• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Ve bir de eger bir daha bir araya gelip konusma firsatiniz olursa kirginliklarinizi anlatin ve bundan sonra daha saglam bir iletisim icin kuslugu degil konusmayi tercih etmeniz gerektigini anlayın ve anlatın.

Ve bu kadar hayati konularda ergenvari davranmayin.
O da su an size ipleri kaptirmamaya calisiyor cunku boyle bir hukumranlik kurmaya calistiginizi zannediyor.
Evlilik guc savasi degildir.

Aslında olayın özü şurda başlıyor..
Ben otuz senedir hepatit b hastasıyım fakat uyuyan bir hastalık benim için en azından şimdilik
Anneden Doğum sırasında geçmiş
Aşı falan da hak getire o zamanlar
Düzenli kontrollerimi yaptırırım
Eşimde biliyordu evlenirken
O aşısını oldu
Bebeğimde olacak nasip olursa
Ailesi bilmiyordu bu durumu
Sakladı
Neden bilmem
Mani olurlar diye mi düşündü yoksa gerek mi görmedi Allah bilir
Benim gebelik kontrollerimde doktor bi arıza çıkardı bana bu hepatitten kaynaklı
Kv ile telde konuşurken de ben bu durumu söylemediğini unuttum ve ağzımdan kaçırdım
Tabii bilmediği için şaşırdı
Hemen oğlunu aramış neden söylemedin diye
Ve endişe etmiş bulaşmasından
Aşı olmaya gidecekmiş
Eşimde o akşam bana bunu söyledi
Bozuldum
Baya illetli gelin gözüyle mi görülüyorum dedim ya yani
Hayır ne ilgisi var annem pimpirikli diyerek geçiştirdi
Ama bu benim içimde büyüdü nedense
Bari anlatma ki bilmeyeyim
İki gün sonra da bayram tartışmamız peydah oldu aramızda
Sonra aklıma şu geldi benim
Zaten istenmiyorum demek ki evde
Neticede hemen aşı olup korunamazlar benden
Gelinde tam arıza çıkarmışken ihale onda kalsın mı dendi acaba dedim kendi kendime
Her şey üst üste geldi yani anlayacağınız
Sonra da evine gidemediğim insanları neden arayayım dedim kendi kendime
Çoğumuz okumuş etmiş, gün görmüş insanlarız. Çoğumuzun kardeşi abisi ablası var.
Kardeşimin eşi hepatit b olsa söylemesini beklemem aşılanarak kendi aralarında çözebilecekleri bir mevzu. Ama hamile olsa ve telde hepatit b olduğunu bu nedenle doktorun sorun çıkardığını duysam hayırdır aaa hepatit miydi neden söylemediniz derim. Bebek için endişe eder, sorun olup olmayacağını sorarım. Doktorun neden sorun çıkardığını öğrenmek isterim. Basit bir diyalog yani bu. Buradaki çoğu kişinin başına gelse o da sorar. Sormayıp napacaktı. Hele hastalığı ve aşılanma durumunu bilmeyen biriyse daha çok endişelenir. Ha topuklarına vura vura aşılanayım hemen demesi saçma olmuş. Ama gerekli bir önlem olduğunu düşündüyse aşılanması sakıncalı mı sizce? Bu da büyütülecek bir mevzu değil.

Ben de düşündüm. Birkaç gün olsa saklanırdı da 13 günün bahanesi olmaz.

Ama bu da konu sahibinin sucu olur. Eğer bu kadar ayrı kalmasaydı söylemek durumda da kalmazdı, eğer söylediyse tabi.

Son düzenleme:
Bu sabah içim çıkana kadar ağlaya ağlaya eşime mesaj attım artık.
Babalar gününü bahane ederek.
Zira bugün 13. Günümüz birbirimizden bi haber yaşadığımız.
Kimse bize ön ayak olmuyor.
Bizde yanaşmıyoruz orta noktaya.
Ne durumda olduğunu merak ettim ve
Dedim ki mesajımda

Her ne kadar

Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada

Yinede biz senin babalar gününü kutluyoruz kızımla

Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana

Babalar günün kutlu olsun

Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi

Ve sonuna da ekledim sanki kızımızın dilindeymiş gibi dedim ki

Varsın babadan kalmasın villa olmasın para ya da araba.üzülme baba, sakın takma kafana, Beşiktaşlı yaptın ya o yeter bana. Babalar günün kutlu olsun. Minik kartaliçe'n Zeynep Sıla.

