- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Kesinlikle öyle ...biz eşimle 18 yaşında tanistuk ve bana hep der ki sen o zamanlar daha mantıklı ,daha olgundun ,ben bile sana danisirdim bilirdim ki benden daha mantıklı düşünüyor şimdi öyle değilsin çok fevri düşünüp anı kararlar veriyorsun ...Kesinlikle yardım alın.Stres sıkıntı bizi başka niri yapıyor.Tek başımıza baş edemioruz malesef.Ve inanın daha çok seviceksiniz hayatı.Bende şu anda yardım alıorum.Agrasif ,Sinirli bir insandım.Stres sıkıntıSonrada takıntı eklendi.Ama rabbimin imtihanı.Sizde böyle düşünün.Yuvanızda şenlikle oturmak varken stres yapıp vucudunuza zarar verıosunuz.Dilerim her şey gonlunuzce olur.
Evet aynen öyle ..mesela düşünüyorum mezun olalı 10 yıl oldu sonra yl başladım ve hocam tam bir belaydi çekip gitmem gerekirken inat ettim çünkü pes etmek grururuma dokunurdu .Onun peşinde koşarken ne kpss ye adapte olabildim ne başka birşeye ve tam 4 yılda kavga dövüş bitirdim artık uzatacak bahanesi kalmamıştı ama suçlu benim çekip gitmeliydim başka yerde de yl yapılırdı önce atanmayi hedeflemeliydim işte dediğim gibi kendi suclarimla da yuzlesmem gerekiyor :)bu soruyu kendinize sorun ve cevaplarla yüzlesin.
gecmisi degistirmek mümkün degil, gelecek belirsiz...
en iyisi bugüne konzentre olmak ve ani yasamak.
hayat sandigimiz kadar zor degil- bazen ayagimiza takilan taslari kendimiz oraya yerlestiriyoruz.
Evet aynen öyle ..mesela düşünüyorum mezun olalı 10 yıl oldu sonra yl başladım ve hocam tam bir belaydi çekip gitmem gerekirken inat ettim çünkü pes etmek grururuma dokunurdu .Onun peşinde koşarken ne kpss ye adapte olabildim ne başka birşeye ve tam 4 yılda kavga dövüş bitirdim artık uzatacak bahanesi kalmamıştı ama suçlu benim çekip gitmeliydim başka yerde de yl yapılırdı önce atanmayi hedeflemeliydim işte dediğim gibi kendi suclarimla da yuzlesmem gerekiyor :)
Estağfurullah ne kızması olur mu öyle şey ...Vakit harcayıp okumussunuz burada benimle uğraşıyorsunuz sadece teşekkür edebilirim .Sakin yanlis anlama ama senin (yani bizim) gurur diye adlandirdigimiz olaylar baskalari icin bir hic.
sen gururuma dokunur diye 4 yil boyunca hocanin zorbaligina dayanmissin- simdi bile aklina geliyor ama eminimki o hoca seni hatirlamiyor bile. kendi kendini yoruyorsun yani.
kizma ama eski konularina göz atdim- cevrendeki insanlar baya sorunlu. bu sorunlu insanlarin ruh hali sana yansimis.
esinin ailesi zaten degisik ama anlatmana göre kendi ailende yapici degil.
sen galiba hep bir catisma ve savas (ruhsal) icinde yasadin.
bence bu catismadan cikma zamani gelmis- kendin bilirsin tabiki ama ne Kayinvaliden, ne Görümcen nede kendi annen kafa yorulacak insan degiller.
Estağfurullah ne kızması olur mu öyle şey ...Vakit harcayıp okumussunuz burada benimle uğraşıyorsunuz sadece teşekkür edebilirim .
