatmak için üye olmadım tabiki.
Gelelim asıl konumuza.
Ben muhafazakar bir ailenin muhafazar bir kızıyım,oda muhafazakar mutaasıp ailenin ateist oğlu..
Bunu 1 ay önce öğrendim yani sevgi bağlarımız oluşmuşken.
Ağladım ve ayrılma kararı aldığımı söyledim.
Bunun ikimiz için sorun yaratmayacağını söylese de ben kabul edemedim ve ona da belirttim.
"Tamam,tamam söz veriyorum seninle inanmaya çalışacağım daha çok araştırıp inanıcam ayrılmayalım,beraber aşacağız" dedi.
Öyle güzel sarıldı ki o an bişey diyemedim.
1 aydır hançer misali sırtımda yük gibi.
Ayrılsam mı,ayrılmasam mı,zamana mı bıraksam,ne yapsam geleceği gören tahmin edecek üyeler,sen onu değiştirmeye çalışma diyeceksiniz ama ben değişmesi dahilinde birşey söylemedim ayrılalım dedim o ayrılmayalım beraber aşıcaz inanmaya çalışıcam dedi.
Ben gerçekten kötüyüm,çaresizim.27 yaşında oda.
Konuyu dini değerlere bağlamayalım yalvarıyorum,kapanmasın konum lütfen,polemik olmasın,21 yaşında ne yapacağını bilmeyen bir kız olarak sizlerden yoluna şöyle böyle devam et diye yardım etmenizi istiyorum.
Lütfen..

Bence bekleyin kestirip atmayin hemen.Kimsenin kalbini bilemezsin.Ona sadece yardimci ol madem inanmak istiyor ona destek ol.Ama cok belli etme tavrini yoksa sana yalan da soyleyebilir inaniyorum diye sirf seni kaybetmemek icin.Zamana birak bence

Ateist, deist, agnostik vs insalardan korkmam da, her türlü koyu dindardan korkarım ben asıl, dini ne olursa olsun.

Tarih din yüzünden olmuş savaşlarla dolu, şekil değiştirdi ama hala da devam ediyor günümüzde.
Kaldı ki her koyun kendi bacağından asılır demişler. Sizin korktuğunuz ne? Aklınızı çelmesi mi?

İnsanları ırkına, inancına/inançsızlığına göre değerlendirmek bir bitse keşke.

Neden endişe ettiniz ki ayrılmak istediniz?
Bana gelecek düşündüğüm bir kadınsın demişti.
Ama örneğin bize göre imam nikahı kıyılır ama istemez
Ben çocuğumu daha muhazakar yetiştirmek isterim o istemez
Açıkça konuştuk bunları,tabiki ailem asla müsaade etmez asla.
Bence bekleyin kestirip atmayin hemen.Kimsenin kalbini bilemezsin.Ona sadece yardimci ol madem inanmak istiyor ona destek ol.Ama cok belli etme tavrini yoksa sana yalan da soyleyebilir inaniyorum diye sirf seni kaybetmemek icin.Zamana birak bence
Destek olmaya çalışıyorum geçen ilk defa bana Allah bilir dedi:) Nasıl mutlu oldum anlatamam.

İçinde o inanç varsa olur.Başkasının istemesiyle iman olmaz ki.Mesela ailesinin isteğiyle kapananlar var ama örtü Onlar için bez parçasından farksız.Birden kabul etme.Biraz zamana yay.Duruma göre yol alırsın.

Ateist, deist, agnostik vs insalardan korkmam da, her türlü koyu dindardan korkarım ben asıl, dini ne olursa olsun.

Tarih din yüzünden olmuş savaşlarla dolu, şekil değiştirdi ama hala da devam ediyor günümüzde.
Kaldı ki her koyun kendi bacağından asılır demişler. Sizin korktuğunuz ne? Aklınızı çelmesi mi?

