- 8 Temmuz 2012
- 1.434
- 966
- 323
- Konu Sahibi askimunteha
+1000Öncelikle hatayı en başta siz yapmışsınız zaten. Durduk yere kaybetmeye mahkum olduğunuz bir tartışma başlatmışsınız. Eğer anneniz ve babanız ile bayram kahvaltısı yapmak arzusu içindediyseniz bunu bayramdan önce ki gece söylemek yerine çok önceden dillendirmeliydiniz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır ama ortada bir şey yokken bir anda böyle çıkışlar yaparsanız haklı çıkamazsınız. Hele ki gururlu bir yapıya sahipseniz ve bu durumlarda somut bir adım atmayacaksanız kendinizi asla bu duruma düşürmeyeceksiniz. Belki de bu sabah kahvaltı ritüelini babası olmadığı için eşinize ve annesine moral olsun diye hayata geçirmişlerdir ama bunları sadece konuşarak öğrenebilirsiniz.
Yolladığınız mesajı okuyunca çok ama çok irite oldum. Bana eşim böyle bir mesaj atsa inan soğurum. Ne gerek var böyle etkili cümleler kuracağım diye kendinizi kasmaya? Ve yazmayı bence bırakın derim, konuşurkende düşünerek konuşun. Mesaj atmak yerine eşinizi arayıp ben bugün eve geleceğim, akşam işten gelince konuşalım ne sorunumuz varsa çözelim deseydiniz. On üç gün sonra kocanızla iletişim kurmak için bir bahaneye ihtiyac duymamalısınız. Bu insan sizin savaştığınız bir düşmanınız değil, evlendiğiniz ve sevdiğiniz adam. Şu yazışma uygulamaları çıkalı insanlar konuşmayı bıraktı. Yazışarak ne kadar birbirimizi doğru anlayabilirsiniz ki? Bir göz teması kurmadan, karşınızdakinin yüz ifadesini görmeden bu zor. Bazen yazılan cümleler yanlış anlaşılabiliyor, bu yüzden ciddi meseleler mutlaka yüz yüze konuşulmalı.
Burada bir çok kişi size tavsiyelerde bulunuyor, madem bunlara uymayı düşünmüyorsunuz neden buraya yazıp sonra geri çekiliyorsunuz? Lütfen artık evinize gidin. Orası sizin eviniz. Kocanız çağırınca gidebileceğiniz bir yer değil yani. Evli olduğunuz müddetçe orası sizin eviniz. Büyüklerimin bir sözü vardır, evi kadın asla terk etmemeli edecek biri varsa o da erkektir. Eşler tartışsa bile yatak ayırmamalıdır, yoksa araya soğukluk girer derler. Ve ayrı kalmamalıdırlar derler. Büyükler her zaman haklı çıkarlar. Ve annesi babası bir şey yapmıyorlar demişsiniz, eşinizin onlara ne söylediğini bilemeyiz. Eğer beni çok kırdı bana baban yok dedi demişse onlar da bu konularda hassas iseler o zaman onlarda kırılmışlardır. Dediğim gibi şu an sadece tahmin yürütebiliriz, gerçekleri yalnızca siz öğrenebilirsiniz, eğer konuşursanız tabi.
Ne kadar da güzel bir yorum ders niteliğinde..