Eşim fanatik Beşiktaşlıdır. Hoşuna gider diye düşündüm.

Cevap olarak şunu yazdı kendisi de

Benim tek heyecanım, tek isteğim, tek sabrım, tek duam, tek sevincim, tek mutluluğum, tek umudum, tek yaşama amacım, tek arzum Zeynep Sıla'm.

Ben bu mesajdan şunu anladım sen dış kapının mandalısın. İnceden bu mesaj yok mu sizce de? Bozuldum haliyle ama hiç uzatmadım. Sadece 'daim olsun öyleyse.. 😇' dedim o kadar ve konuşma burda bitti.

Tamamen bitmiş gibi değil mi sizce de? Artık beklemeyi de bırakmam gerekmez mi?

Yazdığınız mesaj tamamen çocuk temalı ve bir kısmı da çocuğun ağzından. O da çocukla ilgili bir cevap vermiş. Eşim bana böyle bir mesaj atsa daha doğmadan çocuğu bu ilişkiye alet ettiğini düşünürüm. Eşinizle bir sorununuz var ve olumlu bir adım atmak istiyorsanız bunu yekten yapın, bu sizi gurursuz yapmaz. Erkekler düz mantıklıdır, dolambaçlı ifadelerden anlamazlar, bu mesajın altında şu var demezler, okuduğunu yanıtlamış normal bir erkek davranışı ile. Madem bu adamla barışmak istiyorsunuz ki bence asla değmez, açık olun

Çoğumuz okumuş etmiş, gün görmüş insanlarız. Çoğumuzun kardeşi abisi ablası var.
Kardeşimin eşi hepatit b olsa söylemesini beklemem aşılanarak kendi aralarında çözebilecekleri bir mevzu. Ama hamile olsa ve telde hepatit b olduğunu bu nedenle doktorun sorun çıkardığını duysam hayırdır aaa hepatit miydi neden söylemediniz derim. Bebek için endişe eder, sorun olup olmayacağını sorarım. Doktorun neden sorun çıkardığını öğrenmek isterim. Basit bir diyalog yani bu. Buradaki çoğu kişinin başına gelse o da sorar. Sormayıp napacaktı. Hele hastalığı ve aşılanma durumunu bilmeyen biriyse daha çok endişelenir. Ha topuklarına vura vura aşılanayım hemen demesi saçma olmuş. Ama gerekli bir önlem olduğunu düşündüyse aşılanması sakıncalı mı sizce? Bu da büyütülecek bir mevzu değil.
Yani bence de hepatit b nin nasıl bulaşacağını bilmiyor olabilir. Aşılanıyım demiş sadece. Sanırım konu sahibi ile de birebir bir iletişime geçip herhangi bir laf da söylememiş..

Konu sahibi birazcık alıngan geldiniz bana. Her şeyden bir anlam çıkarıp zihninizde büyütüyor gibisiniz.

Yani bence de hepatit b nin nasıl bulaşacağını bilmiyor olabilir. Aşılanıyım demiş sadece. Sanırım konu sahibi ile de birebir bir iletişime geçip herhangi bir laf da söylememiş..

Konu sahibi birazcık alıngan geldiniz bana. Her şeyden bir anlam çıkarıp zihninizde büyütüyor gibisiniz.
Hamileyim :) ondan olmasın..

Bu süre zarfında bir sefer aradım o da şöyle kv beni yanlışlıkla wp'tan aramış sanırım bende geri dönüş yaptım meşgule attı bende cesaret edemedim yeniden aramaya

Bunlar sizin tahminleriniz. Bence kendinizi şu hamile halinizle her şeye anlam yükleyip yıpratmayın. Kaçak dövüşeceğinize, kabuğunuzdan çıkın ve kurtarmak istediğiniz evliliğiniz için bir şeyler yapın. Önce aslını astarını bir öğrenin. Kv sizin büyüğünüz, aramışsınız açmamış. Ya meşguldü ya da özellikle çıkmadı telefona, belki de size kötü bir laf etmekten korktu. Sonuçta çok duyduk başka kaynanaların yaptığını. Çok kötü biri olsaydı telefonunuza çıkıp ağzına geleni söylerdi. Bir de olaya burdan bakın. Sanki her şeye çok negatif yaklaşıyorsunuz gibi geldi, hamilelik hormonları sanırım.