Evet benim gurur dediğim şey cevremdekiler için aşırı inat ve aşırı katılık olarak adlandiriliyor kendi ailem hatta eşim dahil ..
kati degilsinizdir- bence hatda cok cok duygusal bir yapiniz var. olmasa zaten bukadar takmazdiniz. sizin hayata ve insanliga bakis aciniz aslinda cok naiv. bu sebepten bazi olaylar sizi kiriyor ve üzüyor. kötülügü ve cirkefligi anlamakta zorlaniyorsunuz. bu sizi kati bir insan yapmaz. duygusal ve evreni hep bir harmoni icinde görmek isteyen bir insan yapar.
ve dediğiniz gibi hocam arada bir mail atar nasılsın neler yapıyorsun vsvdiye okadar ...ve savunma sınavında tepemi attirinca tartıştık artık dedim ne yapıyorsa yapsın orada hesabımı kapattım rahatladım ama bana dediği şey cekmeseydin bırakıp gitseydin bu kadar ...
aynen olay bu.
Maalesef kucuklugumden beri hep sorunların içinde büyüdüm .Eşimin ailesinde de anne ve kardeşin eşimi evin babası gibi görüp kaybetme korkusuyla yaptıkları saçmalıklar ve buna benim aman bırak geç diyemeyip bin katiyls karşılık vermem sonucu dediğiniz gibi hep çatışma ,kavga ,kaosla uğraştım ve yoruldum .
aslinda ne güzel empati yapiyorsunuz- her insanin degisik rolleri vardir. esinizinde. sizin kocaniz, cocugun babasi, birinin arkadasi, KVnin oglu, kardesin abisi vs. yani adam sizin kocaniz oldu diye diger rollerini iptal edemez ve etmeside zaten gerekmez. o insanlarin hayatindaki rolü baya büyük- bunun icin kavga etmek kendi gölgenle kavga etmeye benzer. esiniz suanda kardesleriyle görüsmüyor. tamam- sizi beddua edildi, kötülük yapildi vs. kabul.
ama birakin size yapilanin cezasini yaradan versin. cocugunuzu halalarindan mahrum birakmayin.
Kendimi de eleştiriyorum mesela o kaybetme korkularına bir kez olgunlukla yaklaşmayı deneyip konussaydim yada hiç oralı olmasaydım belki rahatlarlardi kp hiç baba ve eş olamamış ve en ufak bir şeyde bunları evden kovmuş para vermemiş çok zorluklar çekmişler biraz eşimi o anlamda güven olarak görmüşler keşke adam gibi kabul jusabilseydik ama geçti çünkü yaptıklarını açıklayamiyor ...
Inan bana kimsenin yaptigi yanina kâr kalmiyor. Kim ne yasattiysa aynisini yasiyor. Affet ve icin rahat olsun... ve "iyilik bul iyilik yap"adli filmi izlemeni oneririm :)Yani herkesi ,herşeyi,tüm olayları geçmişe gömüp herkesi ve kendimi yeniden başlamış gibi mi kabul edeyim ??
Bu sefer de diyorum ki herkesin yaptığı yanına kar mı kalsin kimisi ego ,kimisi nefs der ,kimisi de şeytan artık neyse o giriyor devreye :) ama dediğiniz gibi bu şekilde nefretimde boğuluyorum her gün ..
Çok teşekkür ediyorum :*
Kesinlikle bazen düşünüyorum içten içe ailesinin eşime olan bağlılığını ,düşkünlüğünü kıskandım mi acaba diye ?eleştiriye her zaman açığım en katisina bile .Evet belki biraz daha olgun olabilseydim onlarla kavga edeceğime geçip bıkmadan onların çocuğunu ellerinden almayacağımu anlatabilseydim benim iyi niyetine inaninca bu tavrı,kıskançlığı ,kaybetme korkusunu bırakırlardı .Mesela bu yaz köylerine gittik eşim ben kv de de geldi kimseyi tanımıyoruz vs eşimin babaannesijjn evinde kalacaktik boş ev .Neyse ilk kez hicbirsryin lafını açmadım kızlarından laf açılınca da Allah yollarını açık etsin deyip konuyu kapattım ve o kadın bana hiç bulasmadi hatta eşimle çocuk için tartıştığımda dönüp eşime bağırdı .Mesela İzmir'e gidince bir yere gidelim diyorlardı eşim istemeyince aslında ben istemiyorum eşim gidemiyo sanıyorlarnis halbuki ben gezmeyi çok severim insanlarla tanışmayı severim bunu gördü o 20 günde ve dedi ki biz hep sen gitmek istemiyorsun sandık ama öyle değilmiş bizim çocuk yapıyormuş sen her yere gitmeyi seviyorsun yer syirmiyosun köy evinde de yaşıyorsun daha lüks bir evde de ben seni böyle bilmiyordum ...kati degilsinizdir- bence hatda cok cok duygusal bir yapiniz var. olmasa zaten bukadar takmazdiniz. sizin hayata ve insanliga bakis aciniz aslinda cok naiv. bu sebepten bazi olaylar sizi kiriyor ve üzüyor. kötülügü ve cirkefligi anlamakta zorlaniyorsunuz. bu sizi kati bir insan yapmaz. duygusal ve evreni hep bir harmoni icinde görmek isteyen bir insan yapar.