İnsanları ırkına, inancına/inançsızlığına göre değerlendirmek bir bitse keşke.
Aklımı çelmesi değil tabiki kendimden eminim.
Ama yukardada örnek verdim mesela ben inancım gereği imam nikahı isterim o istemez,ben hacca gitmek isterim onada söyledim o istemez,sevgililikle devam edersek ben önemsemem devam edelim dedim,ben seninle evlenmek isterim hayat kurmak isterim deyince zıtlıklar kafamda pat pat patladı.
Tabiki ailemin tepkiside

ya kaç kişinin canı yandı bu mezhep farkı yüzünden
anladığım kadarı ile o size saygı duymuş ve duyuyor sizde saygıduyun

Bu yasina kadar olmayan bir sey hissedilmemis birsey olabilir ama cok zor.siz bu yukun altina girebilecemisiniz? Bu isin olmazini biliyorsunuz zaten.acik konusmuyorum bu yuzden.

Daha gecen haftalarda bi arkadasim aynisini yasadi.daha 1 aylik iliski.sonradan ogrendi.ve olmayacagini anlayinca birakti.cocuk birlikte asacagiz dedi ama bu yukun altina girmedi..

Bana gelecek düşündüğüm bir kadınsın demişti.
Ama örneğin bize göre imam nikahı kıyılır ama istemez
Ben çocuğumu daha muhazakar yetiştirmek isterim o istemez
Açıkça konuştuk bunları,tabiki ailem asla müsaade etmez asla.
Evlilik düşünüyorsanız bu gerekçeler gayet yerinde endişeler. Siyasi görüş, inançlar, dünyaya bakışımız yaşam tarzlarımızı belirler. Ciddi uyuşmazlıklar varsa çok da zorlamamak lazım. İsterseniz deneyin. Olmazsa iki iyi arkadaş olursunuz.

Inanmaya calisacagim?
Simdi nasil sevgilisi kocasi icin kapanan acilanlara karsiysam ayni derecede sevgilisi icin inanmaya calisan insana da karsi olacagim. Cunku hayatta hicbir sey mis gibi yasanmaz, yasanmamali..
Evet ben şok oldum çünkü biz ilk tanıştığımızda söylemedi falan diye.
Önemsememiştim demişti.
Bilmiyorum kafam karışık,korkuyorum
İçinde o inanç varsa olur.Başkasının istemesiyle iman olmaz ki.Mesela ailesinin isteğiyle kapananlar var ama örtü Onlar için bez parçasından farksız.Birden kabul etme.Biraz zamana yay.Duruma göre yol alırsın.
Haklısınız bende şimdi inanmaya çalışıcam diyip ilişkimiz 2 3 yılı aldığında olmuyor inanmıyorum demesinden korkuyorum ki çünkü bitirmek zorunda kalıcam
inanmak istemiyor sadece seni kaybetmekten korkmuş.
bunu bilerek devam et ilişkine. kimseyi zorla inandıramazsın bişeylere.
İnandıramam değil mi,hiç mi umut yok

Bugün inanmış gibi yapar kendini kaldırırsa yarın iş ciddiye bindiğinde, kendini sınırlandırılmış hissettiğinde daha kötü olmayacak mı? Birbirinize ayak uydurmak için ne derece fedakarlık yapabilirsiniz? Hayat bu kadar toz pembe değil. :KK51:

Aklımı çelmesi değil tabiki kendimden eminim.
Ama yukardada örnek verdim mesela ben inancım gereği imam nikahı isterim o istemez,ben hacca gitmek isterim onada söyledim o istemez,sevgililikle devam edersek ben önemsemem devam edelim dedim,ben seninle evlenmek isterim hayat kurmak isterim deyince zıtlıklar kafamda pat pat patladı.
Tabiki ailemin tepkiside
İstemez diyorsunuz da bir sorsaydınız? İnanmasa da kabul edebilir, sonuçta onu bağlayan bir şey yok. Hac da onun adına gezi gibi olur misal. Siz şu an onun adına karar veriyorsunuz şöyle yapar, böyle eder diye. Önce bir sorun bakalım neler diyecek.