Bu arada geç oldu. Yarın iş yatmam gerekiyor. Dilerim kendiniz hakkında en hayırlı kararı verirsiniz. Dualarım kesinlikle sizinle. Bizi bilgilendirmeyi ihmal etmeyin lütfen. Sizi bilmeyerek kırdıysam da özür dilerim. Derdinizi dert edindim ve size yardımcı olmak istedim. Hakkınızı helal edin. Tüm başlıkta olanlara hayırlı geceler, uyuyacak olanlara allah rahatlık versin.

Ama bu durum hem size hem bebeğe zararlı, boşuna stres yükleniyor bebeğe de yüklüyorsunuz.

İkinci çocuğuma hamileyim şu anda sizi anlayabilecek durumdayım.
sizin bu tip alınganlık yapacağınız, o bunu dedi acaba ne demek istedi diye düşüneceğiniz dönemde değilsiniz. Tatlı heyecanların olacağı zaman tam olarak bu.

Ve olayları, durumları, sözleri hala zihninizde abartarak yaşadığınızı düşünüyorum. Emin olun bu uzun vadede sadece size zarar verir

Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada

Bu kısım hatalı. Adamın adına konuşamazsınız. Öyle hissediyorsun böyle hissetmiyorsun diyemezsiniz. Adım atmak için attığınız mesaj bu kısımla ayağınızı kırmış resmen.

Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana

Ataerkillikten şikayet ediyordunuz değil mi?

Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi

Henüz doğmamış bir çocuk böyle şeyler diyemez. Keşke kendi duygularınızı dolandırmadan söylerseniz. Bir de başkası adına konuşma olayını aşmışsınız artık eşinizin adına nasıl düşündüğüne karar veriyorsunuz, daha embriyo halinde bebeğinizin yerine konuşuyorsunuz. Yapmayın...

Ben otuz senedir hepatit b hastasıyım fakat uyuyan bir hastalık benim için en azından şimdilik
O aşısını oldu
Sakladı
Neden bilmem
Benim gebelik kontrollerimde doktor bi arıza çıkardı bana bu hepatitten kaynaklı
Kv ile telde konuşurken de ben bu durumu söylemediğini unuttum ve ağzımdan kaçırdım
Aşı olmaya gidecekmiş
Bozuldum
Gelinde tam arıza çıkarmışken ihale onda kalsın mı dendi acaba dedim kendi kendime

Yine başkası adına düşünmeler, kendi kendinize kesin böyledir diye karar vermeler, o kararlar doğrultusunda karşı hamle yapmalar...

Bir de eşiniz geldiğinde anne babanız bayramlaşmaya gitmişler, siz evde kalmışsınız. Eşiniz bunu görünce "Uğruna bayram sabahımı mahvettiğin çok önemli büyüklerini neden gezmiyorsun da evdesin" demediyse gerçekten olgun adammış.

1. Bayramdan bir gece önce eşinize artık her bayram onun ailesiyle kahvaltı yapmaktan bıktıgınızı söylemişsinz..

2.artık benim aileme gidelim hem benim babam hayatta ananemm daha yaşlı karşılaştırması yapmışsınız.

3.eşinizde size o halde sen kendi ailene git bayram sabahı bn ise kendi aileme gideyim demiş ve uyumuşsunuz..

4.bayram sabahı eşinz erkenden uyanmış camiye gitmiş ve eve ugramadan ailesine bayramlaşmaya gitmiş.

5.siz ise evde 9.30’a kadar eşinizin gelip sizi almasını kendi ailesine götürmesini beklemişsinz.

6. sizde dayanamamış kendi ailenize gitmisiz Bayramlaşmaya!!

7. Eşinz akşam üstü aileniz ile bayramlaşmaya uğramış..

8.sizi eve götürmedi diye içlenmişşinz..

Burda tek anlamayan benmiyim yaa
Adam ailesiyle bayramlaşmış yetmemiş gelmiş ailenizle bayramlaşmıs çekmiş evine gitmiş..

Siz kendi ailenize gitmişsiniz eşinizin ailesini arayarak bile olsa bayramını kutlamaya tenezzül bile etmemişsiniz

Ve 13 gündür baba evindesiniz bayram çoktan bitti hala neden evinize gelmediniz bayramlaşıp..

Eşinz bırakmadı ki sizi oraya gelsin alsın ya da gel desin modundasınz ...

Eşinizin stratejisini uygulamanız lazımdı değil miii???
Gereksiz tripe giriyorsunuz...