aslinda ne güzel empati yapiyorsunuz- her insanin degisik rolleri vardir. esinizinde. sizin kocaniz, cocugun babasi, birinin arkadasi, KVnin oglu, kardesin abisi vs. yani adam sizin kocaniz oldu diye diger rollerini iptal edemez ve etmeside zaten gerekmez. o insanlarin hayatindaki rolü baya büyük- bunun icin kavga etmek kendi gölgenle kavga etmeye benzer. esiniz suanda kardesleriyle görüsmüyor. tamam- sizi beddua edildi, kötülük yapildi vs. kabul.
ama birakin size yapilanin cezasini yaradan versin. cocugunuzu halalarindan mahrum birakmayin.
niye denemediniz? aslinda cevabi cok basit.
size kim sahip cikti? aileniz,babaniz yokken sahiplendimi? hayir. size kim güvence sagladi? kimse. size kim destek oldu? kimse.
yani aslinda görümcelere ve KVye size verilmeyen sevgiyi ve ilgiyi (ailesel acidan) vermek istemediniz. Esinizin onlara arka cikmasi dokundu size.
onlarda üzülsün istediniz. (türkcem iyi degil, net acikliyamiyorum ama bu durumu cogu insan yasiyor) bu tür hislere kapilmaniz normal- ama bunlari asmaniz lazim.
evet belki sizi kirdilar- kimse size destek olmadi ama birakin baskalari ayni hüsrani yasamasin. size verilmeyen sevgiyi siz verin baskalarina.
Mutlaka izleyeceğim :) evet ben intikam duygusunu bırakınca biliyorum ki Rabbim gerekeni yapacaktır .Kabrolsunlar surunsunler istemiyorum sadece kırgınlığı mi anlayıp bizde bunu yapmıştık ve kötüymüş desinler yeter .Affetmek en azından üstümden yük alacak ve beni vicdanen rahatlatacaktır biliyorum ve bidaha olacak tek bir hata da ben elimden geleni yaptım denrkki olmuyor diyebilecegim rahatlıkla ..çok teşekkür ediyorum :*Inan bana kimsenin yaptigi yanina kâr kalmiyor. Kim ne yasattiysa aynisini yasiyor. Affet ve icin rahat olsun... ve "iyilik bul iyilik yap"adli filmi izlemeni oneririm :)
Herkesi yeniden başlamış gibi görürsen, aynı darbeleri tekrar alırsın. Sadece içinde tutma. Yaşadıkların geçmişte kaldı ve aldığın derslerdi. İnsanları böylelikle tanıdın. Deneyimlerini olumluya çevir ama yazdığım gibi herkesi temize çekme bir anda. Yani tavsiyem bu yönde.Yani herkesi ,herşeyi,tüm olayları geçmişe gömüp herkesi ve kendimi yeniden başlamış gibi mi kabul edeyim ??
Bu sefer de diyorum ki herkesin yaptığı yanına kar mı kalsin kimisi ego ,kimisi nefs der ,kimisi de şeytan artık neyse o giriyor devreye :) ama dediğiniz gibi bu şekilde nefretimde boğuluyorum her gün ..
