• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Toprağıma ve ömrüme ektiğin tohum mu? :olamaz::olamaz:
Bebeğinizden böyle mi bahsediyorsunuz gerçekten? Çok yapmacık ve samimiyetten uzak , edebiyat parçalandığı belli bir mesaj olmuş.Çok az şey duymuşumdur böyle irite eden beni.

Adamın da pek umrunda değilsin gibi görünüyor , kızını önemsiyor ama.Sizinle bazı şeyleri bitirmiş gibi.

Hiç korkmadım. Kendimi o kadar kusursuz görüyordum ki bıraksa bile benim hatam değildi :) hala ayrılıklar konusunda lüzumsuz bir cesaretim var. Kaybedince hatasını anlayanlardanım ben.

Sevgisinin azalmış olması üzdü beni ama. Kaybetsem daha az üzülürdüm belki.
Sık olmasa da benim de hatalarim var ve ofke kontrolu sorunum.. bazen bu sorun yuzunden haksiz durumuna düşüyorum ve o zaman kendime cok kiziyorum... benden sogumasindan koruyorum o zamanlar. O yuzden sordum size o soruyu. Garip işler iste :)

Boşanmak için evlenmedim elbette ama düzeleceğine inanmıyorum ki..
O yüzden bilemiyorum hiç
Düzelmesini beklediğiniz şey ne? Çünkü bize anlattığınız tek şey Bayram kahvaltısı... Evet her iki aileye gitmek önemli midir önemlidir. Ancak sizin durumunuz farklı. Eşinizin babası yok, daha yeni evlisiniz. Burada bir yıllık evli olup, eşiyle normalde sorunu olmayan ancak sırf aynı ilde yaşayan ailesine bayramda ilk gidilmedi diye ayrılan olmaz. İnanmam... Farklı koşullar farklı tavırlar altında kavga edilir ayrılık olur belki. Ya da derler ki ben böyle bir adamla evlenmem zaten. Ama bu şartlar altında kimse Bayram kahvaltısından boşanmaz.

Ben bazı meaajlara gerçekten inanamıyorum artık. İki taraf da hatalı tamam ama Kadının 13 gündür aranmamasını gerektirecek bir hatası yok arkadaşlar yapmayın, vicdan biraz... Üstelik kayınpeder de yapmaması gerekeni yapıp gel al karını demişken. Bu resmen insafsızlık. İnsan demez mi hamile karım ne yapıyor orada bunca zaman diye.

Kendi evliliğimde yaptığım en büyük hata, niyet okuma ve bu doğrultuda konuşmaktır. Kendimi değiştirmeye gayret ediyorum bu anlamda. Mesajın ilk paragrafı tamamen niyet okuma ve suçlamadan ibaret.

Şöyle düşünsen de, böyle davransan da, şunu düşünüp böyle hareket etsen de... Bunların temelde manası "sen geri zekalısın, ben senin yerine senin ne düşündüğünü biliyor ve söylüyorum". Şunu yapmak daha sağlıklı bir iletişime sebep olur mesela.

"13 gündür beni ve ortak çocuğumuzu aramamış olman beni çok üzdü. Bu yüzden babalık sorumluluğunu alman konusunda endişelerim var."

Bakın burada ben dili kullanılıyor ve kırgınlık, endişe dile getiriliyor. Gizli bir soru da barındırıyor içinde. Dolayısıyla karşı tarafın; savunma, kendini ifade etme, cevap verme ihtimali oluyor. Niyet okuma yok, yargılama yok.

Sen böyle düşünüyorsun (niyet okuma) sen şunu yaptın (yargılama) minnettarım bla bla bla (konuşma başlangıcındaki vasatlık yüzünden bundan sonra ne yazılırsa yazılsın duygu sömürüsü olarak algılanır ve asla samimi görünmez)

Eğer evlilik içinde de bu üslubu kullandı iseniz eşiniz artık bıkmış ve uzaklaşmış olabilir sizden. Bunları biliyorum çünkü ben 4 yıl boyunca bu üslubu kullandım. Sonuç itibariyle oldukça hasar görmüş bir evlilik ve ne söylersem söyleyeyim samimi olduğuma inanmayan bir eş var karşımda.

