• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

İlişkinizin ne yönde ilerleyeceğine ilişkin bir bahaneyle aramanıza gerek yok. Ben olsam çoktannnn aramıştım.

Niyetiniz boşanmaksa açık açık söyleyin değilse burnu sürtsün diye uğraşmayın. 13 gündür arayıp sormuyorsunuz birbirinizi böyle iş mi olur? İkiniz de birbirinizden inatsınız.

Kimin kimi aradığının önemi yok. Bahanelere gerek yok. Bitecekse bitsin barışacaksanız karşıklı hatalarınızı kabul edin. Baktınız o hep sizi suçluyor biraraya gelmeniz yine sorun yaratır. Böyle belirsizlikle yaşanmaz.

Adım atmadan önce ne istediğinize karar verin.

Ben ilk konudan beri eşini haklı gördüm , tabiki hamilesin yanında olsun bilmem ne ama , blöf yaptın tutmadı yani baştan beri tarzın yanlıştı bana göre .
Aynen ben de eşini haklı görüyorum bide adama senin baban hayatta değil benimki hayatta falan denmesi hiç hoş değil.
Eften püften sebeplerle evi terkediyosunuz sonra pişman oluyosunuz

Kendi evliliğimde yaptığım en büyük hata, niyet okuma ve bu doğrultuda konuşmaktır. Kendimi değiştirmeye gayret ediyorum bu anlamda. Mesajın ilk paragrafı tamamen niyet okuma ve suçlamadan ibaret.

Şöyle düşünsen de, böyle davransan da, şunu düşünüp böyle hareket etsen de... Bunların temelde manası "sen geri zekalısın, ben senin yerine senin ne düşündüğünü biliyor ve söylüyorum". Şunu yapmak daha sağlıklı bir iletişime sebep olur mesela.

"13 gündür beni ve ortak çocuğumuzu aramamış olman beni çok üzdü. Bu yüzden babalık sorumluluğunu alman konusunda endişelerim var."

Bakın burada ben dili kullanılıyor ve kırgınlık, endişe dile getiriliyor. Gizli bir soru da barındırıyor içinde. Dolayısıyla karşı tarafın; savunma, kendini ifade etme, cevap verme ihtimali oluyor. Niyet okuma yok, yargılama yok.

Sen böyle düşünüyorsun (niyet okuma) sen şunu yaptın (yargılama) minnettarım bla bla bla (konuşma başlangıcındaki vasatlık yüzünden bundan sonra ne yazılırsa yazılsın duygu sömürüsü olarak algılanır ve asla samimi görünmez)

Eğer evlilik içinde de bu üslubu kullandı iseniz eşiniz artık bıkmış ve uzaklaşmış olabilir sizden. Bunları biliyorum çünkü ben 4 yıl boyunca bu üslubu kullandım. Sonuç itibariyle oldukça hasar görmüş bir evlilik ve ne söylersem söyleyeyim samimi olduğuma inanmayan bir eş var karşımda.

Eşin ailene bayramlaşmaya geldiğinde ne oldu,ne konuştunuz da gitti adam.
Bizimkiler yoklardı evde. Ve eve gelmelerine daha vardı. Aradım dedim ne kadar var gelmenize onlarda anlattılar işte henüz şuradayız şu kadar daha sürer işimiz vs gibi yemekler var siz oturun karnınızı doyurun falan diyor annem. Beklemedi gitti bi şey konuşulmadı yani

Daha çok şunu yazmalıydın.
"Bugün babalar günü
Ama senin günün değil
13 gündür kızını ve onu taşıyanı, ömürlük söz verdiğin kişiyi merak edip sormadın ya
Bugün senin günün değil
Kendini iyi bir baba sanma."
O bu mesajı hakediyor
Sizi aramayan sormayan hic bir sekilde adim atmayan adama sizin yazdiginiz cok bile konu sahibesi onun attigi cevaba siz de aynen bu mesaji yazin ki akli başına gelsin yok öyle hamile karisini arayp sormayacaksin en guzel anlarini aglatarak gecireceksin sonra vay kizim canim kizim oldu canim baska haketmiyorsun tabi babaligi yazin bu cevabi ipler koparsa kopsun zira adamin da istedigi bu baksana insan bi tesekkur eder annesine iki cift guzrl bir laf eder ne yani yalan mi soyledin iftira mi attin alt tatafi gelmeyecegim dedin askimunteha askimunteha

gereksiz mesaj Bence eş ile ilikşde nasıl desem işleri bu raddeye getirmemek gerekiyor sonrada böyle kıvranıyorsunuz bu zamana kadar aramamış babanın hayır gelnez

Blöf değildi. Ne diye blöf olsun. Gittim bak gidiyorum giderim ha gibi çocukça bir durum yaşatmadım ona
O zaman boşanıyorsunuz? Eşinizle anlaşmalı boşanma ile ilgili konuşmanız lazım bu durumda. Blöf yapmadıysanız onun aramasını beklememelisiniz zaten.

Aynen ben de eşini haklı görüyorum bide adama senin baban hayatta değil benimki hayatta falan denmesi hiç hoş değil.
Eften püften sebeplerle evi terkediyosunuz sonra pişman oluyosunuz
Aynen öyle , konu sahibinin kendini biraz değiştirmesi , olgunlaşması biraz törpülemesi gerekiyor bence . Adamda inadım inat kıçım iki kanat tavrı var gerçi ama Yok konu sahibi yanlış atak yaptı .

Aynen öyle , konu sahibinin kendini biraz değiştirmesi , olgunlaşması biraz törpülemesi gerekiyor bence . Adamda inadım inat kıçım iki kanat tavrı var gerçi ama Yok konu sahibi yanlış atak yaptı .
Katılıyorum evlilikte hatalar karşıya yüklenip ama benim niyetim böyle söyle deyince sanki karşı haksız gibi anlaşılıyor ama bu konuda adam haklı ve sürekli adama öyle yaptiysa bıkmış olabilir adam artik

Bizimkiler yoklardı evde. Ve eve gelmelerine daha vardı. Aradım dedim ne kadar var gelmenize onlarda anlattılar işte henüz şuradayız şu kadar daha sürer işimiz vs gibi yemekler var siz oturun karnınızı doyurun falan diyor annem. Beklemedi gitti bi şey konuşulmadı yani
Adam size gelmiş, anlaşılan suçlama falan da yapmamış neden birlikte gitmedinizde uzattınız ki.

Siz adama kendinizi anne yaptığı için minnettarlığınizi belirtmişsiniz o sizin annneliginizden dem vurmamış sizi özlediğini belirtmemiş sadece kızına vurgu yapmış bence artık bi adım atmayın sessiz kalın akışına bırakın

Back
X