Çok teşekkür ediyorum :*
Kesinlikle bazen düşünüyorum içten içe ailesinin eşime olan bağlılığını ,düşkünlüğünü kıskandım mi acaba diye ?eleştiriye her zaman açığım en katisina bile .Evet belki biraz daha olgun olabilseydim onlarla kavga edeceğime geçip bıkmadan onların çocuğunu ellerinden almayacağımu anlatabilseydim benim iyi niyetine inaninca bu tavrı,kıskançlığı ,kaybetme korkusunu bırakırlardı .Mesela bu yaz köylerine gittik eşim ben kv de de geldi kimseyi tanımıyoruz vs eşimin babaannesijjn evinde kalacaktik boş ev .Neyse ilk kez hicbirsryin lafını açmadım kızlarından laf açılınca da Allah yollarını açık etsin deyip konuyu kapattım ve o kadın bana hiç bulasmadi hatta eşimle çocuk için tartıştığımda dönüp eşime bağırdı .Mesela İzmir'e gidince bir yere gidelim diyorlardı eşim istemeyince aslında ben istemiyorum eşim gidemiyo sanıyorlarnis halbuki ben gezmeyi çok severim insanlarla tanışmayı severim bunu gördü o 20 günde ve dedi ki biz hep sen gitmek istemiyorsun sandık ama öyle değilmiş bizim çocuk yapıyormuş sen her yere gitmeyi seviyorsun yer syirmiyosun köy evinde de yaşıyorsun daha lüks bir evde de ben seni böyle bilmiyordum ...
Onların on yargısı ,benim sinirime yenik dusmem bunları doğurdu maalesef .
Görümce özür mesaj i atınca uzun süre cevap vermedim sonra baktım kendimi yiyorum icimdekileri yazdım ve ona da dedm herşeyi yaz yuzleelim bende bileyim tabiki o kavgadaki hiçbir konuda kendini ve ailesini haklı görmediğini söyledi sürekli özür diledi ama kendince eskiden yuttugu şeyleri söyledi evet onların hepsini yaptım .bu görümxe de kıskançlık vs hiç olmadı zaten soğuk bı insandır yani karşı daire de otursam haftada bir gelir öyle bir tip ve gerçekten o olaya kadar hep benim arkamda oldu tabiri caizse ablalık yaptı ama işte herşeyi mahvetti sağolsun
Oğlumu asla hala veya babaannesinden sakınmam büyüyünce kendi karar verir .Artık Allah'a havale etmek istiyorum sanırım bu yüzden İzmir'e bir iki günde olsa uğrayacağım hem eşim bu şansı hak ediyor hemde içimi döküp rahatlamam lazım .
Ayrıca Türkçeniz mükemmel emin olun
Rica ederim :* ama arada filmi mutlaka izle :) stres butun hastaliklarin kaynagi. O yuzden hic birseyi kafana takma. Hicbir sey senden degerli degil :)Mutlaka izleyeceğim :) evet ben intikam duygusunu bırakınca biliyorum ki Rabbim gerekeni yapacaktır .Kabrolsunlar surunsunler istemiyorum sadece kırgınlığı mi anlayıp bizde bunu yapmıştık ve kötüymüş desinler yeter .Affetmek en azından üstümden yük alacak ve beni vicdanen rahatlatacaktır biliyorum ve bidaha olacak tek bir hata da ben elimden geleni yaptım denrkki olmuyor diyebilecegim rahatlıkla ..çok teşekkür ediyorum :*
32 yaşındayım 13 yaşından beri böyleyim sanırım i kıvama gelecek olgunluk yok bende :) ama çok haklısınız içten affedip bırakmak lazım ciddi ciddi lafla söyleyince olmuyor en ufak birşeye sinirlenince yine aklıma geliyorlar teşekkür ediyorum :*Affettim deyince affedilmiyor. Bir gun geliyor hissizlesiyorsunuz. Iste o zaman aman bana ne diyorsunuz. Siz daha o kivama gelememissiniz. Kendinize odaklanin, size zarar veren insanlara mesafenizi koyun. Cekirdek ailenizle mutlu olmaya bakin. Gerisi kendiliginden gelir. Siz affedince sadece uzerinizdeki negatif yuku atiyorsunuz. Merak etmeyin affettikten sonra evren hesabini soruyor. Ancak affetmek icin yurekten affetmek gerekir. Affettim diye agizdan soylemek degil. Onun icin de zamana ihtiyaciniz var.
