beynim yandı :(

Duygu97

🌼🌼
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2019
1.093
3.367
133
merhaba hanimlar fikirlerinize cok ihtiyacim var.
Bi skntim bi sorum olsa hemen nasilsa kk var oraya sorarim diyorum.gel gelelim konuya;
Benim esimde cok az sperm var yani 10 tane filan, doktor onlarda kalitesiz dedi.Tese amelyati önerdi ama esim olmak istemiuo korkuyo 2 defa vorikasel amelyati oldugu icin.
Spermi var ama kalitesiz ısrarla tese amelyati yapmak istedi esim kabul etmedi,bana igne yazdilar toplam 14 tane 7000 TL ye yakin tuttu.
sizden ricam 2 sorum olacak?
1.bu iğneler kac gun vuruluyo?
2.tese amelyati olan var mi nasil yan etkileri filan.
şimdiden yazan herkesten Allah razı olsun...🌸

niye kimse yazmiyo :KK43:
Merhaba aynı durum bizde de var. Eşimde sperm sayısı ilk tüp bebek tedavisinde 50 adet çıktı, embriyo oluşmadı. İkinciye başlamadan varikosel oldu ama opu anında verdiği örnekte sperm sıfırdı, doktor tese dedi. Ancak eşim korktu, olmadı. Benim yumurtalar çöpe gitti. Üçüncüde bir yıllık bir tedavi gördü, ilaç ve bitkisel kürler. 1 milyonu gördük. 5 adet embriyo oluştu. Çok şaşırdık. Hepsi farklı merkezlerde olmuştu. Ameliyat sizin kararınız tabi ama tese olup da yine bulunamayan veya çok kaliteli bulunan arkadaşlar oldu.zor bir karar. Erkekler maalesef ameliyata zor yaklaşıyor. Biz nelere katlanıyoruz. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba aynı durum bizde de var. Eşimde sperm sayısı ilk tüp bebek tedavisinde 50 adet çıktı, embriyo oluşmadı. İkinciye başlamadan varikosel oldu ama opu anında verdiği örnekte sperm sıfırdı, doktor tese dedi. Ancak eşim korktu, olmadı. Benim yumurtalar çöpe gitti. Üçüncüde bir yıllık bir tedavi gördü, ilaç ve bitkisel kürler. 1 milyonu gördük. 5 adet embriyo oluştu. Çok şaşırdık. Hepsi farklı merkezlerde olmuştu. Ameliyat sizin kararınız tabi ama tese olup da yine bulunamayan veya çok kaliteli bulunan arkadaşlar oldu.zor bir karar. Erkekler maalesef ameliyata zor yaklaşıyor. Biz nelere katlanıyoruz. Allah yardımcınız olsun.
Allah kucagimizi bos birakmasin.insAllah cok zor ya hemde cok ilaclarim 7 bin tuttu

igneleri nasil kullandiniz peki kac gun ne kadar tuttu

igneleri nasil kullandiniz peki kac gun ne kadar tuttu
Hepsinde farklı dozda kullandım. Yani doktorların hepsi farklı tedavi uyguluyor. Tarzları farklı. Son uygulamada 12 gün boyunca gonal-f 300 kullandım. 12. gün çatlatma iğnesi ve bir gün boşluk. Ardından opu oldum. 12 yumurta kaliteli çıktı ama sadece 7 tanesi döllendi. 5i 3. Güne gitti. Doktor illa 6. Güne ilerlemesini bekledi. 2 tane ilerleyebildi. Burda bazı forumlarda okuyorum, 3. Gün embriyosu bile tutabiliyor. Ama bazı doktorlar 5-6. Günü bekliyor. Döllenme işlemi sadece yumurtadan değil sperm kalitesinden de kaynaklanıyor. Bir de mikroenjeksiyon yöntemi uygulaması yapan yerleri tercih edin. Daha farklı yemi yöntemler de var ama tabi araştırmak gerekir.

Nasıl 7 bin tutuyor Ya sadece size yazdığı ilaçlar ? en başta biz iğnelere 2 bin verdik.Transfer öncesi ve sonrası , gebelik oluşursa yine ilaç alacağız ama o kadar tutmaz ki hepsini aynı anda vermez doktor .En başta verilen tüp bebek ilaçları 7 bin nasıl tutar ?

Nasıl 7 bin tutuyor Ya sadece size yazdığı ilaçlar ? en başta biz iğnelere 2 bin verdik.Transfer öncesi ve sonrası , gebelik oluşursa yine ilaç alacağız ama o kadar tutmaz ki hepsini aynı anda vermez doktor .En başta verilen tüp bebek ilaçları 7 bin nasıl tutar ?
ya bizde sasirdik bana yumurtalarin biraz kucuk dedi acaba ondan mi

Aynen 7 çok. Bizim de opu öncesi ilaçları en fazla 3 bin tuttu. Bazılarını kadın doğuma yazdırabilirdik ama eşim uğraşmak istemedi. Yoksa 7 bin sadecr opu ilaçları olamaz. Onun içerisinde doktorun size ve eşinize özel olarak yazdığı vitamin hormon gibi ilaçlar da vardır.

Back
X