Bezi bıraktırmada gerileme

Superisi11

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2025
9
4
1
22
Arkadaşlar şimdi ben kızıma 18 Nisan'da bezi bıraktırdım kızım 20 aylık ama konuşması çok ileride her anlamda kendini çok güzel ifade ediyor destekli bir şekilde merdiven çıkıp inebiliyor diye bezi biraktirma kararı almıştım başta çok güzel gidiyordu iki gün kaçırdı sonra öğrendi ve asla ne gece ne gündüz kaçırmıyor her nerede olursak olalım söylüyordu ki 18 Nisan'da bezi bıraktırdım 23 Nisan'da sabahtan akşama kadar etkinliklere katıldığımız da dışarıda oyun oynarken bile kacirmadan soyluyodu. Daha sonra çocuğum bir akraba grubuna girdi hem bezi bırakması hem çok konuşup herkese laf vermesi çok dikkat çekti o gece cocugum katılma krizine girdi sabah ise asla çişini ve kakasını söylemez oldu rahatsizda olmamaya başladı ne olduda böyle oldu bilmiyorum yardımcı olur musunuz bu kadar iyi giderken çok kotu olmasının sebebi nedir acaba tekrar beze dönüp kafasını karıştırmayı asla istemiyorum cisinin geldiğini sadece uykuya gireceği zaman farkedip söylüyor

Gerileme normal anı tepki bağırma vs..yapmadan aynı sekilde sık sık tuvaletinin ggelip gelmedigini sorun. Zaten 20 ay çok erken degil bazıları erken başlayabilir benim ilk çocuğum 3 yaşına yakın bırakırken ikici bebeğim 18 aylık bezi birakti 3. Bebeğim 26 aylık ilk gunler çok iyiyken bir anda altana kaçırma başladı 1 ay sürdü kitaplar okudum , cirtcirtli tuvalet eğitimi kitabi aldım videolar izlettim, şarkılar dinlenttim birde hiç çikolata vermemistim kaka yaptığında ödül olarak minik çikolata verdim sonra düzeldi. Ödül sistemini deneyebilrisiniz.

Geri beze dönsen de huysuzluk baslayacak, en güzeli baştan baslatip çişini hatırlatip vakitlerini takip edebiliyorsaniz tuvalete götürüp yeniden alıştırmak, birşeyden etkilenmiş olabilir, geçici de olabilir ama siz destekleyin, beze dönmek mantıklı gelmedi bana

Merhaba . Biz bu durumun aynısını geçen sene yaşadık. 26 aylıktı kendi isteğiyle 3 günde bıraktı bezi. Süreç kusursuz ilerledi , evde dışarda her yerde çişini ve kakasını söyledi . 1 ay böyle devam ettik sonra bayram zamanı babaannesine ziyarete Türkiye’ye geldik . Bir anda çok büyük bir kalabalıkla karşılaştı (biz yurtdışında yaşıyoruz kalabalıktan uzağız) düzeni bozuldu . Ve tam döneceğimiz gün çişini söylemeyi bıraktı altına yapmaya başladı ve bundan hiç rahatsızlık duymadı. Şok olmuştum kendi isteğiyle bezi bırakan çocuk simdi nasıl altına yapıp rahatsız olmuyor diye . Neyse sonra kendi evimize döndük ve tuvalet eğitimi sürecini baştan aldık ve yine çok kısa zamanda hallettik. Bezi yeni bırakma döneminde düzeni bozulan çocuklarda oluyor böyle sanırım. Tekrar bez bağlamayın bence baştan alın süreci.

Bez bırakma sürecinde eğitimin tam oturması iki ayı buluyor bu sürede kalabalığa karıştığınız için çocuk afallamış utanmış olabilir tekrar tekrar sabırla sürece devam edeceksiniz ön günde toparlamaya başlar.. Merak etmeyin moralinizi bozmayın.. Nazar da değer herkese her şeyi anlatmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…