Tabiki o tarafı da var.Yok zaten istesem de unutamam o konularda fil hafizalitimdir hep temkinli olacağıma eminim çünkü bir kere o darbeyi aldım .istesem de yeni tanımış kadar temiz olamayacak hicbirsey ama en azından içimdeki öfke,kin ,nefret duygusundan arınmak istiyorum çok yoruyor beni çok teşekkür ediyorum fikir için :*Herkesi yeniden başlamış gibi görürsen, aynı darbeleri tekrar alırsın. Sadece içinde tutma. Yaşadıkların geçmişte kaldı ve aldığın derslerdi. İnsanları böylelikle tanıdın. Deneyimlerini olumluya çevir ama yazdığım gibi herkesi temize çekme bir anda. Yani tavsiyem bu yönde.
Kesinlikle stres,sıkıntı başka birşey değil bende ki maalesef .Affetmek istiyorum ,içimdeki beni Kemiren duygulardan arınmak istiyorum ,daha sakin olmak istiyorum artık .ortamlardan insanlardan uzaklaşamiyeoum maalesef bunu da düşündüm eşimden qyrilsam diye ama çocuğumuz var ve onu görmek içinde olsa bir iletişim içinde olacağız dedim ne diye yuvami yıkayın o zaman :)) ne de olsa aile bireyleri atilmiyorlar işte mesafe konuluyor en fazlaÜniversiteye gidene kadar baş ağrısı çektim. Ne emarlar ne filmler çekildi bir şey çıkmıyor. Norologlar vs görüşüyoruz ilaç kullanıyorum geçmiyor. En son sinüzit dendi. Ne zaman evden ayrılıp kendi ayaklarım Üzerinde durdum, çevremde olan istemedigim insanlardan uzaklaştım baş ağrılarım geçti. Bunun yanında yaşadığım beni rahatsız eden birçok sorunum geçti. Affetmek güzel yöntem. Kendinizi hazir hissettiginizde affedin. Imkaniniz varsa strese sebep olan ortamdan uzaklasin.
Bunları hep not alıyorum evime döneyim sakin bir şekilde okuyup izleyeceğim çok kıymetli her bir yorum ,öneri ...esiniz hak ediyor ama en cok hak eden sizsiniz.
kendiniz icin yapin bunu. artik bir annesiniz ve cocugunuz sizden sevmeyi- güzel yürekli olmayi, positif düsünmeyi ve yasamayi ögrensin.
bilmiyorum inanci bir insanmisiniz ama Netflix belgeselinden haric Elif safagin askin kirk kurali kitabini öneririm.
belkide sacma gelecek ama insan oglu sevmeyi ögrenmesi lazim. cogumuz dogru sekilde sevmeyi malasef bilmiyoruz.
- cogumuz icin sevgi beklenti demek. oysa bizi yaratan bizi her halimizle, her cirkinligimizle, en igrenc halimizle bizi seviyor.
insanlar yanlis yapar, bu halimiz zaten bizi insan yapiyor. hatasiz olmamiz mümkün degil. Bu hayat bir yolculuk ve hepimiz sonunu biliyoruz. birakin kim ne derse desin, kim ne yaparsa yapsin. siz kendinizden sorumlusunuz. siz iyi olun, iyi düsünün ve iyi konusun.
Çok teşekkür ediyorum :)Rica ederim :* ama arada filmi mutlaka izle :) stres butun hastaliklarin kaynagi. O yuzden hic birseyi kafana takma. Hicbir sey senden degerli degil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?