yani ben de önceden inanırdım artık inanmıyorum
eşim de inanmıyor

ama ben oruç tutarken kalkar sahur hazırlayıp yatardı
aramızda inanca dair bir ayrılık olmamıştı

imam nikahımız yok (ki ben evlenirken müslümandım)
çocuğumuz olsa ben dini eğitimi belli bir yaşa kadar vermeye zaten karşıydım önceden şimdi de öyle..

inanmaya çalışırım diye bi durum yok :) orada seni ikna etmek için demiş bence.

ateistlerin kötü bişeyi yok aslında, dürüst anlayışlı ve insan hayvan ve doğaya saygılı olup olmamasına bakın derim. kendi adıma konuşacak olursam bir insan sevap ya da günah kaygısı olmadan yaşıyor ve iyi bir insan olabiliyorsa o kişi için işte bu derim.

ya kaç kişinin canı yandı bu mezhep farkı yüzünden
anladığım kadarı ile o size saygı duymuş ve duyuyor sizde saygıduyun
onun saygı duymama durumu olamaz ki zaten benden çok çok daha muhafazakar bir ailede yetişmiş,ve mezhep değil o komple yok sayıyor..
Bu yasina kadar olmayan bir sey hissedilmemis birsey olabilir ama cok zor.siz bu yukun altina girebilecemisiniz? Bu isin olmazini biliyorsunuz zaten.acik konusmuyorum bu yuzden.

Daha gecen haftalarda bi arkadasim aynisini yasadi.daha 1 aylik iliski.sonradan ogrendi.ve olmayacagini anlayinca birakti.cocuk birlikte asacagiz dedi ama bu yukun altina girmedi..
Ben ona çok değer veriyorum oda çok değer veriyorum ilk defa bu kadar sevildiğimi hissettim.
Ona da söyledim ya olmasa seneler sonra yıpranıcaz,çabalıcam inanamasam en yakın zamanda söylicem,ama seni çok seviyorum demişti.
Evlilik düşünüyorsanız bu gerekçeler gayet yerinde endişeler. Siyasi görüş, inançlar, dünyaya bakışımız yaşam tarzlarımızı belirler. Ciddi uyuşmazlıklar varsa çok da zorlamamak lazım. İsterseniz deneyin. Olmazsa iki iyi arkadaş olursunuz.
Arkadaş olamayız olmayıda istemem sanırım.
Çünkü çok harika bir insan her gördüğümde üzüleceğim,aramızdaki duygusal mantıksal tek problem bu ve çok üzüyor beni
Bugün inanmış gibi yapar kendini kaldırırsa yarın iş ciddiye bindiğinde, kendini sınırlandırılmış hissettiğinde daha kötü olmayacak mı? Birbirinize ayak uydurmak için ne derece fedakarlık yapabilirsiniz? Hayat bu kadar toz pembe değil. :KK51:
Evet çok büyük bir fedakarlık yapıcak ama ben ona inanmasan giderim demedim.
Ayrılalım yapamam mümkün değil,ailem izin vermez şartlar uygun değil dedim,oda söz veriyorum çabalicam dedi.
Bilmiyorum off
İnşallah sen onun kurtuluşuna vesile olursun
Nolursunuz dua edin,inşallah inşallah

İnandıramam değil mi,hiç mi umut yok
umut her zaman var. ama çok zor bi sürece hazır olmalısın.

benzerini yaşamış biri olarak yazıyorum bunları. eski sevgilim.. ateist değildi ama inanç noktasında farklıydık. yani ben daha muhafazakar o daha inanç noktasında umursamaz. ilişkimiz sürmedi mi? evet sürdü. hemde 3 yıl. ama sonra? sonra tıkandı.

Back
X