• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi akıl verin lütfen

Miihrimah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2012
180
71
73
merhabalar 2,5 yıllık evliyim 11 aylık bir oğlum var. Nerden başlayacağım bilemiyorum istanbulda yaşıyordum bi tanıdık vasıtasıyla görücü usulu evlendim. Daha nişanda belliydi nasıl biri olduğu ne çiçek ne çikolata getirdiler ne hediye getirdiler ailecek görgüsüzlermiş sonradan öğrendim. Neyse evlendim yurtdışına geldim eşim yurtdışında kebabta çalışıyor aileside köyde yaşıyor. Evlendik eve hiç para bırakmazdı bende isteyemezdim neden bilmiyorum artık :KK43: beni okula yazdır dil öğreneyim dedim nişanlıyken söylemişti gidince okula yazdıracağım falan diye. Bi kaç okul dolaştık hepside parayla ama çokta pahalı değil beni okula yazdırmadı komşularımız vardı türk onlar çabaladılar okul aradılar benim için buldular ama eşim yazdırmadı koskoca 1 sene evde boş boş oturdum :KK43: türkiyeye izne gittim geldim hamile kaldım. Dedimki bari çoçuk doğana kadar okula gidiyim dedim hiç umursamadı doğuma 1 ay kala bi okul bulmuş bedava sadece 7 gün gidiliyor beni ona yazdırdı şaka gibi. Ben hiç bişey öğrenemedim. Doğum yaptım eve geldik beni evde yalnız bırakıp işe gitti sezaryen olmuştum oturup kalkamıyorum. Eve ebe gelir bizim buralarda. Baktıki benim dilim yok anlaşamıyoruz muane etmeden gitti. Neyse öyle böyle çoçuk 11 aylık oldu çok şükür. Eşim benim hiç bi dediğimi yapmak istemiyor ben ingiltereye geleli 2,5 yıl oldu 3 ev değiştirdik hep kendi buldu kendi beğendi benim fikrimi sormadı en kötü evlerde oturduk hamilelik döneminde oturduğumuz evimizin penceresi yoktu havasızlıktan baygınlık geçiriyordum hergün ağlıyordum ev bulalım diye adamın umrunda olmadı doğuma 1 ay kala arkadaşının evini tuttu bu evde çok kötü çoçuk odasından banyoya geçiliyor şöminesinin bacası açık ordan sümüklü böcek giriyor halının üstü hep sümük :KK43: bi usta çağırda kapattır şu şömineyi diyorum para gider diye ödü kopuyor tuvaletini yapmak parayla deseler tutar yapmaz çişini eminim. Şömine bacasını çuvallarla kapattı çok kötü görüntü oluştu orda :KK43: bulaşık makinesi alalım diyorum her ay erteliyor sürekli beni kandırıyor bi dahaki ay diye. Kocaman bi kutu getirdi ağzını bantladı. Üstündende delik açtı kazandığı parayı ona atıyor. Allahım çıldıracağım kaç defa o kutuyu yerlere fırlattım parayı buna koyacağına bana bi bulaşık makinesi al dedim adam çok piçkin hiç umrunda değil. Yattığımız yatakta kırık yayları belime batıyor bu yatağıda internetten 100 paund a aldı başlığı falan yok yatağın ortası iyice çöktü. Elbise dolabınıda ikeadan aldı 3 kapaklı minicik bi dolap kıyafetleri içine bastırıyor dolabın arka kontaplak ı kırılmış :( Ve daha anlatamadığım bir sürü şeyler var burda kesiyorum çok uzun oldu. Lütfen bi akıl verin ayrılmak istiyorum ama çoçuğum var :KK43:

Son düzenleme:
okurken hayrete düştüm, böyle bir pintilik yok. şu an yaşamadığı hayatı parayı biriktince mi yaşayacağını zannediyor! ciddi ciddi oturup konuşun bence, bu düzenin böyle devm ederse sizin yapamayacağınızı anlatın. Allah yardımcınız olsun

resmen sen onun hayatında bır hıc mıs gibi davranmıs.. sen onun hayatında nasıl bır yer edınıyorsun bılemedım sımdı. resmen ben boguldum.. buyuk konusmayayım ama boyle bırıyle omur boyu yasamak benı delırtırdı cocugum olsa bıle

