- 22 Nisan 2016
- 550
- 374
- 103
- Konu Sahibi sonkafautucu
-
Daha fazlasini yaptik emin olun. Ama içim soğumadi halaO kişiye gidip o kitabın her sayfasını yırtıp ........
neyse ağzına sokardım kafasında paralardım önce sonra dava açılır mı diye araştırırdım.
Ama şöyle örnek veriyim; mesela bi adamin gerçek adı Ali kitapta da Ali diye bahsediyor. Karisinin adi Selma ama Semra diye degistirmis. Semra yüzünden Ali öldü falan yaziyor. Ali de onun bir yakini. Yani hakim zaten Ali ninde Semranin da kim oldugunu anlar.Malesef acamazsiniz:) Ne diye dava acacaksiniz ki "yazdigi kitapta beni kotulemis"
Cikip savunmasinda ordaki karakter sen degildin derse???
Bariz bi sekilde belli evet. Ayrica kitapta kendi kendini öven aptal bencil bi yazar.siz olduğunuz bariz bir şekilde belliyse dava açabilirsiniz tabiki de (bir şey de çıkmaz gibi kurgu karakter deyip geçecek eğer direkt sizi kişisel olarak ifade eden bariz şeyler yoksa). bir orhan pamuk değilse de bu yazar değmez yani.
yani mesela direkt sizi fiziken anlatmış mı, tarif etmiş mi , kitabı okuyan sizi yolda görse bu o der mi? ev adresinizi iş adresinizi , anne baba kardeş adı vs spesifik detayları vermiş mi tamamen.yani sadece senin evet bu benim demenle olmaz.ama eğer böyle spesifik şeyler varsa açabilirsin dava.yoksa kurgu karakter tesadüf alakası yok vs dediği an düşecek dava.zaten açınca masrafını geçtim çok uzun sürecek davanın sonuçlanması.kitap milyonlar satacak bir şey değilse değmez yine bu süreçte maddi manevi sen yıpranırsın.her önüne gelen kitap yazıyor toplasan 1000 kişi okumuyor bunları artık zaten.Bariz bi sekilde belli evet. Ayrica kitapta kendi kendini öven aptal bencil bi yazar.
ben öyle düşünmedim, tanımayan milyonlar istediği kadar okusun farketmez ama tüm tanıdıkları okumuş ve anlamış, kötü bir durum. ..Ünlü biri değilse bu kişi (milyonlar okumayacak sonucta) cok da takmam. Önemli olan sizin kendiniz hakkında ne düşündüğünüz değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?