Beynim patlicak :((

Ben de böyleyim her şeyi sorguluyorum hafif bi anksiyete geçiriyorum. Siyircam evde az kaldı. Senin okulun varmış kulüplere katilip kafani dagitabilirsin.

Kesinlikle bu donum noktası falan değil busekilde yasamak sizin hayatınızı cekilmez hale getirir.
Tabiki ibadetlerini yap duani et ama dunyadan da kendini soyuylayamazsin.

Bu yasadiginiz bir hastalik.Mutlaka bir yakin, Arkadaş veya psikoloğ la durumunu paylaş.Inanki hafiflersin.
Paylasmamak seni daha dibe çeker kendi kendine icinden cikamazsin bunun

Maneviyati tam anlami ile yasamak dunyadan elini ayağını çekmek değil...

Varolusumuzu ve nedenlerini merak etmeyen insan var midir? Hic sanmiyorum oldugunu
Yas itibariyle bunlari dusunmeniz cevap aramaniz cok normal , hepimiz gectik o yollardan
Benim size abla tavsiyem farkli goruslerdeki insanlarin kitaplarini okiyum , harmanlayın zihninizde
Farkli dinlerin kitaplari , parapsikoloji , varoluscu felsefe kitapları
Yeni yeni bilgiler edindikce kafanizda pek cok sey netlesecektir ve üzerinizdeki yuk kalkip hayatiniza geri donebilirsiniz

Tabiki insan sorgulamali hayatin anlamını vs..
Ama bukadar derin düşünmek hastaliktir.

Icinde bulundugun durum normal değil.Aksini soyleyenler seni aldatmasın.
Bir sekilde yardm al.

Önerirseniz çok memnun olurum.Teşekkürler :)

Bu işler karışık işler.

Herkes olaya farklı açıdan bakabilir.Belki derin düşünmüştür de senin düşündüğün tarafatan düşünmemiştir.

Kime göre neye göre???

Psikolog senin ne düşündüğünden çok nasıl düşündüğün ve değerlendirdiğinle ilgilenir.

Ne düşündüğün seni bağlar.Konu psikoloğu bağlamaz.

Haklısınız okumayı düşünüyorum farklı dinlerin kitaplarını okumak biraz korkunç geliyor bana ama okumam gerek sanırım

varoluş lafını gördüm, aha işte dedim felsefe yapıcaz, o kadar ''dövdü, sövdü, aldattı'' konuları arasjnda sonunda enfes birini buldum. Kk da nasıl böyle bir konu açılmış! Hayret dedim. Ama koskoca varoluşçu düşünceyi ahirete bağlayınca akabinde ''sohpet'' kelimesini görünce kafamı duvarlara vurasım geldi yine. Offf odff.

Haklısınız okumayı düşünüyorum farklı dinlerin kitaplarını okumak biraz korkunç geliyor bana ama okumam gerek sanırım
Neden korkunc olsun ki ? Onlara da inansn milyonlarca insan var sonucta , bilmek ogrenmek lazim
Kryon un yuvaya yolculuk kitabini oneririm size , iyi gelecektir

Bir kitap ismi vermeniz mümkündü.bende istiyorum tasavvuf üzerine.kitap okumak ama.hic bilimiyorum nasıl bir kitap alayim

Dini konular yasak diye biliyorum ama eger inancli biriysen kuran okuyup icini ferahlatabilirsin bende icime bir huzur doguyor okuyunca .
Herkez hesaptan cekilecek kafana bunu takacagina neleri yanlis yapiyorsun hatalarin nedir düzelt daha yardimsever iyi bir insan olmaya calis ve inandigin dine yönel.
Arti umursamanda iyi bir taraftan .

Benim için çok özel olan kimseye anlatmadığım dertlerimi duygularımı tanımadığım benim için hayatımda yeri olmayan birisiyle paylaşmak doğru gelmiyor.Özel bir bağ gerekir bence
Şu an ne yapıyorsun peki :)))
Neyse...bence kritik bir yerdesin...zira yaşam enerjin sönüyor

Bir kitap ismi vermeniz mümkündü.bende istiyorum tasavvuf üzerine.kitap okumak ama.hic bilimiyorum nasıl bir kitap alayim

lütfi filiz in noktanın sonsuzluğu kitapları var 4 ayrı kitap. dili çok sade ve çok anlaşılır. insanı boğmuyor. ve sık sık açıp bakılacak bilgiler var. sevdiğim kitaplarımın arasındadır o 4 kitap

Kendinden büyük insanlarla takil sohbet et.onlara bu durumdan bahset fikirlerini al.bi cami hocasının yakasına yapış halim bu de inan faydası olur
Hemde çok heyecanlı oluyor kendimden biliyorum :)))

O nasıl bahsetti bu durumu size.Ben yakınlarıma detlerimi açamıyorum o yüzden daha çok içim içimi yiyor
İlk bana anlattığında korkmuştum çünkü dini sorguluyordu bi yerde uyuşmayan şeylerin olduğunu , din ve bilim arasında çok büyük farklar olduğunu söylüyordu ve hala da devam ediyor. Düşünmekten artık uyuyamıyor karamsarlık desen fazlasıyla var. Uzmana gitmesi yönünde baskı uyguluyorum bakalım neler olacak.

Çok teşekkür ederim.yok yasak değil bildiğim kadarıyla.sonucta bilgi birikim kültür tavsiyesi.haaa burada sivrilip ilkokul bebeleri gibi kib leyen olursa bilmem :)

Oğlum 6 yaşında varoluşu sorguluyor

Onun annesi kim diye geriye doğru sayıyor benim annemin annesi anneannem onun annesi büyük anneanne onun Annesi vs vs diye onun da annesi kimmiş diye bilinmezlikte kesiyor

Ben de insanların yüzyıllardır bu sorulara cevap aradığını filozofların bunu bulmaya çalıştığını anlatıyorum

İleride okur kendin karar verirsin diyorum

Mesela siz ahiret vs diyorsunuz ben inanmıyorum öyle şeylere bu dünyanın imtihan dünyası olduğuna vs vs

Farklı görüşlerde kitaplar okuyun değerlendirme için geniş perspektife yayılın

Ve en önemlisi de anı yaşayın ölüp ahiretteki dünyaya gidecekseniz bile şu an buradasınız

Bu Arada size katılıyorum demek için alıntılanmıştım unutmuşum onu yazmayı

Sakın çocuğunuza bu öğütü vermeyin. ''Düşünme, sorgulama, önüne konanı yaşa'' diye öğüt mü olur yahu?

Dusunme, sorgulama, onune konani yasa mi dedim

Somut bir seylerle ilgilen

Olum ve din obsesyonu gelistirme, simdi ve burada yasa dedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…