Git ailenle bayramlaş ordan geç eşinin ailesine öp ellerini hooopp aynı gün geç evine 13 gündür ne yapıyorsunuz ailenizin yanında neyi kimi bekliyorsunuz ???

Sizi ve karninizdakini dusunmeyen sormayan adama odul verir gbi neden mesaj attinizki anlamadim adam zaten sizi istese bir adm illaki atardi

O aşısını oldu
Sakladı
Neden bilmem
Aşı olmaya gidecekmiş
Bozuldum
Uyusa da hastalık hastalıktır.
Siz hastasiniz diye önlemde mi alamayacak kadın.
Ayrıca hepatit b ve hepatit hastaları bence söylemeli, bulaştırma riskiniz çok fazla. Elimizde bir kesik olsa ufacik bir yerinizden kan bulassa bile hastalık gecebiliyorken sık gorustugunuz kisilere soylememek bencillik. Git önlem al aşı ol diyeceginize olacak diye kiziyorsunuz😃

Bu kısım hatalı. Adamın adına konuşamazsınız. Öyle hissediyorsun böyle hissetmiyorsun diyemezsiniz. Adım atmak için attığınız mesaj bu kısımla ayağınızı kırmış resmen.

Ataerkillikten şikayet ediyordunuz değil mi?

Henüz doğmamış bir çocuk böyle şeyler diyemez. Keşke kendi duygularınızı dolandırmadan söylerseniz. Bir de başkası adına konuşma olayını aşmışsınız artık eşinizin adına nasıl düşündüğüne karar veriyorsunuz, daha embriyo halinde bebeğinizin yerine konuşuyorsunuz. Yapmayın...

Yine başkası adına düşünmeler, kendi kendinize kesin böyledir diye karar vermeler, o kararlar doğrultusunda karşı hamle yapmalar...

Bir de eşiniz geldiğinde anne babanız bayramlaşmaya gitmişler, siz evde kalmışsınız. Eşiniz bunu görünce "Uğruna bayram sabahımı mahvettiğin çok önemli büyüklerini neden gezmiyorsun da evdesin" demediyse gerçekten olgun adammış.

Ya gerçekten. Konu sahibinin eski konularını bilmiyorum da genel bir yorum yapacağım.

Şu lafı dolandırarak düşüncelerini anlatma, trip atarak ilgi bekleme tarzı saçmasapan, sizi daha "cool" yaptığını düşündüğünüz ama aslında bir adım dahi yol gitmenizi sağlamayan "taktiklerinizden" vazgeçin. Bunu genel olarak söylüyorum dediğim gibi, konu sahibinin konusuna hakim değilim. Bu mesajı görünce yazmak istedim.

Arkadaşlar bizler iletişim kurarak, konuşarak anlaşabilen varlıklarız. Birbirimizin zihnini okuyamayız, karşı taraf hakkında yaptığınız her çıkarım aslında sizin zihninizi yansıtmaktadır. Bundan bir vazgeçin. Yok daha doğmamış bebeğin ağzından mesaj yazma, yok ananızı babanızı araya sokma gibi üçüncü şahıslar üzerinden kendi duygularınızı iletmeyin bak ne kadar sarpa sarmış. Adam tabi ki konu sahibine yönelik cevap vermez, konu sahibinin bebeğinin ağzından yazılan şeyin muhatabı bebek olduğu için bebeğe cevap verir. Doğrusunu yapmış. Koskoca insanlarsınız, birilerinin size "ön ayak" olmasını beklemek ne demek?

Konu sahibinin yapması gereken direkt lafı dolandırmadan mutsuz olma sebeplerini takır takır sıralayıp "Bu şekilde nereye varacağız, konuşmayarak sorunlarımızı çözemeyiz. Bir an evvel buluşup konuşup bir sonuca varmalıyız" şeklinde sadede gelmekti.

Konu sahibi bu kadar insan sizle konuşuyor hala fikrinize gram degisme olmuyor , valahi sıkıldım . Bu da son yazisim bu konuya .
Bence sağlam bir özeleştiri olayına gitmelisiniz. Bir insan HER KONUDA sadece kendi tarafından bakamaz ya , siz bu konuda bayağı masterdegree yapmışsınız.
Bu konuda barissaniz bile başka konuda patlak verecek. Bu tavırlar uzun vadede çekilecek gibi degil.
Bence adamda bunun için yazmiyor ama boşuna bekliyor. Adama kolaylıklar, size iyi doğumlar diliyorum

Back
X