Bu mesajdan kendime ders çıkardım kesinlikle. Niyet okuma işini ben de yapıyorum. Bazen karşımdaki insan “zaten sen kendi bildiğine inanmışsın” diyerek pes ediyor. Değişmem gerek :KK20:

Ama yani hayatta olan babamı hatırlatmam neresi abes? Bende mi kaybedince e benimde babam yok desem daha iyi anlayamadım ki
Babasinin vefat etmis olmasi hala icinde derin bir yaraysa size kirilmasi ondandir. Senin baban ölmüş olabilir ama benimki hayatta diyerek hem acisini hatilatmis oluyorsunuz gibi geldi. Yoksa dediğim gibi esinizin sizi 13 gundur aramayacagi bir hataniz yok. Eşinizin neden bunu yaptığını ogrenmenin bir yolu olmali.

Malesef sadece kızı için yanıt vermiş ve sizi görmezden gelmiş.
Siz de o kadar edebiyat yapmasaydınız keşke belliki karşınızdaki 13 gündür sizi aramıyorsa birşeyler yolunda gitmiyor. Ve gitsin isteyip çabalamıyor.

Bide biz erkekci olduk yahu?! Madem adım attı açıkça hislerini yazsın. Kiruldim ona buna şuan ama yine de evliliğimiz benim için değerli bugünde babalar günü buruk hissediyorum gel vs yazsin.
Sağlıklı iletişim böyle olur .
Konu sahibinin asla kendi davranışlarına bakmamak gibi bir sorunu var . Son sayfa da da "erkek"ci olan bizi suçlamış.

ahjdjejkdjsk
ben yazmayacağım başka ya.
cidden hayatta böyle insanlar var.
asla kendi hatalı olmayan, ne yaparsa yapsın, kimseyi kaybetme ihtimali olduğunu düşünemeyen, hep ben hep ben diye dolanan, kendini vazgeçilmez sanan...
hiç erkekçi (o da ne demekse) falan değilim.
asla böyle bir şeyi kabul etmiyorum.
muhakeme yeteneğimi kaybetmedim çok şükür.
kocam bugün ufak bir problemde gidip anasının evinde yaşamaya başlasa, değil 13, 113 gün aramam, beni rezil ettin, yok saydın, kazık kadar insanlarız aramızda halledemez miydik diye.
bir de buradan bakın. erkekçi miyim, değil miyim.

Öyle bi inandırıyorlar ki hatalı olduğuma sormayın.. illa ki doğru yapmadığım yerler vardır ama ne bileyim baksanıza yazdığım mesaj bile abes geldi çoğuna

Size hak veren ve eşinizi hatalı bulan yorum da çok fazlaydı ama. Siz içinizden geleni yapmışsınız gibi görünüyor.

Keşke bekleseydiniz. Ya da illa iletişime geçecekseniz böyle bir mesaj yerine günlerdir sizi arayıp sormamasının size düşündürdüklerini ifade etseydiniz.

Bence olumsuz düşünmeyin eşiniz bu mesajı defalarca okuyacak bence. Eğer eşinizi seviyorsanız evinize dönün güzel bir yemek hazırlayın karşılıklı konuşun bundan sonrası için karşılıklı kararlar alın. Bir evlilik bu kadar kolay bitmemeli her insan hata yapabilir en nihayetinde ihanet yok ortada o yüzden çözülür merak etmeyin. Ama siz uzattıkça eşinizin zihnini zehirleyen çok olur buna zaman tanımayın.

Arkadaşlar eşinin bunu neden yaptığını nasil ogreniriz? Yani cok eften puften bir sebepten su an karninda bebegiyle uzulen bir anne var. Boyle iletisimsiz durarak bekleyerek nereye varabilirler. Karşılıklı hatalar yapılmış ama bunu duzeltmenin bir yolu olmali.