İnanın çok konuştum parayı biriktirince ne yapacaksın diyorum paraları bu kutuya atıyorsun evin ihtiyacını alalım diyorum artık dayanamıyorum 2,5 yıl dayandım. İşten geliyor yüzüne bakmak bile istemiyorum konuşmuyorum iyice nefret ettim. Ben hayatım boyunca böyle bir insan görmedim. Annesigilde aynı senede bi kere evlerine gideriz ne temiz çarşafları olur ne temiz yorganları pis pis getirir bunlarla yatın diye 2 yıldır banyolarının sıcak su musluğu bozuk mutfaktan kovayla sıcak su getirip banyo yapıyorlar kaynanama söyledim musluğu niye yaptırmıyorsunuz böyle zor oluyor dedim kaynanam bayıldı tansiyonu düştü acile gittiler oysaki ben güzel bi dille söylemiştim. Yatacak odaları yok salonda yatırıyolar bizi 2 göz odaları var. Off anlatmakla bitmez nerden evlemdim beni kandırdılar şöyle zengin böyle zengin hani nerde. Benden önce nişanlanmış ayrılmış biraz araştırdım kız bunu terketmiş gitmiş zengin bi adam bulmuş facesi var şimdi çoçuğuda olmuş sürekli resim atıyor hergün geziyolar bizde sürekli evdeyiz keşke bende nişanlıyken bitirseydim çok pişmanım çoçuğuma üzülüyorum babasız büyüyecek diye. :(

Kendısını en basından berı bellı etmıs. Keske en basında bıtırseydınız mecburıyetınız yoktu devam etmek ıcın.. Boyle bırıyle omur gecmez. Duzelmez ıse oglunuz buyudugunde oyuncak ıstese dahı almaz bu sekılde evladınızın hep bır yanı eksık kalmıs olacak zaten. Sevmıyor ısenız devam etmeyın derım. Sız evladınıza babasının veremedıgı her seyı verırsınız ınanın. Her sey gonlunuzce olsun.. :(

Kendısını en basından berı bellı etmıs. Keske en basında bıtırseydınız mecburıyetınız yoktu devam etmek ıcın.. Boyle bırıyle omur gecmez. Duzelmez ıse oglunuz buyudugunde oyuncak ıstese dahı almaz bu sekılde evladınızın hep bır yanı eksık kalmıs olacak zaten. Sevmıyor ısenız devam etmeyın derım. Sız evladınıza babasının veremedıgı her seyı verırsınız ınanın. Her sey gonlunuzce olsun.. :(

Ben bişey istesem tamam alalım demiyor sürekli bi bahanesi oluyor şuraya bi ödemem var onu ödeyimde diyor onu ödüyor üstünden aylar geçiyor ben yine söylüyorum şuraya da ödemem var diyor yalan söylüyor telefonum bozulmuştu kendi kızlık telefonumu kullanıyordum götürdü yaptırmaya yapamamışlar çöpe atın demişler aylarca telefonsuz durdum en son annem dedimki ben para gönderiyimde gitte al kızım dedi. Bende tamam dedim annem para gönderecek para gelince gidelimde alalım dedim ben böyle diyince ertesi gün gitti telefonu almış gelmiş. Madem alacaksın niye erteliyon. Buzdolabı almıştık 1 yıldır borcunu ödemiyor faize binmiş gitti ödedi niye bekletiyordun bekletince zengin mi olacakdın diyorum. Böyle bi kafa yapısı yok. Bişey almak isterse aylarca erteliyor para biriktiriyor restorantı var oldukçada para kazanıyor eve poşetlerle para getiriyor oraya buraya saklıyor resmen salak ev alalım diyorum parayı böyle niye saklıyon diyorum hiç benimle konuşmaz şöyle yapalım böyle yapalım demez. Ona göre ben paracıyım para harcamayı çok severim elime hiç para vermez verirse bitirir diye düşünüyor.

Cok zor gercekten. Umarım duzelır aksı halde duzelmezse boyle dusunceye sahıp bırıyle bır omur yasamak korkunc.. Eskı ev sahıbım cok zengındı oyle boyle degıl ve evıne tek bır esya almazdı ustune gıder copten esya toplar pazardan curuk sebze meyve toplardı. Ilk tasındıgımda elektrık su dogalgaz yoktu actırdıgımız halde gelmıyordu ve kıs oldugu ıcın cok soguktu yemek yapamıyordum bır gun olsun bır seye ıhtıyacınız var mı demedı ve ben hamıleydım o zaman. Mustakıl evdı ust katta o alt katta ben otururdum 2 ay dayanamadım tasındım esını dusunemıyorum.

