Mutfak Püf Noktaları bi bakabilirmisiniz?

ebushhh

Guru
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2010
2.071
4
316
Rusya
merhaba kızlar sebzeleri dondurmakla ilgili sorum olacak. havuç pırasa brokoli kabak patllican soğan bunları daha önce dondurdum memnumum. fakat ben patates domates ve yeşilliğide yemeklik doğrayıp koymak istiyorum. araştırdım internette kimse yemeklikten bahsetmemiş hep kızartma için doğrayıp unlayıp koyuyorlar. daha önce bunları donduran oldumu. burda hava çok soğuk - 30lara falan geliyor. sebzeler dışarda donuyor eve getirince çabuk tüketmek lazım bir kaç günde çürüyor. eşimde seyehate gidecek 10-15 günlüğüne bir kaç kez. bebekle çıkamıyorum pazara uzak. depolamak istiyorum bende.:44:

Annem domatesi rendeleyip yemek için hazırlayıp öyle donduruyo haşlıyo sanırım öncesinde biraz,sonra çıkarttığında yemeğe atıyo,küp küp de doğradığını görmüştüm onun dışında bilgim yok :))

selam canım, ben domatesleri, biberleri menemen yapar gibi doğrayıp hiç pişirmeden atıyorum buzluğa. eğer hormonsuz sağlıklı iseler aynen taze gibi hoş oluyorlar.patatesi kızartmalık şekilde doğrayıp olduğu gibi attım berbat oldular renkleri siyaha döndü sanki. patatesi tavsiye etmem. ya da farklı bir yolu varsa ben bilmiyorum. maydanozu, dereotunu ,pırasayı ince ince doğrayıp atıyorum aynen taze gibi oluyorlar.inşallah işine yarar bunlar.

domatesi biberi soğanı yemeklik dograyıp poşetleyip hiç bir işlem yapmadan donduruyorum,lezzet farkı olmuyor.Patateside ben hiç yapmadım ama bir arkadaşım şoklayıp donduruyor.fena olmuyor tadi.

yeşilliklerde de maydonoz ıspanak dereotu nane fesleğen gibi dograyıp öyle dondururum onlarında lezzeti değişmiyor.pırasaları da yemeklik dograyıp dondurabilirsin onlarda güzel oluyor.

domatesi biberi soğanı yemeklik dograyıp poşetleyip hiç bir işlem yapmadan donduruyorum,lezzet farkı olmuyor.Patateside ben hiç yapmadım ama bir arkadaşım şoklayıp donduruyor.fena olmuyor tadi.

şu şoklama işi nasıl yapılıyor?

hepinize teşekkür ederim kızlar domatesi denedim bakalım nasıl olacak. patates normal koyunca kapkara oluyor. ama şoklamayı ilk defa duydum. şu sıcak suya sokup sonra soğuk suya sokma olayımı şoklama. rengi değişiyormu acaba?

canım bende yazın domatesi robotta çekip dondurucuma attım
çorbalara yemeklere kullanıyorum çok memnunum

yeşillikleri koymayı bir kaç kere denedim ama arkadaşdaşlar çıkardıktan sonra vıcık vcık birşey oluyor pek hoşuma gitmiyor o nedenle mevsiminde yemek daha lezzetli geliyor
Patetesi de bir kaç kere denedim tadı tatlanıyo değişik birşey oluyor yada arkadaşların dediği gibi ben koymayı beceremiyorum
domates buzluk için iyi oluyor ister doğra ister robottan geçir poşetle yada kapalı kapaklarda hiç birşey olmuyor

evet arkadaşlar önce kaynar suya sonra soğuk suya atarak yapıyor kaynar suya bol tuzda atıyor.

rengi değişmiyor arkadaşlar aynı kalıyor.Ama yinede 1-2 patatesle önce denemenizi öneririm belki hoşunuza gitmez.Dediğim gibi ben dondurmadım daha önce ama arkadasımın yaptıgı fırın patates ve salatasını yemiştim çok bişey farketmiyor.

çok teşekkür ederim kızlar domatesi denedim. yeşillik daha deneyemedim. ama pırasa iyi oluyor. soğanda atmıştım. bu gün patatesi deniyim. bakalım nasıl olacak

Patatesi çiğden koydum hiç beğenmedim.
Pişmiş olarak koydum yemek şeklinde,onuda hiç beğenmedim.O yüzden tavsiye etmiyorum.
Domatesleri yazdan konsere yapıyorum ben.Yada sıvıyağda biraz suyunu çektirip dondurucuyada atabilirsin.
Yeşillik ve sebze olarak bu mevsim için buzluğa pırasa,ıspanak,brokoli koydum yemeklik ve bir sorun olmadı.
Ayrıca böreklik maydanoz ve dereotu koyarım devamlı.Çok pratik oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…