Bu sabah içim çıkana kadar ağlaya ağlaya eşime mesaj attım artık.
Babalar gününü bahane ederek.
Zira bugün 13. Günümüz birbirimizden bi haber yaşadığımız.
Kimse bize ön ayak olmuyor.
Bizde yanaşmıyoruz orta noktaya.
Ne durumda olduğunu merak ettim ve
Dedim ki mesajımda

Her ne kadar

Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada

Yinede biz senin babalar gününü kutluyoruz kızımla

Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana

Babalar günün kutlu olsun

Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi

Ve sonuna da ekledim sanki kızımızın dilindeymiş gibi dedim ki

Varsın babadan kalmasın villa olmasın para ya da araba.üzülme baba, sakın takma kafana, Beşiktaşlı yaptın ya o yeter bana. Babalar günün kutlu olsun. Minik kartaliçe'n Zeynep Sıla.

Eşim fanatik Beşiktaşlıdır. Hoşuna gider diye düşündüm.

Cevap olarak şunu yazdı kendisi de

Benim tek heyecanım, tek isteğim, tek sabrım, tek duam, tek sevincim, tek mutluluğum, tek umudum, tek yaşama amacım, tek arzum Zeynep Sıla'm.

Ben bu mesajdan şunu anladım sen dış kapının mandalısın. İnceden bu mesaj yok mu sizce de? Bozuldum haliyle ama hiç uzatmadım. Sadece 'daim olsun öyleyse.. 😇' dedim o kadar ve konuşma burda bitti.

Tamamen bitmiş gibi değil mi sizce de? Artık beklemeyi de bırakmam gerekmez mi?
☹ inan burada ben üzüldüm. Evet sana soğuk yapmış bildiğin. Olayda sizin haksız olduğunuz noktaları çok bulsamda. Adım atana gidilir. Ne olursa olsun ailesiniz ve gebesin sen. Zaten çok büyük bir olay da yok aranızda. Ailesi kafasını bulandırmış baya bence. Siz adım atmışsınız hem bebeğiniz hatırına niye yazdım diye üzülmeyin. Başka da bir şey yazmayın, gerisinde beklemek düşer. Kendi gelene kadar canım.

Ben bazı meaajlara gerçekten inanamıyorum artık. İki taraf da hatalı tamam ama Kadının 13 gündür aranmamasını gerektirecek bir hatası yok arkadaşlar yapmayın, vicdan biraz... Üstelik kayınpeder de yapmaması gerekeni yapıp gel al karını demişken. Bu resmen insafsızlık. İnsan demez mi hamile karım ne yapıyor orada bunca zaman diye.
Bayrama kahvaltıya gelmedin aileme üstüne bi de babasızligimi soktun gözüme yine ses çıkarmadım kendim gittim ailene de bayramlaşmaya geldim benim ailemle bayramlasilmadi bile bi sebepten de evi terkedip gittin on üç gündür baba evindesin bir de kahırlar ignelemeler dolusu bir babalar günü mesajı attin daha da olmedim füze at mi demesi gerek pardon da

Arkadaşlar eşinin bunu neden yaptığını nasil ogreniriz? Yani cok eften puften bir sebepten su an karninda bebegiyle uzulen bir anne var. Boyle iletisimsiz durarak bekleyerek nereye varabilirler. Karşılıklı hatalar yapılmış ama bunu duzeltmenin bir yolu olmali.
İnatlaşmaları bırakmakla başlayabilirler bence . Önce sen önce ben demeden .

Bayrama kahvaltıya gelmedin aileme üstüne bi de babasızligimi soktun gözüme yine ses çıkarmadım kendim gittim ailene de bayramlaşmaya geldim benim ailemle bayramlasilmadi bile bi sebepten de evi terkedip gittin on üç gündür baba evindesin bir de kahırlar ignelemeler dolusu bir babalar günü mesajı attin daha da olmedim füze at mi demesi gerek pardon da

Bu cümleyi çok kullanırdık bi espri anında öyle ölmem ya füze at füze.. içim burkularak gülümsedim..
Cidden böyle mi hissediyor acaba? 🤦🏻‍♀️

Back
X