Ayrılmaktan başka bişey düşünemiyorum çoçuklada ilgilenemiyorum kafayı yiceğim az kaldı. Çoçuğa daha bi çöp almadı ben o kutudan para alıp gizli gizli gidip çoçuğa kıyafet oyuncak alıyorum.

nasıl katlanıyorsun bilmiyorum anlattıkların bu kadar vahimse ve ailen seni bu şekilde kabul edecekse bir dakika durma kaç git valla ben olsam çıldırırdım duramazdım

canım ya, geçmiş olsun. üzüldüm çok yaşadıklarına. pintiliğin daniskası. ben de yaşadım pintilik çok. ama seninki daha bir başka. bir büyüğümün sözünü yazmak istedim. karısıyla cocuğuyla para yemeyen adamdan hayır gelmez diye. sen çocuğum diyordun ama bu evde bu ruhsal yapı ile çocuğuna da verimli bir anne olamazsın. olamazsın yani. üzgünüm ama gerçekler böyle. ailen ile konuş anlat. bu şekilde çekilir bi hayat yok. benim eşim çocuğuma giysi dolabı almıyordu da diğer sorunların da birikmesiyle babama anlattım. eşim diyordu ki her çocuk dolapla mı büyüyor, babama bunu söylediğimde dedi ki, '30 yıl önce çocuklar toprakla oynuyordu şimdi bilgisayarla oynuyorlar' deseydin dedi.
eşinin psikiyatriste ihtiyacı var. emin ol. çocuk olan bi evde sümüklü böcek ne demek ya, cuvalla baca kapatmak nedir? hangi çağda yaşıyoruz Allah ım ya, be erkekler hepten cozuttular ya :(

Hakikaten acaba parayı bitiktirip ne yapacak planı neya?herşeyden önce o bebeğe sana bakmakla yükümlü sorumsuzluk pintilik bu,bide kalkmış ona güvenmiş yurt dışına yerleşmişsin hiçmi orda tanıdık yok,kayınvalidenleri aramayı denedinmi aranız nasıl bilmiyorum ama gerçekten yabancı ülkeye git dil yok ev hapis başında adam yok bakan yok ilgilenen yok nasıl bişey anlayamadım allah sana sabır versin..

Hakikaten acaba parayı bitiktirip ne yapacak planı neya?herşeyden önce o bebeğe sana bakmakla yükümlü sorumsuzluk pintilik bu,bide kalkmış ona güvenmiş yurt dışına yerleşmişsin hiçmi orda tanıdık yok,kayınvalidenleri aramayı denedinmi aranız nasıl bilmiyorum ama gerçekten yabancı ülkeye git dil yok ev hapis başında adam yok bakan yok ilgilenen yok nasıl bişey anlayamadım allah sana sabır versin..
Merhaba eşimin ailesi köyde yaşıyor benim ailem istanbulda. Kayınvalidem kaynatam görgüsüzün önde gideni çok afadersiniz. Canım ben çok güzel kandırıldım 27 yaşındaydım çalışıyordum bizim uzaktan bi akrabamız saolsun bana bunlardan bahsetti öve öve bitiremedi övdüğü şeylerin hiç birisini göremedim Allaha şükür. Evlendikten sonra İki kere kayınvalidemgile gittim birinde 7 gün diğerinde 10 gün kaldım. İlk gittiğimde ne bi hazırlık ne bi yemek ne bi kahvaltı buzdolapları takır takır boş. Banyolarının musluğu bozuktu 2 yıldır bozuk mutfaktan su taşıyıp banyo yapmıştım. İki göz odaları var birinde kendileri yatıyor birindede oturuyolar. Ben iki kere gittim bi daha da tövbe dedim bu sene sadece kendi annemgile gideceğim.

Allahım o aracı olan nasıl bir vebale girdiğinin farkındamı acaba tahmin etmiştim,büyükler ne yaparsa çoçuklarda onu yapar..eşin öyle görmüş belliki çok yazık ya üzüldüm vallahi..Allah sana sabır versin tercih senin elbetteki arkadaşlarda güzel yorumlar yapmışlar,parasını evladına karısına harcamayan adam gitsin kefenine cep yaptırsın kusurabakmada lütfen böyle şeylere şahit oldukça çok sinirleniyorum.Nedir ya evlenmişsin eşin yurt dışına ailesini bırakıp gelmiş birde dünyalar tatlısı evlat vermiş bu senin yükümlülügün nasıl sizleri ihmal eder,hele sen kimsen yok onamecbursun orda cidden diyecek pek bişi bulamıyorum allahım akıl fikir ihsan eylesin böylelerine...Kararda tercihde senin ama burda bizlerle paylaşarak çok iyi etmişsin gerçekten iyi geliyor..bende yeni katıldım aranıza önce can sen oralarda kendine iyi bakda bebeğin bari sensiz kalmasın

Back
X